(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קירגיזסטן ב-20 יום

תיאור מסלול אפשרי בקירגיזסטן הכולל טרקים וטיולי יום במדינה היפה

תאריך הטיולAugust 2016
משך הטיול20 ימים
עונה מומלצתיולי- ספטמבר

רקע

קירגיזסטן זהו יעד מדהים עבור מטיילים אשר מחפשים טרקים מאתגרים, נופים מיוחדים ומדינה שהתיירות עדיין לא התפתחה בה בצורה מיטבית. לא פשוט לטייל במדינה בגלל שהתיירות עדיין לא מפותחת, אבל זה גם חלק מהכייף בטיול.
בסיפור דרך זה, אספר על מסלול הטיול שלי במדינה ואספק מידע לוגיסטי הכולל מחירים והמלצות על גסטהאוסים, מה שלא מופיע באתרי האינטרנט על המדינה ויכול להקל על מי שיבחר לטייל במדינה.
אין טיסות ישירות מישראל לקירגיזסטן- האופציות הנפוצות הם דרך תורכיה או דרך רוסיה.
מחיר הטיסה אותו אנו שילמנו דרך תורכיה הוא 370 דולר, אך יש אפשרות להשיג גם כרטיסים במחיר זול יותר.
אנחנו טיילנו בקירגיזסטן בחודש ספטמבר, אך ההמלצה היא להגיע כחודש לפני. בחודש ספטמבר כבר קר מידיי בחלק מהאזורים והנוף מצהיב.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבוע ראשון- קרקול וטרק אלא-קול

יום 1- נחתנו בשדה התעופה של בישקק ב-4:00 בבוקר ומשם בחרנו ישר לקחת מונית לכיוון קרקול. מחיר המונית הוא 3000-4000 סום. המרחק מבישקק לקרקול הוא כ-400 ק"מ- בערך 5 שעות נסיעה. ישנה גם אפשרות להגיע במונית מהשדה לבישקק נסיעה של 40 דקות שעולה בסביבות ה-600 סום ומשם לקחת מרשוטקה לקרקול ובכך להוזיל עלויות. קרקול זוהי עיר בצפון מזרח המדינה שממנה יוצאים לטרק הקרקול המפורסם (אלא-קול), יש סוכנויות רבות וניתן להתארגן בה לטרק. בקרקול הגענו ל- Duet Hostel, זהו דורמס נקי, מסודר וחדש. בעלת הבית- אנה נחמדה מאוד ומכירה את אפשרויות הטרקים באזור ויכולה לסייע. הגסטהאוס רחוק 10 דקות הליכה מהמרכז, וצמוד אליו יש סופרמרקט גדול. עלות לילה ללא ארוחת בוקר 500 סום. מומלץ מאוד.

טרק הקרקול- אלא-קול ימים 2-5
ביום ה-2 יצאנו לטרק. אתאר כעת מידע לוגיסטי חשוב על הטרק עבור כל יום. חשוב להוריד את האפליקצייה של המפות הסובייטיות ולטעון את המפות לפני היציאה לטרק, במידה ויש את האפליקציה והמפות טעונות, אין צורך במפה רגילה מנייר.
יש להצטייד באוכל לטרק בעיר קרקול משום שאין שום אפשרות לקנות במהלך הטרק (חוץ מביום האחרון).
לגביי מים- ניתן למלא מים לאורך כל הדרך מהנביעות ומהנחלים, לכן אין צורך לצאת לטרק עם יותר מ1.5 ליטר מים.
כדאי לקחת כדורי גובה בהתייעצות מרפאת טיולים משום שהפסים יכולים לגרום למחלות גבהים בשל גובהם הרב.
יש 2 אופציות פופלוריות לטרק הקרקול
אופציה 1: להתחיל בג'ט יוגוז ובכך להוסיף עוד יום הליכה ופס נוסף- סה"כ 4\5 ימים
אופציה 2: להתחיל בעמק קרקול- סה"כ 3\4 ימים.
אנחנו בחרנו באופצייה השניה, ולקח לנו 4 ימים (אך ניתן בקלות ללכת את הטרק ב-3 ימים).

יום 2- אנה בעלת הגסטהאוס סידרה לנו הסעה לתחילת הטרק- מונית ב-500 סום לעמק קרקול. ניתן גם למצוא פתרון זול יותר אם הולכים לחפש הסעה בתוך העיר. בכניסה לשמורה יש צורך לשלם 150 סום על אוהל ו-200 סום לאדם. במידה והחלטתם להתחיל את הטרק בג'ט יוגוז, אין צורך לשלם. היום הראשון של הטרק הוא יום מקסים אשר עובר ברובו ליד נהרות ונחלים ועמקים ירוקים. ההליכה ברובה מישורית וקלה. יש 2 אופציות לסיום היום:
אופציה 1- לינה באוהל על ידי הנהר לפני הגשר שמוביל לתחילת העלייה לפס.
אופצייה 2- אחרי הגשר להמשיך כ-2 ק"מ יחסית קשים של עלייה לפס ולינה באוהל ליד הביקתה.
אנחנו בחרנו באופצייה השניה על מנת לחסוך לנו קצת מהטיפוס לפס שצפוי לנו ביום הבא.

יום 3- ביום השני של הטרק התחלנו את היום מאוחר מאוד כי אחת הבנות לא הרגישה טוב ולכן החלטנו שזה יהיה יום קצר ובאיזי. היום התחיל מהבקתה עד האגם ולקח לנו 4 שעות בהליכה איטית עם עצירות רבות. ניתן לבצע עלייה זו גם בשעתיים ולסיים את היום אחרי הירידה מהפס במידה ומתחילים מוקדם והולכים בקצב טוב. על אף שזה לא היה התכנון המקורי שלנו, אני ממליצה לבצע את פריסת הימים בצורה הזאת וכן לישון על יד האגם בשל הנוף המדהים שלו. במידה ומחליטים לא לישון ליד האגם, המקום הבא שניתן לישון בו זהו רק הירידה מהפס שרחוקה מהאגם בערך 4 שעות הליכה וכוללת טיפוס קשה.

יום 4- את היום השלישי התחלנו באגם כאמור וסיימנו אותו אחרי שעות רבות באלטין הראשן. זהו יום לא קל שלוקח בין 8-10 שעות. תחילת היום היא בהליכה יחסית מישורית כשעתיים מעל האגם. שימו לב שישנה נקודה אחת בלבד שבה ניתן לטבול באגם וזוהי הנקודה בה ניתן להקים אוהל בחלקו הדרום מזרחי של האגם, איפה שאנחנו ישנו, לאחר חלק זה הולכים רק מעליו. השביל ברור מאוד ויש רוג'ומים רבים לאורך כל הדרך. העלייה לפס תלולה אך כשמגיעים לפס זוכים בנוף פנורמי מרהיב של האגם ושל ההרים שבסביבה. לאחר הפס היום מתבצע בירידה ברובו עד שמגיעים לסיומו באלטין הראשן. שימו לב, לקראת אלטין הראשן, השביל עובר משמאל לנהר גדול, חשוב למצוא במהלך הדרך נקודה שבה תוכלו לחצות לצד ימין של הנהר, אחרת תאלצו לעבור בדרכים לא נוחות. אין נקודה מסודרת שזה קורה, לכן נסו למצוא בעצמכם נקודה מסודרת שניתן לחצות לצידו השני. אלטין הראשן ידועה בזכות המעיינות החמים שהיא מציעה, אחלה סיום לטרק. הלינה מתבצעת ביורטות- אוהלים מקומיים וניתן לשלם עבור ארוחת בוקר וארוחת הערב. כמו כן, יש פאב קטן שפתוח בעונה וחנות קטנה. אנחנו שילמנו על לינה ביורטה+ כניסה למעיינות החמים 500 סום לאדם ותוספת על ארוחת בוקר וערב עוד 200 סום. ניתן גם להקים אוהל בתשלום בשטחן של אחת היורטות.

יום 5- היום הרביעי של הטרק הוא יום מנהלי של הליכה של בערך 15-20 ק"מ חזרה לעיר. על אף שהדרך היא דרך ג'יפים, השביל עובר על יד נהר בצבע תורכיז ומספק נוף יפה לסיום הטרק. אנחנו הלכנו את כל השביל ברגל אך מטיילים רבים מצליחים לטפוס טרמפ בתשלום או בחינם עד לעיירה אקסו. הטרק מסתיים בעיירה אקסו ומשם יש לתפוס מרשוטקה\מונית חזרה לקרקול. אנחנו תפסנו מונית לקרקול ב-300 סום, מניחה שניתן למצוא גם בזול יותר.

שבוע שני- מסביב לאיסיקול וקוצקור

יום 6- לאחר סיום הטרק ולילה נוסף בדואט הוסטל בקרקול, עזבנו את קרקול לכיוון טמגה. טמגה זוהי עיירה קטנה השוכנת לצידו של האגם הגדול של המדינה- איסיקול. הרעיון המקורי היה לנסוע לטוסור, מה שהיה יכול להיות ממוצלח יותר*, אבל בעקבות חברים שפגשנו החלטנו להצטרף אליהם לטמגה. לקחנו מרשוטקה ב-150 סום מקרקול עד שהגענו לתחנה של טמגה. המרשוטקה מורידה בתחנה שנקראת טמגה אך העיירה עצמה במרחק של 10 דקות נסיעה משם, לכן כדאי לתפוס טרמפים. בטמגה ישנו אצל תמרה גסטהאוס, בין הגסטהאוסים היחידים שקיימים בטמגה. תמרה יודעת אנגלית מצוין ומאוד אוהבת תיירים. לינה בגסטהאוס כולל ארוחת בוקר עלתה 800 סום לאדם, תוספת לארוחת ערב 300 סום. בטמגה אין כמעט מסעדות אך ישנם מכולות רבות. לאחר שהתמקמנו בגסטהאוס, ירדנו לאגם, הליכה של כ-20 דקות, ושחינו באגם עד השקיעה.
* יכול להיות שהיה שווה להמשיך לעיירה הבאה-טוסור משום שבטוסור ישנם יורטות שממוקמות על האגם ולא דורשות הליכה בשביל להגיע אליו.

יום 7- עמק הפיות- תמרה אירגנה לנו מונית גדולה לקנין ססקה הידוע בתור עמק הפיות. זהו קניון עם אבנים אדומות, מזכיר מעט את המכתשים שלנו, חשבנו שמדובר ביום שלם של טיול, אך מסתבר שהמונית הביאה אותנו עד לקניון עצמו והטיול היחיד שהיה זה טיפוס עצמאי על הגבעות באזור עד התמקמות בגבעה הנוחה ביותר לפק"ל קפה. אנחנו בילינו במקום כשעתיים. לאחר מכן חזרנו חזרה לגסטהאוס לקחת את התיקים ותמרה אירגנה לנו מונית ליעד הבא- קוצקור. המונית עלה 3500 סום והנסיעה לקחה בערך 3 שעות. בקוצקור ישנו במירה כסטהאוס על פי המלצות, אך חשוב לציין שהגסטהאוס רחוק מאוד מהמרכז וכדאי לחפש גסטהאוס אחר על הרחוב הראשי של העיר. הבן של מירה היה בעבר מדריך בCBT ויכול לסייע באופציות הטיול באזור. בקוצקור יש מסעדה נחמדה על הרחוב הראשי שמגישה אוכל מערבי- מסעדת רטרו.

יום 8- אגם סונגקול- התלבטנו רבות על דרך ההגעה לאגם סונגקול. 3 אפשרויות להגעה לאגם: טיול סוסים\מונית\ הליכה רגלית. בסופו של דבר החלטנו לקחת מונית לאגם משום שנאמר לנו שההליכה הרגלית יחסית משעממת והנוף כבר ממש הצהיב. את הארגון עשינו דרך הסוכנות jailo שנמצאת על הרחוב הראשי בקוצקור בסמוך לבנקים. מונית הלוך חזור לאגם עלתה לנו 3,500 סום. הנסיעה מקוצקור לסונג קול לוקחת בערך שעתיים. לינה ביורטות על האגם כולל ארוחת בוקר היא 600 סום לאדם. האגם עצמו מיוחד ויפה, העמק מלא בסוסי פרא ויוצר תחושה של ספארי באפריקה.

יום 9- לקחנו טיול סוסים קצר דרך בעלי היורטות שישנו בהם, שעתיים סביב האגם. המחיר לא היה זול משום שהיינו צריכים לשלם גם לסוס של המדריך. בסופו של דבר המחיר היה: 300 סום לשעת רכיבה+ 600 סום לשעת מדריך(מתחלק בין מספר הרוכבים). הטיול סוסים לא אתגרי מידי ואפילו קצת משעמם בחלקו. רוכבים לאט לצד האגם, אפשר לוותר. בשעות הצהרים חזרנו לקוצ'קור ומשם ישר תפסנו מונית לכיוון היעד הבא שלנו- בישקק עיר הבירה. המחיר של מונית משותפת מקוצקור לבישקק הוא 250 סום לאדם והנסיעה לוקחת כשלוש שעות. בבישקק בחרנו ללון בסאקורה גסטהאוס, זהו דורמס יחסית מסודר אך מעט מרוחק מהמרכז. לינה בסאקורה עלתה 550 סום לאדם, ללא ארוחת בוקר. אין אפשרות לקבל ארוחות בסאקורה אך יש מטבח שניתן לבשל עצמאית.

יום 10- יום זה היה בעיקר יום של נסיעות לכיוון דרום המדינה לעיר אוש. מסאקורה לקחנו מונית לאוש באזר בבישקק, שם ישנם נהגים רבים שעושים נסיעות לאוש. לקחנו שר-טקסי מאוש בזאר שעלה 1000 סום לאדם. צריך לחכות עד שהמונית תתמלא ורק אז היא נוסעת. זוהי נסיעה קשה של 12 שעות מבישקק לאוש אך הדרך מלאה בנופים מיוחדים עוצרי נשימה של מדבריות ואגמים כחולים. הנהג עושה במהלך הנסיעה הפסקת צהרים במסעדה ועוד 2-3 הפסקות על פי בקשת הנוסעים. הגענו בלילה לאוש ושם ישנו בגסטהאוס ביינה. בביינה יש גם חדרי דורמס וגם חדרים פרטיים, כל החדרים הם עם אותו מחיר של 500 סום לאדם. אין ארוחות בבייאנה אך ישנו מטבח מסודר וסופר במרחק הליכה קצרה. יש אפשרות לקנות בלוני גז בבייאנה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבוע 3- אוש וסארי מוגול

יום 11-אוש זוהי עיר דרומית שממנה יוצאים לטרקים הדרומיים של המדינה. קמנו בבוקר ונסענו לאוש באזאר ומשם חיפשנו מונית לכיוון סארי מוגול. המוניות לאזור סארי מוגול נמצאות מתחת לגשר, נקודה מוכרת. ישנה משרוטקה היוצאת פעם ביום בשעה 14:00 בעלות של 250 סום לאדם, הנסיעה לוקחת 4-5 שעות. אנחנו בחרנו לקחת שר טקסי ל-5 אנשים ב-2500 סום. הנסיעה לקחה 3 שעות. סארי מוגול זהו כפר ציורי ומיוחד השוכן ליד רכס הרי הפניר. אין גסטהאוסים מסודרים בסארי מוגול, CBT מסדרים לינה אצל משפחות. ישנו מקום אחד אשר נקרא לנין-פיק גסטהאוס. זהו למעשה ביתו של עבדול אשר ידוע בתור אדם עם קשרים רבים בתוך הכפר ומסייע רבות למטיילים. הלנין פיק גסטהאוס מציע לינה בחדרים משותפים כולל ארוחות. זהו מקום קטן, אך גם אם הגעתם והוא בתפוסה מלאה- תסמכו על עבדול שיסדר לכם אפשרות לינה אצל אחיו או אפילו במיטה הפרטית שלו (כמובן שבלעדיו). לפני ההגעה לסארי מוגול, רצוי להצטייד בעיר אוש בכל הקניות בדגש על ירקות ופירות שלא קיימים בסארי מוגול.

יום 12- קצת השתבשו לנו התוכניות בשל מזג האוויר, התכנון המקורי היה לצאת מסארי מוגול לטרק של 4 ימים ברכס הצפוני לסארי מוגול. בשל תגובות של מטיילים שחזרו מהטרק וסיפרו על מזג אוויר לא טוב בכלל החלטנו לוותר על הטרק. במידה ואתם מתכננים לצאת לטרק זה, כדאי להגיע אליו מוקדם יותר (אנחנו הגענו בסוף ספטמבר וזה כבר לא התאים). בחרנו להעביר את היום במנוחה בסארי מוגול וטיול יום קצר בתוך הכפר. במידה ואתם מחליטים לצאת לטרק, כדאי לטעון את המפות הסובייטיות באפליקציה לפני היציאה. CBT יכול לסייע בהבנת המסלול אך אין להם מפות למכירה. עבדול יכול לסייע בהקפצה אל נקודת תחילת הטרק.

יום 13- דרומית לסארי מוגול ישנו אגם מדהים הנמצא בתוך רכס הלנין. בחרנו להגיע אליו בטיול סוסים של כ-6 שעות בעלות של 2100 סום לאדם כולל מדריך. ניתן להגיע לאגם גם בהליכה רגלית של 6 שעות (20 ק"מ בערך). את הסוסים סגרנו דרך הCBT אך גם עבדול יכול לסייע בארגון זה. על יד האגם יש יורטות (אחותו של עבדול היא המנהלת שלהם) לינה ביורטות ללא ארוחות עולה 400 סום לאדם. חשוב לציין שאין שום מקום להצטיידות בדרך אל היורטות, יש להביא אתכם אוכל מראש. ניתן להשאיר את התיקים הגדולים אל עבדול.

יום 14- קמנו בבוקר ביורטות ויצאנו לטיול יום לכיוון פסגת הר לנין. הולכים כל הדרך בעקבות הפסגות והנחושים גם יגיעו לתצפית על קרחון. זוהי הליכה קלילה וברגע שמתייאשים או שקר מידי פשוט מסתובבים חזרה לכיוון היורטות וחוזרים באותה הדרך. יש אפשרות גם לטפס על ההר האדום הנמצא בסמוך ליורטות ולצפות בנוף מרהיב. לאחר שחזרנו ליורטות, לקחנו מונית שסידרנו דרך עבדול חזרה לסארי מוגול ומשם עבדול סידר לנו מונית חזרה לאוש במחיר של 400 סום לאדם. באוש התמקמנו בגסטהאוס אוש גסטהאוס. גסטהאוס נחמד מאוד שיש לו גם חדרי דורמס וגם חדרים פרטיים. מחיר באוש גסטהאוס הוא 450 סום לאדם כולל ארוחת בוקר.

יום 15- נסיעה לשוק קארה-סו, שוק צבעוני וגדול מאוד נמצא 20 דקות מאוש, אפשר לקחת מרשוטקה או שר טקסי ב-40 סום.

יום 16- הליכה לאוש באזאר- השוק המרכזי באוש, הליכה של 10 דקות מהגסטהאוס. מומלץ מאוד לנסות לאכול בתוך השוק ליד דוכני הלחם את האורז המקומי עם גרגירי החומוס. אחר הצהרים לקחנו מונית להר סולימאן שנמצא בתוך אוש, עלות של 50 סום למונית בתוך העיר ותשלום כניסה של כמה סומים. ההר הוא מקום קדוש למוסלמים וישנה תצפית יפה על כל אזור העיר, מומלץ לקראת השקיעה.

יום 17- טיסה חזרה לבישקק מאוש, טיסה של 4 דקות, אנחנו קנינו דרך סוכנות באוש במחיר יחסית יקר של 45 דולר, יש כאלה שמצאו ב-30 דולר ואף פחות. מונית לשדה תעופה באוש עלתה 200 סום. מונית משדה התעופה בבישקק למרכז העיר עלתה 600 סום. בבישקק הגענו לUSSR גסטהאוס, מקום נקי וחדש ברחוב המרכזי צ'וי. עלות לינה לאדם 570 סום. בבישקק נסענו לשוק שנמצא בצפון העיר בשם דרדוי- זהו שוק ענקי עם סחורה מסין, בגדים, כובעים, הלבשה תחתונה, תיקים ועוד מגוון רחב של פריטים. לאחר הביקור בשוק דרדוי המשכנו לאוש בזאר- השוק המרכזי בבישקק.

יום 18- נסיעה לשמורת הטבע אלא-ארצ'ה. ישנם מסלולים רבים בשמורה המתאימים לטיולי יום ואף לטרקים ארוכים יותר. המסלול שאנחנו בחרנו הוא טיפוס למפל, מרחק הליכה של 4 ק"מ של עלייה והחזרה באותה הדרך. בכניסה לשמורה ישנו בית מלון קטן ונחמד. המחיר שאנחנו שילמנו על מונית מבישקק לאלה-ארצה היה גבוה מאוד בשל כך שחשבנו שזה מחיר שכולל את שני הכיוונים, בסופו של דבר שילמנו על מונית 1500 סום לכל כיוון. בנוסף, צריך לשלם בכניסה לשמורה 450 סום כניסה לרכב, אם נכנסים רגלית אין צורך לשלם. אפשר להגיע גם באמצעות משרוטקה אך היא מורידה בפתח השמורה ואז נדרשת הליכה מנהלתית של 13 ק"מ עד להגעה לתחילתם של המסלולים.

יום -19- יום טיסות, נסיעה לשדה התעופה בבישקק בעלות של 700 סום.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )