(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

עשרה ימים בבולגריה

ארבעה חבר'ה בני 19 לפני גיוס שיצאו ל10 ימים שהתחילו באטרקציות בוורנה, המשיכו לטיול קצר ליד בנסקו, רפטינג, "קניונינג", סופ"ש ב וחמישה ימים של טרק בהרי הרילה.

תאריך הטיולJuly 2018
משך הטיול10 ימים
עונה מומלצתחודשי הקיץ ( למרות שגם בתקופה זו מזג האוויר עלול להיות גשום).

איזור וורנה

היום הראשון (יום שני בשבוע)
טסנו ב "וויז אייר" מתל אביב ונחתנו ב19:00 בערב בערך בוורנה (ראה בטיפים לגבי הטיסות). כשנחתנו החלפנו כסף בשדה התפ (הבאנו דולרים מהארץ), משם לקחנו מונית למלון Family Hotel Casablanca
Green אותו הזמנו בבוקינג. במלון יש בריכה ממש יפה, חדרים סבירים, שירות טוב ואדיב אך לא מדברים אנגלית ברמה גבוהה.
עלויות:
15 לבה מונית מהשדה למלון.
100 לבה לחדר של ארבעה במלון.

היום השני (יום שלישי בשבוע)
קמנו בבוקר וביקשנו מבעלי המלון שיזמינו לנו מונית (ראה בטיפים לגבי מוניות) ונסענו איתה לקתדלרה שנמצאת במרכז העיר. כשירדנו, הלכנו לעשות כרטיסי סים בחברת "telenor". ליד הקתדלרה יש גם לשכת מידע לתיירים- מאוד יעילה ומומלצת. אחרי זה, נסענו לגשר "asparuhoy" שממנו התקיימה קפיצת הבנג'י. הגשר נמצא ביציאה מן העיר כמה דקות נסיעה ממרכז העיר, מומלץ להתקשר ולבדוק אם יש מקום פנוי. הקפיצה היא חוויה מאוד מומלצת לחובבי אקסטרים, זו קפיצה משפת הגשר מעל הנהר שזורם תחתיו. חוויה מלאה באנדרנלין - אנחנו נהננו מאוד! ( מצורף בנספח 1 לפרק, תמונה של כרטיס הביקור).
לאחר קפיצת הבנג'י, נסענו חזרה לעיר לתחנת הרכבת. בתחנה קנינו כרטיסים למחלקה הראשונה (יש שלוש דרגות ברכבת: 1. תא עם מיטות. 2. מחלקה ראשונה- שישה מושבים בתא די מרווחים. 3. מחלקה רגילה- שמונה מושבים בתא) לרכבת הלילה הישירה מוורנה לסופיה. הרכבת שאנחנו לקחנו יוצאת בשעה 21:55 מוורנה ומגיעה בשש בבוקר לסופיה. (ישנם עוד אפשרויות של נסיעה בין וורנה לסופיה- טיסה, אוטובוס, רכבת או מונית, בלשכת התיירות המליצו לנו על הרכבת).
לאחר שקנינו כרטיסים, לקחנו מונית ל"גולדן סאנד" ( למיטב הבנתנו יש גם אוטובוס), הנסיעה אורכת כ25 דקות. גולדן סאנד היא רצועת חוף מקסימה, שלאורכה יש טיילת, מקומות אכילה, חנויות מזכרות, ספורט ימי ועוד. אנחנו רחצנו בים וכשהתכוונו לעשות ספורט ימי החלה סערת רעמים חזקה מלווה בגשם שוטף אז התקפלנו מהר ולקחנו נהג מונית ל"ורנה קרטינג" נסיעה של כרבע שעה ( לכיוון ורנה).
במתחם של הקרטינג יש כמובן קרטינג, ובנוסף לכך יש גם נסיעה על "באגי" (רכב שטח) ופיינטבול. אנחנו שיחקנו בפיינטבול. בפיינטבול מקבלים מגנים ורובי צבע + 100 כדורים (וניתן להוסיף עוד תוך כדי משחק במקרה הצורך). מכניסים אותך לתוך שטח מתוחם שיש בו צמיגים, רכב הרוס ועוד... בנוסף לכך בחלק מהזמן ששיחקנו ירד עלינו גשם מידי פעם שהופך את החוויה למאתגרת יותר. הצוות שם מעולה, נהננו ממש, מומלץ מאוד!
אנחנו פשוט הגענו בלי הודעה מוקדמת והיה בסדר, בכל מקרה מצורף כרטיס הביקור שלהם בנספח 2.
לאחר מכן בקשנו מאחד העובדים שיזמין לנו מונית לוורנה, ירדנו במרכז העיר, הסתובבנו קצת, קנינו אוכל ללילה ועלינו לרכבת הלילה.
התא הוא די מרווח, עם שקע חשמל. בתא היינו עם עוד אדם זר (לא כל כך נחמד), לאחר תחילת הנסיעה הכרטיסאי אמר לנו שאפשר לעבור תאים, אז עברנו לתא רק משלנו ואף אחד לא הפריע לנו עד סוף הנסיעה ורובנו ישנו יחסית טוב. ( בעקרון הכרטיס הוא למקום ספציפי אבל מאיך שאנחנו ראינו רק מעניין אותם שאתה יושב במחלקה לה קנית את הכרטיס ולאו דווקא שתשב במקום הספציפי שרשום לך על הכרטיס).
עלויות:
שני חבילות של רק אינטרנט ועוד חבילה אחת של גם שיחות מקומיות עלתה לנו 36 לבה.
מונית לגולדן סאנד - 17 לבה
קפיצת בנג'י- 60 לבה לאדם ( אך יש לזה קופון הנחה, ראה בקישורים "אתר של שוברים".
4 כרטיסים לרכבת הלילה "first class" עלו 107 לבה לאחר הנחה כיוון שבאנו בתור קבוצה.
מונית מגולדן סאנד לקרטינג- 25 לבה
פיינטבול- 25 לבה לאדם ובתחילה מקבלים 100 כדורים, וכל תוספת של 100 כדורים תעלה 10 לבה.
מונית מהקרטינג לורנה- 7 לבה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

איזור בנסקו

היום השלישי( יום רביעי בשבוע)
הגענו לסופיה בשש בבוקר חלק השלימו קצת שעות שינה ברציף ומשם לקחנו מונית ללשכת התיירות המרכזית בבולגריה. הצוות אדיב וסייע לנו בכמה שאלות שהיו לנו ונתן לנו את הכתובת של האתר של השוברים (ראה בקישורים).
משם נסענו לתחנה מרכזית סופיה ולקחנו אוטובוס ל" blagoevgrad", נסיעה של כשעה וחצי. כשהגענו ערכנו חיפוש ללא הצלחה אחר לשכת תיירות, והמשכנו לבנסקו ( נסיעה של כארבעים דקות). במבט לאחור לא היינו עוצרים ב"blagoevgrad" אלא נוסעים באוטובוס ישיר מסופיה לבנסקו. בכל מקרה, לאחר שהגענו לבנסקו לקחנו מונית למלון "mountain view" ( חשוב לשים לב שמחירי המוניות בבנסקו יקרים יותר מסופיה/ וורנה). בנסקו היא עיירת סקי מקסימה ורגועה, אוויר צח ונוף יפה. המלון שהתארחנו בו הוא מלון מאוד יפה, נקי ומסודר. בחדר שלקחנו היה גם מטבח מאובזר. כמו כן, יש בריכה במלון.
לאחר שבצענו צ'ק אין במלון, בקשנו מאחת העובדות שתזמין לנו נהג, והיא הציעה לנו שאחד העובדים במלון יקח אותנו, הסכמנו וסגרנו על 20 לבה לנסיעה ועוד 10 לבה לכל שעה שהוא מחכה לנו. הוא לקח אותנו ל"Vihren Chalet". הנסיעה ממש יפה ומהבקתה המשכנו רגלית למסלול של כמה שעות. מבקתה זו, למיטב הבנתנו זו אחת מנקודות הפתיחה לטרקים של "שמורת פירין", ככה שאפשר לצאת משם לטרק של כמה ימים, יום, או כמה שעות כפי שאנחנו עשינו. הנוף מהמם, הרים גבוהים, אוויר צלול, מים זורמים... לאחר כהמ שעות של טיול חזרנו ל "Vihren Chalet" והנהג החזיר אותנו למלון.
עלויות:
10 לבה -אוטובוס מסופיה לblagoevgrad .
7 לבה- אוטובוס מblagoevgrad לבנסקו.
20 לבה לנהג + 10 לבה לכל שעה שהוא מחכה.
80 לבה לחדר במלון.

היום הרביעי( יום חמישי בשבוע)
קמנו בנחת, לאחר שאתמול היה יום עם הרבה שעות נסיעה ( מוורנה עד בנסקו), חלק מהחברה יצאו לריצה בבוקר, ביצענו קניות ליום הקרוב, וב12:30 בקשנו מהעובדת במלון שוב נהג שיקח אותנו למקום שממנו מתחיל הרפטינג, שנמצא ליד "קרסנה" (נסיעה של כ45 דקות) (את הרפטינג הזמנו מראש). את הרפטינג עשינו דרך חברה הנקראת "reflip" (כרטיס הביקור שלהם מצורף בנספח 1 לפרק). לפני תחילת הרפטינג מציידים אותך בחליפות וציוד, ניתן לשאיר במשרד שלהם ציוד אישי והצוות מאוד מקצועי ונחמד. לאחר התארגנות, יצאנו עם אוטובוס למקום מממנו מתחיל הרפטינג. היינו שלוש ספינות רפטינג כל אחד עם מדריך, ממש נהננו, זרימה טובה, אפשר לעתים להכנס למים תוך כדי, באמצע הדרך עוצרים ויש אפשרות לעלות לאיזה סלע ולקפוץ ממנו לנהר, ועוד כל מיני דברים מגניבים, המדריכים הם אחלה חבר'ה - בקיצור מאוד מומלץ. אני חושב שהרפטינג ארך כשלוש שעות אבל לא ממש זוכר, כדאי לשאול אותם.
לאחר הרפטינג המשכנו ל"קניוניג" (דרך אותה חברה שעשינו איתה את הרפטינג) זה בעצם הליכה בתוך קניון עם מים זורמים שיש שם קפיצה גדולה באמצע ,טיפוס, והתגלשות עם מפל לתוך בריכה- היה חוויה חיובית, וזה ארך כשעה - שעתיים.
לאחר מכן חזרנו למקום שהשארנו שם את הציוד שלנו בתחילת היום, החלפנו בגדים, ונהג (שהיה אחד העובדים שם) לקח אותנו לסופיה, והוריד אותנו ממש קרוב ליד הדירה שבה שהינו בסופ"ש (ניתן לבקש מהם הסעות הלוך- חזור מסופיה, בנסקו וכל מיני סידורים אחרים- לדבר איתם גם לגבי זה שמזמינים מקום אצלם). לארוחת ערב יצאנו לאכול במסעדת ירושלים (ראה בקישורים באתר של חב"ד סופיה) האוכל טעים והמחיר מצויין.
עלויות:
נהג מבנסקו לרפטינג 90 לבה לכולנו.
רפטינג+ קניוניג 70 לבה לאדם.
נהג מהרפטינג לסופיה- 80 לבה לכולנו.

סופיה

היום החמישי ( יום שישי בשבוע)
ישנו בדירה שהזמנו בבוקינג שנקראת- "Strumitza Apartment Center Deluxe", דירה ממש יפה, מטבח טוב, מיקום מצויין - מאוד מומלצת ( החסרון שבה הוא שאין מזגן/ מאוורר דבר שאנחנו סבלנו ממנו מאוד). בשישי לא היה לנו הרבה זמן פנוי כי היינו צריכים לבשל אוכל לשבת, אז הלכנו לתפילת שחרית בבית הכנסת, מקום ממש מרשים ( אפשר לבקש להיכנס לאולם המרכזי, לנו הסכימו). חזרנו לדירה והלכנו לשוק הפישפשים, decatlon ( יש שני סניפים, תבררו מה יותר קרוב אליכם, חבר אחד שהיה בשניהם אמר שאין יותר מידי הבדל ביניהם), הסתובבנו במרכז העיר וחזרנו לדירה להכנות לשבת (אנחנו חברה שומרי שבת).
היום השישי (שבת)
בערב שבת התפללנו בבית חב"ד (קישור לאתר שלהם, ראה בקישורים), ובבוקר התפללנו בבית הכנסת של הקהילה (ראה את האתר שלהם בקישורים), ואלחר התפילה בבוקר הלכנו לאכול במסעדת ירושלים ( ראה בקישורים) ארוחת שבת ( אותה צריך להזמין מראש), אוכל ממש טוב, אווירה נחמדה ושבתית, בעל המסעדה בחור מאוד לבבי ונחמד, הייתה ארוחה מאוד מוצלחת.
עלויות:
ארוחת שבת 60 לבה לאדם לארוחה (100 לבה לשלוש ארוחות)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

רילה

היום השישי ( יום ראשון)
חיכינו בדירה עד שחבר שהצטרף אלינו ינחת, ואז התפצלנו חלק הלכו לחכות לו בשדה וחלק נסעו לעשות השלמות ציוד לקראת הטרק- מעילי גשם, בלון גז וכו'...( ראה בטיפים "ציוד לטרק"), לאחר מכן נפגשנו בתחנה מרכזית והפקדנו בתחנה את הציוד הלא נצרך לטרק.
לאחר מכן נסענו באוטובוס ל"דופניצה" ומשם אוטובוס נוסף ל"ספרבה בניה". כשהגענו ל"ספרבה בניה" קצת התברברנו ולבסוף מקומית הזמינה לנו מונית לרכבל שנמצא ב"Panichishte", נסיעה של כ20 דקות. הגענו קנינו כרטיסים ועלינו על הרכבל. העלייה ברכבל אורכת כעשרים דקות שלאט לאט הנוף נחשף ככל שעולים יותר (מאיך שהבנו הרכבל, לפחות העליה שלו נסגרת ב19:00, חשוב לברר!). הגענו באיזור 18:00 לבקתת "Rilski Ezra", בקתה יפה, תנאים טובים. הבקתה נמצאת ממש בסופו של הרכבל, עשינו צ'ק אין, שמנו את הציוד בחדר ויצאנו לסיבוב של כשעתיים באיזור מסביב לבקתה לפק"ל קפה בשקיעה. חזרנו, הכנו ואכלנו ארוחת ערב במרפסת בחוץ. לאחר מכן, ישבנו מול האח החמים והלכנו לישון.
עלויות:
אוטובוס מסופיה לדופניצה 10 לבה לאדם
אוטובוס מדופניצה לספרבה בניה 1.6 לבה לאדם
מונית (ללא מונה) מספרבה בניה לרכבל 20 לבה לכולנו (אנחנו היינו חמישה)
רכבל- 10 לבה לאדם (אנחנו לקחנו לכיוון אחד, אבל אם אתם מתכוונים לרדת גם באותו רכבל תבקשו כרטיס הלוך- חזור).
לינה בגסטהאוס- 28 לבה לאדם (כולל ארוחת בוקר, אותה לא אכלנו כיוון שאנחנו שומרי כשרות, אבל הם הסכימו להביא לנו את המצרכים אותם כן יכלנו לאכול ובשלנו אותם בעצמינו).

יום השביעי (יום שני בשבוע)
הלכנו דרך שבעת האגמים ( יש עוד מסלול שמתקדם על קו הרכס ורק יורד אל האגמים לקראת הסוף), הגענו לנקודת התצפית המפורסמת על שבעת האגמים ומשם המשכנו לבקתת "Ivan Vazov". היה נוף מטורף, ירד עלינו גשם (ראה בטיפים לגבי ציוד), חיכינו חצי שעה עד שתתבהר התצפית על שבעת האגמים -דבר שהתשלם מאוד. לאחר מכן, חזרנו קצת על הדרך אותה הלכנו כבר (התצפית הייתה סטייה מהמסלול שלנו), עלינו עלייה מאתגרת שלאחריה הגיעה ירידה קשה, ולאחר מכן הליכה ניחוחה בירידה די מתונה עד הבקתה.
הבקתה ממוקמת בנקודה על נוף מרשים, בקתה ממש חמודה ומבודדת עד כדי שבעלת הבקתה ספרה לנו שהם מביאים את האספקה בעזרת סוסים!, קיצר ממש מבודדת ושקטה... הבקתה שייכת למשפחה נחמדה, כמו כן העובדים האחרים מאוד אדיבים.
יש שני אפשרויות לינה- האחת עולה 15 לבה לאדם והשנייה עולה 20 לבה. מאיך שהבנו מי שמגיע מוקדם יותר מקבל חדר פרטי עם ארבע מיטות ומי שמגיע מאוחר יותר ישן בחדר גדול שיש בו כ 20 מיטות.
זמנים:
כל היום ארך לנו כ6-7 שעות ( ראה בטיפים לגבי חישוב זמני הליכה)
עלויות:
אנחנו ישנו בחדר שהמחיר שלו למיטה לאדם הוא 15 לבה (בלי אוכל).

יום השמיני (יום השלישי בשבוע)

קמנו מוקדם בידיעה שיום ארוך לפנינו, קנינו ביצים מבעלת הבקתה וייצאנו לדרך. היום מתחיל בעליה די מתונה (במסלול הירוק) עד הפיצול שממנו אנחנו המשכנו לבקתת "Malyovista"( יש שני איזורים שנקראים באותו שם, המרחק ביניהם ההוא כשעה הליכה, אנחנו ישנו בבקתה- הזאת שלא צמודה לכביש). היום ממשיך בהליכה על קו רכס שנראה די מרשים והרבה המליצו עליו, אך מזג האוויר לא היה לטובתנו והיה ערפל כבד
במשך רוב הדרך. לאחר מכן מגיעים לירידה- חשוב לשים לב שיש כמה אפשרויות ירידה (יש שמה גם מסלולי חורף) ולבחור בירידה הנכונה!. הירידה קשה עד שמגיעים לאגם, ומהאגם הירידה נמשכת אך ההליכה בה יחסית יותר קלה והיא מתונה יותר. מגיעים לבקתה, בקתה ממש שווה תנאים טובים, מקלחות (כדי להתקלח מהר כי המים החמים נגמרים מהר), אח דולקת, מכולת עם כמה מוצרים, מיטות נוחות וכמובן נוף מהפנט.
זמנים:
לקח לנו 8-9 שעות מבקת "איווון ואזוב" לבקתה מליוביצה.
עלויות:
15 לבה לאדם לשינה בבקתת "Mlyovista".

יום התשיעי (יום רביעי בשבוע)
קמנו בנחת, אכלנו והתארגנו ויצאנו לדרך לכיוון לMalyovista (ראה ביום השמיני), לקח לנו כשעה הליכה ניחוחה בירידה מתונה, יוצאים מהשמורה והולכים לאיזה מלון שהיה קרוב. במלון מבקשים מבעלת המלון שתזמין לנו הסעה (התארגנו 12 מטיילים אז יצא משתלם) שתקח אותנו משם ל"סמקוב" (samokov). לקח שעה ומשהו עד שהמיניבוס הגיע ועוד כחצי שעה נסיעה לסמקוב.
סמקוב עיירה נחמדה ודי גדולה, סופרים גדולים, מעין שוק, תחנה מרכזית וכו'... הגענו לשם עשינו קניות ולקחנו את האוטובוס מ"סמקוב" ל"בורוביץ"(borovets) - נסיעה של כרבע שעה, האוטובוס יוצא כל שעה עגולה מתחנה מרכזית (לא יודע מתי הקו מתחיל ומסתיים). ירדנו ליד הרכבל ב"בורוביץ" קנינו כרטיס "הלוך- חזור" ועלינו ( מאיך שהבנו הרכבל סגור בימי שני- שלישי, הרכבל האחרון שעולה הוא ב18:00 והאחרון שיורד ב19:00 חשוב לברר לפני!). העלייה ברכבל היא מאוד יפה.
מגיעים ומתחילים ללכת אל בקתת "Musala". הליכה קלילה של שעה- שעה וחצי, נוף יפה כרגיל עם ראות די טובה. מגיעים לבקתה ומגלים שיש שני בקתות האחת זולה יותר והשנייה זה מלון שאמור להפתח בעוד חודש, בעל המלון מסכים לנו לישון אצלו במלון. מלון ממש יפה! לובי עם ספות ואח, חדרים מרווחים, מקלחות ושירותים בכל חדר( לנו הם היו נעולים בגלל השיפוץ), בעל המלון מאוד נחמד והוא אף הסכים לנו לבשל במטבח. מקום מאוד מומלץ ( מצורף כרטיס הביקור שלו). שמים את התיקים ושתי חבר'ה יוצאים לסיבוב של שעתיים אל עבר תצפית על העמק. חוזרים, מכינים מרק חם ולילה טוב.
עלויות:
מיניבוס ממליוביצה לסמקוב ( 10 לבה לאדם)
אוטובוס מסמקוב לבורוביץ ( 1.5 לבה לאדם)
רכבל ( 12 לבה להלוך חזור)
בקתת מוסלה- 25 לבה לאדם

היום העשירי (יום חמישי בשבוע).

קמנו מוקדם, די קר (המקומיים אומרים שבבקרים יש ראות יותר טובה וכך גם יחסית היה, בכל מקרה כדאי לבדוק מזג האוויר ולהתייעץ עם המקומיים), סגרנו עם בעל המלון שנשאיר את התיקים הגדולים בחדר ויצאנו עם תיק אחד שהיה בו מים ואוכל לעבר פסגת ה"מוסלה". עלייה של כשעה ורבע די קשה, ובסופה אנחנו על פסגת המוסלה! גובה 2,925, ההר הכי גבוה בולגריה (ולמיטב הבנתנו גם הכי גבוה ברכס הבלקן). נוף מרשים מאוד, כדאי לצאת לסיבוב קצר לראות את כל הצדדים של התצפית. לאחר מכן יורדים חזרה, (הירידה לקחה לנו פחות זמן ) לוקחים את התיקים וחוזרים לרכבל (חשוב לשמור את הכרטיסים) שמוריד אותנו חזרה לבורוביץ. מבורוביץ היה זוג ישראלי שנסע ל"סמקוב" אז שלושה עלו איתם, ועוד שניים נשארו לחכות לטרמפ/ אוטובוס. די מהר עצר מקומי אחד שלקח טרמפ את השניים האחרים לסמקוב. מגיעים ל"סמקוב" ונחים קצת ולוקחים את האוטובוס לסופיה (יוצא כל חצי שעה עגולה - לא יודע מתי הקו מתחיל ומסתיים), נסיעה של כשעה בדרך עוברים ליד אגם "iskar" שחברים שלנו המליצו עליו אבל לנו לא היה זמן, מומלץ לברר לגבי עצירה בדרך. האוטובוס לא מגיע לתחנה מרכזית, אלא הוא הוריד אותנו ליד תחנה "מטרו" ואמר לנו לקחת מטרו לתחנה מרכזית. אנחנו לקחנו מונית (זאת הייתה טעות, נהג היה רמאי!) לתחנה מרכזית לאסוף את הדברים שהפקדנו, משם לקחנו מונית לשדה התעופה, ולהתראות בולגריה!!
עלויות:
אוטובוס מסמקוב לסופיה 6 לבה לאדם.
מונית מתחנה מרכזית לשדה תעופה (ללא מונה) 25 לבה.

טיפים

  • טיסות: אנחנו טסנו בחברת "וויזאייר" שזאת חברת לואוקוסט- כלומר שאתה משלם תוספת על כל דבר! בחירת מושב, תיק, משקל, צ'ק- אין בשדה ועוד... תבררו טוב טוב על מה בדיוק שילמתם ועל מה לא!, זה יכול לחסוך הרבה כסף ועוגמת נפש (לדוגמא, היו זוג לפנינו שלא ידעו שצריך לעשות צ'ק אין באינטרנט וחייבו אותם בקנס). כמו כן, במידה והתאריך והימים הם לא קריטיים מומלץ לנסות להזיז קצת ולראות אפשרויות של טיסות אחרות, הפרש של יום בטיסות יכול לשנות את עלויות הטיסה באופן משמעותי.
  • כשרות: באתר של בית החב"ד יש רשימת כשרות (ראה בקישורים). לגבי שבת, הזמנו במסעדת ירושלים ארוחה לשבת בצהריים והיה ארוחה מעולה ( ראה באתר של חב"ד). בנוסף לכך הבאנו איתנו קצת אוכל מהארץ.
  • מוניות: נתקלנו בהרבה נהגי מוניות שניסו "לעקוץ אותנו", המלצה שלי היא תמיד לבקש מונה בתחילת הנסיעה! במידה ואין מונה מסיבה זו או אחרת, לסגור על תעריף הנסיעה לפני שמתחילים לנסוע. גם לאחר שנהג המונית מפעיל מונה זה לא מבטיח כלום, אנחנו נתקלנו בנהג מונית שהמונה שלו עלה בקצב מסחרר ולא הגיוני ( וכך גם שמענו ממקומי אחד), אולם לאחר שהתמקחנו איתו (הראנו לו שמבחינת קילומטרים העלות של הנסיעה לא הגיונית) הוא הוריד את המחיר, אבל מאוד חשוב להיזהר מזה ( מומלץ לבדוק בגוגל את אורך הנסיעה ולעשות חישוב גס כמה בערך הנסיעה אמורה לעלות- ככה אנחנו עשינו במקרה המדובר). עוד המלצה, היא לבקש מבעל המלון שישנתם בו, מקומי שאתם סומכים עליו, להזמין לכם את המונית זה יחסוך לכם זמן המתנה וחיפוש מיותרים ואף לעתים כסף. באופן כללי, יצא לנו לנסוע על נהגי מוניות נחמדים והגונים, אך יש גם אחרים וחשוב להיזהר מזה.
  • ציוד: בגדול כל אחד ואיך שנוח לו להסתובב, אני אנסה להתרכז יותר בציוד הנדרש לטרק (מדובר על חמישה ימים). רשימת ציוד: ציוד אישי: 3 גרביים, 2 חולצות, 2 מכנסיים, 3 בוקסרים, מטען נייד, כסף, סנדלים, נעלי הרים ,מטען, דורדוראנט, סופטשל/ ז'קט/ מעיל גשם, ביגוד טרמי /חם שנוח ללכת איתו, מסמכים, דרכון, פנס, מקלות הליכה- מומלץ, כובע – גם צמר וגם רגיל, חמצוואר ( אנחנו קנינו "buff" והיה מוצלח מאוד), תפילין + סידור, ספר , אוזניות, שקית אטומה למים, משקפיים- רגיל ושמש. ציוד כללי: מפה לטרק (אנחנו השגנו מחבר כבר בארץ), מצלמה, מטען לבטריה למצלמה, סיר, קרש חיתוך, תבלינים, שקיות זיפ טובות, סכין, פק"ל קפה, ערכת חבישה, ערכת תפירה, סכו"ם, כף עץ לבישולים, ספוג וסבון, משחת שיניים, קרם הגנה, משחה נגד שפשפות. זה הציוד שאנחנו ראינו לנכון לקחת בהתאם לסגנון הטיול שבחרנו ולתנאים שהיו בו, למשל, לקחנו ציוד בידיעה שאנחנו מבשלים לעצמנו את האוכל, אך לא לקחנו ציוד ללינת שטח כי ישנו בגסטהאוסים בכל הלילות. באופן כללי, חשוב לחלק את הציוד הכללי באופן שווה ומאוזן בין חברי הקבוצה. כמו כן, לחשוב טוב טוב מה לקחת ויהיה נצרך ומה לא, כשאתה סוחב משקל על הגב במשך זמן כל גרם מורגש!. כמו כן, עלינו ירד גשם במהלך הטיול, כשאתם מגיעים לגסטהאוס חשוב לתלות את הדברים לייבוש, בין אם זה על מתלה כביסה או ליד האח הדולקת ( קרוב לוודאי שזה יהיו הבגדים שתלבשו מחר בבוקר/ ערב יהיה נעים יותר אם הם יהיו יבשים...). לגבי נעלים, כדאי להוציא את הספידות מהנעל בעת הייבוש ואף להכניס לתוך הנעל- טישו, עיתון, נייר שיסייע לספיגת המים ולייבושה המהיר יותר של הנעל.
  • זמני הליכה: כדאי תמיד לשאול את המקומים, האורחים האחרים בגסטהאוס או את האנשים שהולכים בכיוון הנגדי במסלול. בנוסף לכך, כדאי להוריד את אפליקציית "maps. me", אפליקציה מעולה שמעבר לעזרה שהיא נותנת בניווט ( חשוב להוריד את המפות לפני) יש אפשרות לחשב זמני הליכה שם. כדאי למדוד, אפילו לפני הטיול, את קצב ההליכה שלכם, ביחס לקצב ההליכה המשוער באפלקציה על מנת לברר לעתיד את זמני ההליכה באופן יותר מדוייק.
  • לכל שאלה, טעות, הערה או הארה שמצאתם בפוסט או סתם אם תרצו לכתוב לי, תגיבו ואשתדל לענות בהקדם. בולגריה היא ארץ מדהימה, תהנו בה ותתנהגו באחריות ובזהירות. נקודה אחרונה לסיום, יש מקומות שבהם שמעו שאנחנו ישראלים והתלהבו ויש כאלה לצערי שקצת פחות..., תעשו טובה, תשדלו להתנהג כ "ישראלי היפה", תהיו הגונים, נחמדים וישרים, אני בטוח שזה יוסיף גם לטיול שלכם וגם תעשו יחסי חוץ טובים למדינת ישראל... נתראה בטיול הבא...

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )