(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מרכז וצפון אוסטרליה

המרכז האדום, אולרו, קטה צ'וטה, דווילס מארבלס, מקדונל ריינג'ס, קטרין, ליצ'פילד, קקדו, דארווין

תאריך הטיולJuly 2019
משך הטיולחודש
עונה מומלצתצפון ומרכז אוסטרליה, הכי טוב בין אפריל לאוקטובר בעונה היבשה

שבוע בשמורת קקדו Kakadu National Park

רקע כללי והתנהלות בשמורה:
שמורת קקדו היא שמורת טבע לאומית מרתקת ביופיה, מפלים שוצפים, בריכות סלע מדהימות, מסלולי הליכה יומיים בדרגות קושי מגוונות, בעלי חיים פראיים בשפע, ציורי סלע ותרבות אבוריג'ינית.

השמורה בתשלום מראש (40$ לאדם לשבוע, לא כולל חניוני לילה) ניתן לשלם באינטרנט, בקתרין ובדרווין.
חניוני לילה 4 דרגות:
1. חינם, רחוק ולא מתוחזק, דורש 4X4, אין מתקנים כלל.
2. זול (6$ לאדם) שירותים בלי מים, שולחנות, מקום למדורה לפעמים.
3. יקר (15$ לאדם) שירותים, מים (לרוב נדרש טיהור\ סינון\ הרתחה לשתיה, מקלחות חמות, פחים.
4. מקומות פרטיים, חניוני קרוואנים ומלונות. מחיר משתנה.

אנחנו בחרנו לרוב לישון בחניונים הזולים, לפעמים סמוך ליציאה ולכניסה יש פרטיים לא יקרים ששווים את זה (אפרט בהמשך).

מומלץ מאוד להיות ערוכים ליתושים עם רשתות לכובע, נרות\ קטורת נגד יתושים, רשתות לחלונות ואלתוש חזק.

רכב 4X4 זה מעולה ונותן לכם להגיע למקומות היפים ביותר בשמורה.

אנחנו בחרנו להיכנס מדרום (כי משם הגענו, ניתן לעשות הכל בסדר ההפוך ולהתחיל מדרווין).

השמורה ברובה מסודרת, עם שלטים, מפות, סימוני מסלולים ותחנות מידע. מומלץ להיכנס לפני למרכז מידע ולקחת מפות וידע עדכני על המצב של המסלולים, חניונים וכבישים. מומלץ להוריד למכשיר את המפות והברושורים כמו גם מפה טופוגרפית שלא תלויה באינטרנט (לרוב אין קליטה) אך יש כמובן GPS.

מסלול לפי ימים והמלצות:
יום 1: קת'רין ופיין קריק Katherine, Pine Creek
על האטרציות של קתרין והסביבה אפרט בהמשך (בפרק שאחרי ליצ'פילד).
בשלב הראשון הגענו ולא ממש אהבנו את העיירה. התחושה לא נינוחה סה"כ, המון אבוריג'ינים חיים בעוני, שותים הרבה אלכוהול, ובכללי עיירה לא ממש מעניינת. בילינו בה מינימום זמן (קניות בסופר, קצת וויפיי בתחנת המידע, הצטיידות בכל מה שצריך לימים הקרובים ותשלום כניסה לשמורה).
בפיין קריק יש קצת טבע, תצפית נחמדה מעל המחצבות, הרבה ציפורים מעניינות לחובבי צפרות, פאב נחמד ואפילו פינת חי קטנה מלאת נחשים מיוחדים ושלדי קרוקודילים. בריכה בחניון הלילה.
אנחנו ישנו ב Lazy Lizard Tavern & Caravan Park והיינו די מרוצים, אם כי יקר וללא תמורה ראויה (כ-20$ תלוי עונה לחנייה ללא חשמל). נהננו מאוד מהתוכים המיוחדים והנדירים (Hooded Parrot) שאוהבים כל ערב לדגמן לצלמים ליד תחנת הדלק.

יום 2: גונלום Gunlom
נסענו לשמורה נסיעה של כשעתיים וחצי, עם עצירה בתחנת מידע, לאזור הדרומי של השמורה, לאתר קסום שנקרא Gunlom. עשינו מסלול קצר (כרבע שעה) אך קצת תלול לבריכות העליונות. המפלים מדהימים למעלה (וריקים מתנינים, למטה יש). שווה להמשיך מעל איפה שהאנשים עוצרים כי יפה שם, אך לא להיכנס למים. גם ליד החנייה הבריכה התחתונה יפה וגדולה אך לא לשחייה (כן, תנינים).
לאחר טבילה ותמונות ירדנו להתקלח בחניון הלילה שליד החנייה (כן אנחנו שובבים ואסור). החניון נחמד אך מהקטגוריה היקרה, מילאנו מים ונסענו כ20 דקות חזרה בכביש לחניון הלילה הזול שלנו (Kambolgie) היה נחמד, שירותים לא משהו, ספסלים ומקום למדורה, ללא יתושים כמעט.

ניתן ומומלץ להוסיף חצי יום או יום וליסוע לאזור Jarrangbarnmi (Koolpin Gorge) אזור יפה. דורש 4X4.

יום 3: יורמיקמיק Yurmikmik
יצאנו מוקדם (כי שמש), לאזור Yurmikmik, למסלול מקסים בדרגה בינונית-קל אשר נקרא Motor Car Falls ונמצא 10 דקות נסיעה מהחניון. התחלנו דרך מסלול אחר פחות מסודר ולא מומלץ שנקרא Boulder Creek Walk. המשכנו למפלים עצמם (הליכה של כשעה וחצי שעה לכיוון, מישורי ולרוב בשמש, בסוף קצת בולדרים). המקום מדהים ושקט. אם טובלים אז זה לגמרי שווה את ההליכה, שעשויה לשעמם מטיילים מנוסים.
בדרך חזור מהמפל עצרנו בתצפית של Yurmikmik והיה נחמד, לא עלייה קשה ונוף יפה. מומלץ לחנות בחניון הלא רישמי למרגלות התצפית ומשם לצאת למסלול. קחו מספיק מים. סנדלים אפשרי, בזהירות.
משם נסענו להתארגנות קצרה בסופרמרקט שנמצא בכניסה לשמורה, שם יש קרח, גלידות ומצרכי יסוד.
סמוך לשם ישנו מפל סודי ומגניב שאינו מופיע במפה אך שמענו עליו ממקומיים (ואכן לא פגשנו שם תיירים). המפל דורש נסיעה קצרה של 4X4 ממערב לכביש הראשי בין התחנה במארי ריבר רודהאוס והפנייה מזרחה לגונלום, סימנתי במפה. מזהים את הפנייה לפי קופסא קטנה בצומת שנראית כמו תיבת דואר כסופה קטנה.
טבלנו ולקראת הערב נסענו לתצפית בBukbukluk עם הליכה קצרצרה.
חניון הלילה בGungurul היה נעים ונחמד מהסוג הזול, ללא הרבה יתושים.

יום 4: מאגוק Maguk המושלם, ילו ווטר Yellow Water
נסענו למקום המדהים ביותר בקקדו (לדעתינו, פיסת גן עדן) שנקרא Barramundi Gorge (Maguk) Waterfall. הכביש דורש 4X4 ולמזלינו זה מסנן חלק מהמבקרים. המסלול לוקח כחצי שעה ומגיעים למפלים מלמטה, אחלה בריכת ענק, בלי ברבה מקום לשבת לצד המים. האטרקציה המרכזית היא לעלות אל מעל המפלים (תלול קצת) שם מתגלה הקסם האמיתי. ניתן לשבת במים צמוד לנפילה של המפל מלמעלה, להמשיך במעלה הזרם למקומות קסומים, ניתן לטפס על הקירות ולקפוץ מלמעלה למים, לצלול במנהרה קטנה ופשוט להתפנן המון במים. קחו מים, נשנושים, משקפת שחייה ואפילו שנורקל.
משם נסענו לראות תניני ים (Saltwater crocodile) בנהר ליד Yellow Water שם יש מסלול הליכה נחמד ומרפסת תצפית טובה ליד הרמפה של הסירות. ניתן גם לצאת לשייט יקר על המים ולראות האכלת תנינים.
הצטיידנו בחניון הסמוך ואפילו התקלחנו (בשושו) ויצאנו לתצפית ב-Mirrai Lookout, שם יש מסלול נחמד.
בערב נסענו לאחד מחניוני הלילה הגרועים ביותר- Malabanjbanjdju Camp. המקום מלא יתושים ולא ניתן לשבת או לבשל בחוץ בשעות הערב והלילה. ישנו מסלול קצר שמחבר בין הקמפים. אולי לינה בחניון היקר יותר ליד ילו ווטר יציל לכם את הלילה.

יום 5: נאורלנג'י Nourlangie ואוביר Ubirr
נסענו לאתר ציורי הסלע ב-Nourlangie, שם הצטרפנו לסיור מודרך ע"י פקחית של השמורה (שווה לבדוק מתי יש פעילויות) היה מעניין ולמדנו הרבה על התרבות האבוריג'ינית וציורי הסלע. ישנו מסלול ארוך שניתן לעשות ולהקיף את ההר ולראות אתרים רבים של ציורים ועתיקות. ויתרנו כי היה חם ואנחנו עצלנים לפעמים.
נסענו לצפר קצת בבילבונג הסמוך Anbangbang Billabong ואפילו ראינו תנין מקרוב.
בצידו השני של האגם יש טיפוס נהדר לתצפית מרהיבה (Nawurlandja Lookout) שם בחנייה ראינו גם להקה של אמו.
נסענו לשאוב קצת וויפיי, מידע וגלידה במרכז המבקרים הנחמד ב-Bowali Visitor Centre.
תדלקנו בעיירה Jabiru ונסענו למסלול ציורי סלע ושקיעה מרהיבה במיוחד ב-Ubirr. שווה להקדיש זמן לשוטט שם לפני השקיעה.
נסענו נסיעה איטית בחושך חזרה לחניון הלילה ב-Merl (חניון מהסוג היקר יותר). נהננו ממנו, היו יתושים, אך לא כמו לילה קודם בכלל.

יום 6: Bardedjilidji בראדג'יליג'י
עשיתי לבד מסלולון יפיפה ב-Bardedjilidji (Sandstone and River Walk) בו יש סלעי חול מדהימים, מעט ציורי סלע, ציפורים, טבע מטריף ושקט. במעבר הנחל לכוון ארנהם לנד יש דייגים רבים, שווה לשאול אותם מתי יגיעו התנינים (בתלות עם גאות הנהר) אנחנו תיזמנו את זה בול כמו שהם אמרו, ואכן ראינו תנינים רבים בנהר (הנהרות בשמורה קרויים "בטעות" אליגטור ריבר- מזרחי כאן, דרומי בילו ווטר וצפונה ומערבי, למרות שאלו לא אליגטורים). עצרנו לצפר בדרך לחניון ב-Mamukala Wetlands.
ישנו בחניון פרטי- Kakadu Holiday Village ביציאה מהשמורה. היה מקום טוב סה"כ עם בריכה, מסעדה ופאב, עלה 10$ לאדם.

יום 7: נסיעה לדרווין ועצירות בדרך
יש מספר מקומות מומלצים לעצירה לנוף\ מסלולון\ צפרות בדרך לכביש הראשי לדרווין. סימנתי אותם במפה.
אגם קטן לצפר Leaning Tree Lagoon Nature Park
תצפית ומרכז מבקרים Window on the Wetlands יש שם גם מוזיאון קטן חינמי
מסלולונים יפים ואגם מקסים, מומלץ משקפת, אחלה מקום לצפר Fogg Dam Conservation Reserve

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

דרווין Darwin

בדרווין חזרנו לציוויליזציה לאחר הרבה זמן שלא הרגשנו שאנחנו בעיר מערבית. העיר חיה ומלאת צעירים, הוסטלים לתרמילאים, נקודת התארגנות לטיולים (למשל להשכיר רכב 4X4) מסעדות, פאבים, אוקיינוס (שורץ תנינים ומדוזות רצחניות) יפיפה, חנויות לשופינג, וכו'.
המלצות:
מרכז העיר חי וסואן, מומלץ להצטייד כאן בדברים שיהיו פחות נגישים אחרכך, תרופות וציוד טיולים.
ישנו מסלול נחמד במרכז העיר שבו תוכלו לראות אומנות רחוב (גרפיטי) מדהימה ביופיה. מצורפת מפה של המסלול,נקודות ושמות האמנים.

יש בעיירות הצפוניות קטע עם "לגונות". בגלל שמסוכן להיכנס למי האוקיינוס ארגנו בריכה מלאכותית אשר מוגנת מבע"ח ויש בה אפילו מתקנים מתנפחים, איזור "חוף" עם מקום לכדור-עף וכו' במקום בים.

יש מרכז מידע נחמד שיכול לתת מידע ומפות לכל הסביבה.

גן בוטני באזור יפה מצפון לעיר.

מסלולונים יפים עוד צפונה באזור East Point.

5 ימים בשמורת ליצ'פילד Litchfield National Park

הנסיעה לליצ'פילד מדרווין לליצ'פילד אורכת כשעתיים (לא כולל עצירות) וממומלץ להתארגן על כל הציוד והדלק מראש בדרווין (או קת'רין לבאים מדרום).

כדאי לעצור בתחנת המידע בעיירה שממנה נכנסים לשמורה- בצ'לור (Batchelor) ולהצטייד במידע עדכני, מפות, דלק וכו'.

הכניסה לשמורה חינם אך כל החניונים עולים כסף (דומה לקקדו רק הבדל קל במחיר)

החניוני לילה מתמלאים מוקדם ולכן כדאי לפתוח אוהל בחניון הלילה שבו תרצו לישון ורק אז ללכת לטייל ולטבול. המקומות מוגבלים ואתם לא רוצים ליסוע בלילה לחפש חניון עם מקום.
טיפ- בחניון של Wangi Falls יש מקומות לאוהלים בלי האוטו ולכן גם אם יש שלט שהחניון מלא- יש מקום לישון באוהל.

השמורה מלאה בעונה היבשה בעיקר בחגים ובסופי שבוע אך תמיד ניתן למצוא פינת חמד שקטה ליד המים.

רוב השמורה לא דורשת רכב 4X4 (מלבד האזור הדרומי).

כדאי לאסוף עצים בדרכים כדי שתהיה לכם מדורה כיפית ללילה. בחניונים יש רק עצים שהשאירו אחרים ואסור לאסוף ליד החניונים.

יש שביל חוצה שמורה שעובר בכל המקומות היפים וניתן ללכת אותו במספר ימי הליכה לא קשים במיוחד.

הימים בליצ'פילד מלאים בסטלבט במים אז תבואו ערוכים מבחינת קרם הגנה, כובע כדאי גם במים, שנורקל ומסיכה מומלץ. משקפת משדרגת את חוויית הצפייה בציפורים ובעטלפים במסלולים ובמפלים.

יום 1: בצ'לור Batchelor וטרמיטים
ביום הראשון עשינו עצירה בבצ'לור לראות את חוות הפרפרים (זהו מלון ממומלץ גם) ולקבל מידע בתחנת מידע. אגב יש מרפאה נחמדה וקטנה שמטפלת חינם במי שבא (רצינו לשלם, לא הסכימו..).
עצרנו מעט אחרי הכניסה לראות את תילי הטרמיטים המגנטיים, שמשתמשים במצפן פנימי ובונים תלים על ציר צפון-דרום למרות שהם עיוורים לחלוטין. נקודה חובה לתמונות. Magnetic Termite Mounds.
הגענו מאוחר לחניון וכבר לא היו מקומות לינה אז נאלצנו לשלם בחניון יקר ופרטי (28$ חרא מקום ב-Litchfield Safari Camp) כי לא ידענו שיש בוואנגי מקום לאוהלים.

יום 2: Florence Falls פלורנס פולס
היינו חכמים וקמנו מוקדם לתפוס מקום בחניון 4X4 שליד מפלי פלורנס (יש 2, לא באמת חייבים 4X4 בשניהם), שמנו אוהל והלכנו לשביל המדהים שבין פלורנס פולס לבוליי רוק פולס, שם יש פינות חמד ובריכות סלע מדהימות וכמעט בלי אנשים (שלא כמו במפלים עצמם שמפוצץ). בילינו את רוב היום במים ונהנינו מהמסלול המעגלי מהחניון.
חניון הלילה מעולה וזול אך יש מים זורמים ומקלחות.

יום 3: בוליי רוקהול Buley Rockhole, ומפלים נוספים בשמורה
קמנו מוקדם קיפלנו ונסענו ל-Buley Rockhole. לפני שכל שאר האנשים באים זהו מקום מקסים ורגוע עם מים מושלמים.
נסענו למפלים המרשימים ביותר בשמורה- Tolmer Falls שם יש תצפית מרהיבה אך אין גישה למים.
הגענו לחניון הלילה כבר בצהריים כדי להקים אוהל ולשריין מקום. החניון ממש סמוך למפלי וונגי Wangi Falls וממש טוב מבחינת מתקנים, מקלחת חמה ואפילו ליד המפלים והמכולת יש בחלק מהיום וויפיי.
הבריכה של המפל פשוט גדולה ויפיפיה! המפל מושלם ומשמאל יש "ג'קוזי" פרטי על הקיר מעל המים. המים שזורמים לאורך הקיר מתחממים מהשמש ונעים נורא להתפנן שם גם כשיש הרבה אנשים כי המקום גדול.
יש מסלול שמקיף את המפלים מלמעלה, מעגלי ומקסים, קצת תלול.
יש תניני ג'ונסטון (תניני מים מתוקים קטנים ולא מסוכנים או אגרסיבים כמו תנין הים שלעיתים נמצא כאן גם אך הפקחים דואגים לתפוס אותם).
הלילה היה טוב ושקט

יום 4: Walker Creek והקסקיידס
נסענו בבוקר ל-Walker Creek שם עשינו מסלול קצר לאורך הנחל ובו בריכות נעימות ונקודות לינה לקמפים בלי גישה לרכב אך בצמוד למים. חלקם נוהגים לסגור את הפינה שלהם וצריך להירשם בלוח בכניסה אם אתם רוצים לישון שם- יש רק 8 מקומות שמתמלאים מוקדם. בריכה מספר 6 היא "ציבורית" ומהטובות ביותר בנחל. אני אהבתי מאוד גם את 1 ו3.
נסענו לאשדים במקום שנקרא Cascades, מסלול קליל ומקסים מוביל למגלצ'ות סלע עם מים קסומים ונוף. שימו לב לטבול רק למעלה.
חזרנו לעוד לילה בוואנגי, השארנו כמובן את האוהל כל היום ודאגנו לשלם מראש, אשכרה בודקים כאן.

יום 5: נסיעה לאזור קת'רין
בדרך החוצה מליצ'פילד עצרנו באזור שלא היינו באזור Tjaetaba Falls ו- Greenant Creek.
עצרנו שוב בבצ'לור להתארגנויות ונסענו למפלים מחוץ לשמורה- בפרק הבא

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קת'רין Katherine ניטמילוק Nitmiluk National Park ומטרנקה Mataranka

סביב העיירה קת'רין ובתוכה יש מספר מקומות מגניבים לטייל. אנחנו עשינו את רובם בדרך דרומה לכיוון אליס ספרינגס, נסיעה שאורכת כיומיים.

קת'רין קצת מזכירה את דימונה, רק עם מים, בלי להעליב.

מצפון לעיר (ומדרום לקקדו) יש שמורה שנקראת Nitmiluk National Park ואליה כניסה מ2 כיוונים- קתרין עצמה ומהכביש הראשי מצפון לה.

בשמורה נסענו לשני אתרים-
אידית' פולס Edith Falls: אזור יפיפה ובו מסלול מעגלי נהדר שעולה לבריכות העליונות שם ניתן לראות לטאות כוח מים (גואנה). המים קרים מאוד והמפלים יפים. בדרך יש סטייה קטנה לתצפית יפה.

נסענו לעיר קת'רין ושם נהננו מאוד מהפארק ליד הנחל ומהמעיינות החמים (הליכה קצרה מהרכב) שם ראינו שקיעה.

בבוקר נכנסו שוב לשמורה, הפעם מדרום, לקת'רין גורג' Katherine Gorge.
בשמורה יש מסלולי טיול, שיט בנהר עם תניני ים ותצפיות מעל המעוק המקסים.
ישנו מסלול קצר ומעגלי שעולה לתצפית על המעוק, ממנו יש שימשיכו עוד כמה קילומטרים לחלק ההמשך של המסלול, שם יש גם מקומות לטבול בבריכות סלע ולממשיכים לטרק עם לינה ניתן להגיע גם לאזור בראשיתי יותר עם ציורי סלע עתיקים ותרבות ילידית אבוריג'ינית.

יש סמוך לפינת הפיקניקים עץ עם מלא עטלפי חרקים ענקיים ("Large flying fox") וגם מקום להשכרת קייאקים לשיט בנחל.

מדרום לקת'רין עצרנו בנחל מקסים עם מעיינות חמים סמוך למטרנקה Mataranka שם יש מסלולון קל שמוביל יחד עם עשרות ומאות תיירים אחרים אל הנחל החמים. למקום קוראים המעיינות המרים במטרנקה- Mataranka bitter springs.
שווה טבילה במי הטורקיז החמימים.

שמורת הגולות של השטן Devils Marbles Conservation Reserve‏ והדרך דרומה

בדרך דרומה ישנם חניוני התרעננות לצידי הכביש. הלילות בהם קשים עם יתושים וזבובים רבים, רעש חזק ממשאיות (Road trains) רכבות כביש עצומות.

ישנן עיירות קטנות בדרך, תכננו את הקניות העיקריות והדלק בקת'רין לפני היציאה ותכננו את הדלק שלכם, עדיף עם עוד ג'ריקן כי המחירים גבוהים בדרך.

טננט קריק (Tennant Creek) עיירה יחסית גדולה ועם תחנת מידע ומוזיאון על הכרייה Battery Hill Mining Centre‏.

Devils Marbles Conservation Reserve‏
זוהי עצירה באמצע שומקום, שבהפתעה גמורה הפך לאחד מהמקומות האהובים עליי באוסטרליה. אין צורך שאגיד המון, פשוט תגיעו ותבינו. מטורף. ממליץ לעשות מספר מסלולים שם, לטפס לבולדרים הגבוהים ולראות שקיעה וזריחה. יש חניון לילה שקט ומסודר שם. אפילו וויפיי שמו. תתכוננו למלאאא זבובים.

אם תבחרו לא לישון שם ולהמשיך דרומה, אז יש חניון נחמד על חוג הגדי Tropic of Capricorn
כ-20 דקות צפונה מאליס ספרינגס, ליד הכביש הראשי, אשר מבשר את הגעתכם אל מחוץ לאזור הטרופי של העולם.

המרכז האדום- אליס ספרינגס Alice Springs ורכסי מקדונל המערביים Tjoritja / West MacDonnell National Park

אליס ספרינגס היא עיירה טובה להתארגנות לטיול, יש מרכז עיר קטן ומסריח, חנויות, מרכז מידע טוב להצטייד במפות וידע על "המרכז האדום" של אוסטרליה.

סמוך למרכז המידע יש מוזיאון חינמי על המגה-פאונה (בעלי החיים הגדולים שאי פעם היו) של אוסטרליה עם שלדים, מעבדת מחקר וכו'. לא רחוק משם יש גם מקלחת חמה לא יקרה בבניין המועצה Town Council.

יש גבעה היסטורית יפה שצופה על העיר ANZAC Hill.

כדאי למלא ג'ריקנים של מים ודלק. בשמורה אין כמעט מים והדלק יקר.

כמובן להצטייד בכל מה שצריך למסלול במדבר, שפע אוכל והגנה מהשמש האוסטרלית.

יש שביל שחוצה את כל המקדונל ריינגס וניתן ללכת אותו ברצף במשך מספר ימי\ שבועות הליכה.

לרוב המקומות לא צריך רכב 4X4 אך כדי להקיף את המרכז האדום ולקצר את הדרך לכיוון קינגס קניון ואולרו צריך רכב שטח.

השביל המחבר בין השמורות עובר בשטח של שבט אבוריג'יני והם דורשים תשלום כדי לעבור בו, את התשלום ניתן להסדיר באליס ספרינגס או בגלן הלן Glen Helen. כן, חייבים לשלם. הדרך נוראית ומחורצת מאוד (corrugation).

השמורה מדהימה ושווה לבלות כאן כמה ימים. קר בלילה וחם ביום, רוב השנה.

יום 1: התארגנות באליס וסימפסונס גאפ Simpsons Gap
לאחר הקניות וההתארגנויות באליס יצאנו לרכס בצהריים.
הספקנו לראות את סימפסונס גאפ שזה מפער סלע יפיפה עם גבי מים קטנים מהם שותים סוג מיוחד ונדיר של וולאבי- Black-footed Rock-wallabies שתוכלו בעזרת משקפת לראות כמה מסתתרים בסלעים.
המסלול הוא בקושי 5 דקות במישור.

נסענו לתהום סטנדלי Standley Chasm מקום נחמד עם הסברים גיאולוגים מעניינים וסלעים יפים. לא שילמנו כניסה, פשוט נכנסנו. הליכה קצרה ומישורית.

באלרי קריק Ellery Creek Big Hole יש גב מים גדול ויפה וסביבו "חוף" של סלעים, אם היינו מגיעים כשיש שמש, אולי היינו טובלים. אבל המים קרים בקטע לא שפוי.

בורות הצבע בOchre Pits היו מעניינים ומרשימים בצבעם, גם הסיפור מעניין לגבי הקדושה שלהם לאבוריג'ינים.

נסענו לישון בחניון לילה חינמי ונחמד שנקרא "2mile" החניון מתאים רק לרכבי 4X4 ודורש כישורי נסיעה טכנית בחול. החניון ענק ומותר להתמקם איפה שרוצים לאורך הנחל היבש.

יום 2: הר סונדר Mount Sonder
קמנו מוקדם ויצאנו למסלול קצר באורמיסטון גורג' Ormiston Gorge. המסלול קצר ומעגלי, לא מאוד תלול. יש גב מים ענק ועמוק רוב השנה שם.

נסענו לגלן הלן לתדלק ולקנות קרח ואישור נסיעה לקטע המחבר של המרכז האדום (לא יקר) Mereenie Loop. יש גם שם תצפית למפער של גלן הלן Glen Helen Gorge.

נסענו להר סונדר Mount Sonder שם עשיתי לבד מסלול מאתגר שכולל הרבה עלייה (וחזרה בירידה באותה הדרך) לנקודת תצפית מדהימה. יש ספר מבקרים אז תביאו עט... ואולי אפילו ספר חדש...
יש שממליצים לעלות לזריחה, אני חשבתי שזה מגניב אך למורעלים בלבד.

יש מסלולים קצרים יותר שם לתצפיות יפות כמו Redbank Gorge.

ישנו באחד משני החניונים שסמוכים להר. בתשלום נמוך, היה אחלה.

יום 3: מריני לופ וגוס בלוף Tnorala Gosse Bluff Conservation Reserve

בבוקר נסענו אל תצפית נחמדה סמוך לאוכף טיילר Tylers pass שם ניתן לצפות על המכתש.

המכתש בטנורלה Tnorala Gosse Bluff הינו מכתש פגיעה של אסטרואיד שפגע כאן לפני מעל ל140 מליון שנה. אם תשאלו את האבוריג'ינים תקבלו סיפור מעניין על תינוק ענקי בעריסה.
בתוך המכתש יש מסלול מעגלי קצר ועלייה לתצפית על מצלעות המכתש.

הלופ של מריני עליו שילמנו הינו כביש עפר ארוך ונוראי, מסוכן ומעצבן שלוקח כמה שעות לעבור. אם נוסעים קצת מהר החריצים בכביש פחות גרועים אך סעו בזהירות כי אין אחיזה על כביש כזה בכלל. לנו לקח בערך שעה וחצי עם רכב שטח חזק. אל תיכנסו בלי 4X4.

כשסיימנו לתקן את הפנצ'ר נסענו לקינגס קניון המטריף.

המרכז האדום- קינגס קניון Kings Canyon והדרך לאולרו

לקינגס קניון הגענו קצת מאוחר אך החלטנו לעשות את המסלול הטבעתי- Rim walk שאורכו כ-7 ק"מ לא מאתגרים מאוד. לוקח בין שעתיים לשלוש וניתן לסטות מהדרך למספר תצפיות מדהימות. מאוד מומלץ להקדיש למסלול זמן ללכת באיזי ולהינות מהמקום.

הנופים של קינגס קניון הם מהיפים ביותר באוסטרליה- אל תוותרו.

יש מקומות לינה לאורך הכביש ומקומות מסודרים אך יקרים סמוך לקינגס קניון בעיירה תיירותית קטנה.

ישנן מספר תצפיות בדרך על המדבר המדהים, היפה בהן היא התצפית אל הר קונר Mount Conner שרבים מתבלבלים מרחוק במחשבה שזה אולרו. זה לא.

אנחנו הלכנו לישון בהמשך הדרך בתחנת התרעננות שקטה, אין כאן רוד טריינס.

המרכז האדום- Uluru-Kata Tjuta National Park הפארק הלאומי אולרו וקאטא צ'וטה

בבוקר הגענו לעיירה בכניסה לשמורה של אולרו (איירס רוק בשמו הקודם) וקאטא צ'וטה שם התארגנו על חניון לילה הזול ביותר שמצאנו בסביבה Ayers Rock Campground, מחירים משתנים לפי העונה, כדאי להזמין מראש כי עמוס. אסור לישון בשמורה ולכן זהו המקום הכי קרוב וזול שמצאנו.
ישנו מקום חינמי לא רחוק מידי לדרך הלוך או חזור, מקלחות בתשלום Curtin Springs‏. יש עוד תחנת התרעננות שקטה כ20 דקות מהכניסה לשמורה, מופיעה במפות גוגל.

השמורה כולה הינה בתשלום לא סימלי בכלל אך מאפשרת כניסות מרובות למספר ימים, אני ממליץ לבלות כאן 3-2 ימים. תשלמו מראש דרך האינטרנט באתר שצירפתי.

נסענו למסלול מדהים בהרי קאטא צ'וטה (הרי אולגה בשמם הקודם, החזירו את השמות של הילידים וגם את הבעלות אך לא את התפעול של השמורה), גם הם קדושים ואין מסלול לפסגות.
המסלול היה מדהים, נופים לא נתפסים. לדעתי ולדעת נוספים, אפילו יותר יפה מאולרו.
המסלול נקרא Valley of the Winds וניתן לעשות אותו מעגלי או מקוצר. המסלול לא קשה ולא ארוך מידי.

כדאי לתפוס שקיעה שם בנקודת השקיעה של קאטא צ'וטה או בנקודה העמוסה מאוד של אולרו.

את הזריחה תפסנו בצד השני של אולרו, נסיעה לא קצרה ולעיתים יש עומסים בעיקר בשער הכניסה (מעבירים לרוב את הQR שיש לכם בטלפון לכניסה עם הרכב, לפעמים יש פקח שבודק) אז צאו לפחות 45 דקות לפני הזריחה ותתכוננו לקור. הזריחה שם ממש שווה את זה, בעיקר אם אין עננים באופק המזרחי.

ייחודו של אולרו הוא שהוא המונוליט (גוש סלע יחיד, בולדר אם תרצו) הגדול ביותר בעולם (ורובו מתחת לאדמה). ייחוד זה משך את האבוריג'ינים שגרו פה לפני עשרות אלפי שנים וגרם לסלע להפוך לקדוש להם. הם גרו למרגלותיו במערות, ציירו ועשו פולחן רב סביב ההר. פסגת ההר קדושה להם ואסורה לטיפוס לפיהם ולבקשתם כבעלי השטח החוקיים.

משם נסענו למרכז מבקרים קטן וקצת מעאפן של השמורה, יש שיקנו כאן כלים ואומנות מסורתית של האבוריג'ינים.

בפועל אנחנו המשכנו לטיפוס השנוי במחלוקת על ההר. אנחנו הרגשנו שאפשר לטפס ולכבד בכל זאת את הילידים, עשינו זאת מתוך אהבה וכבוד לטבע שאנו מרגישים שאין לאף אחד בעלות עליו, לא לנו, לא לאוסטרלים (שחלקם מטפסים דווקא כדי לפגוע בילידים) ולא לאבוריג'ינים.

לכם חסכו את הדילמה והחל מהחודש (10.19) אסור לחלוטין לטפס את ההר.

מה בכל זאת אפשר לעשות? יש מסלולים קצרים שניתן לחנות סמוך ולטייל, אני אהבתי את Kantju gorge והדרך אליו עם ציורי סלע ומערות.
ניתן להקיף את כל ההר ולראות את כל האתרים סביבו. כדאי מאוד להשכיר אופניים ולעשות את זה.

בבקשה תכבדו את המקום, בלי ללכלך וכו'. אל תהיו חארות.

ההמשך דרומה לכיוון קובר פידי Coober Pedy ואדלייד Adelaide

חזרנו לכיוון הכביש הראשי שמחבר את דרווין, אליס ספרינגס ואדלייד (כביש 87) במקום שנקרא Ghan וממש בצומת הזה נמצאת תחנת דלק עם פסל ושלט המציינים כי זו, לפי חלק משיטות המדידה השונות, הנקודה "המרכזית" ביותר ביבשת אוסטרליה. שיהיה.

בדרך דרומה אין הרבה עניין ובכללי בדרכים השוממות של מרכז אוסטרליה והטריטוריה הצפונית בעיקר, כל כך שומם שפעם בכמה זמן כשעוברת מכונית ממול, נהוג לנופף לשלום. זרמו עם זה זה משעשע ועוזר לא להירדם.

חצינו את ה"גבול" אל אוסטרליה הדרומית ואכן מרגישים את הסיבה שצוחקים על הטריטוריה הצפונית שהם נמצאים אחורה בזמן איזה כמה שנים טובות.
קיבלו את פנינו שפע שלטים ומצלמות, ואפילו הגבלת מהירות שהיא לא 130 או 60 (יש לאוסטרלים קטע עם road work וקונוסים).

מלבד עיירה נחמדה אחת אין הרבה סיבות לעצור.
קובר פידי Coober Pedy. עיירת כורים גדולה וסביבה המון התעסקות במכרות האופל שסביב. יש מוזיאונים, סיורים וחפירות, חנויות תכשיטים, ואפילו מלון מתחת לאדמה.

לא אמליץ על הרבה מקומות בקטע שמדרום, בעיקר יש עצירות יפות עם נוף לאגמים ולבריכות המלח במליחות של אוסטרליה הדרומית.

שני גנים בוטניים נהדרים לחובבי הבוטניקה המדברית- אחד בפורט אוגוסטה Australian Arid Lands Botanic Garden
והשני באדלייד, מאוד מרשים.

סיכום

אפתח בוידוי- אני מאוד אוהב את המדבר וחוץ מישראל, סיני וירדן, לא באמת ידעתי מה זה מדבר.
כמדריך טיולים שמבלה המון במדבר הישראלי אפילו הייתה לי מעט היוהרה לחשוב שאני "מכיר" את המדבר.
אוסטרליה והאאוטבק בהחלט שינו את מה שחשבתי שידעתי. ולא ראינו אפילו פסיק ממה שיש לו להציע.

הנופים האין סופיים של המדבר האוסטרלי השומם השאירו אותי ללא מילים. נופי המקדונל, הגולות של השטן שעשו אותי שמח כמו הילד שאני באמת, הטירוף של הקינגס קניון והנווה מדבר הזה, הדרכים הנוראיות, החיות שיש רק כאן, המים הזורמים בקקדו וליצ'פילד פשוט מושלמים, ויחד עם התרבות הילידית היו בשבילי כמו חלום ואני בטוח שאחזור לטבול במים הקרירים שורצי התנינים האלה- כי שם גן העדן.

בבקשה, שמרו על עצמיכם, תייצגו את ישראל בצורה מכבדת בדרכים, בטבע ובחניונים. וקחו רשת זבובים ואלתוש.
לא אכתוב בכזה פירוט על שאר הטיול בחוף המזרחי וויקטוריה, כתוב על כך מספיק, וכאן כתבתי כי הרגשתי שלי היה קשה למצוא מידע בעברית על המקומות האלה.
מקווה שעזרתי, מוזמנים לשאול שאלות או ליצור קשר. אתגר.

נ.ב. תודה לתאי אישתי המדהימה על הדוגמנות לתמונות ועל ירח דבש מושלם.

טיפים

  • עצים למדורות אוספים בדרכים לצד הכביש, לרוב זה לא חוקי לאסוף בשמורה מכל מקום שאינו ליד הכביש.
  • תגיעו לשמורות עם ג'ריקנים מלאים, מים ודלק.
  • מומלץ להוריד למכשיר את המפות והברושירים של השמורות והדרכים, כמו גם מפה טופוגרפית שלא תלויה באינטרנט (לרוב אין קליטה), ואת המפות דרך של גוגל מפס. יש כמובן קליטת GPS.
  • לא נכנסים למים אלא אם יש שלט שאומר שמותר ושפקחים בודקים שם קבוע שאין תנינים.
  • מומלץ מאוד להיות ערוכים ליתושים עם רשתות לכובע, נרות\קטורת נגד יתושים, רשתות לחלונות ואלתוש חזק.
  • תורידו לטלפון הכל- סרטים וסדרות בנטפליקס, שירים ופודקאסטים לנסיעות בספוטיפיי וכו'. מומלץ גם משחקים ודברים להעברת הזמן בחושך ובנסיעות.
  • כדאי לעצור בכל תחנת מידע (information center) שיש בדרך ולהצטייד במידע מקור ראשון ממקומיים מתנדבים ועובדים, לקחת מפות (תחסכו בדפים) ואולי אפילו לקנות מזכרת או לסגור אטרקציה על הדרך.
  • לא נוסעים בלילה. בכלל. הרבה קנגורואים דרוסים יזכירו לכם את זה כל היום.
  • בשמורות כמו קקדו, ליצ'פילד, קינגס קניון וכו' יש עמודי חירום שעליהם מעין אינטרקום-רדיו שמיועד למצבי חירום. דאגו לדעת איפה במסלול יש כזה למקרה הצורך. טיילו תמיד עם תיק עזרה ראשונה לחירום.
  • טפלו טוב ברכב שלכם, עדיף בערים הגדולות כי מוסכים בדרך זה יקר. בדקו את האוויר בצמיגים בקביעות (המכשירים לרוב אנלוגיים אז תלמדו להשתמש בהם "כמו פעם") גם בצמיג הרזרבי. בדקו שמן ומים כל יום עם נסיעות ארוכות ודאגו שיהיה ספייר ברכב תמיד.
  • נכון, לרוב אין קליטה, אבל כשיש זה לטלסטרה. אל תתפשרו. יש להם גם וויפיי חינם בערים מהטלפונים הציבוריים ואפשר להתחבר ממכשיר נוסף גם.
  • קחו רישיון בינלאומי מהארץ, זה לוקח שניות ויכול לסוך כסף וויכוחים מול שוטרים\ השכרת רכב.
  • טלפונים לחירום- באוסטרליה מתקשרים לאותו מספר למשטרה, אמבולנס ומכבי אש- 000. שגרירות ישראל- למקרים דחופים בלבד: טלפון מספר 0404-837365
  • תדאגו שתמיד יהיה מי שיודע איפה אתם ומתי אתם צפויים ליצור קשר שוב, בלי להדאיג.

קבצים מצורפים

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )