(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

סובב אנאפורנה + פון היל

למי שלא לחוץ בזמן, ממליצה לחבר את סובב אנאפורנה לפון היל, ולרדת רגלית אחרי הפסגה במקום בג'יפים. נחשפים לכפרים מקסימים ולא מתוירים ולפאי התפוחים הטוב ביותר בעולם ;)

תאריך הטיולSeptember 2018
משך הטיול18 ימים
עונה מומלצתספטמבר-אוקטובר אפריל-מאי

מקטמנדו לבולבולה

נסענו נסיעה ארוכה ומייגעת (9 שעות) עד שהגענו לבסי סהר, המקום שממנו בדרך כלל לוקחים ג'יפ עד לתחילת המסלול הרשמי. שהמציאו את המושג 'דרכים עקלקלות' חשבו על הדרך שנסענו בה. הנהגים נוהגים כמו משוגעים, מצפצפים כל הזמן, יורקים מהחלון ושומעים מוזיקה הודית.
כמה ימים לפני שבאנו לבסי סהר, הייתה מפולת שחסמה את הגישה לג'יפים, לכן התחלנו ללכת ברגל בשעה 16:15. זמן קצר אחרי שהתחלנו התחיל לרדת גשם. מה זה גשם? מבול!
הצטרפנו לרביעיית ישראלים שהיו איתנו בואן והלכנו ביחד להוסטל בבולבולה - הוסטל heaven.
ממש נחמד סטייל קבינה. חדרים קטנטנים מעץ, מיטות נוחות ורעש של נהר שוצף.
400 רופי דאל באט, 400 רופי לינה לזוג, 150 2 צ'אפטי.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מבולבולה לגרמו

קמנו בבוקר מוקדם והתחלנו ללכת. המזג אויר בתחילת היום היה מעולה, לאט לאט התחמם בטירוף. עלינו וירדנו המון, הנוף משגע ברמות אחרות. אחר הצהריים התחיל לרדת גשם, אחרי ממש מעט זמן הגענו לכפר גרמו.
ישנו בSahina guesthome restaurant
(דיל ישראלי). 350 רופי דאל באט, 120 2 צאפטי.
אכלנו מרק דלעת מקומי עם אורז ודאל באט ושיחקנו קלפים עם הפורטרים הנפאלים ועם הילד של הבעלים.

מגרמו לטל

קמנו לבוקר קריר ואפרורי שנמשך קריר כל היום עם מעט גשם בהפסקות.
עשינו הפסקת קפה בג'גט על גג עם נוף מהמם. הלכנו עד לטל - מקום מהמם על גדת הנהר.
היינו בהוסטל השני והיה מושלם. אכלנו קארי תפוחי אדמה ומרק שום, שתינו צ'אי עם לימון ג'ינג'ר ודבש.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מטל לדנקיו

אחרי צ'אי מסלה והכנת סנדוויצ'י צ'אפטי לדרך יצאנו להליכה בעלייה מתונה עד שהגענו לדנקיו. ישנו במלון חמוד יחסית בהתחלה עם בעלת בית מהממת - סאנטי. הגענו למלון באיזה 13:00. היה אפשר להמשיך עוד אבל רצינו בכל מקרה להגיע אחר מכך לצ'מה אז התאים לנו בזמנים.

מדנקיו לצ'מה

מלון מהמם new Tibet hotel. אוכל טעים ממש, לוקיישן סוף (2 דק מהמעיינות החמים מה שמאפשר טבילה ארוכה בערב/אחרצ כשמתקרר וטבילה קצרה בבוקר מוקדם

מצ'מה לאפר פיסן

אחרי טבילה במעיין יצאנו לאפר פיסן. דרך יפייפיה. לא לוותר על עצירה במפעל תפוחים ועל ביקור במלון 5 כוכבים שצמוד לו (רק להסתכל וללכת לשירותים). אפשר לקנות תפוחים טעימים, לשתות קפה איכותי ולאכול מאפינס/פאי תפוחים.
שום הוסטל באפר פיסן לא נראה האמת. כל הכפר נראה כמו אתר בנייה אז יכול להיות שזה ישתנה.
ישנו במלון הקרוב הורוד בכניסה. לא לטעמי (לא האוכל ולא החדרים ולא היחס. אך זה היה הרע במיעוטו).
מומלץ לעלות למעלה מוקדש מהמם. גם בגלל הנוף וגם להקל קצת על העלייה לגובה.

מאפר פיסן למאנג

לקחנו את הדרך התחתונה של הג'יפים. לנדב היה כאב ראש ככה"נ מהעלייה לגובה ולא רצינו לקחת סיכון ולעלות עוד יותר ישר בתחילת המסלול, אלא לרדת וללכת בעלייה מתונה.
הגענו מוקדם למנג (12:30), מה שאיפשר לנו לבחור את בהוסטל הטוב ביותר לשהייה ממושכת (יש שמועות על סופה שתשתק אותנו לכמה ימים).
בחרנו את רויאל הוטל. צריפים צבעוניים מצד ימין של הדרך אם באים מלמטה. שירותים בחדר, מיטה נוחה עם שמיכות פוך ואחלה של בעלים (ג'יימס).

יום התאקלמות במאנג

היה דיבור על סופה, המון אנשים ירדו באותו יום למטה. ירד גשם טפטוף כל היום אבל לא משהו שהפריע לנו לשוטט בין מסעדות ומאפיות.
מסעדה מקומית זולה ממש *משהו סיסטרס.
המבורגר צמחוני אליפות - בסינגה הוטל.

ממנאג ליאק קרקה

דרך מהממת, לא קשה ועם נוף עוצר נשימה. הספקנו להגיע ליאק קרקה בצהריים אחרי שיצאנו ממנאג ממש מאוחר - 9 בבוקר. כל ההוסטלים בינונים מטה אז כדאי לבחור את ההוסטל לפי אוירה.

מיאק קרקה לפדי

דרך קצרצרה ונחמדה, ישנו במלון השני. הוט באקט ב300, אוכל חביב.
ברבע ל5 יצאנו לפס.

מפדי למונטינקט - הפס

עליה לא פשוטה בכלל של 1000 מטר, קשה ממש לנשום. צריך לעשות אותה לאט ובלי יותר מידי עצירות.
הנוף מדהים כל הדרך ובעיקר בפס (5416 מ') - עלינו למעלה קצת אחרי הפס ומשם יש נוף מהמם לאגמים!
ירדנו למטה 1700 מ' ירידה לא פשוטה לברכיים עד ארוחת צהריים בפדי. הלכנו עד מונקינט וישנו בבוב מארלי - מלון שווה ממש אבל אוכל יקר פיצוצים.

ממונקינט ליאקלבטי

התחלנו בבוקר הליכה לכיוון קאגבני מהדרך העליונה והיפה (השביל הכחול במפה). אכלנו צהריים וביקרנו במנזר. אחר כך המשכנו לכיוון יאקלבטי עם רוח נגדית מטורפת. ישנו בהילטון הוסטל.

מיאקלבטי למארפה

קמנו מוקדם בבוקר והתחלנו לעלות לכיוון הסייד טרק. ראינו כפרים מקומיים בדרך, קטפנו תפוחים וישבנו ליד אגם מהמם (חלקנו גם נכנסו לשחות בו). המשכנו בעלייה עד לאנטנות, עשינו הפסקת נוף ונשנושים וירדנו בתלילות עד ג'ומסון.
בג'ומסון אכלנו צהריים במסעדה מקומית. לאחר מכן חיפשנו ג'יפ שיקח אותנו עד מארפה-כפר מהמם עם בתי אבן לבנים ומלא מטעי תפוחים מסביבו. הכפר הכי קסום באנאפורנה. בחור הסכים לקחת אותנו מאחורה של הטנדר שלו. כשבאנו לשלם - לא רצה לקבל את הכסף.
המשכנו לפרדייס גסט האוס - גסט האוס חמוד ופשוט שמנהלים אותו זוג זקנים. הזמנו לארוחת ארבע קרמבל תפוחים שלם (הכי טעים שיש בעולם!) ל6 אנשים עם תה, ואותה ארוחה גם בבוקר.

ממארפה לטטופני

החלטנו לקחת לוקל עד טטופני כדי לחסוך יומיים של הליכה. 43 קמ קשוחים במיוחד של טלטלות במושב האחורי, דרכים לא דרכים, נסיעה תמידית מעל צוקים. היה ממש לא נעים.. הגענו אחרי 7 וחצי שעות, ישר למעיינות החמים.

מטטופני לגרופני

אחד הימי הליכה הקשים שהיו לנו. 15 קמ על 1700 מטר גובה (לא מצטבר). חזרנו לאקלים של ג'ונגל אז גם מזג האויר לא היה לטובתנו - לח ומזיע.
עצרנו לארוחת צהריים אצל זוג מקסים בכפר פאלק. דאל באט מושלם שהוכן מא'-ת' מרגע ההזמנה. בסוף הארוחה הזקן מרח לנו טיקות על המצח ושזר לנו פרחים בשיער.
את הדרך לגרופני עשינו 10 דק חוויותיות בטרמפ עם טרקטור על עגלת חול ושעה ומשהו עלייה מטורפת עד הכפר.

מגרפוני לפוקרה

יום קשוח מאד לברכיים.. 1700 ירידה עד להילי ומשם ג'יפ עד פוקרה. סגרנו 8 אנשים ב700 לאדם.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )