(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חודש במלאווי

מידע והמלצות על יעדים במלאווי

תאריך הטיולAugust 2018
משך הטיול35 ימים

רקע כללי

מטבע: קוואצ'ה מלאווית. 1 שקל= 200 קוואצ'ה.
ויזה: ישראלים לא צריכים להוציא ויזה (כלומר לא צריך לשלם). חשוב לדעת שאם נכנסים קרקעית אשרת השהייה היא ל30 יום (אפשר בקלות להאריך אותה בסכום סמלי). הבנו שאם מגיעים בטיסה לפעמים מקבלים גם אשרת שהייה ל3 חודשים.

אוכל: דומה לשאר מזרח אפריקה- אורז ושעועית בעיקר, יש גם הרבה דגים. נסימה- המאכל הלאומי שלהם- מין גוש לבן מקמח מייז (כמו אוגלי בטנזניה ופושו באוגנדה). במלאווי מצאנו את עצמנו לא פעם אוכלות בתחנות המרכזיות- שם יושבות מאמות עם סירים חמים וטעימים באחלה מחירים. אפשר למצוא במקומות התיירותיים (רוב המקומות לאורך החוף) גם מנות מערביות מגוונות. בדרום מלאווי הופתענו לגלות שאפשר למצוא תותים, מה שלא מאפיין את שאר המדינות שעברנו בהן לפני.

תחבורה: לרוב הנסיעות הן בטרנזיטים או באוטובוסים. הכבישים קצת משובשים והנסיעות יכולות להיות מאתגרות, אבל המרחקים לא גדולים בדרך כלל. יש גם מוניות משותפות- מכונית פרייבט שממלאים בדרך כלל ביותר מ5 אנשים. אנחנו מצאנו את המוניות המשותפות כנוחות מאוד, למרות שלפעמים הן צפופות יותר מאוטובוס. הנסיעה מהירה יותר ולרוב עולה כמו כלי התחבורה האחרים.
*הבנו שבמלאווי, ובכלל באפריקה הדרומית, יש הרבה מקומות שנוח לפתוח בהם אוהל וזה מוזיל משמעותית את עלות הלינה. מצאנו אוהל זוגי במזוזו בחנות "שופרייט" (יש גם בחנויות גיים). סך הכל האוהל חסך לנו 100 דולר בערך.

אפליקציות ששווה להוריד: *מפס מי- לדעתנו חובה! עוזרת מאוד להתמצא ומלאה בטיפים מכל הסוגים- מסעדות, מלונות, מדריכים ונקודות יפות להגיע אליהן. (את המפות יש להוריד דרך אתר מזונגו).
*בוקינג- נוח למצוא דרך האפליקציה מלונות וגסטהאוסים, לרוב לא חייבים להזמין מראש, אבל לפעמים כדאי וזה בהחלט מקל.
*המרת מטבע- מאוד מקל בחישובי כסף, עם שער מעודכן.

מסלול: ליוינגסטוניה- צ׳יטימבה- מזוזו- נקטה ביי- מזוזו- לילונגווה- מולנג׳י- בלנטייר- זומבה- קייפ מקלייר- סנגה ביי- לילונגווה

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

צ'יטימבה- ליוינגסטוניה

הגעה: הגענו מטנזניה-
ממבאיה (טנזניה) לקחנו אוטובוס ב26,000 שילינג טנזני שהיה אמור להגיע עד צ׳יטימבה. בגבול הבנו שאין כזה אוטובוס ועבדו עלינו. שילמנו עוד 5,000 קוואצ׳ה מהגבול לצ׳יטימבה (יש החלפה בקירונגה, כלולה במחיר). לקח לנו בסך הכל 7 שעות. אם רוצים לעלות ללוינגסטוניה, שזאת הסיבה של רוב התיירים להגיע לשם, צריך להגיד לנהג, הוא יעצור לכם בצומת הרלוונטית.

מצ׳יטימבה עולים לליוינגסטוניה (כפר שנמצא במעלה ההר).
בצומת של העלייה לליוינגסטוניה, שם יוריד אתכם הטרנזיט תמצאו את:
*אפריקן לודג׳- שם אכלנו צהריים (שווה לאכול לפני שעולים כי למעלה הכול יקר). באפריקן לודג' אפשר גם לישון אם רוצים לעשות לילה למטה, לפני שעולים. אפשר גם להגיע לחוף משם בהליכה של כמה דקות.
*משרד של מאשרום פארם- עזרו לנו שם להתארגן על סים (בדיעבד טעות, כי לא נרשמנו כמו שאמורים וזה עשה לנו בעיות) ועל העלייה למעלה, שמרו לנו על התיקים כשהלכנו לאכול, וסגרו לנו מקום במאשרום פארם עצמו.
בליוינגסטוניה עצמה: *מאשרום פארם- מקום קסום, הכל מתוכנן לפרטי פרטים- פינות ישיבה נעימות, בנייה טבעית ונוף מדהים מכל נקודה בערך. יש מים חמים, אבל אין וואייפי וגם אין כל כך קליטה.. שילמנו 10 דולר לשתינו על דורמס, אבל היה אמור לעלות 8 דולר לכל אחת.
*יש אפשרות לעשות טיול יום למפלים. הליכה קלילה בדרך מסודרת. המאשרום פארם מוציאים לשם הדרכות. חוץ מהמפלים יש הרבה נקודות נוף יפות ברגע שעולים עוד קצת למעלה.
**אין בליוינגסטוניה מקומות שאפשר לקנות בהם אוכל- לחם וכו, רק בגסטהאוסים (שזה די יקר) אז שווה להתארגן על דברים לפני אם לא רוצים לשלם הרבה כסף על אוכל.

הגעה: מצ׳יטמבה ללוינגסטוניה- עולים במין טנדר פתוח, נכנסים לארגז כ10 אנשים. שווה לתפוס את הצד הקרוב לנהג שיהיה במה להחזיק. אל תסכימו לשלם עוד על תיקים! המקומיים לא משלמים. העליה עצמה היא כחצי שעה, עלה לנו 1,500 קוואצ'ה. הטנדר עולה ויורד לאורך היום, ככה שפעם בשעה וחצי-שעתיים בערך מגיע טנדר כזה. כשרוצים לרדת חזרה למטה צריך לצאת לכביש הראשי ולחכות שיעבור רכב. תהיו סבלניים, אנחנו חיכינו שעה.

מצ׳יטימבה למזוזו- 3,000 קוואצ'ה לאדם בטרנזיט, 3 שעות בערך.

מזוזו

בגדול זו עיר מעבר.
ישנו בthandeka guest house. עלה לנו 4,000 קוואצ'ה לזוג. המקום עצמו דיי מעפן, אבל המיקום שלו לא רע ולנו זה הספיק. ברחוב של הגסטהאוס יש פאבים ובערב נפתחים שם כמה דוכני אוכל. מרחק הליכה קצרה יש מסעדות מקומיות.
המלצות בעיר-
*קניון מזוזו- יש שם סופר ענק עם הכל, אפילו ציוד טיולים. נראה שבצהריים אפשר לקנות שם ארוחה מגוונת וזולה בשופרייט. אנחנו מצאנו שם אחלה אוהל ב46$, ליווה אותנו לאורך מלאווי וזמביה ושרד אפילו בגשם!

ממזוזו לנקטה ביי- לקחנו מונית משותפת ב1,500 לאדם. שילמנו לנהג עוד 1000 כדי שייקח אותנו עד הקמפסייט.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

נקטה ביי

עיירה נחמדה על החוף. הקמפסייטים שם כיפיים, מלאים בפינות ישיבה, ספרים ונוף לאגם. בעיירה יש שוק עם עגבניות ובצל בעיקר, וכמה סופרים עם מוצרים בסיסיים (לחם, חמאה, חטיפים, ביצים...). יש גם כמה מסעדות, אבל רוב התיירים אוכלים בקמפסייטים השונים. ב"מאיוקה" וב"בטרפליי" יש ארוחות ערב עם קונספט במיוחד לתיירים (בופה בשר, ערב פיצות וכל מיני).
ישנו ב"מאיוקה" ב8 דולר לזוג לאוהל, מים חמים ומקום מהמם! לידו יש את ה"בטרפליי" ב5,000 קוואצ'ה לדורמס, גם מקום שווה.
בעיירה יש גם-
*aqua Africa- הוסטל ומועדון צלילה, יש שם מקום נעים לשבת, אפשרות לאוכל וקפה ומשחקי קלפים. אמור גם להיות וואיפיי.
*מסעדת סהרה- נמצאת למטה בעיירה, ממש בקצה הירידה מהקמפסייטים. יש שם אוכל מערבי ומקומי במחירים נוחים, ואפילו מכונת גלידה כמו במקדונלדס!

מנקטה ביי חזרה למזוזו- מונית משותפת. לקח לנו כמעט שעה, 1500 קוואצ'ה לאדם. הוספנו עוד 1000 שייקח אותנו עד ההוסטל, ובנוסף הוא עבר איתנו בתחנה המרכזית לקנות כרטיסים לאוטובוס ללילונגווה למחרת.

לילונגווה- בירת מלאווי

ביחס לעובדה שהיא בירת מלאווי, לילונגווה היא עיר דיי רגועה ומרווחת.
ישנו בוולקאם לודג׳, 6,500 קוואצ'ה לחדר זוגי, 4,000 לדורמס. המיקום קצת רחוק מהמרכז, מצד שני לא מצאנו מקומות קרובים כל כך במחירים דומים.
המלצות בעיר-
*סיטי קניון (יש שניים, שניהם דומים)- מלא סופרים ענקיים שיש בהם הכל, יש גם כמה מסעדות במתחם ומלא בנקים.
*ליד המתחם של הסיטי קניון יש שוק מזכרות נחמד- כמה דוכנים עם קראפט. אפשר להתמקח על מחירים ולהגיע למחירים הוגנים בהחלט.
*אם רוצים להישאר במלאווי יותר מחודש צריך ללכת לאימיגריישן. תהליך קצר ופשוט מאוד- משלמים 5,000 קוואצ׳ה והם נותנים עוד 30 יום לאשרה.

מלילונגווה למולנג׳י-
מלילונגווה לבלנטייר- אוטובוס של axa (כנראה יש דרך זולה יותר, אנחנו לא התעמקנו מספיק). עלה לכל אחת 13,000 קוואצ׳ה, נסיעה של 5 שעות. אוטובוס ברמה גבוהה מאוד, מקבלים שתייה וחטיף אפילו.
מבלנטייר למולנג׳י- מאיפה שיורדים בבלנטייר צריך לקחת מונית/מטאטו לlimbe, עולה 200 קוואצ׳ה לאדם, לוקח רבע שעה, משם יוצאים מטאטואים למולנג׳י, 1,500 קוואצ׳ה לאדם, לוקח שעה בערך.

מולנג'י טאון וטרק המולנג'י

במולנג'י טאון ישנו בlimban. הגענו לשם לגמרי בטעות אחרי שלא מצאנו את המלון שהזמנו אליו מקום. עלה לנו 4,000 קוואצ'ה לחדר זוגי עם מקלחת חמה. (אמור לעלות 5,000 אבל קיבלנו הנחה כי באנו לכמה לילות).
בלילה שאחרי הטרק ישנו במולנג׳י מוטל, 6000 קוואצ'ה לחדר זוגי (בלימבן לא הסכימו לשמור לנו על התיקים בזמן הטרק אז עברנו משם).
בעיר עצמה יש מסעדות- גם בשוק בזול וגם מקומות מערביים יותר ביוקר.

טרק המולנג׳י-
לפני הטרק הבנו שצריך ללכת למשרדים בעיר, שם מתכננים את המסלול ומקבלים מדריך באופן מסודר. אנחנו הבנו מישראלים אחרים שיותר נוח לדבר עם מדריכים שיש עליהם המלצות ולסגור ישירות איתם- ככה הם מרוויחים יותר ואנחנו משלמים פחות. לא בדקנו יותר מדיי וזה מה שעשינו. סגרנו עם מדריך שהומלץ בקבוצת וואטסאפ של מזונגו. הוא לא יכל לצאת איתנו והביא לנו חבר במקום. נפגשנו איתו יום לפני, הוא הראה לנו את המסלול על מפה (זה היה נחמד להבין מבחינת מיקום את המסלול, אבל אין להם מושג את האורך של המסלולים בקילומטרים). ביום הראשון זה הרגיש טעות, הרגיש לנו לא מאורגן, המדריך אמר לנו שההליכה תהיה 4 שעות ולקח לנו כמעט 9, בבוקר פתאום ביקשו שנשלם עוד כסף על כלים לאוכל... בסופו של דבר היה בסדר והיה לנו כיף, אבל אולי באמת עדיף לעשות את זה מול המשרדים בצורה מאורגנת.
לקחנו את המסלול שעולה ממולנג׳י טאון, זה נקרא "דרך בומה". המסלול כולל טיפוס על סלעים, שזה דיי מאתגר. אפשר במקום להתחיל מכפר אחר משם הדרך מתונה יותר. יצאנו ל3 ימים, 2 לילות, היינו שתיים.
עלויות-
12,000 ליום למדריך לשתינו ביחד
1,000 כניסה לשמורה לכל אחת
1,000 לכל לילה בבקתה לכל אחת
3,000 מונית חזרה מסוף המסלול למולנג׳י טאון
5,000 קניות אוכל (קנינו את רוב האוכל בשוק, והשלמנו את הקניות בסופר people, שהוא זול יותר מהדוכנים ברחוב)
1,500 תשלום על כלי בישול
סך הכל יצא לכל אחת מאיתנו 35$ בערך ל3 ימים.
(טרק המולנג'י)

המסלול עצמו:
יום ראשון: ממולנג׳י טאון לlichenya hut. לקח לנו 8 שעות. רוב היום הוא עליה קשה של טיפוס על סלעים, אחרי שמסיימים את העלייה יש עליות וירידות מתונות, ולקראת הסוף עלייה קצת יותר תלולה.
בבקתה יש שולחנות בפנים ובחוץ, מזרונים (אין מיטות) ומקום למדורה.

יום שני: מlichenya hut ל chambe hut. לקח לנו 4 שעות. קצת עלייה בתחילת היום, בשאר הזמן עליות וירידות דיי מתונות. מסלול יחסית קליל.
בבקתה יש שולחנות בפנים, מקום למדורה ומיטות.

יום שלישי מצ׳מבה למטה, דרך המפל. לקח לנו 4 שעות בערך. מסלול שרובו ירידה בין סלעים, לא קשה במיוחד.
בסוף המסלול חיכתה לנו מונית שהמדריך הזמין לנו, אחרי מיקוח ארוך סגרנו איתו על 3000 קוואצ'ה מקצה המסלול למולנג׳י מוטל (15 דקות בערך).

ממולנג׳י טאון לבלנטייר- מיניבוס ב1,200 קוואצ'ה ללימבה, משם מיניבוס ב500 קוואצ'ה (אמור לעלות 300 מסתבר) לwenela.

בלנטייר

"בירת הדרום"- עיר גדולה ומפותחת בה תוכלו למצוא כמעט הכל.
ישנו בfamily lodge שנמצא ליד תחנת אוטובוס וואנאלה. חדר זוגי עולה 8,000 קוואצ'ה, חדר יחיד 5,500. אנחנו ישנו ב3,000 באוהל.
המלצות בעיר-
*מנדלה האוס- גלריה וקפה. מקום מקסים. למטה יש גלריית אומנות, למעלה יש ספריה גדולה. האחראי על הספריה הסביר לנו קצת על ההיסטוריה של המבנה ובכלל של העיר.
*קניון צ׳יצ׳ירי- יש שם שופרייט וגיים ועוד כל מיני חנויות, מזון מהיר, וקולנוע. סרט עולה 2,500 קוואצ'ה (אם אתם רוצים לראות סרט שווה לבדוק מתי יש סרטים באנגלית). (מוואנאלה לצ׳יצ׳ירי מיניבוס עולה 250)

מבלנטייר לזומבה- 2,500 לאדם, לקח לנו שעתיים בערך. (הורידו אותנו באיזו צומת מחוץ לזומבה וסידרו לנו מונית בלי שנוסיף כסף לתחנה המרכזית)

זומבה

זומבה (עיר)- עיר קטנה ונעימה. ישנו בספאר לודג׳- מול התחנה המרכזית. חדר זוגי עם ארוחת בוקר עלה לנו 7,500 קוואצ'ה. אמורה להיות מקלחת חמה, כשאנחנו היינו לא היה חשמל.. אפשר לאכול במלון, ואפשר בתחנה המרכזית- יש שם אחלה אוכל מקומי.
לזומבה מגיעים כדי לעלות להר- משם יש תצפיות מאוד יפות, אגמים והרבה טבע ירוק.
זומבה פלטה (ההר)- בוחרים מקום לישון בו ועושים טיולי יום לנקודות טבע יפות. יש נקודות תצפית במפס מי, ואפשר גם לשאול בקמפסייטים שתהיו בהם. אנחנו ישנו בטרוט פארם- מקום מקסים! אין חשמל ויש מקלחת באקט, אם רוצים אפשר לבשל על מדורה (אם יש לכם אז יותר נוח עם גזיה). חוץ מזה אין שם איפה לקנות אוכל, צריך להערך מראש (אם לא רוצים לבשל אז להביא לחם, פירות וכל מיני. קמפינג עלה לנו 6,000 קוואצ'ה לזוג.
הגעה לזומבה פלטה- לקחנו מונית מהתחנה המרכזית בזומבה ב5,000 קוואצ'ה, הנהג היה מקסים ועצר איתנו בדרך לעשות קניות. נסיעה של חצי שעה בערך.
מזומבה (העיר) למאנקי ביי- 4,500 לאדם, נסיעה מתישה עם המון החלפות של מיניבוסים ומכוניות משותפות. לקח לנו 5 שעות בערך. ממאנקי ביי לקייפ מקלייר אופנוע עולה 1,500 לאדם.

מאנקי ביי- קייפ מקלייר

מאנקי ביי זה כפר קצת יותר גדול מקייפ מקלייר. האוטובוסים מהערים השונות מגיעים לתחנה המרכזית במאנקי ביי ומשם צריך לקחת אופנוע, לנו עלה 1,500 לאדם. (שימו לב! אנחנו לא היינו ערניות מספיק ונסענו עם התיקים שלנו שתינו על אופנוע אחד עם נהג. הנסיעה ארוכה והדרך לא נוחה וזה לא היה בטיחותי. אל תתנו להם לחסוך באופנוע ותתעקשו על שני אופנועים)
קייפ מקלייר- כפר על החוף, עם המון קמפסייטים לאורכו. יש מגוון רב של מחירים ורמות. יש כמה דוכנים של תופרים, שוק קטן, כמה מסעדות מקומיות ומסעדות בקמפסייטים עם אוכל מערבי. ישנו במלמבה בלילה הראשון, עלה לנו 5,000 קוואצ'ה לאוהל לזוג, המקלחת קרה אבל המיקום מרכזי ביחס לכפר. בלילה השני עברנו לאינדבה- קצת יותר מרוחק, אבל האוירה שם הייתה יותר ביתית ונעימה, הצוות היה מקסים. שם עלה לנו 2,000 קוואצ'ה לאדם באוהל.
המלצות בכפר-
*אם צריך אופנועים, בשוק הגדול יש את התחנה שלהם.
*paper of people מקום מקסים שממחזרים בו מוצרי נייר וקרטון ומכינים שם קראפט. אפשר לבוא לראות (בחינם) וגם לעשות סדנה (בתשלום).

מקייפ מקלייר למנגוצ׳י- מונית משותפת ב3,000 קוואצ'ה לאדם. אספו אותנו מהקמפסייט ב8 בבוקר, הנסיעה לקחה שעה וחצי. ממנגוצ׳י לסלימה- מיניבוס ב2,500 קוואצ'ה לאדם, לקח בערך שעה וחצי. מסלימה לסנגה ביי- מונית משותפת ב500 קוואצ'ה לאדם, הורידו אותנו בצומת ומשם לקחנו אופנוע ב500 קוואצ'ה לאדם.

סלימה- סנגה ביי

סנגה ביי הוא כפר על החוף. ישנו בwheelhouse, קמפסייט יפה ונעים עם חוף פרטי. יש במקום מקלחת חמה ומסעדה. עלה לנו 5 דולר ללילה לאדם באוהל. אין באזור מקום לקנות בו אוכל, אז שווה לבוא ערוכים אם לא רוצים לאכול במסעדה את כל הארוחות. הבעלים של המקום מקסים ומעניין, לקח אותנו לקניות ולחוות תנינים ומאוד שמח לעזור בכל דבר.
המלצות באזור-
*לא רחוק מהקמפסייט שהיינו בו יש חוות תנינים, מגדלים אותם שם למכירה. יש במקום מאות תנינים בכל הגדלים, ואם מגיעים אחרי הצהריים אפשר לראות איך מאכילים אותם (ממש נשיונל ג'אוגראפיק). כניסה עולה 1,000 קוואצ'ה לאדם. הבעלים של הקמפסייט לקח אותנו באוטו, אבל אפשר גם ללכת לשם ברגל או לקחת אופנוע.

מסנגה ביי היה לנו טרמפ לסלימה, משם המשכנו ללילונגווה עם מיניבוס מהכביש הראשי, 2,000 קוואצ'ה לאדם.

לילונגווה

חזרנו ללילונגווה כתחנת מעבר לזמביה. ישנו ב Sas lodge שנמצא בתחנה המרכזית אליה הגענו עם המיניבוס מסלימה. עלה לנו 7,500 קוואצ׳ה לחדר זוגי (היינו בו 3). אמורה להיות מקלחת חמה, כשאנחנו היינו הייתה בעיה עם המים והייתה לנו מקלחת באקט. הלודג׳ ממש בתחנה המרכזית, ויש ממול מסעדה מקומית עם אורז שעועית מעולה, חוץ מזה יש המון דוכנים של צ׳יפס וכל מיני. מיקום מעולה, קרוב לשוק ולמרכז קניות.

מלילונגווה לקטטה (זמביה)- 14,000 קוואצ'ה מלאווית לאדם, אוטובוס של חברת זמביה מלאווי. יצא מהתחנה שליד ההוסטל שלנו ב6:00. צריך לקנות כרטיס יום לפני.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )