(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מוזמביק בשלושה שבועות

טיול תרמילאים של שלושה חברים אחרי צבא, במשך 3 שבועות במוזמביק, מעיירות החוף המפורסמות דרך הטרק להר הגבוה ביותר במוזמביק והמשך למלאוי

תאריך הטיולOctober 2021
משך הטיול22 ימים
עונה מומלצתבגדול עד אוגוסט עד אוקטובר היא התקופה האידיאלית לטייל, בנוסף זו גם התקופה לצפות בלוויתנים

תקציר ומהלך הטיול בגדול

טיילנו 3 תרמילאים אחרי צבא, מוזמביק המדינה הראשונה כחלק מטיול ארוך של שנה, בסיפור דרך הזה אפרט על השלושה שבועות שלנו במוזמביק.
כמו כן יש טיפים על התנהלות עם כסף, שוחד, קורונה, נסיעות וכו'.

מסלול:
Johhanesburg- Maputo- ponta do ouro-Maputo Tofo-vilankulo- chimoio- chimanimani- chimoio- Tete- מלאווי

תקציר על כל יעד:
מפוטו- עיר מעבר נטו, לא בילינו בה זמן.
פונטו- עיירת חוף בחלקה הדרומי של המדינה, צלילות, ים.
טופו- עיירת חוף מקסימה, צלילות, גלישה, שנורקלים, צפייה בלוויתנים, ים, ברים, מסעדות ואווירה מגניבה.
וילאנקולו- קייט, שיט לאיים (בזרוטו ופרדייס), הוסטל מיוחד (baubab), דיונות.
צ'ימויו- עיר מעבר נטו.
שמורת צ'ימנימני (הר בינגה- טרק של 4-5 ימים, מיוחד מאוד, לא מוכר והררפתקני.
טטה- עיר מוזנחת ומגעילה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה למוזמביק ועיר הבירה מפוטו

הגעה למוזמביק: Johhanesburg- Maputo
טסנו מישראל ליוהנסבורג עם קונקשן באתיופיה, מיהנסבורג לקחנו אוטבוס לילי של חברת intecape אותו סגרנו מבעוד מועד בארץ כדי לצמצם שהייה ביוהנסבורג. הנסיעה ארוכה מאוד- 12 שעות, עולה 300 ראנד לאדם וכוללת מעבר גבול יבשתי (ויזה עשינו מראש בשגרירות בישראל, עולה 300 שקל וחוסך המון כאב ראש). סגרנו גם מקום במפוטו כי נאמר לנו שמבקשים במעבר גבול לראות, מה שלא קרה. כך או כך מומלץ לישון בthe base או fatima שם דורמס עולה כ 1000 מטיקל (20 מטיקל= שקל) לדורמס (הורדנו אותם ל900). ניתן לקחת אוטובוס מJunta station לנק קרובה להוסטלים ב10 met! לא להתפטות למונית שתעלה סביבות ה400-600met.
נק חשובות:
1 מפוטו לדעתנו לא עיר ששווה להעביר בה זמן אז צימצמנו ככל הניתן את השהות בה.
2 הלינה בעיר יקרה בהרבה מרוב המקומות האחרים במוזמביק.
3 החלפת כסף, החלפנו בצ'יינג' מקומי שם בשער מצויין.
סך הכל היינו בה יום לפני פונטה ויום לפני טופו, גם ימים אלו לא היו מלאים.

Ponta da ouro

תיאור- עיירת חוף בדרום מוזמביק סמוכה לדרום אפריקה ועל כן רוב התיירים בה דרום אפריקאים. סך הכל בילינו בה 3 ימים.
הגעה- לוקחים צ'פה (מיניבוס קטן וצפוף מאוד) בסביבות 7 בבוקר מ(להכניס בגוגל מפס)
2HFC+W3 מאפוטו, מוזמביק
נסיעה של כ 3 שעות שעולה 150+ 50 על התיקים (בר מיקוח אך קשה).
לינה- כשהגענו לפונטו הסתבובבנו קצת וסגרנו וילה (אשכרה וילה) ב2500 met שיצא יותר זול מכל הוסטל שבדקנו לכן שווה להסתובב ולא להתעצל!
אטרקציות- הצלילות שם ממש נחמדות, ניתן לראות כרישים, דגים ועוד בע"ח. הן עולות באיזור ה4000 met לאדם (תלוי כמה צלילות עושים, ככל שיותר, יותר זול)
מומלץ ללכת בין המכוני צלילות ולהשוות מחירים.
בנוסף שווה ללכת כ 6 ק"מ צפונה מהעיירה לאגם קטן שעל גדותיו שוכנת מסעדת תיירים נחמדה, בחזרה משם תפסנו טרמפ.
הנסיעה חזור למפוטו תעלה כמו ההלוך.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tofo

תיאור- עיירת חוף יפהיפה השוכנת על חוף ים חולי וארוך. בעיירה יש אטרקציות כמו צלילה, שיט לוויתנים, שנורקלים והמקום הכי טוב לגלישה במדינה לטעמנו. בנוסף יש בה הרבה ברים חמודים, מסעדות חביבות ואווירה שלווה (בתקופתנו הינו כמעט לבד בגלל הקורונה). אנחנו מצאנו את עצמו נשארים שם 5 ימים במקום 3 כפי שתכננו.
הגעה- הנסיעה לטופו ארוכה ומייגעת ולוקחת בין 10-12 שעות. אנחנו סגרנו ערב לפני הנסיעה דרך Fatima hostel מונית שתיקח אותנו בבוקר לJunta station
5G6J3G6W+2F
Junta
ומשם אוטובוס ישיר עד לטופו. המונית עלתה לנו 400 לאחר מיקוח, והאוטובוס 1000 כולל תיקים!
לפעמים Fatima מארגנים אוטובוס שלהם שיוצא מההוסטל אז שווה לבדוק זאת כאופציה, בתקופתנו בצל הקורונה ומיעוט התיירים לא הייתה האפשרות הזו.
לינה- המקום שלדעתנו הכי מומלץ לתרמילאים הוא pariango שלקח על חדר ל3 אנשים 1500 met, הבוס בחור גרמני מקסים שיעזור לכם בכל דבר, המקום כולל מטבחון, ציוד כושר ומשקולות (בנצ', מוט , דמבלים ופלטות) לחובבי האימונים שבנינו.
# אנחנו הבאנו איתנו טבעות וגומייה לאימון, מומלץ מאוד למי שאוהב!
אטרקציות- בסמוך לpariango יש את חנות surf shak משם השכרנו גלשנים לגלישה. מצרף מספר של רפיטו (ילד בן 19, מקומי, דובר אנגלית וחמוד ממש!) הןא עובד שם ויעזור בהכל.
+258 85 253 4194 רפיטו, surf shak טופו.
כ3 קמ דרומית על קו החוף יש monument (סוג של אנדרטה שבראשה אגרוף) ממנה ניתן לתצפת על לוויתנים בתקופה המתאימה.
אוכל - אכלנו במסעדה מקומית בלב המרקט (הכניסה חשוכה ומאוד מפוקפקת), מנה גדולה ומפנקת בעלות מגוחכת של 180 met (יותר זול מלבשל) בשם barakis. דברו עם רפיטו הוא יראה לכם.
אקסטרה- חוויה לא נעימה אך משעשעת מאוד הייתה עם המשטרה, בתקופתנו נהלי הקורונה לא איפשרו כניסה לים אם לא למטרת רווח (גלישה, צלילה וכו'), חובת עטיית מסיכות גם בשטח פתוח ועוצר מהשעה 22 בלילה עד 4 בבוקר. למקומיים יש בר אחד שפעיל גם אחריי 22, הוא שייך לעורך דין מקומי ועל כן המשטרה לא מתקרבת אליו. יצאנו לשם כמה פעמים והתחברנו עם המקומיים שם ממש (קיבלנו שמות מקומיים, רקדנו ושתינו שזו חוויה מומלצת בפניי עצמה). באחד הערבים אחד מאיתנו חזר מאוחר מהרגיל ושוטר תפס אותו, אחרי סיפור ארוך שהשוטר מאיים במעצר, קנס אסטרונומי ומומצא לחלוטין יצאנו מזה בשוחד של 260 met- שהם 13 שקל! אל תבהלו מהמשטרה משחדים פה כל הזמן וזכרו, אין משהו שכסף לא פוטר, הסוד שיהיה כמה שפחות!

Vilankulo

תיאור- עיירה יחסית גדולה בהשוואה לטופו ופונטה דה אורו, הפעילויות דומות לקודמותיה אך יקרות יותר (עדיף לצלול בטופו או פונטה מטעמי מחירים). בנוסף יש שיט לשני איים מפורסמים וצפייה בשקיעה מהדיונות האדומות. וכבונוס הגסט האוס היפה ביותר שהיינו בו והמקום הראשון שראינו תיירים נוספים.
סך הכל היינו 4 ימים.
הגעה- צ'פה שיוצאת ב7 בבוקר מהמרקט ל Inhambane ועולה 22 met כולל תיקים.
משם מעבורת לMaxixe שעולה 35 met כולל התיקים.
ומשם צ'פה לוילאנקולו שעולה 300 מט כולל תיקים.
מהכיכר המרכזית לקחנו טוקטוק שעלה 100 לשלושתנו (אחרי מיקוח עיקש) לבאבוב אבל תכלס עדיף ללכת זה דיי קרוב.
מיקום מעבורת-
49MH+2RC, Inhambane, מוזמביק
מיקום תחנת צ'פות maxixe-
בקרבת Estação de chapas de Maxixe, R482, Maxixe, מוזמביק
לינה- חד משמעית וללא צל של ספק Baubab guest house (בסמוך לbaubab beach שמופיע במפס) מקום מדהים, מרווח, עם עוד תיירים ואופציה גם לחדר וגם לאוהלים, אנחנו באנו עם ציוד שינה ובישול מהבית לכן הלכנו על אוהלים שלנו שעלו 400 met לאדם לעומת חדר שעלה 500 לאדם (כן כן הפרש של 5 שקלים), במקום יש אחלה שמירה ולוקרים לציוד יקר, השארנו את מרבית הציוד הפחות רגיש בתוך האוהלים במהלך היום. בנוסף יש מסעדה, מטבח מאובזר יחסית ומיץ באובב שמומלץ בחום לנסות. האחראית בגסהאוס בחורה בשם רבקה, חביבה מאוד ועוזרת בהכל!
אטרקציות- יש 2 איים מומלצים - Paradise island ו Bazaruto, אנחנו שטנו לאי paradise, ונהננו בזכות האנשים שהצטרפנו אליהם, אבל בתכלס האי לגמרי לא שווה את הכסף ( כ 4000 met לאדם) ואם לשלם את הכסף אז עדיף לBazaruto. (כמו כן להתמקח להתמקח להתמקח! המחירים מאוד גמישים ובגלל שהצטרפנו למשהו קיים לא התמקחנו והצטערנו על זה מאוד!)
מלבד האיים יש את הדיונות האדומות שמשווקות על ידי המקומיים ב1500 met לאדם וכוללות נסיעה של חצי שעה, נשנושים מוזיקה ושקיעה, כמובן שאנחנו כמו ישראלים טובים מצאנו את המיקום של הדיונות (500 מ' צפונית לSantorini hotel), הלכנו למרקט ולקחנו נהג ב1200 met ל 5 אנשים. (במקום 7500 יש לציין!) יצאנו מהמרקט ב16 בצהריים כדי להספיק לשקיעה, שיחקנו שם כדורגל עם ילדים מקומיים, הנהג שלנו,2 שהתלוו אליו (מקומיים שלא היו שם אף פעם) ועוד כמה תיירים שהתלהבו והצטרפו לחגיגה. השקיעה בתוספת שוקו שהכנו ומדריך מקומי חביב שידע לנגן שני שירים בעברית יצרו חוויה מהטובות שהיו לנו פה.
לחובבי הסנוקר, יש בר עם סנוקר בכיכר המרכזית, משחקים על 50 met ויש שם אנשים שזו ממש העבודה שלהם.
אוכל- אז כמו שכבר ציינתי ניתן לאכול ולבשל בבאובב, אנחנו קנינו דג ענק במרקט ובישלנו, מה שיוצא זול וטעים מאוד. בנוסף ממש 20 מ' לפני הכניסה לבאובב יש מסעדה מקומית קטנה בשם Zitas place, אוכל מקומי מעולה (העוף הכי טעים שאכלנו במוזמביק), זיטה, בעלת המקום מקסימה, שירותית ונעימה, תמיד כיף לשלם לאנשים כאלה. בנוסף לימדה אותנו לשחוט תרנגול אותו כמובן אכלנו. המחיר לא יקר ועמד על 250 למנה.
מיקום דיונות- 5GCQ38G9+R8 מצפון לsantorini!
מספר פלאפון נהג בשם פלקס (הסיכוי שיענה נמוך, לא דובר אנגלית אבל אפשר פשוט לקרוא לו במרקט)- 844931428.
מספר פלאפון של ג'ושוע- מדריך מקומי שיכול לסדר לכם הכל, אומנם יקר יותר מלארגן דברים בעצמכם אבל אוהב מאוד ישראלים, עוזר בהכל, יודע לשיר ולנגן קצת בעברית ומתאים מאוד למשפחות או אנשים שיש להם קצת פחות זמן ויותר משאבים- +258 84 587 4869.

Chimoio

אז לאחר תקופה יחסית ארוכה של ימים רגועים בעיירות חוף, בדרכנו ליעד הבא- טרק להר הגבוה במוזמביק נאלצנו לעצור בצ'ימויו.
עיר מוזנחת, מאוד לא מזמינה ששווה מינימום שהייה.
הגעה-
הליכה לכיכר הראשית בוילאנקולו, לוקחים צ'אפה לpamberra (הצומת הראשית ממערב לוילאנקולו)- 50 met כולל תיקים!
משם יוצא אוטובוס בשעה 13:30 לchimoio שעולה 1000 met ואורך בין 6 ל8 שעות.
אנחנו הגענו מוקדם לצומת ונוכחנו לדעת שנאלץ לחכות עד 13 לכן כתבנו בגדול על קרטון Chimoio ואשכרה תפסנו ככה טרמפ במחיר יותר זול ופי כמה יותר מהר! הדרכים זוועתיות, מלא בורות וחריצים שימו לב.
לינה- מלון Voga עולה 1450 met ל3 אנשים לחדר, מקום לא מדהים אך מספק לתרמילאים. מאוד לא מומלץ למי שהסטנדרט שלו יותר גבוה!
#מיקום במפס-
VFQG+H9 Chimoio, מוזמביק

Chimanimani (mount binga)

הטרק בשמורת הטבע Chimanimani שכלל בתוכו טיפוס להר binga- ההר הגובה ביותר במוזמביק (2436 מ'), מפלי Chikukwa, ציורי קיר, נחלים ,עצים, נופים ובעלי חיים מדהימים היה לטעמנו החלק הטוב ביותר במדינה!
העדר המידע, הקורונה, הריחוק היחסי, האוכלוסייה המקומית ואנשי השמורה החביבים מאדירים אף יותר את תחושת הערפל והפראות שבמקום. הצלחנו לקבל קצת מידע מראש מבחורה שעובדת בשמורה שאת מספרה אצרף בהמשך, ומסוכנות טיולים שמוציאה לשם סיורים אחת לתקופה שגם את מספרם אצרף בתחתית. חשוב לי לציין שמאחר ואנחנו מטיילים עם כל הציוד על הגב יצא לנו פי 2 פחות מאותו הטיול מאורגן ע"י הסוכנות ופי 3 ויותר לטיול אשר כולל מזון, שינה וכו, אך על עלויות אפרט בהמשך.

הכנות-
הרבה מהציוד שלא נדרש לטיול השארנו בגסט האוס.
הצטיידנו באוכל ל6 ימים (לא ידענו אם יקח לנו 4, 5 או 6 ימים בגלל העדר המידע). לקחנו איתנו 4.5 ליטר מים וכדורים לטיהור מים אותם הבאנו עוד מהארץ (בדיעבד מספיק 3 ל').

הגעה- ההגעה מאוד מסובכת מאחר ואין כמעט מידע על הטרק, בצ'ימויו לאחר יום של בירורים קיבלנו מושג קלוש של איך להגיע מה שהשתנה 3 פעמים בדרכנו לשמורה. הדרך המומלצת והטובה ביותר ללא עוררין היא מה שאכתוב בהמשך.
אוטובוס מצ'ימויו לתחנה מרכזית בSussanndenga, עולה 60 met לאדם.
נק' יציאה בצ'ימויו לסוסנדנגה להעתיק במפס-
VFPC+JR Chimoio, מוזמביק
תחנת צ'אפות בסוסנדנגה (להעתיק במפס)-- H7QV+FF Sussundenga, מוזמביק
משם יש לקחת צ'פה בעלות של 15 met כולל תיק לצומת "טי" 10 ק"מ דרומית בשם Munhinga-
G76M+HM Sussendenga, מוזמביק
משם יש לתפוס טרמפ (אנחנו עלינו בארגז פתוח של טנדר, נע בין 0 אם הנהג גבר ל200met לאדם) לנק' כניסה לשמורה-
C3RG+G4 Mudala, מוזמביק
משם הולכים 5 ק"מ דרומית על ציר אל עבר משרדי השמורה במקום שנקרא Nahahomba,
C37M+JW Banguira, מוזמביק
שם משלמים את תעריפי הכניסה, וישנים את הלילה הראשון.
מהלך הטרק כפי שאנחנו עשינו:
שוב חשוב לי לציין, אנחנו 3 חברה אחרי צבא, בכושר מצויין, עם תקציב מינימלי, אך עם ציוד מלא וכבד עלינו ולכן אופי הטיול לא בהכרח מתאים לכל אחד, וכמובן שאפשר לשחק עם הימים.
יום 1- נסיעות+ תשלום+ שינה בNahahomba כפי שפורט. מדריך מגיע בהמשך!
הטרק בשמורת הטבע Chimanimani שכלל בתוכו טיפוס להר binga- ההר הגובה ביותר במוזמביק (2436 מ'), מפלי Chikukwa, ציורי קיר, נחלים ,עצים, נופים ובעלי חיים מדהימים היה לטעמנו החלק הטוב ביותר במדינה!
העדר המידע, הקורונה, הריחוק היחסי, האוכלוסייה המקומית ואנשי השמורה החביבים מאדירים אף יותר את תחושת הערפל והפראות שבמקום. הצלחנו לקבל קצת מידע מראש מבחורה שעובדת בשמורה שאת מספרה אצרף בהמשך, ומסוכנות טיולים שמוציאה לשם סיורים אחת לתקופה שגם את מספרם אצרף בתחתית. חשוב לי לציין שמאחר ואנחנו מטיילים עם כל הציוד על הגב יצא לנו פי 2 פחות מאותו הטיול מאורגן ע"י הסוכנות ופי 3 ויותר לטיול אשר כולל מזון, שינה וכו, אך על עלויות אפרט בהמשך.

הכנות-
הרבה מהציוד שלא נדרש לטיול השארנו בגסט האוס.
הצטיידנו באוכל ל6 ימים (לא ידענו אם יקח לנו 4, 5 או 6 ימים בגלל העדר המידע). לקחנו איתנו 4.5 ליטר מים וכדורים לטיהור מים אותם הבאנו עוד מהארץ (בדיעבד מספיק 3 ל').

הגעה- ההגעה מאוד מסובכת מאחר ואין כמעט מידע על הטרק, בצ'ימויו לאחר יום של בירורים קיבלנו מושג קלוש של איך להגיע מה שהשתנה 3 פעמים בדרכנו לשמורה. הדרך המומלצת והטובה ביותר ללא עוררין היא מה שאכתוב בהמשך.
אוטובוס מצ'ימויו לתחנה מרכזית בSussanndenga, עולה 60 met לאדם.
נק' יציאה בצ'ימויו לסוסנדנגה להעתיק במפס-
VFPC+JR Chimoio, מוזמביק
תחנת צ'אפות בסוסנדנגה (להעתיק במפס)-- H7QV+FF Sussundenga, מוזמביק
משם יש לקחת צ'פה בעלות של 15 met כולל תיק לצומת "טי" 10 ק"מ דרומית בשם Munhinga-
G76M+HM Sussendenga, מוזמביק
משם יש לתפוס טרמפ (אנחנו עלינו בארגז פתוח של טנדר, נע בין 0 אם הנהג גבר ל200met לאדם) לנק' כניסה לשמורה-
C3RG+G4 Mudala, מוזמביק
משם הולכים 5 ק"מ דרומית על ציר אל עבר משרדי השמורה במקום שנקרא Nahahomba,
C37M+JW Banguira, מוזמביק
שם משלמים את תעריפי הכניסה, וישנים את הלילה הראשון.
מהלך הטרק כפי שאנחנו עשינו:
שוב חשוב לי לציין, אנחנו 3 חברה אחרי צבא, בכושר מצויין, עם תקציב מינימלי, אך עם ציוד מלא וכבד עלינו ולכן אופי הטיול לא בהכרח מתאים לכל אחד, וכמובן שאפשר לשחק עם הימים.
יום 1- נסיעות+ תשלום+ שינה בNahahomba כפי שפורט. מדריך מגיע בהמשך!
הטרק בשמורת הטבע Chimanimani שכלל בתוכו טיפוס להר binga- ההר הגובה ביותר במוזמביק (2436 מ'), מפלי Chikukwa, ציורי קיר, נחלים ,עצים, נופים ובעלי חיים מדהימים היה לטעמנו החלק הטוב ביותר במדינה!
העדר המידע, הקורונה, הריחוק היחסי, האוכלוסייה המקומית ואנשי השמורה החביבים מאדירים אף יותר את תחושת הערפל והפראות שבמקום. הצלחנו לקבל קצת מידע מראש מבחורה שעובדת בשמורה שאת מספרה אצרף בהמשך, ומסוכנות טיולים שמוציאה לשם סיורים אחת לתקופה שגם את מספרם אצרף בתחתית. חשוב לי לציין שמאחר ואנחנו מטיילים עם כל הציוד על הגב יצא לנו פי 2 פחות מאותו הטיול מאורגן ע"י הסוכנות ופי 3 ויותר לטיול אשר כולל מזון, שינה וכו, אך על עלויות אפרט בהמשך.

הכנות-
הרבה מהציוד שלא נדרש לטיול השארנו בגסט האוס.
הצטיידנו באוכל ל6 ימים (לא ידענו אם יקח לנו 4, 5 או 6 ימים בגלל העדר המידע). לקחנו איתנו 4.5 ליטר מים וכדורים לטיהור מים אותם הבאנו עוד מהארץ (בדיעבד מספיק 3 ל').

הגעה- ההגעה מאוד מסובכת מאחר ואין כמעט מידע על הטרק, בצ'ימויו לאחר יום של בירורים קיבלנו מושג קלוש של איך להגיע מה שהשתנה 3 פעמים בדרכנו לשמורה. הדרך המומלצת והטובה ביותר ללא עוררין היא מה שאכתוב בהמשך.
אוטובוס מצ'ימויו לתחנה מרכזית בSussanndenga, עולה 60 met לאדם.
נק' יציאה בצ'ימויו לסוסנדנגה להעתיק במפס-
VFPC+JR Chimoio, מוזמביק
תחנת צ'אפות בסוסנדנגה (להעתיק במפס)-- H7QV+FF Sussundenga, מוזמביק
משם יש לקחת צ'פה בעלות של 15 met כולל תיק לצומת "טי" 10 ק"מ דרומית בשם Munhinga-
G76M+HM Sussendenga, מוזמביק
משם יש לתפוס טרמפ (אנחנו עלינו בארגז פתוח של טנדר, נע בין 0 אם הנהג גבר ל200met לאדם) לנק' כניסה לשמורה-
C3RG+G4 Mudala, מוזמביק
משם הולכים 5 ק"מ דרומית על ציר אל עבר משרדי השמורה במקום שנקרא Nahahomba,
C37M+JW Banguira, מוזמביק
שם משלמים את תעריפי הכניסה, וישנים את הלילה הראשון.
מהלך הטרק כפי שאנחנו עשינו:
שוב חשוב לי לציין, אנחנו 3 חברה אחרי צבא, בכושר מצויין, עם תקציב מינימלי, אך עם ציוד מלא וכבד עלינו ולכן אופי הטיול לא בהכרח מתאים לכל אחד, וכמובן שאפשר לשחק עם הימים.
יום 1- נסיעות+ תשלום+ שינה בNahahomba כפי שפורט. מדריך מגיע בהמשך!

יום 2- Nahahomba לMosquito camp יום ארוך וקשה מאוד מאוד!
פתחנו את הבוקר מוקדם בליכה של 18 ק"מ יחסית סתמיים על ציר רכבים (רוב המטיילים שמתארגנים דרך סוכנות נוסעים את המקטע הזה), בדרך נכנסנו להשתכשך בנהר וראינו בבונים ואנטילופה קטנה. לאחר אותם 18 הגענו לNahabawa-
72XG+2H Caricanhi, מוזמביק
קמפ שממש לא מומלץ לישון בו, בלי צל כמעט וסתמי לחלוטין. ההגעה אליו קצת מבלבלת כי כ 300 מ' על הציר מזרחית לפניו, מגיעים לשלט שמראה דרומה להר בינגה. אף על פי כן יש להמשיך בשביל, לאחר כ 300 מ', בתום עלייה קטנה לפנות עם שביל ימינה שכ150 מ' אחריו הקמפ- אל תצפו למשהו ניכר! יש שם 4 ספסלים ומקום לאוהלים.
שם (לא לפני במשרדי השמורה) מדברים עם הצ'יף (היחיד שיודע אנגלית) והוא יצמיד לכם מדריך שמוכן תוך 2 דק ומגיע עם ג'ינס וכפכפים:)
משם המשכנו ב13 בצהריים לטיפוס לMosquito camp- (לשים במפס)
63QG+4C Monte Binga
כ 8-10 ק"מ אורכו והוא מטפס כ 1000 מ' בגובה. הטיפוס עם התיקים הכבדים שמצויידים ל6 ימים בתוספת ה18 קמ שאותם רצנו פחות או יותר כדי להגיע מוקדם מספיק על מנת לא להשאר בקמפ הסתמי הראשון הפכו מפרכים ובדיעבד לא מומלצים בכלל למי שהציוד עליו. מוסקיטו קמפ שוכן ממש למרגלות הר בינגה, הקמפ מקסים עם נוף משגע. הגענו אליו ב17:30 ממש רגע לפני החשכה. בישלנו אוכל והלכנו לישון מוקדם.
סה"כ כ 30 קמ הליכה עם 1000 מ' altitude

יום 3 Mosquito camp- Mount Binga- Nismaz camp.
קמנו מוקדם, השארנו את מרבית הציוד עם התיקים הכבדים במוסקיטו קמפ (מאחר ולאחר הטיפוס חוזרים אליו) ונשארנו עם תיקים קטנים המכילים את הציוד היקר.
טיפסנו 700 altitude לפסגת הר בינגה, הטיפוס לקח לנו שעתיים ובהעדר התיקים הגדולים היה קליל יחסית ליום אמש. הנוף שנשקף מהפסגה מרהיב ונראה כיאילו נלקח מסצנה בשר הטבעות, הרים גבוהים, כרי דשא ענקיים, יערות ונחלים מכל עבר. סתם לידע הכללי, הרכס משמש כגבול עם זימבבואה. עשינו פקל קפה בפסגה הקרירה, התבאסנו שלא הבאנו דגל מאחר והדגל היחיד בפסגה כרגע הוא של מוזמביק. לאחר מכן ירדנו למוסקיטו, חברנו לשאר הציוד והמשכנו במורד הנחל לNiamaz camp-
7324+2V Caricanhi, מוזמביק
נקודה מטורפת השוכנת בצמוד לנחל שדרכו עלינו למוסקיטו. מטרים ספורים במורד הנחל יש מפל קטן שנשפך לבריכת מים גדולה שניתן מנקודות מסויימות לקפוץ אליה. (קפיצה של בין 6 מ' ל20 מ' לטיפשים שבנינו).

יום 4- Niamaz camp- Nahabawa- Chikukwa
יום הליכה אל Chikukwa water falls.
קמפ-
5GGJ7XPC+6X
מפל-
5GGJ7XVC+G3
קמנו בבוקר וירדנו חזרה לקמפ הסתמי (מומלץ לנוח במקום אחר כי סתם חם שם).
משם ממשיכים בהליכה על אותו ציר רכבים של יום מס' 2 עד לcamp שנמצא בסמוך למפלים לוקח כ 3-4 שעות עם עלייה חביבה של כ 400 מ' altitude.
בדרך ניתן לרדת לבריכת מים יפה, או לעלות לראות ציורי קיר (לשני הדברים במקרה הזה יש שילוט, אנחנו בחרנו להמשיך במלוא המרץ למפלים בגלל התשישות שעוד ליוותה אותנו מהיום השני).
בקמפ נפרדנו מהמדריך שלנו שחזר לביתו ונותרנו עם איש מהשמורה שמאייש את הקמפ תמיד, הוא ליווה אותנו למפל שהוא באמת מרשים ביותר ובתחתיתו בריכה גדולה, מזכיר קצת את המפל בזוויתן רק ביותר גרנדיוזי. כמובן ששחינו בבריכה שבתחתית! עשינו לילה בקמפ, לבד לגמרי כמו שאר הימים.
איש השמורה שנכח במקום היה חביב מאוד, עזר לנו לארגן ליום למחרת רכב שיחזיר אותנו את ה 30 קמ" הסתמיים לנק' הכניסה וגולת הכותרת לא ביקש כסף.

יום5- חזרה ל Chimoio
להפתעתנו הרבה הרכב אכן הגיע לאסוף אותנו ולקח אותנו עד נק' התשלום בו ישנו בלילה הראשון, מבלי ששילמנו אגורה!
אנשי השמורה ממש התלהבו מאיתנו (התיירים היחידים שהיו כל אותם 5 ימים בשמורה) ומהעצמאות שלנו. נפרדנו מהם ותפסנו טרמפ חזרה לסוסנדנגה כאשר החזרה לצ'ימויו קרתה באותו אופן כמו ההלוך.

עלויות-
לינה- 200 met שהם 10 שקל! לינה בשמורה לאדם ללילה.
כניסה לשמורה- 200 met ללילה לבעלי ויזה (אין סיבה שלישראלים לא תהיה)
*על התשלום לא קיבלני שום קבלה, ושילמנו 4400 עבור 4 ימים (לא התמקחנו פשוט היה נראה שאין התייחסות לקו מנחה לתשלוםשהיה אמור להיות יותר)
מדריך- 450 met ליום.
אוכל ל6 ימים (יום אחד מיותר) עבור 3 אנשים- 8000 met.
נסיעות הלוך חזור ל3 אנשים בטוטל- 730
סה"כ ל3 אנשים- 13,000. 650 שקל ל3 אנשים!!
*לצורך השוואה סוכנות נסיעות שהציעה לנו הסעה מצ'ימויו וחזרה, מדריך ותשלום לשמורה (לא כולל אוכל, ציוד וכו) רצו 40,000 met, ככה שהמסר הוא שלבד תמיד יותר זול.

אנשי קשר:
אנדראה, עובדת בשמורה, אנגלית בסיסית, נחמדה מאוד ועוזרת בהכל- +258847281132.

Mozoutdooradventures- +258 87 387 7120
סוכנות טיולים, עזרו לנו מאוד, ממש נחמדים, מתאים מאוד למי שקצוב בזמן וכמה מאות שקלים לכאן או לשם לא יהרגו אותו-

נק' להורדה בגוגל מפס מרוכז-
יציאה מchimoio לSussandenga
VFPC+JR Chimoio, מוזמביק

יציאה Sussandenga לצומת T
H7QV+GC Sussundenga, מוזמביק

יצאה מצומת "טי" - Munhinga לנק' כניסה
G76M+HM Sussendenga, מוזמביק

נק' כניסה לשמורה
C3RG+G4 Mudala, מוזמביק

נק' תשלום+ לילה ראשון שלנו Nahahomba
C37M+JW Banguira, מוזמביק

נק' קמפ סתמי+ איסוף מדריך- Nahabawa
72XG+2H Caricanhi, מוזמביק

נק' Mosquito camp לילה 2
63QG+4C Monte Binga

נק' הר בינגה, פסגה
63F7+F3 Monte Binga

נק לילה שלישי camp niamaz
7324+2V Caricanhi, מוזמביק

נק' לילה רביעי camp Chikukwa
5GGJ7XPC+6X

מפל Chikukwa פיזית-
5GGJ7XVC+G3

ציוד לטרק:

ביגוד:
סט בגדי טיולים
זוג תחתונים+ גרבים ספייר
נעלים + סנדלים
כובע
חולצה טרמית+ כובע צמר.
מגבת אחת לכולם.

כלי רחצה:
מברשת שינים + משחה
סקוצ' + סבון
טלק לנעליים

בישול:
בנזיניה (הכל מלא) + בנזין ספייר
קרש חיתוך קטן
סכום
קערות
סיר + מחבת (המכסה של הסיר)
כף עץ לבישול

לינה:
אוהל
מזרון
שקש

ציוד מחנאות:
סכין/לדרמן
פנס ראש + סוללות ספייר

תרופות:
תיהור מים
משחה לשפשפת

כסף:
ארנק
חגורת כסף
דרכון
מסמכים רלוונטים

נוספים:
קלפים
רמקול

תפריט: (כמות אוכל לאדם)
ארוחת בוקר
קוואקר - 100 גר'
אבקת חלב קופסה לכולם.
פירות יבשים - צימוקים,שקדים/גרנולה

צהרים
טונה -1 לאדם
חטיף אנרגיה לאדם/חבילת עוגיות לכולם/טורטייה לאדם.

ערב
אורז - 100 גרם לאדם
אדשים- 50 גרם לאדם
בצל- 1 לכולם
גזר- אחד לכולם
1/2 תפוח אדמה
קבנוס - 100-150 גרם.
שמן זית קטן לכולם
מלח
שקית אבקת מרק עגבניות (לאורז)- 1 לכולם.



נקודות חשובות לטרק:
* כדורים לטיהור מים חשוב.
*לא צריך יותר מ3 ליטר, יש נחלים לאורך כל הדרך.
*מבחינת מזג אוויר- נעים לאורך כל היום כולל הערב (מספיקה טרמית, גם לפסגה).
*הבאנו למדריך שלנו טיפ של 300 על 4 ימים סתם לצורך השוואה.
*אנשי השמורה מקסימים ממש ויעזורו בהכל!
* למי שמטייל בלי ציוד, ממה שידוע לנו אין שם אפשרות לשכור.
*אין מפה לכן מומלץ בחום לקחת מדריך ולא להסתמך רק על הנק' בגוגל מפס.
*היום הראשון שלנו היה מוגזם ושאב את מרבית כוחותינו, למי שהולך עם הרבה משקל אני ממש ממליץ לקצר אותו (אפשר לעצור בNiamaz במקופ mosquito).

Tete ומעבר למלאווי

תיאור- עיר הכי פחות אטראקטיבית שהיינו בה, מזכירה מאוד את להבים- רהט, משמשת נטו כמעבר בין מוזמביק למלאווי- יעדנו הבא.

הגעה-
אוטובוס שיוצא ב5 בבוקר מצ'ימויו, קנינו כרטיס ערב לפני. עולה 500 met לאדם+ 500 ל3 תיקים (לאחר מיקוח נוראי בשעת בוקר מוקדמת, כשגבנו אל הקיר כדי לא לפספס את האוטובוס), לוקח כ 6 שעות.
נ.צ אוטבוס בצימויו שיוצא לטטה (לשים בגוגל מפס)
VFPG+JV Chimoio, מוזמביק
ירידה בתחנת אוטובוס בtete:
QHQM+VF Tete, מוזמביק
מהתחנה למלון בטוקטוק- 150-200 met
מהמלון למרכז העיר- 75-100 תלוי ביכולת המיקוח שלכם;)
צ'אפה למעבר גבול עולה 160 met+ 50 לתיק, לא ליפול ליותר! ייוצא מאותה תחנת אוטובוס:
QHQM+VF Tete, מוזמביק
הצ'אפה תוריד אותכם בבדיקת דרכונים של מוזמביק שלאחריה יש כ 5 ק"מ עד למעבר גבול של מלאווי, אנחנו שילמנו 3000 קצ'וואה (12 שקל) ל3 אנשים.

לינה:
ישנו בMotel tete, בעלות של 2200 met לחדר זוגי (אחד ישן על מזרון שטח), חדר נחמד, ליד האגם. כולל ארוחת בוקר במחיר! אם לא תשאלו לא יגידו לכם...
מיקום במפס
RHPX+39 Tete, מוזמביק
אוכל-
מסעדה מקומית ממש מומלצת, מנות טעימות זולות וגדולות מאוד, בעל המסעדה נחמד מאוד. ממליץ להזמין עוף גדול ב400 met מגיע עם ציפס אורז וסלט.
שם במסעדה pic-nic (מצרף מיקום במפס)
RHRP+HM Tete, מוזמביק
בדיקת קורונה למלאויי- הזיוף שעבד.
נאמר לנו שכדי לעבור את הגבול יש להציג בדיקת קורונה pcr בתוקף של 72 שעות, לאחר יום של התרוצצות ובדיקות בהן מצאנו כמה קליניקות שעושות בדיקות במחירים מוגזמים (6000-8000 met) והתוצאה לבדיקת pcr מגיעה לאחר יותר מידי זמן-עד 4 ימים, הלכנו לבית חולים שם הכי זול ומהיר, בדיקה עולה 4000 met שהם 200 שקל והתשובה מגיעה למחרת (תסבירו שאתם עוברים למלאווי ושזה דחוף). תשלום במזומן בלבד.
מיקום ביה"ח hospital provincial de tete במפס:
RHWH+JV Tete, מוזמביק
טיפ- חבל על הסחיטה בבדיקות קורונה.
כמובן שגם 4000 זה מעבר לתקציב שלנו ואחרי שראינו את ה"שכונה" שהייתה במעבר גבול היבשתי בין דרום אפריקה למוזמביק החלטנו לזייף בדיקה מהארץ, להראות את התעודת התחסנות ורק לאחר שלא עובד את הבדיקה המזוייפת, בתקווה שמי שיסתכל ייפול לתכסיס. הראנו את התעודת התחסנות פעמיים לשוטרים במוזמביק ופעמיים לשוטרים במלאווי, שגם ראו את הדרכון גם את התעודת התחסנות עם תאריך הרחוק וגם את העובדה שנכנסנו למוזמביק לפני 3 שבועות (אז לא ייתכן שנבדקנו בישראל) וכמובן שהעבירו אותנו.
ויזה-
מסתבר שיש לעשות ויזה 5 ימים לפני מעבר הגבול באינטרנט, לא ידענו זאת ובהגיענו לביקורת הדרכונים נוכחנו לגלות שאין לנו ויזה ואיום החזרה לtete עם בדיקת הקורונה שלא קיימת שב לרחף מעל ראשנו.
לאחר המתנה ארוכה, נכונותו של האחראי לעזור ושוחד של 80 שקלים שגם עליהם התמקחנו בעוז, עם חיזוק של קופסאת מסטיקים מהארץ ועט מהצבא וצלחנו את המסוכה האחרונה.
(אחריה הייתה עוד בדיקת דרכונים וקורונה שעברנו)

סיכום וטיפים

עלות הטיול:
לאחר חישוב מעמיק, סה"כ ל22 ימים במוזמביק יצא 550$ לאדם כולל הכל!

מחירון כללי למרקט:
מים:
בקבוק ליטר וחצי- 35-40
גדול (5 ל')- 100-80

ירקות:
עגבניה- 5
תפו"א- 60 לקילו
מלפפון- 15
גזר-15
בצל-10
חסה-5-10
שום-10

פירות:
אשכול בננות-20
אננס גדול- 100!
תפוח-15
תפוז-10-20

בשר וביצים:
דג (לא מפולט)- 250 לקילו
עוף- 350-400
ביצה- 10

פחמימות:
לחמנייה-10
מתוגנים- 2 ב10

תוספות:
שמן זית ל'- 500-600

מחירון צ'אפות-
נסיעה של עד חצי שעה- 50-100
נסיעה של בערך שעתיים- 150-200
נסיעה של עד 5 שעות- 300-500
נסיעה של עד 10 שעות- 700-1000
תיק- בחיים לא יותר מ50 לתיק, תקומו כיאילו אתם הולכים והם יתפשרו.
טיפ- לשאול מקומיים בצד לפניי כמה הם משלמים!

טיפים כלליים:
1. שוחד- כמו שכבר צויין, אין משהו שכסף לא פותר, אבל כדי לחסוך אפילו את זה שווה להביא מהארץ מטבעות/ מתנות עם צלב/ישו/ דברים דתיים ונוצריים, לא עבור ילדים מקומיים אלא עבור פקידים במעברי גבול, שוטרים ודמויות מפתח אחרות מושחטות. זה בכל מקום כל הזמן, הם יתלהבו מכך שאתם מJerusalem ותצאו בלי להוציא כסף!
2. תיקים- אנחנו מטיילים עם תיק 75 ל' (גרגורי בלטורו ואוספריי אית'ר) ובקושי נכנס הציוד שלנו שכולל שקש, אוהל וציוד בישול. מי שמטייל בלי ציוד יכול להסתפק ב65 ליטר. בנוסף לכל אחד יש תיק קטן (התיק שבא בתוך הגרגורי בלטורו) שאיתו אנחנו מסתובבים תמיד! ושם הציוד היקר.
תיק גדול- דברים כלליים.
תיק קטן- ארנק (לא יותר מ500 שקל מומרים למטבע מקומי בתוכו, אשראי אחד עם מסגרת נמוכה ופלאפון.
חגורת כסף- עם דולרים מהארץ, אשראי עם מסגרת גדולה ודרכון, תמיד תמיד עלינו.
3. התנהלות עם כסף ומסמכים-
מזומן- יצאנו עם 3000 דולר לאחד.
דרדור אופציות- השאיפה תמיד כשאפשר, לגהץ אשראי.לאחר מכן להחליף את הדולר הקיים ואחרון למשוך כסף מקומי מכספומט.
#(בכרטיס אשראי max לדוגמה, מה שיש לנו, העמלה על משיכת כסף בכספומט- 3% ועל גיהוץ- 1%)
על דברים יקרים יחסית ומוסדרים כמו צלילות ואטרקציות לשלם באשראי כדי לשמור דולרים.
אשראי- שיהיה אחד ויזה ואחד מאסטרכארד אין לדעת מתי אחת החברות לא תתקבל.
לזכור קוד סודי!!!
4. כספומט- מומלץ ב- BCI, נמצא בכל מקום ולא לוקח עמלה נוספת על האשראי, MILLENUM לוקח 200 MET. ב BCI מקסימום למשיכה הוא 5000 met שהם 250 שקל, מקסימום משיכות ביום-2.
5. קורונה: הנהלים שרלוונטיים לתיירים כרגע, נכון לספטמבר 2021:
- חובת עטיית מסיכות בכל מקום כל הזמן.
- עוצר מ22 בלילה עד 4 בבוקר.
- אין כניסה לים סתם כפנאי אחרי השעה 17.
חובת בדיקת קורונה בתוקף של 72 שניות טרם הכניסה למדינה (הבדיקה במעבר היבשתי מדרום אפריקה למוזמביק וממוזמביק למלאווי הייתה מחופפת ממש ולכן אנחנו מזייפים ומראים תעודת התחסנות במקום).
6.מי שאוהב להתאמן, אנחנו הבאנו נעלי ספורט, טבעות וגומייה לאימון, מומלץ מאוד!

טיפים

  • מחירון כללי למרקט: מים: בקבוק ליטר וחצי- 35-40 גדול (5 ל')- 100-80 ירקות: עגבניה- 5 תפו"א- 60 לקילו מלפפון- 15 גזר-15 בצל-10 חסה-5-10 שום-10 פירות: אשכול בננות-20 אננס גדול- 100! תפוח-15 תפוז-10-20 בשר וביצים: דג (לא מפולט)- 250 לקילו עוף- 350-400 ביצה- 10 פחמימות: לחמנייה-10 מתוגנים- 2 ב10 תוספות: שמן זית ל'- 500-600
  • מחירון צ'אפות- נסיעה של עד חצי שעה- 50-100 נסיעה של בערך שעתיים- 150-200 נסיעה של עד 5 שעות- 300-500 נסיעה של עד 10 שעות- 700-1000 תיק- בחיים לא יותר מ50 לתיק, תקומו כיאילו אתם הולכים והם יתפשרו. טיפ- לשאול מקומיים בצד לפניי כמה הם משלמים!
  • שוחד- כמו שכבר צויין, אין משהו שכסף לא פותר, אבל כדי לחסוך אפילו את זה שווה להביא מהארץ מטבעות/ מתנות עם צלב/ישו/ דברים דתיים ונוצריים, לא עבור ילדים מקומיים אלא עבור פקידים במעברי גבול, שוטרים ודמויות מפתח אחרות מושחטות. זה בכל מקום כל הזמן, הם יתלהבו מכך שאתם מJerusalem ותצאו בלי להוציא כסף!
  • תיקים- אנחנו מטיילים עם תיק 75 ל' (גרגורי בלטורו ואוספריי אית'ר) ובקושי נכנס הציוד שלנו שכולל שקש, אוהל וציוד בישול. מי שמטייל בלי ציוד יכול להסתפק ב65 ליטר. בנוסף לכל אחד יש תיק קטן (התיק שבא בתוך הגרגורי בלטורו) שאיתו אנחנו מסתובבים תמיד! ושם הציוד היקר. תיק גדול- דברים כלליים. תיק קטן- ארנק (לא יותר מ500 שקל מומרים למטבע מקומי בתוכו, אשראי אחד עם מסגרת נמוכה ופלאפון. חגורת כסף- עם דולרים מהארץ, אשראי עם מסגרת גדולה ודרכון, תמיד תמיד עלינו.
  • התנהלות עם כסף ומסמכים- מזומן- יצאנו עם 3000 דולר לאחד. דרדור אופציות- השאיפה תמיד כשאפשר, לגהץ אשראי.לאחר מכן להחליף את הדולר הקיים ואחרון למשוך כסף מקומי מכספומט. #(בכרטיס אשראי max לדוגמה, מה שיש לנו, העמלה על משיכת כסף בכספומט- 3% ועל גיהוץ- 1%) על דברים יקרים יחסית ומוסדרים כמו צלילות ואטרקציות לשלם באשראי כדי לשמור דולרים. אשראי- שיהיה אחד ויזה ואחד מאסטרכארד אין לדעת מתי אחת החברות לא תתקבל. לזכור קוד סודי!!!
  • כספומט- מומלץ ב- BCI, נמצא בכל מקום ולא לוקח עמלה נוספת על האשראי, MILLENUM לוקח 200 MET. ב BCI מקסימום למשיכה הוא 5000 met שהם 250 שקל, מקסימום משיכות ביום-2.
  • קורונה: הנהלים שרלוונטיים לתיירים כרגע, נכון לספטמבר 2021: - חובת עטיית מסיכות בכל מקום כל הזמן. - עוצר מ22 בלילה עד 4 בבוקר. - אין כניסה לים סתם כפנאי אחרי השעה 17. חובת בדיקת קורונה בתוקף של 72 שניות טרם הכניסה למדינה (הבדיקה במעבר היבשתי מדרום אפריקה למוזמביק וממוזמביק למלאווי הייתה מחופפת ממש ולכן אנחנו מזייפים ומראים תעודת התחסנות במקום).
  • מי שאוהב להתאמן, אנחנו הבאנו נעלי ספורט, טבעות וגומייה לאימון, מומלץ מאוד!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )