(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שלושה וחצי ימים בשביל האפאלאצ'ים

שלושה וקצת ימי טיול על שביל האפאלאצ'ים באוגוסט במעלה מדינת ניו יורק

תאריך הטיולAugust 2021
משך הטיול3.5 ימים
עונה מומלצתאביב-קיץ

רקע

בחודש אוגוסט הייתי בניו יורק והחלטתי שאני רוצה ללכת לטייל לבד לכמה ימים. בגלל שלא רציתי להרחיק מדי מהעיר ניו יורק, הייתי מוגבלת להגעה וחזרה בתחבורה ציבורית, ותכננתי לטייל לבדי - חיפשתי מסלול נגיש ויחסית מטויל, מה שהוביל אותי לתכנן כמה ימים על שביל האפאלאצ'ים.
ההחלטה התבררה כמאוד נכונה עבורי - פגשתי הרבה אנשים נחמדים לאורך הטיול, היו הרבה נקודות מים והצטיידות כך שלא הייתי צריכה לסחוב המון משקל, נקודות הלינה מסודרות ונוחות והנגישות התחבורתית היתה מעולה.
משהו שלמדתי תוך כדי ההליכה - לשביל יש את העונה שלו (ממש כמו שביל ישראל), ורוב האנשים מתחילים אותו בדרום באביב ומצפינים (North bound). בתקופה ובאזור בהם אני עשיתי את המקטע, רוב האנשים שפגשתי הלכו מולי, והיו בודדים שהלכו בכיווני (South bound), כך שאם תרצו יותר חברה ושותפים במסלול, הייתי ממליצה להפוך את הכיוון ולעשות אותו צפונה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה למסלול

אני יצאתי מהעיר ניו יורק ביום שני - יש קו רכבת של Metro North שנוסע לאזור (מצריך החלפה אחת בתחנה Wassaic), והנסיעה לוקחת כשלוש שעות. בסופי שבוע וחגים הרכבת אמורה לעצור ממש בתחנה של הAppalachian trail, ובשאר הזמן היא מדלגת עליה. נעזרתי באתר של MTA לתכנון הנסיעה הלוך וחזור.
אני הורדתי את האפליקציה של MTA וקניתי שם את הכרטיס, זה היה לי הכי נוח, אבל אפשר לקנות גם כרטיס בתחנה.
ירדתי תחנה אחת לפני ה Appalachian בעיירה Pawling, אכלתי צהריים ולקחתי מונית של 5 דקות לשביל (התקשרתי לתחנת המוניות של העיירה ותוך 3 דקות הם כבר אספו אותי) שעלתה 7 דולר.

יום 1 - Pawling to Morgan Stewart Memorial Shelter

סה"כ הליכה - 10.5 מייל / 16.9 ק"מ

את יום ההליכה הזה התחלתי בצהריים בגלל ההגעה, המסלול מתחיל בהליכה מישורית ונחמדה על טיילת מעץ, אך במהרה נכנס לאזור מיוער שמלווה את רוב המסלול. היום הראשון כולל שתי עליות יחסית גדולות, וברובו עובר בדרך מיוערת - מה שעוזר עם השמש, אך מקשה עם הלחות.
נקודת הסיום שלי ליום הזה הייתה Morgan Stewart Memorial Shelter, שם ממוקם שלטר, פינה למדורה, ספסל ושירותים אקולוגיים. בערב פגשתי כל מני אנשים שעברו / ישנו שם ונתנו הרבה טיפים טובים להמשך.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 2 - Morgan Stewart Shelter to Fahnestock State Park

סה"כ הליכה: 13.8 מייל / 22.2 ק"מ

היום התחיל בגשם קל שבהמשך היום הפך ללחות נוראית. כ-6 ק"מ לאחר תחילת ההליכה מגיעים לחציית כביש ממנו אפשר לעשות עיקוף קל כדי להגיע ל Deli (אני הייתי מצויידת אז ויתרתי). בהמשך היום עוברים את RPH shelter שהוא שלטר מגניב לאללה עם מיטות קומותיים, אני עצרתי שם כדי לאכול צהריים ולמלא מים. לקראת סוף היום הגעתי ל Canopus Lake שנמצא בתוך Fahnestock State Park והיה מקום מצוין לטבילה של סוף היום. הפארק מכיל גם שירותים מקלחות לרוחצים בחוף ואפשר להשתמש בהן. לינה בתוך הפארק בנקודה שנקראת AT Thruhiker camping.

יום 3 - Fahnestock State Park to Graymore Spiritual Life Center

סה"כ הליכה: 12.6 מייל / 20.2 ק"מ

היום מתחיל בהליכה מרובת יתושים ליד האגם, אך בהמשך המצב משתפר. באופן כללי זה יום יותר קל מבחינת עליות ולכן סיימתי אותו יחסית מוקדם. את הלינה בחרתי לעשות במקום שנקרא to Graymore Spiritual Life Center, שזה אכן יכול להיות מרתיע וגם מצריך מעקף של כק"מ וחצי, אבל זה אזור של כנסייה מקומית שפינו שטח ליד מגרש הבייסבול שלהם לטובת שביליסטים. הפינה מאובזרת מאוד וכוללת מחסה מבוטן ומקורה, מקלחת שטח, שולחנות, מים, כיור ואפילו שקעי חשמל, ולכן בעיני זה היה שווה את העיקוף.
בונוס - בערב הגיע מישהו מהמתחם (סוג של מלאך שביל) ונתן לנו קצת מאכלים.

יום 3 - Graymore to Manitou

סה"כ הליכה: 5 מייל / 8 ק"מ

חצי יום ההליכה האחרון, בעיקרו ירידה עד לתחנת הרכבת ב Manitou. ניתן לשנות קצת את סוף המסלול שכן זה אזור מאוד מיושב ואפשר להחליט לסיים בגשר על ההאדסון/ להאריך ולהגיע לBear mountain ואז לקחת מונית לעיירה הקרובה.

ההתניידות חזרה לניו יורק - אפשר לעלות על רכבת מ Manitou/Peekskill ולהיעזר באתר / אפליקציה של MTA עבור לו"ז וכרטיסים.

טיפים

  • יתושים - רשת נגד יתושים הייתה הופכת חלקים נכבדים מהמסלול לנעימים יותר.
  • מזג אוויר - אני טיילתי בעומס חום, מה שהכביד על הלחות והקשה על הטיול. הלחות באזור מוגברת מאוד בגלל שמאוד מיוער שם, אז אם יש ביכולתכם לבחור ימים נוחים יותר, הרי זה משובח.
  • הקליטה במסלול ממש מעולה, לא היו לי עם זה בעיות בכלל (הייתי עם סים של AT&T).
  • תורידו את Guthook Guides - בהתחלה טיילתי עם AllTrails החינמית, אבל בערך כל מי שפגשתי בשביל אמר שהוא מטייל עם Guthook, אז הנחתי שיש בזה משהו. האפליקציה לא עולה כסף, אבל צריך לשלם על מפה לכל אזור, אני שילמתי 8 דולר על המפה של האפאלאצ'ים בניו יורק, וזה שידרג לי מאוד את חווית הטיול. כל המידע הוא אופלייני, בגלל שכולם משתמשים בה יש מה את המידע הכי מעודכן על נקודות מים/שלטרים/שעות פתיחה של חנויות וכו', וגם הניווט איתה ממש נוח.
  • מטיילות לבד - מאוד הייתי ממליצה את המסלול הזה למי שמעוניינת לטייל לבד, הרגשתי מאוד בטוחה לאורך כולו, והנגישות שלו לאזורי מחייה הרגיעה אותי אך לא הפחיתה מחוויית הטבע והניתוק.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )