(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חמישה ימים בבודפשט

טיול ספונטני שנסגר שבוע מראש באמצע נובמבר לזוג בשנות ה 30. התאריכים של הטיול היו 11.11-15.11

תאריך הטיולNovember 2025
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתעקב אילוצים הטיול שיצא לנו היה באמצע נובמבר, אני חושב שעדיף לעשות את הטיול הזה לקרת סוף נובמבר כדי להנות יותר מאווירת הקריסמס האירופאית

יום ראשון - נחיתה

כשאני ובת הזוג שלי נועם טסים לחו''ל החלק שאני הכי אוהב, או לפחות אוהב במידה שווה כמו הטיול עצמו הוא לתכנן את הטיול שלנו, בדגש על ההיסטוריה המקומית וכשאני אומר היסטוריה אני מתכוון כמובן לאוכל מקומי ורצוי כמה שיותר ממנו.
אני תמיד מנסה להבין מה מנות הדגל של המטבח המקומי ולמצוא את המסעדות הכי טובות שהן לאו דווקא הכי יקרות. דווקא בחו"ל אוכל עממי הוא לעיתים הטעים ביותר (האמת שזה כנראה נכון ברוב המקרים ולא רק בחו"ל...). לכן רוב המסעדות שביקרנו בהן בטיול נקבעו מראש ולא בצורה ספונטנית, זה חוסך את הכאב ראש של לחפש מקום לאכול בו בזמן שרעבים, לדקור ולפזר נקודות על המפה מראש נשמע לי כמו רעיון מעולה.

הטיסות שלנו יצאו מאוד נוחות, נחתנו בבודפשט באזור 13:00 בצהריים ביום שלישי, מזג האוויר היה מדהים באזור ה 6 מעלות ומעונן חלקית, מזג האוויר הזה ליווה אותנו במשך כל הטיול ולא השתנה בכלל, לא נראה לי שראיתי שמש במשך כל השהות בבודפשט.
הנחיתה הייתה סופר רכה, השדה תעופה של בודפשט קטן ויעיל והדרך להגיע למרכז העיר היא מאוד פשוטה. השתמשנו בשאטל של שדה התעופה, אוטובוס שמחכה ממש ביציאה מהטרמינל. יוצא אוטובוס כל 5 דקות ועולה 2500 HUF לבן אדם, מגיע למרכז העיר תוך 35 דקות (המטבע ההונגרי נכון להיום הוא בערך חלקי 100 המטבעי הישראלי, שתדעו גם כמה עלה כל דבר בשקל).
אנחנו ישנו באזור מושלם לדעתי, הכתובת שלנו הייתה Deák Ferenc u. 21, ברחוב הקניות. הליכה של 25 דקות במקסימום תביא אתכם לכל אטרקציה מקומית לא משנה לאיזה כיוון תלכו. תחנת ההורדה של השאטל במרכז העיר נמצאת כ 3 דקות הליכה מהדירה.

הגענו במצב רוח טוב מאוד ורצינו להתחמם מהמנה המפורסמת ביותר של הונגריה אותה תמצאו בכל מסעדה וכנראה גם בתחנת דלק, הגולאש, מרק מנחם על בסיס בשר בקר וירקות מתחלפים (לא כל גולאש נולד שווה, יש וריאציות ויצא לנו לטעום כמה מהם), התחלנו עם מסעדה שהבאתי מהמלצות של גוגל מאפס, שזה לרוב משהו שאפשר להתבסס עליו כי למסעדה Goulash & Langosh Bar יש יותר מ 35 אלף ביקורות בגוגל מאפס, התחלנו מגולאש ולאנגוש עם תוספות בשריות מעליו. הלאנגוש הוא סוג של בצק שמטוגן קצת כמו סופגניה וגודלו כפיצה אישית מפנקת עם תוספות משתנות.
הגולאש היה טעים מאוד והלאנגוש היה מוגזם לכל הדעות, מנה אחת שלו הספיקה לנו לכל הטיול, בכנות הלאנגוש מזכיר קצת מנה שהייתי מזמין ב 2 בלילה שיכור אחרי מסיבה ולא כמנה עיקרית במסעדה.
המקום עצמו היה נעים, במיוחד שהגענו מהארץ באותו היום וירדנו מ 30 מעלות ל 6 מעלות, אבל המחירים הרגישו מחירי תיירים, מנת מרק עולה שם כ 8600 HUF, שזה פי 2 מכל מסעדה אחרת שאכלנו בה בבודפשט.
בנוסף טיפ קטן, בכל המסעדות בבודפשט שאכלנו בהן רשום בחשבון שטיפ נכלל כחלק מהחשבון ונע בין 10-15 אחוז. בזמן שרצינו לשלם במסעדה וקיבלנו את החשבון, המלצרית שאלה אותי אם אני רוצה להוסיף טיפ, וכשאמרתי לה שהטיפ כלול לפי החשבון היא אמרה שזה טיפ שהולך לבעל המקום ולא טיפ למלצרים, בקיצור היא ניסתה לקחת לעצמה עוד טיפ - התנהגות עוקץ קלאסית לתיירים, כמובן שסרבתי להצעה המפתה שלה להוסיף עוד 15% למחיר המנה שגם ככה הייתה יקרה מאוד - לשמחתנו הבקשה הזאת של העברת טיפ כפול לא חזרה על עצמה לאורך הטיול במסעדות אחרות.

לאחר שאכלנו ונרגענו מהטיסה שלנו, טיילנו קצת לאורך הרחוב Vaci u שהוא רחוב הקניות של בודפשט, הרחוב די ארוך ותמצאו בו חנויות מותגים שונים. שימו לב המחירים לא כל כך זולים ומזכירים את מחירי הארץ.

לאחר שוטטות קלה ועצירה לקפה בסטארבאקס חזרנו לחדר למקלחת ומנוחה קלה לפני שנצא בערב להמשיך לחקור את העיר.

בערב היינו עדיין די שבעים מהאוכל של הצהריים, אז בעיקר רצינו להסתובב בעיר ולעצור באיזה בר מקומי לקוקטיילים, יצאנו להסתובב באזור הגטו היהודי של בודפשט, מקום מרכזי עם שלל מסעדות (גם כשרות - והרבה מהן) וברים ובית הכנסת המרשים ביותר שראיתי בחיי, אם תרצו לעבור בו (וסביר להניח שזה יקרה בכל מקרה, כי הוא במקום די מרכזי והוא עצום) Dohány Street Synagogue, אנחנו התבוננו בו מבחוץ בלבד והוא היה יפה ומואר בלילה.
לאחר מכן המשכנו לשתי המלצות שנועם הביאה, אחד הוא רחוב פנימי קטן עם שלל דוכני אוכל קטנים
Street Food Karavan Budapest, ישנם מקומות ישיבה מפוזרים לאכול בהם.
וגם ל Ruin Bars Budapest שהוא סוג של מבנה שבתוכו יש כמה ברים שונים, המקום עצמו חשוך ומגניב עם צבעים וציורים משונים, אפשר להיכנס פנימה ופשוט להסתובב בין הברים, לקנות בירה או איזה קוקטייל.
אני רציתי ללכת לבר קוקטיילים שנקרא Hotsy Totsy Cocktail Bar אבל המקום היה מלא ודרש הזמנה של מקום מראש, בגלל שזה היה היום הראשון של הטיול לא סגרתי שום דבר מראש כי לא ידעתי מה תהיה רמת העייפות שלנו, לכן הלכנו למקום אחר וחביב Jardín cocktail Bar, מקום חמוד עם קוקטיילים שמוגשים בכלים מצחיקים - חמוד אבל נבחר בצורה אקראית לחלוטין, באחד הימים הבאים נלך לבר קוקטיילים הרבה יותר מומלץ שללא ספק הייתי ממליץ ללכת אליו.

לסיום הערב ובעקבות זה שהאלכוהול קצת פתח לנו את הרעב עצרנו במסעדה שיש לה תור ענקי שעוד נעבור מולו כמה פעמים במהלך הטיול, אנחנו באנו כבר בסגירה ולכן נכנסו ישר והזמנו את אחת ממנות הדגל ההונגריות, ה chicken paprikash במסעדת Mama Goulash.
לא היינו כל כך רעבים אז חלקנו את מנת העוף המטובל בפפריקה ההונגרית עם רוטב סמיך ובצקניות טעימות לצידו, הזמנו גם את מנת החמוצים כי אין על חמוצים אירופאיים וסלט מלפפון רענן, גם את המסעדה הזאת בחרנו בצורה אקראית בגלל התור שלה ולדעתי שווה לעצור בה בגלל המחירים הזולים והאוכל הטעים.

יחסית ליום ראשון של טיול הצלחנו לדחוס הרבה מאוד, טעמנו את שלושת מנות הדגל של המטבח ההונגרי: הלאנגוש שהוא מרגיש כמו סופגניה מטוגנת עם תוספות מושחטות מעליה (בטח ההונגרים יהרגו אותי על התיאור הזה).
הגולאש, מרק מנחם עם בקר, שפצלה, אפונה, גזר.
והצ'יקן פאפריקש, עוף ברוטב פאפריקה סמיך עם שפצלה לצידו.
כל הכבוד להונגריה! התחלה חזקה לטיול הקצר שלנו.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום שני - בודה

את היום השני שלנו חילקנו לשניים: את הבוקר והצהריים בבודה, הצד המערבי לנהר ה Danube שעובר לאורך כל בודפשט, ואת המשך היום בפשט, הצד המזרחי.

התחלנו את הבוקר בקפה וכריך בבית קפה קרוב לדירה שלנו, Cafe Muse, מקום חביב עם מחירים טובים ואווירה נעימה ולאחר מכן צעדנו אל עבר הגשר Széchenyi Chain Bridge. ממליץ לצעוד לאורך הנהר עד שמגיעים לגשר כדי להנות מטיילת ונופים יפים. כשהגענו לגשר וחצינו אותו המשכנו ברגל אל טירת בודה, כל האזור של בודה הוא בעצם מתחם סגור עם כנסיות, פסלים, אנדרטות וכל מני נקודות ציון בהיסטוריה ההונגריות. לאחר שעברנו את הגשר יש רכבל קטן שיכול להביא אתכם ממש עד הכניסה לטירת בודה אבל אנחנו העדפנו לעשות את הסיבוב ועלינו במדרגות, המוקפים בעצים וצמחיה, העלייה לוקחת כ 10 דקות ולא הרגישה לנו קשה בכלל.

המדרגות נמצאות מימין לרכבל ואם תנווטו לטירה עם גוגל מאפס ברגל זוהי הדרך שבה תלכו.
לאחר שעלינו למעלה והצטלמנו ב 30 פוזות שונות עם כל שאר התיירים התחלנו מסלול הליכה קצר וסופר רגוע מ Buda Castle כאשר היעד שלנו היה Fisherman's Bastion, הליכה די קצרה שבמהלכה תעברו בין שלל חנויות מזכרות, דוכנים ומסעדות, כנסיות ונופים אירופאיים קלאסיים, תיקחו את הזמן ותהנו מהדרך!
הנופים מ Fisherman's Bastion מהממים ומשקיפים על מעבר לנהר אל הצד של פשט. תוכלו לצלם שם תמונות יפיפיות!
אם תרצו המלצה למסעדה אני דקרתי מראש את Pest-Buda Bistro, מסעדה שקיבלתי עליה המלצות מ reddit. המקום נראה מעולה אבל לא היינו מספיק רעבים בשלב זה של היום אז המשכנו הלאה, שוטתנו קצת בין כל שאר נקודות הציון שראינו במפה אל עבר היעד הבא שלנו, חנות כלי מטבח.

כן כלי מטבח, יש אנשים שטסים לחו''ל וקונים ג'ינס בזארה ויש אותי, אני אוהב סירים ומחבתות, רצוי של חברות עם שם כמו demeyere/staub ודומיו אז תודה רבה לנועם שזרמה איתי אל המסע אל עבר הלא נודע והנקודה הכי רחוקה ונידחת מהדירה שלנו שנגיעה אליה במהלך הטיול. החנות נקראת KitchenShop והיא נמצאת בתוך קניון של מקומיים (לא מקום תיירותי). אם אתם חובבי בישול - שווה עצירה ללא ספק. התחדשתי שם בסיר של חברת demeyere שזו חברה בלגית לציוד מטבח פרימיום כי זו בערך ההזדמנות היחידה לקנות ציוד מטבח איכותי לפני שאני חוזר לארץ ונהנה ממחבת חד פעמית של סולתאם בהנחה של 70% - אין על המבחר בארץ.
אבל ברצינות, יש שם המון מותגים אירופאיים אז אם זה משהו שיכול לדבר איתכם המחירים סה''כ טובים.

לאחר שסיימנו את השופינג שלי לטיול, לקחנו מטרו לדירה שלנו, השימוש במטרו די פשוט. ישנם מכונות בכניסה למטרו, הן מוציאות כרטיס חד כיווני שאותו צריך לנקב במכונות שנראות כמו מלבן צהוב שעומדות בכניסה למדרגות הנעות, המכונה נותנת תיקוף לכרטיס עם תאריך. לא הייתי משחק עם זה, הבנתי שפקחים ממש מחפשים תיירים מתלונות של אנשים באינטרנט. השיטה פשוטה, קנית כרטיס -> תיקוף, הכרטיס הוא חד פעמי ולא תופס ככרטיס מעבר.

בשלב הזה של היום כבר היינו די רעבים אז הלכנו לאחת המסעדות שהזמנתי אליה מקום מראש, ועדיף שתעשו זאת גם אתם, Hungarikum Bisztró - מסעדה הונגרית קלאסית עם אוכל סופר טעים.
המקום נראה עממי מאוד והשירות מאוד אדיב. במסעדה זו, וגם במסעדות אחרות, שאלו אותנו מאיפה אנחנו, אני די בטוח שהמטרה היא להביא תפריט בשפה הרצויה ולא מכך שחשדו שאנחנו מישראל. קיבלנו תחושה שההונגרים מאוד ידידותיים כלפינו, ובכללי לא ראינו לאורך הטיול מחאה כלשהי כלפי ישראל.
הזמנו במסעדה את מרק הדגל, הגולאש והמלצרית שאלה אותנו אם אנחנו חולקים את המנה, שאני מניח שזו שאלה לגיטימית (?). כשאמרנו שכן, הסתבר שהם עושים קטע מאוד נוח ובמקום ששתינו נחלוק קערה אחת עם מרק הם פשוט חילקו את המנה לשתי שערות נפרדות, ממש התלהבנו והיה מאוד טעים!
לאחר מכן הזמנו מנה עיקרית של רגל ברווז ועוד מנה עיקרית של חזיר חתוך לקוביות עם תפוחי אדמה ומלא שום, שתי המנות היו טעימות אבל לא מיוחדות במיוחד, לאחר מכן הזמנו קינוח של שטרודל תפוחים שלדעתי היה מעולה בתור חובב הז'אנר וקיבלנו צ'ייסר של משקה אלכוהולי Palinka על חשבון הבית (כולם מקבלים, לא לדאוג - זה רשום בכל המלצה בגוגל מאפס) הפאלינקה הוא ליקר על בסיס פירות מותססים - אהבנו.
יצאנו מהמסעדה שבעים לחלוטין ועם חוויה מאוד נעימה משירות אדיב ואוכל טעים. בזמן שישבנו שם שמנו לב שכמה אנשים ניסו להיכנס למסעדה ללא הזמנה ונדחו כי לא היה מקום - אז ממליץ להזמין מקום.

לאחר מכן המשכנו לשוטט קצת בעיר עד לדירה שלנו. שמנו לב עוד ביום הראשון ששווקי הכריסטמס בבנייה ונועם ממש קיוותה שעוד נספיק להנות מהם, אבל המצב לא היה נראה מבטיח, במיוחד שטיילנו בעיר בתחילת-אמצע נובמבר (עוד דיי רחוק מחגיגות הכריסטמס). למזלנו, ההונגרים עובדים קשה במיוחד אם המטרה היא להרוויח מלא כסף מתיירים שבאים לעיר, והספקנו להנות מהשווקים ביום האחרון וארחיב על כך בהמשך.

לאחר מנוחה קלה בדירה יצאנו לארוחת הערב שלנו, בזכות המלצה של אבא של נועם הגענו למסעדה שנראית סופר עממית ומקומית, והמטרה הייתה שניצל, כן כן שניצל. יש די הרבה שניצל בבודפשט.
התיישבנו במקום שקט עם כמה סועדים בודדים ומלצר שנראה כאילו הוא גם הטבח, הזמנו את שניצל הבית בגודל רגיל (יש אחד גדול יותר) וצי'קן בסגנון קייב, שהוא חזה עוף ממולא בחמאה וגבינה.
חיכינו בערך 30 דקות לאוכל, אבל ואללה הפתעת הטיול. השניצל היה מושלם, שניצל עגל טעים מאוד, חם וקריספי בדיוק במידה שהייתם מצפים והצ'יקן קייב היה מושחת ונימוך, ממש נהנו מהארוחה המוגזמת שלנו.
המקום נקרא Bécsiszelet Vendéglő, מקום עממי ומשתלם, חוויה מפתיעה אבל כמה כבר אפשר לפשל עם שניצל.
המטרה הייתה לרפד קצת את הבטן כי בערב הזמנתי לנו מקום לבר קוקטיילים חמוד שנקרא Boutiq Bar.
לאחר שסיימנו לאכול ושילמנו הסתובבנו עוד קצת באזור הגטו היהודי שזה הדרך אל הבר.
הבר עצמו היה מעולה, מוזיקה נעימה וברמנים שאוהבים את המקצוע שלהם, אין גימיקים, אין כוסות מוזרות ויש מבחר עצום של קוקטיילים עם ברמנים שיכינו לכם כל משקה שרק תרצו במידה ותכווינו אותם.
אני תמיד אוהב משקאות על בסיס טקילה או מזקל והברמן זרם איתנו ממש, מסתבר שהוא גם אוהב את ישראל ומכיר את הבעלים של ה bellboy בתל אביב ויצא להם לעבוד ביחד כמה פעמים, קשקשנו קצת על אלכוהול והוא הכין לנו משקאות טעימים ומושקעים - חוויה מעולה ממליץ בחום - המחיר לא זול, כ 45 שקל לקוקטייל.

היה לנו יום עמוס ואחרי שתי קוקטיילים כל מה שריצנו זה ללכת לישון, כי את היום הבא של הטיול נתחיל יחסית מוקדם במרחצאות התרמיים של בודשפט!

יום שלישי - מרחצאות תרמיים

את היום השלישי של הטיול פתחנו בארוחת בוקר ביתית של גבינות, נקניקים ופירות יער שקנינו בסופר - קלאסיקה. אין כמו לעבור בסופר בחו''ל ולקנות את כל מה שנראה מגניב במחיר משתלם. מבחינתי שום ארוחת בוקר במסעדה לא תנצח את השילוב המנצח הזה.

הסיבה שאכלנו ארוחת בוקר בחדר היא כי רצינו להגיע למרחצאות התרמיים מוקדם יחסית, מהמלצות שקראתי עדיף להגיע בשעות הבוקר ולא בסופ''שים, לכן יום חמישי בבוקר נבחר. הגענו באזור 10 בבוקר עם מונית ושילמנו בכניסה, יש להביא מגבת או חלוק, כפכפים ובגדים להחלפה (המלצה חמה על חלוק, קר לעבור בין הבחוץ לבפנים - אבל ממש לא חובה).
בכניסה מקבלים סוג של מפתח מגנטי ללוקרים שאפשר להשאיר בהם את הציוד ככה שאין מה לדאוג שדברים ירטבו או יגנבו.
המרחצאות ממש נעימות, יש 2 בריכות תרמיות גדולות בחוץ בטמפרטורות שונות, ובתוך המבנה יש מגוון של בריכות בטמפרטורות שונות שאם אני זוכר נכון מגיעות עד 40 מעלות בשיא שלהן.
בנוסף יש המון סאונות מסוגים שונים: יבשות, רטובות, כאלה עם ריחות ארומטיים או מלח.
החוויה עצמה טובה, העומס היה נסבל מבחינת כמות האנשים, המקום כן נראה קצת ישן וישנם בריכות שלא נכנסו אליהן בגלל שהיו קטנות ממש ועמוסות באנשים או בגלל שהן נראו קצת פחות חדשות, אבל בגדול היה מאוד נחמד. התחלנו מרחצה בחוץ, יש לציין שהיה קר מאוד באותו היום באזור ה 2 מעלות, אז להיות במים חמימים בזמן שבחוץ קפוא זה חוויה מעניינת והמשכנו לסיור בריכות בפנים, תשימו לב שיש מפות בפנים שמתארות את סוג הבריכה, כמה מעלות היא ואיפה היא ממוקמת, ככה שתוכלו ללכת בעקבות מה שתרצו.
אנחנו מאוד נהנו מהסאונות החמות והבריכות בחוץ. בילינו את רוב הזמן שלנו בבריכה ואפילו יצא לי לשחק משחק שח בתוך הבריכה נגד סבא מקומי (הפסדתי).
הכניסה עולה כ 10000 HUF, יש פרטים באתר של המרחצאות שנקראות Széchenyi Thermal Bath, יש כמה וזאת הכי פופולארית להבנתי.

משם חזרנו לדירה ויצאנו לצהריים במסעדה אקראית שמצאנו, ניסינו להכנס למסעדה הונגרית מומלצת שנקראת Gettó Gulyás אבל בלי הזמנה לא היה מקום שזה ממש מוטיב חוזר בטיול הזה, צריך להזמין מקום למסעדות בבודפשט, מי היה מאמין? בסוף אכלנו במסעדה שנקראת Fat Mama, מסעדת בשרים שאין לה כל כך קשר לאוכל הונגרי אבל היינו רעבים ולא רצינו לבזבז זמן על שוטטות.

לאחר מכן הסתובבו עוד קצת בין הרחובות, כל פעם שניווטתי לדירה בחרתי מסלול קצת שונה ככה שנוכל אולי למצוא נקודת עניין חדשות בדרך. לאחר שנחנו קצת בדירה יצאנו שוב לרחוב הקניות Vaci u, שבסופו נמצא שוק סגור של אוכל הונגרי, שם תוכלו לקנות מזכרות הביתה בין אם זה פפריקה, נקניקים וגבינות או תבלינים מקומיים, כבד ברווז בשימורים, דבש הונגרי ובכללי כל מיני שטויות ומגנטים Central Market Hall, אני קניתי שם פפריקה הונגרית ונקניק מקומי, ממש נחמד שם - מומלץ להגיע לפחות שעתיים לפני הסגירה שיהיה זמן להסתובב ושכל הדוכנים יהיו פתוחים.
לאחר מכן יצאנו לארוחת הערב, מסעדה שהזמנתי אליה מקום מראש Menza Étterem és Kávéház.
שמנו לב שבהונגריה יש קטע חזק עם כבד ברווז אז ממש רצינו לנסות מסעדה שיש לה מנות כאלה.
הגענו למסעדה ממש חמודה והתיישבנו בפנים, נראה שמי שמגיע בלי הזמנה מתיישב בחוץ ופחות נעים שם משמעותית, אז שווה להזמין מקום.
הזמנו כבד שהגיע עם בצל מקורמל וצנימים - מעולה.
הזמנתי לעיקרית חזה ברווז על ריזוטו פטריות וכמהין - מדהים.
ונועם הזמינה לעיקרית צבי ברוטב פירות יער וירקות שורש - הבשר היה מעולה, כל השאר קצת פחות.
קינחנו בעוגת גבינה.
מסעדה מעולה וחוויה ממש טובה, המחירים ממש הוגנים לתמורה ואפילו יש להם תפריט בעברית במידה ותרצו - ממליץ בחום.
לאחר מכן חזרנו הביתה, היה לנו יום ארוך ומלא בפעילות, למחרת יהיה היום המלא האחרון שלנו לטיול.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום רביעי - פרלמנט

את הבוקר התחלנו ברגוע, התיישבנו בבית קפה אקראי ליד האזור של הפרלמנט כדי לצבור קצת כוח להליכות של היום האחרון והמלא שלנו בבודפשט.

הפרלמנט עצמו נראה מאוד טוב מבחוץ, יש אפשרות לקחת סיור מאורגן אבל בחרנו שלא לעשות את זה, גם כי אנחנו פחות מתחברים לדברים כאלה וגם כי ממידע שקראתי באינטרנט הסיור הוא מאורגן, כלומר אי אפשר באמת לטייל בפנים בחופשיות, הסיור גם די קצר והוא יקר.
הסתובבנו קצת סביב הפרלמנט, היינו שם בדיוק כאשר חיילים הונגרים על סוסים עשו איזה מסדר אקראי ולא ברור. לאחר מכן המשכנו ללכת לאורך הנהר למרכז העיר, ההליכה עצמה נעימה ובאמצע הדרך יש אנדרטה ליהודי הונגריה מהשואה שהוקמה בשנות ה 2000, במיצג יש נעליים ומזוודות זרוקות על קצה הנהר, יש שלטים על הרצפה בעברית ובאנגלית לגבי האנדרטה Shoes on the Danube Bank בגוגל מאפס.

לאחר מכן הגענו למרכז העיר ועשינו קצת שופינג, כמו שאמרתי כבר, המחירים לא כל כך אטרקטיביים.
משם המשכנו לסמן עוד V על מאכל הונגרי מקומי שזה ה chimney cake שלהם שמוכר בארץ בשם קיורטוש, האמת שאני לא יודע למה קוראים לזה קיורטוש, לא חושב שראיתי את זה רשום על שום חנות בבודפשט אבל אולי לא שמתי לב כל כך, הלכנו על אחד שנאפה במקום אז צריך לחכות כ 10 דקות עד שיהיה מוכן עם מילוי פיסטוק, שאני בספק שזה הדרך הנכונה לאכול את זה אבל זו ללא ספק הדרך המושחתת.
Pichler Chimney Cake & Gelato ממליץ בחום היה טעים, חלקנו רק אחד ביחד כי לסיים את זה לבד זו משימה בלתי אפשרית וכבוד למי שמצליח.

אחרי מכת הסוכר הזאת המשכנו לטייל במרכז העיר וראינו שכבר סיימו להקים את כל שווקי הקריסמס להפתעתנו, הייתה אווירה ממש נעימה ולא כל כך עמוסה, זה היה היום הראשון של הפתיחה הרשמית אז התיירים עדיין לא הספיקו להגיע, הסתובבנו בין הדוכנים וחיפשנו משהו קטן לנשנוש, בערב אנחנו במסעדה עם תפריט מובנה של 5 מנות אז ניסינו לשמור מקום, עצרנו באחד הדוכנים שמציע נקניקיות וחלקנו נקניקיה שאני לא אתאר פה מה יש בא כי באמת חבל, מה שנקרא "לחובבי הז'אנר". חזרנו אחרי זה לחדר למנוחה.

אחרי שנ"צ קצר המשכנו לטייל בעיר עד לארוחת הערב שלנו, מסעדה מומלצת מהאתר של מישלן שהיא לא עם כוכב מישלן, אבל מומלצת לחוויה הונגרית ברמה גבוהה. יש להם תפריט טעימות שמכיל 5 מנות במחיר של בערך 230 שקל לסועד TATI Farm to Table restaurant, כמו ששם המסעדה מרמז המקום שם דגש על ירקות עונתיים ואוכל הונגרי, הזדמנות מושלמת לטעום את כל המנות האהובות של הונגריה אבל ברמה קצת יותר פלצנית.
התפריט משתנה לכן אני בספק שלתאר אותו לפרטים יהיה רלוונטי למישהו, אבל הוא כלל, מנה ראשונה של קרוקט ברווז על קרם שעועית לבנה.
מנה שניה של גולאש שהיה מעולה אך קצת קטן מדי לטעמי, מנה שלישית של הצ'יקן פאפריקש על בסיס פרגית ולא עוף רזה יותר שלדעתי זה מה שאכלנו במקומות אחרים, כי המנה הזאת הייתה משמעותית טעימה יותר. מנה רביעית של לחי פרה על פולנטה ומנה אחרונה, קינוח הונגרי שלפי מה שקראתי בד"כ מוגש חם אבל פה הוגש קר, כדורי גבינת קוטג' עם ציפוי קראמבל מוגשים על מוס שוקולד לבן וריבה. לדעתי זו מנה מעולה כחובב קינוחים מבוססים על עוגת גבינה, זה היה טוויסט מפתיע.

לטעמי זה היה סיום מושלם לטיול, לטעום שוב מנות מקומיות עם מסעדה קצת פלצנית.
חייב להגיד שזה לחובבי הז'אנר של מסעדות בסגנון מישלן, נועם פחות אהבה ואמרה שנהנתה יותר במקומות פחות יקרים.

חזרנו הביתה ללילה אחרון בבודפשט אחרי יום מלא בעשיה עייפים ובעיקר שבעים.

הביתה

הטיסה שלנו הייתה באזור 14:00 בצהריים, בגלל שיש נסיעה של 45 דקות עד השדה תעופה ואנחנו בד"כ משתדלים להגיע 3 שעות לפני לשדה תעופה, לא באמת היה זמן לעשות משהו.

קפצתי בבוקר למאפייה להביא קצת סנדביצ'ים וקינוחים לארוחת בוקר, התארגנו, אמרנו שלום לדירה שלנו ועלינו על האוטובוס של השאטל לשדה התעופה שיוצא כל 5 דקות מנקודה מרכזית ליד הדירה שלנו.

תם ונשלם הטיול הקצר שלנו, מקווה שנהנתם :)

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )