(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

סקי בהרי הדולומיטים

השנה היא 2008, פברואר, יצאנו לשבוע סקי בפעם הראושנה. מצויידים בשני מזוודות כבדות , המון ביגוד חם, שתי חליפות סקי שכורות וחוסר מושג טוטאלי בכל הקשור למה שהולך להתרחש בשבוע הקרוב. מה שהרבה אנשים לא יודעים הוא שארגון הטיול סקי הינו חשוב מאוד ואף קריטי במקרים מסוימים ,חוסר ארגון טוב עלול להוביל להרבה כאבי ראש, ובמיוחד הרבה כאבים בארנק. סיפור דרך זה מתאר את אחת החופשות סקי הראשונות שלי, תוך התייחסות לטעויות נפוצות של מתחילים, וטיפים לחופשת סקי מוצלחת באירופה

תאריך הטיולFebruary 2008
משך הטיול8 ימים
עונה מומלצתחורף

הקדמה

*

כללי-
חופשת סקי בדרך כלל מתפרסת על 8 ימים.
היום הראשון זה יום ההגעה מישראל לאתר הסקי, ארגון והשכרת הציוד.
שישה ימי גלישה.
והיום האחרון הוא יום החזרה לישראל.

בחירת אתר סקי:
אתרי סקי מתפצלים להרבה פרמטרים (אורך מסלולים כולל, רמת קושי כללית, היחס בין כמות המסלולים השחורים ולירוקים, אופי האתר ועוד).
מכיוון שהגולש המתחיל לא יכול למצות אתר המיועד לגולשים מתקדמים יותר , אין טעם לבחור באתר שמציע מגוון רחב של מסלולים (אשר בדרך כלל גם יקר יותר), ויכול להסתפק באתר בעל מגוון צר יותר של מסלולים. ססטרייר הוא אתר ביניים, והנו מתאים לגולשים מכל הרמות.

מסלולי גלישה מתחליקים ל-4 רמות קושי:
כחול- מדרון הכי פשוט, לפעמים אף אופקי לגמרי.
ירוק- מדרון בינוני אך פשוט.
אדום- מדרון מהיר.
שחור- מדרון בעל רמת הקושי הגבוהה ביותר.

ציוד:
מה שאתם צריכים שיהיה לכם הוא:
מכנסי גלישה
מעיל גלישה
ביגוד תרמי
פליז דק
כפפות גלישה
גרבי גלישה
משקפי גלישה
ציוד סקי/סנואבורד (כולל מגפיים)

אם אתם גולשים מתחילים אני ממליץ לכם להשכיר את ציוד הגלישה שלכם, כאשר את מעיל+מכנס הגלישה ניתן להשכיר בארץ (וכמעט בלתי אפשר בחו"ל), ואת ציוד הסקי/סנואובורד ניתן להשכיר באתר הסקי (בכל מקום).
גרביים, כפפות, ביגוד תרמי, פליז, ומשקפת זה ציוד שאי אפשר להשכיר ולכן צריך לקנות, את הכל אפשר להשיג במחירים סבירים בארץ חוץ מהמשקפת והכפפות שאפשר לקנות ב30 יורו באתר הסקי. בשבוע סקי הראשון אפשר להסתפק בציוד הפשוט ביותר, לא צריך להשקיע בכפפות ב150 יורו, מספיק כפפות פשוטות.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה לקלאב והתארגנות לשבוע סקי עמוס.

false

6 ימי הגלישה

היום הראשון-
יוצאים לרחבה שמול המול, מאתרים את המדריך גלישה ,מחכים שכל הקבוצה תתאסף ויוצאים למדרון המתחילים.
ביום הראשון למדנו איך לעמוד על הסקי, איך לעצור בטכניקת "משולש" ,ואיך לפנות בצורה רחבה בין קונוסים.
-תהיו מוכנים ליפול הרבה, מדרון המתחילים אינו מאפשר לצבור יותר מידי תאוצה ולכן רוב הנפילות לא כואבות, אלא סתם מציקות, ורובן אף נעשות במהירות אפס.

היום השני-
מתחילים את היום בחימום במדרון של היום הראשון , ובמחצית השנייה של היום יוצאים מחוץ למדרון המתחילים, ומתקדמים למסלולים כחולים וירוקים באתר הסקי. למדנו כיצד לעלות נכון על סוגים שונים של מעליות סקי, והתרגלו לגלוש עם אנשים אחרים באותו המסלול.
וכמובן ליפול על הטוסיק בכל סיטואציה אפשרית זה עדיין תופעה בלתי נמנעת בשלב הזה.

היום השלישי-
קבוצת המתחילים פוצלה לשתי קבוצות חדשות לפי רמת הגלישה, אך באופן דיי מצחיק יצא בקבוצה אחת היו ישראלים וצרפתי אחד, ובקבוצה השנייה היו צרפתים וישראלי אחד (אני). המדריך היה איטלקי שדיבר אנגלית שוטפת ככה שלא הייתה בעיה להבין אותו, ואני חייב להגיד שהצרפתים היו אחלה של חבר'ה ואני נהניתי להיות בחברתם בכל רגע.
- חשוב לזכור שהמדריכים נמצאים שם בשבילכם, הם יענו לכם ויעזרו לכם בכל דבר קטן שתבקשו מהם. אז אם אתם מרגישים שפספסתם משהו אל תהססו לשאול אותם.

היום הרביעי- יוצאים למסלולים אדומים!
חוקי המשחק משתנים: המדרון נהיה תלול יותר, המהירות גוברת, והנפילות הופכות להיות קצת כואבות יותר מתחילים להרגיש את את האדרנלין!.
ביום הרביעי למדנו כיצד לעצור במקביל, וכיצד לבצע פנויות ברדיוס צר יותר ממה שלמדנו בשלושה ימים הראשונים.

היום החמישי-
המשכנו לגלוש על מסלולים אדומים ,ואף עשינו כמה שחורים פשוטים. בסוף היום החמישי המדריך שלנו החליט לקחת אותנו לסנואו פארק (מתחם רמפות שלג ,ריילים וקופסאות שעליהם עושים טריקים שונים) ,ובסנואו פארק המדריך שלנו הראה לנו קצת איך לקפוץ ,וכהרגלינו התגלגלנו אחריו בשלג.
- הסנואו פארק בגדול מיועד לגולשים מנוסים מאוד (וגם הם נפצעים לעיתים קרובות מאוד). נחמד להיכנס לשם עם מדריך ולהשתפשף קצת בקפיצות של המתחילים אבל אני לא ממליץ להיכנס לשם לבד, כי נורא קל להיפצע שם אם לא נזהרים. (לפני שנתיים כמעט שברתי את הרגל ביום הראשון של שבוע הגלישה כשה הייתי בסנואו פארק באוסטריה).

היום השישי- היום האחרון לגלישה
החלטנו לוותר על המדריך ביום האחרון, ביקשתי מאחד מדריכי הגלישה במלון שימליץ לי על תכנית גלישה שתתפרס על כל היום ותיקח אותי למקומות שבהם עוד לא הייתי. ואז יצאנו לגלוש באופן עצמאי לפי המסלול שקבענו בבוקר. וכאן קרתה לנו אחת הטעויות הנפוצות ביותר שיכולות לקרות לגולשים שמתרחקים מהמלון. לא תכננו טוב את הזמנים ויצא שהמעליות נסגרו לפני שהספקנו לחזור למתחם הגלישה שקרוב למלון. ומה שקרה הוא ש"נתקענו" בעיירה הסמוכה לעיירה שבה נמצא המלון שלנו.
תפסנו מונית מהעיירה הסמוכה בחזרה למלון, ולמזלנו היינו יחסית קרובים, ולכן המונית לא עלתה לנו יקר מידי.
- לכן חשוב תמיד לדאוג לשני דברים כאשר יוצאים לגלוש באופן עצמאי:
1. חשוב לתכנן את מסלול הגלישה באופן שיחזיר אתכם למלון בזמן.
2. חשוב תמיד שיהיה עליכם כסף מזומן שישמש אתכם במידה ותתקלו במצב לא נעים כמו שקרה לי.

בסוף היום האחרון החזרנו את הציוד שהשכרנו מהקלאב וארזנו את המזוודות, ולמחרת בבוקר יצאנו בחזרה לנמל התעופה בטורינו.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טיפים

  • לגולשים שטסים בפעם הראשונה לסקי אני ממליץ מאוד ללכת על הדיל היקר יותר שכולל את הקלאב, זה יחסוך הרבה כאב ראש. אחרי שתכירו את רעיון חופשת הסקי יהיה קל יותר לתכנן הכל בצורה זולה יותר ובטוחה יותר. ולבסוף גם לוותר על הקלאב.
  • לגולשים עם ילדים אני ממליץ גם כן ללכת על הקלאב, מנסיון, זה כיף גם לילדים וגם להורים.
  • תמיד בזמן הגלישה תדאגו להיות עם קסדה (גם יותר נוח, גם משמש ככובע וגם מציל את החיים), קרם הגנה (השלג מחזיר אור ,ומאוד משזף) ושפתון רפואי לשמירה על השפתיים.
  • תזכרו שכל שעה של גלישה שווה היא חשובה ושווה לנצל אותה! אני ממליץ לוותר על ארוחת צהריים מפוארת ולהסתפק בלקחת סנדוויץ' ובקבוק מים בתיק קטן, ובכך להרוויח לפחות עוד שעה וחצי של גלישה ביום.
  • כל דבר שתרצו לקנות באתר הסקי ייצא לכם יקר יותר, לכן בחישובים הכלכליים לפני הטיול חשוב להתחשב בהוצאות לא צפויות. שיכולות להגיע למאות יורו. בין אם מדובר בתור לרופא, או תשלום עבור ציוד סקי שנגנב, מוניות, בילויים וכל דבר אחר.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )