(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

9 ימים ברומניה עם תינוקת בת שנה

רומניה הפתיעה אותנו מאוד לטובה בכל קנה מידה - עשינו טיול המשלב טבע וערים במשך 9 ימים, זוג + תינוקת בת שנה

תאריך הטיולAugust 2022
משך הטיול9 ימים
עונה מומלצתקיץ

הקדמה וטיפים כלליים

* קצת עלינו ועל אופי הטיול עם תינוקת - אנחנו זוג בני 30 ו-34, ותינוקת בת שנה. זה לא הטיול הראשון שלנו בחו"ל עם התינוקת, ולכן באנו "מאורגנים" וידענו למה אנחנו נכנסים. השתדלנו לנסוע בעיקר כשהיא ישנה (בוקר או צהריים), ובכלל להמעיט בנסיעות, ורומניה הייתה יעד מעולה מהבחינה הזו. השתדלנו (לא תמיד בהצלחה) לבחור מלונות עם משחקים לילדים ולהגיע מוקדם יחסית לפני הטקס לילה, גם כאן המבחר ברוב המקומות היה ענק ורומניה קלה לטיול עם תינוקות בנושא הזה. בכל פעם שהזמנו מלון גם ביקשנו מיטת תינוק, אבל לצערנו לא תמיד היה ואז התינוקת ישנה איתנו.
בטיולי הטבע התינוקת הייתה על מנשא (רגיל) ועשינו רק טיולי יום. בדרך כלל סחבנו שני תיקים - אחד עבור התינוקת (אוכל, מים, בגדים להחלפה, חיתולים וכו'), ואחד עבורנו (אוכל, מים, ביגוד חם). השתדלנו תמיד לעשות לפחות הפסקה ארוכה אחת בה נתנו לתינוקת קצת זמן זחילה. היא מאוד נהנתה מהטיולים, בעיקר בגלל הרבה חיות שראינו בטבע וגם אנשים בדרך שתקשרו איתה (ואולי גם מהנופים).
תמיד השתדלנו שיהיו לנו חטיפים עבורה, חלק הבאנו מהארץ (בעיקר במבה) וחלק קנינו שם (פירות, בייבי ביס, גרברים, חטיף תירס-במבה מקומי). גם לעצמנו קנינו שימורים, אגוזים וחטיפי אנרגיה. בסה"כ הסופרים ברומניה מאוד מודרניים ואפשר למצוא הכל, בכל מקום, ויחסית במחירים סבירים (כולל דברי תינוקות כמו חיתולים של האגיס, שמפו וסבון לתינוקות וכו'). כשהיינו בדירות בישלנו עבורה מרק או ארוחות חמות שלאחר מכן סחבנו ליום-יומיים קדימה בקופסאות, בתוך צידנית קטנה שהבאנו מהארץ.
* השבילים ברומניה מסומנים בצורה מעולה! בכל המסלולים שעשינו, יש גם שלטים עם כיוונים וזמן שאמור לקחת (יחסית מדוייק), וגם בערך כל 3 מטר סימון בשביל. מהבחינה הזו מאוד קל לטייל שם.
* בערב היה יחסית קריר בחלק מהמקומות, למרות שהיינו באמצע אוגוסט.
* הכבישים ברומניה מאוד נוחים וקל מאוד להסתדר עם רכב. לקחת בחשבון שכשעולים להרים הכבישים מפותלים, אבל הם מתוחזקים והרומנים נוהגים מאוד בטוח מהחוויה שלנו.
* הרומנים מאוד אוהבים לעשן. זה מורגש בכל מקום - גם בהליכה ברחובות, גם בכל המסעדות שהיינו. אין אפשרות לשבת בחוץ בלי שכל השולחנות מסביב מעשנים. השתדלנו להתרחק ולהתחמק, ולפעמים עברנו מקום רק כדי להתרחק מהריח של הסיגריות. לא ראינו שמעשנים בפנים בשום מקום.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום #1 - טיסה, השכרת רכב ונסיעה ל-Sinaia

עלינו על טיסה של WizzAir לבוקרשט (Otopeni) שיצאה ב-09:25. נחתנו ברומניה לקראת 13:00, ומיד לקחנו את הרכב שהשכרנו מחברת addCar. בפועל החברה לא יושבת בתוך הטרמינל, אלא יש הסעה (של כמה דקות) למיקום אחר בו חותמים על הטפסים ומקבלים את הרכב. הרכב שקיבלנו היה Renault Megane ידני - היה מעולה וסחב בכל העליות והדרכים של הטיול. ביקשנו מראש כסא תינוק שמותאם לגיל שנה, וקיבלנו כסא שהרצועות שלו היו קצת גדולות מדי ולא ניתנות להתאמה.
משם נסענו ליעד הראשון שלנו, שהיה Sinaia - עיירה קטנה למרגלות הרי ה-Bucegi, כשעה ו-45 דקות משדה התעופה של בוקרשט. ישנו במלון בשם Imperial (https://goo.gl/maps/DETpGKhLTF...) שסגרנו מראש. המלון נמצא במיקום מהמם עם הנוף של ההרים (תמונות מהמרפסת שלנו למטה), אך הוא מרוחק בערך 10 דקות הליכה (דרך פארק נחמד) מהרחוב המרכזי של סינאיה. כשהגענו גילינו שאנחנו היחידים שישנים במלון באותו יום, ואין קבלה מאויישת - דיברנו עם בעלת הבית בטלפון והיא פתחה לנו את המלון (מרחוק) והסבירה איפה החדר.
לאחר ששתינו קפה ונחנו קצת, יצאנו להסתובב בסינאיה (ברגל) - העיירה ציורית ומאוד יפה, הרחוב הראשי נעים, יש פארק עם מתקנים לילדים והיו יחסית הרבה אנשים ברחוב. התרשמנו מאוד לטובה. עשינו סיבוב בסופר וקנינו בגדים לתינוקת בחנות של Pepco (רשת אירופאית זולה מאוד עם סחורה מעולה), ולאחר מכן הלכנו לאכול במסעדה שהייתה לא מוצלחת במיוחד - לא היו מנות צמחוניות חוץ ממרק ירקות, ובנוסף חוץ מהבירה, כל מה שהזמנו לא היה טעים. שם המסעדה בשביל הדיס - La Crama la Gigel.

יום #2 - טיול יום ברכס ה-Bucegi (מ-Sinaia Gondola ל-Cabana Caraiman וחזרה) ונסיעה ל-Brasov

את היום התחלנו בארוחת בוקר במלון. מכיוון שאנחנו עם תינוקת וידענו שהיום ארוך, רצינו להתחיל מוקדם, וקבענו את ארוחת הבוקר ל-07:30. בפועל, לא היה אף אחד במלון בשעה זו, וכשפנינו לבעלת הבית, היא אמרה שבקרוב תגיעה קולגה שלה להכין לנו ארוחת בוקר. היא הגיעה אחרי 08:00, דבר שהיה מאוד מתסכל כי קבענו מראש לשעה מוקדמת, ופשוט ישבנו וחיכינו לה בערך שעה. ארוחת הבוקר הייתה בסיסית מאוד - קפה, לחם, חביתה, יוגורט וקצת ירקות.
התכנון המקורי שלנו לאותו היום היה לעלות ברכבל מ-Busteni ל-Babele, ומשם לעשות טיול לכיוון Cabana Omu (הטיול מתואר יחסית טוב כאן - https://blogulmeudecalator.ro/... ). בפועל, כשהגענו לרכבל בבוסטאני, אמרו לנו שהוא סגור באותו היום (לא ברור למה). לכן, נסענו חזרה לסינאייה ולקחנו שם את הגונדולה (Sinaia Gondola), ועשינו טיול קצת שונה ממה שתיכננו.
כשהגענו עם הגונדולה לפסגה הגבוהה (כ-2000 מטר), התחלנו ללכת לכיוון Cabana Babele. לאחר כשעה הליכה מגיעים ל-Cabana Piatra Arsă, והסתבר לנו שאפשר להגיע לשם עם רכב ולהתחיל את הטיול שם ולחסוך את הגונדולה (על חשבון שעה נסיעה לכל כיוון). משם, המשכנו לכיוון Cabana Babele, אך כשהגענו לפיצול החלטנו לא להגיע ממש עד הקאבנה אלא ללכת לכיוון Cabana Caraiman (לא פעילה) שנמצאת על קצה הרכב במיקום עם נוף מהמם. הגענו לקבאנה הזו, הצטלמנו קצת והתחלנו בדרך חזרה.
הטיול היה מהמם, כשברקע מרחבים ירוקים עצומים, רועי צאן ונופים מדהימים. הטיול לקח לנו כ-5 וחצי שעות, עם עצירה ארוכה אחת ועוד הרבה עצירות קצרות לתמונות ונשנושים.
כשסיימנו את הטיול, ירדנו חזרה לרכב, והתחלנו לנסוע לכיוון Poiana Brasov, שם שכרנו דירה שנקראת The Evergreen Nest לשני לילות (כשעה וחצי נסיעה). החלטנו לא לישון ב-Brasov עצמה אלא ב-Poiana Brasov מכיוון שרצינו מקום שקט ופאסטורלי יותר. הדירה עצמה הייתה נעימה ומרווחת, מאובזרת לגמרי, עם מרפסת ועם מכונת כביסה. מכיוון שהתעכבנו בבוקר עם ארוחת הבוקר והרכבל, הגענו יחסית מאוחר לדירה, ולכן עשינו משלוח סופר לדירה בעזרת האפליקציה Bringo. המשלוח הגיע מהר מאוד, השליח היה נחמד והתקשר לוודא אם אנחנו צריכים עוד דברים, ובסך הכל החוויה הייתה מעולה. ארוחת ערב אכלנו במסעדת Stâna Turistică Sergiana שגם היא הייתה לא מוצלחת במיוחד - היה מבחר גדול של אוכל אך הוא לא היה טעים, יש נגנים (של המסעדה) שצצים משום מקום ומתחילים לנגן ליד שולחנות ומבקשים טיפ, ישבנו בחוץ ובכל השולחנות מסביבנו עישנו והיה מחנק גדול.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום #3 - Brasov

לאחר שאתמול היה יום יחסית ארוך עם טיול, רצינו לקחת את היום יותר באיזי. אכלנו ארוחת בוקר שבישלנו בדירה, עשינו כביסה, ויצאנו רק באיזור 11 לכיוון בראשוב.
חנינו באחד הרחובות הצדדיים ליד ה-First Romanian School באפור (אין צורך לשלם), ולהתחלנו לטייל ברגל לכיוון ה-Old Town. עברנו ברוב ה"אטרקציות" של העיר - הרחוב הצר Strada Sforii, הכנסייה השחורה, עצרנו לקפה בכיכר המרכזית Piata Sfatului והסתובבנו ברחובות הצדדים ב-Old Town. לאחר מכן צעדנו לכיוון הקניון AFI Brașov שהיה לחלוטין מיותר לדעתנו (כמעט את כל החנויות ניתן למצוא גם בארץ, והמחירים מאוד דומים - הבדלים של כ-10% בערך). אכלנו צהריים ושתינו קפה בקניון, ומשם לקחנו מונית חזרה לרכב, עברנו בסופר לעשות השלמות וקניות לארוחת ערב וחזרנו לדירה - הגענו באיזור 19:30.
העיר מאוד נחמדה וקל להסתובב בה, הכיכר המרכזית גדולה ויפה, אך בסופו של דבר אין שם הרבה מה לעשות. ככל הנראה שעתיים-שלוש היה מספיק לנו.

יום #4 - טיול יום ברכס Piatra Craiului (טיול מעגלי ל-Cabana Curmatura)

בישלנו ואכלנו ארוחת בוקר, הכנו סנדוויצ'ים לדרך, ארזנו את הדברים, ויצאנו לטיול יום ברכס ה-Piatra Craiului. נסענו ל-Zărnești ועצרנו ב-Tourist Information - ידענו פחות או יותר מה אנחנו רוצים לעשות, אבל בגלל שעברנו ליד בכל מקרה, עצרנו לוודא שהמסלול הגיוני, וקיבלנו גם מפה על הדרך.
התכנון להיום היה להחנות את הרכב ליד סוף המסלול של הקו הצהוב (כביש עפר שיוצא מ-Zărnești), לעלות ל-Cabana Curmatura דרך מסלול קו כחול - מסלול שעובר דרך קניוני Prapastiile Zarnestilor, ולרדת דרך מסלול קו צהוב חזרה לרכב. המסלול מתואר יחסית טוב פה https://www.pemeleaguri.ro/201..., וכאן יש מפה של האיזור (המסלול שמסומן במפה הוא לא אחד לאחד מה שעשינו) https://muntii-nostri.ro/ro/ro... .

הדרך מתחילה בכקילומטר הליכה מסוף המסלול הצהוב עד תחילת הכחול, דרך קצת "משעממת" על כביש העפר. משם מתחילים הקניונים - הם נחמדים, לא מעבר. נעים לטייל שם, יש הרבה מטיילים, מקומות לטיפוס ומרגיש מתוחזק. לאחר מספר קילומטרים יש פנייה לתוך העצים, ושם מתחיל טיפוס לכיוון Cabana Curmatura. בהתחלה הטיפוס בתוך יער ודי תלול, אך לאחר כ-20-30 דקות העלייה הופכת להיות מתונה ממש. בשלב מסויים יוצאים מהיער לקרחת יער די גדולה, ואז מתגלים כל ההרים ונוף יפיפה. ממשיכים על הפס הכחול ולאחר עוד מספר קילומטרים מגיעים ל-Cabana Curmatura - מקום ממש מגניב עם נוף מהמם, מלא באנשים (חלקם בטיולי יום וחלקם ישנים שם) אפשר להזמין אוכל ושתייה. אנחנו עשינו עצירה די ארוכה, אכלנו צהריים ונחנו, ולאחר מכן התחלנו את הדרך למטה במסלול הקו הצהוב (שיוצא מהצד השני של ה-cabana). גם כאן מתחילים בתוך יער, ולאחר מספר קילומטרים יוצאים לקרחת יער מהממת אפילו יותר מהקודמות, וכל רכס ה-Bucegi פתוח ומרהיב. לאחר מכן נכנסים שוב לעצים, שם יש ירידה עד הרכבים.

לאחר שהגענו לרכב נסענו ל-Bran, שם ישנו במקום שנקרא Brandeberg (https://g.page/BRANDEBERG?shar...) - המקום מעולה לילדים, יש שם Playground גדול ומתוחזק. החדר היה די בסיסי אבל נחמד מאוד, עם מרפסת כיפית לקפה. במקום יש גם מסעדה, לא מאוד זולה אבל מעולה, וכן ארוחת בוקר נחמדה מאוד. בסה"כ אהבנו את המקום מאוד ואנחנו ממליצים!

יום #5 - Emerald lake ו-Racos Volcano, וביקור ב-Sighișoara

לאחר ארוחת בוקר ועוד קצת מגלשות ב-Brandeberg, יצאנו לכיוון Racos, כפר קטן בו היה בעבר הר געש. היום אפשר לטייל בתוך מה שהיה הלוע של הר הגעש, ובאגם שנמצא באותו המתחם.
הכפר נמצא בערך באמצע הדרך בין בראשוב לסיגהיסוארה, לכן זוהי נקודת עצירה אידיאלית. בנוסף, לא ידענו בדיוק למה אנחנו מגיעים, והופתענו מאוד לטובה - האגם ממש יפה, המתחם נגיש ויחסית קל לטיול עם עגלה (למרות שאינו סלול), ובנוסף יש שם עמודי בזלת שאפשר לצפות בהם. עשינו סיבוב של כ-5 קילומטר מהחניה לכיוון האגם, משם להר הגעש וחזרה לחניה. הר הגעש עצמו לא פעיל כמובן (למעשה הלוע בו אפשר להסתובב כבר חסום לגמרי), ונחמד להסתובב בעיקר בגלל ריבוי הצבעים של החול והאבנים. אנקדוטה (לא) מעניינת - קטעים מהסרט Django Unchained צולמו בלוע של הר הגעש.
לאחר שהגענו חזרה לרכב, עברנו במהירות דרך עמודי הבזלת (פלא גיאולוגי) שקיימים במתחם, אכלנו צהריים בנדנדות שנמצאות על הגבעה ליד החניה, ויצאנו לכיוון Rupea Fortress שנמצא ממש קרוב (כי איך אפשר לבקר ברומניה בלי לעצור לפחות פעם אחת בטירה/מבצר). המבצר עצמו היה די מיותר, לא הרגיש מיוחד יותר ממבצר נמרוד בצפון הארץ (עם נוף הרבה יותר יפה מסביב כמובן).

משם המשכנו לכיוון המלון בו ישנו באותו היום - Pensiunea Violeta בכפר Saschiz (https://goo.gl/maps/weD8rCRz3H...). גם כאן היינו לבד לגמרי, דבר שהיה די מבאס כי המקום יכול היה להיות ממש מגניב במידה והיו בו עוד אנשים - הוא מתוחזק, עם נוף יפה, מתקנים לילדים, אגם קטן בו אפשר לדוג, כלבים, חתולים, תרנגולים ופרות. העובדה שהיינו לבד ואפילו בעלי המקום לא ישנו שם, הפכה את החוויה להיות לא מלהיבה, בלשון המעטה.

לאחר שהגענו ושתינו קפה וקצת נרגענו, נסענו ל-Sighișoara לבקר בעיר ולאכול ארוחת ערב. גם כאן, חנינו ברחוב צדדי בו לא היה צריך לשלם על החנייה. העיר העתיקה ממש יפה והזכירה לנו את איטליה, והשקיעה היא זמן מושלם לבקר מכיוון שהעיר העתיקה נמצאת על הגבעה, והצבעים בשקיעה מהממים. לאחר כשעה של שיטוט בעיר העתיקה (לדעתנו אין שם הרבה יותר מה לעשות, אלא אם מבקרים בכנסיות או מוזיאונים) הדברים התחילו להתדרדר במהירות - התחיל לרדת גשם, וחיפשנו איפה לאכול ארוחת ערב. רוב המסעדות היו מלאות, ולבסוף אכלנו ב-Gasthaus Altepost Restaurant Traditional - היה סביר. כשהגענו למכונית (באיזור שעה 11 בלילה) גילינו שיש לנו פנצ'ר באחד הגלגלים ולא היה בו אוויר כלל, ועצרנו למלא בתחנת דלק. וכשהגענו חזרה למלון הבודד שלנו באיזור חצות, גילינו שהשארנו חלון פתוח ואור דלוק, וכל חדר השירותים ואמבטיה מלא בחרקים. ממש ערב לפנתיאון 🤣

יום #6 - נסיעה ל-Făgăraș Mountains וטיול יום ל-Cabana Valea Sâmbetei

את היום התחלנו בארוחת בוקר במלון. החלטנו שלא לבקר שוב ב-Sighisoara ושהביקור אתמול הספיק, ויצאנו חזרה לכיוון רכס Fagaras. לא היה לנו תכנון מיוחד להיום, ורצינו לשמור את Transfagarasan Highway למחר, מכיוון שזהו היה יום ראשון ופחדנו שיהיו הרבה מטיילים. עוד לא סגרנו מקום לישון, ולכן החלטנו לנסוע מוקדם לעיירה שנקראת Stațiunea Climaterică Sâmbăta (או בקיצור, סאמבטה) למרגלות רכס ה-Fagaras, למצוא מקום בעיירה ולזרום בהמשך היום.
בדרך לעיירה עצרנו ב-Fagaras (העיר) לסופר ועוד קצת PEPCO. לא מצאנו עוד מה לעשות שם, והמשכנו לכיוון סאמבטה.
סאמבטה ממש צעירה והוויב מגניב מאוד! יש שם המון מקומות לינה, הרבה טיולי יום ואופניים שיוצאים מהאיזור, והנוף של ההרים עוצר נשימה. גם הוילות והקאסות בהן ישנים ממש חמודות - כמעט כולן עם נוף להרים, משחקים לילדים, חצרות גדולות ומטופחות, אפשרות להשכיר אופניים או טרקטורונים וכו'. ממש עיירת מטיילים.
אנחנו ישנו לבסוף ב-Casa Iarina, מבנה די חדש עם חדרים גדולים ומאוד יפים, ונוף מטורף להרים.
עד שסגרנו מקום והתארגנו, כבר היה בערך 15:30, ורק אז בדקנו מה לעשות. התייעצנו גם עם בעלת הבית, והם המליצו על טיול לכיוון Cabana Sâmbetei. הם אמרו שזה שעתיים הליכה לכל כיוון, וכבר היה די מאוחר (למרות שמחשיך רק באיזור 9), אבל החלטנו ללכת על זה, ובמידת הצורך פשוט נסתובב ונחזור.
הדרך לתחילת המסלול עוברת בדרך עפר צרה בתוך יער. כל רכב יכול לעשות אותה, למרות שלפרקים נראה שזוהי דרך 4x4 (אנחנו היינו עם רכב רגיל). לאחר כ-20-30 דקות נסיעה. הכביש נחסם, ומשם מתחילים ללכת ברגל (בגוגל מאפס מופיע כאילו יש כביש עד לבקתה, זו טעות והכביש חסום). הדרך היא עלייה עד ל-Sambetei לצד נהר - ממש הרגיש כמו ג'ונגל, ונוף שונה מאוד ממה שחווינו בימים הקודמים. גם כאן, היו המון מטיילים, חלקם גם הולכים לכיוון הקאבנה ולא חזרה, למרות השעה היחסית מאוחרת (התחלנו ללכת באיזור 16:30). המסלול שעשינו מסומן בסימון משולש אדום - חלק מהמסלול מתואר פה https://muntii-nostri.ro/node/....
מכיוון שחשבנו שאנחנו לחוצים בזמן, הלכנו יחסית מהר, והגענו לקאבנה לאחר שעה הליכה (מאוד הפתיע אותנו שכן ציפינו לשעתיים+). הקאבנה נמצאת במקום מהמם, באמצע ההרים וצופה על הפסגות. גם כאן כמו בשאר הקאבנות, האווירה ממש נחמדה, הרבה אנשים יושבים, אוכלים ושותים, וחלקם ישנים במקום. מהקאבנה אפשר להמשיך לכיוון כנסיה על ההר, Chilia Părintelui Arsenie Boca, עוד כשעה הליכה. אנחנו ויתרנו.
לאחר מנוחה קצרה וקצת אוכל התחלנו לרדת חזרה לרכב באותה הדרך, לקח לנו כ-40 דקות לרדת. בסה"כ הגענו לאוטו לפני 19:00, מרוצים מאוד שכן הטיול היה בדיוק מה שחיפשנו לאותו אחר הצהריים.
חזרנו לקאסה שלנו, התקלחנו והלכנו לאכול בתוך העיירה ב-Căprioara (Deer) Restaurant - היה מאוד מוצלח, מנות ענקיות, טעימות וזולות.

יום #7 - Transfăgărășan, Bâlea Lake

לאחר ארוחת בוקר בקאסה שלנו ועוד קצת מגלשות, יצאנו לכיוון ה-Transfăgărășan Highway, כביש מדהים ומפותל שעובר ממש במרכז הרכס ה-Făgăraș. הנסיעה עצמה בכביש די קלילה ולא "טכנית" בשום צורה, וניתן לעשות אותה עם כל רכב. בכביש יש המון נקודות עצירה וכל כמה מאות מטרים אנשים עוצרים באחת מנקודות העניין (מפלים, אגמים, נקודות תצפית, רועי צאן, שווקים ומלונות) וגם מצטלמים כמובן. זוהי אחת האטרקציות המפורסמות ברומניה, וגם אחת היפות שהיינו בהן.

אנחנו עלינו עד ל-Bâlea Lake, אך היו שם המון אנשים וכמו כן ירד קצת גשם והיה מעונן, לכן החלטנו להמשיך עוד קצת בכביש, ובדרך חזרה (בתקווה שיהיה פחות גשום) לעצור באגם - החלטה מעולה בדיעבד. המשכנו עוד כ-10-15 דקות נסיעה לכיוון Cascada Capra, מפלים לא מרשימים במיוחד. אבל גם כאן, המרחבים והכביש כל כך יפים שזה פשוט לא משנה. עצרנו מספר פעמים והמשכנו עם הכביש בערך עד Hotel Piscul Negru, ואז הסתובבנו והתחלנו לחזור במעלה הכביש לכיוון אגם בלאה.
כשהגענו היה קצת פחות מעונן ולא גשום, והתחלנו לטייל מסביב לאגם. עצרנו לקפה באחת הקאבנות שנמצאות על האגם, ומכיוון שרצינו גם לטייל באיזור, התחלנו בעלייה לכיוון Capra Lake במסלול שמסומן במשולש כחול. זוהי עלייה של כ-40 דקות עד לאגם קאפרה, ומשם אפשר לעלות לעוד פסגות או טיולים - אך עקב העננות אנחנו עצרנו לאכול לאחר העלייה, נחנו קצת והתחלנו בדרך למטה חזרה לאגם בלאה ולרכב.

לאחר שהגענו לרכב, התחלנו בנסיעה לכיוון סיביו, וחיפשנו איפה לישון תוך כדי. חשבנו לישון ליד ה-Fairy Tale Clay Castle (https://g.page/CasteluldeLut?s...) אך לא מצאנו משהו נחמד, והטירות נסגרות מוקדם, לכן המשכנו בנסיעה ולבסוף ישנו ב-Pensiunea RARA PALTINIS (https://goo.gl/maps/k1B4AiMo5Z...), במרחק של כ-40 דקות נסיעה מסיביו. המקום נחמד מאוד, וגם העיירה עשתה לנו רושם טוב עם טיולי יום שיוצאים ממנה, אך למזלנו הרע ירד גשם גם בערב וגם למחרת בבוקר, לכן לא יצא לנו לטייל באיזור. המלון עצמו חמוד, חדר סביר עם מרפסת במחיר לא הכי זול, וארוחת הבוקר הייתה נחמדה מינוס (ירקות, רק נקניקים, ביצים, גבינות וקפה קטן).

יום #8 - Sibiu

את היום התחלנו בארוחת בוקר במלון. ירד גשם חזק במשך כל הבוקר, והחלטנו לא לחכות לסיומו ולהתחיל לנסוע לכיוון Sibiu. התחלנו בעצירה ב-Decathlon שנמצא בקניון Shopping City Sibiu (https://goo.gl/maps/23uU55N3Yi...), לאחר מכן סופר בקניון וביקור בעוד כמה חנויות. בזמן שהיינו בקניון הגשם הפסיק, ולכן נסענו לכיוון העיר העתיקה של סיביו. הסתובבנו שם כ-3 שעות, גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון - האווירה נחמדה מאוד, יש הרבה דוכנים, כיכרות מרכזיים עם יונים והרבה אנשים. עצרנו לקפה ולפאפאנש (Papanași - קינוח רומני שמזכיר סופגניה) באחד מבתי הקפה, וכשהרגשנו שמיצינו חזרנו לרכב ונסענו למלון שלנו - Theodora Golf Club שנמצא ליד העיר Alba Iulia (https://goo.gl/maps/GkQvMEpNJz...). בחרנו את המלון שכן הטיסה חזרה שלנו הייתה מ-Cluj Napoca למחרת בלילה, והחלטנו לפצל את הדרך. בדיעבד המלון היה ממש מיוחד, חדרים גדולים מאוד ומתחוזקים, מגרשי גולף וכן בריכה ומתקנים לילדים. מי שנמצא באיזור, אנחנו ממליצים.
לאחר ששתינו קפה ו"נרגענו", נסענו לעיר לאכול ארוחת ערב ב-Brothers Restaurant - מסעדה נחמדה מאוד, עם הרבה מקומיים ואוכל טעים.

יום #9 - טיול יום ב-Cheile Aiudului, מכרות מלח ב-Turda, לינה ב-Cluj Napoca וטיסה חזרה

ארוחת הבוקר במועדון הגולף הייתה המפנקת ביותר שהייתה לנו בטיול, וגם הנוף היה נחמד מאוד - ממש אוכלים על מגרשי גולף ירוקים. לאחר שסיימנו, התארגנו, וכמובן עברנו קצת במגלשות, יצאנו לכיוון Cheile Aiudului לעשות טיול קצר בעמק.
המסלול מתחיל ליד Castelul Templul Cavalerilor ב-Cheile Aiudului, ומסומן בסימון עיגול אדום, והוא לא ארוך או קשה במיוחד - לקח לנו כשעתיים וחצי. הוא מתואר פה https://www.alltrails.com/trai... . המסלול מתחיל בחניה מיד לאחר הפנייה לטירה, ועוקף את המצוק ממערב לטירה. הוא מתחיל בעלייה באיזור סלעי, לאחר מכן נכנסים ליער וממשיכים לעלות, וכשיוצאים ממנו - כל הנוף פתוח ונמצאים באיזור מהמם על קצה המצוק (ליד צלב, כמובן). לאחר מכן ממשיכים ללכת ונכנסים שוב ליער, ויוצאים לנקודת תצפית יפה על העמק, הטירה והכביש, ואז יורדים לכיוון הטירה.
איך שנכנסנו לעצים בעלייה התחיל לרדת גשם ולמזלנו לא נרטבנו, אך כשיצאנו הכל היה בוצי ומחליק. שמענו גם בתוך היער נחירות של חזירים אבל לא הצלחנו לראות אותם. כשהגענו לאיזור של הצלב עצרנו למנוחה ונשנושים, משם המשכנו וכשיצאנו לתצפית התחיל גשם, מה שגרר את זה שדי מיהרנו בירידה ונכנסנו לשתות קפה בטירה. בסה"כ המסלול נחמד מאוד והאיזור יפה מאוד, והוא מומלץ.

לאחר המסלול, המשכנו בכיוון הכללי ל-Cluj שמשם יש לנו טיסה חזור. בדרך עצרנו במכרות מלח ב-Turda - המקום נקרא Salina Turda. אם לתאר את המקום במילה אחת - הזיה. בגדול, נכנסים למכרה מלח מהמאות ה-13-17 בערך, יורדים כ-13 קומות למתחם ענק מתחת לאדמה, ומשום מה יש שם פארק שעשועים לילדים - נדנדות, מגלשות, פינג פונג, גלגל ענק, ביליארד וכו'. לאחר מכן אפשר לרדת עוד כ-10 קומות ומגיעים לאגם בתוך המכרה, בו אפשר לשכור סירה ולשוט. בסה"כ היינו בערך שעה-שעה וחצי במכרה, והביקור היה נחמד ושונה מדברים אחרים שעשינו - עצירה חביבה בדרך שאפשר גם לוותר עליה. אם החלטתם ללכת שימו לב שבמכרה קר מאוד, מומלץ להיכנס עם בגדים חמים.

מהמכרה המשכנו ל-Cluj Nepoca. כל הדרך מלאה בשדות עצומים של חמניות משני הצדדים, בעונה הנכונה זה כנראה מחזה מדהים - אצלנו החמניות לא היו בשיאן. לנו במלון Residence Il Lago. הטיסה שלנו חזרה לארץ הייתה ב-6 בבוקר, לכן חיפשנו מלון שנראה נחמד וקרוב לשדה התעופה, והמלון שהגענו אליו בהחלט עשה את העבודה - מיקום נחמד ומרכזי, חדר גדול ומרפסת גדולה וכיפית. ארזנו את המזוודות, התקלחנו, הלכנו לאכול באחת המסעדות הקרובות למלון, והלכנו לישון.
לפנות בוקר קמנו, לקחנו את המזוודות, נסענו לשדה, החזרנו את הרכב ונפרדנו מרומניה לאחר טיול מהמם שהפתיע אותנו מאוד לטובה.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )