(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק מעבר הרוחות - אל צ'לטן

טרק של 4 ימים באל צ'לטן בפטגוניה ארגנטינה, טרק מדהים עם נופים מיוחדים, הרים מושלגים, אגמים וקרחונים עצומים. הטרק לא קל אבל לגמרי מומלץ למי שאוהב לטייל!

תאריך הטיולFebruary 2025
משך הטיול4 ימים
עונה מומלצתבעונת הקיץ בארגנטינה, דצמבר - מרץ

על הטרק בקצרה

טרק מעבר הרוחות (או בשמו הבן לאומי - CIRCUIT HUEMUL) הינו טרק של 4 ימים שיוצא מהעיירה אל צ'לטן בפטגוניה בדרום ארגנטינה. הטרק מאוד יפה ומגוון, בטרק רואים נופים מטורפים וגם ייחודים, מהרים מושלגים, אגמים ולא מעט קרחונים עצומים - שאפילו על אחד מהם ניתן ללכת. לטרק יצא שם של טרק קשה שמומלץ רק לרציניים לעשות אותו, זה אכן לא טרק קל ומאתגר אבל לדעתי כל מי שאוהב לטייל ועשה טרקים בעבר באמת מומלץ לו לעשות אותו. לטייל בדרום אמריקה זה חוויה של פעם בחיים, אז תעשו את הטרק הזה שלא תצטערו על כך.

הטרק עצמו הוא בערך 65 ק"מ, מתחיל ונגמר בעיירה אל צ'לטן. הלינה בטרק היא באוהלים במחנות לאורך המסלול. כל מקטע בטרק מאופיין בעלייה לפאס ואז ירידה למחנה, חוץ מהיום האחרון שרובו בהליכה די מישורית עד חזרה לעיירה.

המסלול לרוב די ברור, אין סימונים בצבעים אבל כן יש רוג'ומים לאורך כל המסלול ולכן תמיד כדאי לחפש אותם ולעקוב אחריהם. יש לא מעט קטעים שאפשר להתברר בהם ולכן מאוד מומלץ להוריד לפני מפות אופליין של הטרק, אני ממליץ על האפליקציה mapy.cz.

בטרק יש שתי נקודות שבהן צריך לחצות את נהר בעזרת רתמה שמחברים לזיפלין, את הרתמה והשאקלים ניתן להשכיר בחנויות טיולים בעיירה.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הכנות לטרק

לפני הטרק מומלץ ללכת לבקתה של הריינגרים שנמצאת לפני הכניסה לעיירה, קצת לפני הגשר. בבקתה תוכלו לקבל מידע מהריינגרים על הטרק, אבל הכי חשוב זה לשאול אותם על המזג האוויר במועד שאתם רוצים לצאת לטרק, ולברר אם יש מזג האוויר מומלץ לאורך ימי הטיול. חשוב מאוד לצאת במזג אוויר טוב כי יש מקטעים בטרק שעלולים להיות מסוכנים כאשר מזג האוויר גרוע (גשם או רוחות). אצל הריינגרים רואים גם מצגת על הטרק ועל השימוש בזיפלין שבעזרתו חוצים נהר פעמיים בטרק (ביום השני וברביעי). חשוב מאוד להבין כיצד להשתמש ברתמה ובזיפלין, אפשר להתייעץ עם הריינגרים או בחנות ההשכרה (או עם המטיילים בשטח במקרה הצורך).

אוכל לטרק אפשר לקנות במספר סופרמרקטים בעיירה, שימו לב שהעיירה יחסית יקרה ולכן אם יש לכם אפשרות לקנות פרודוקטים במקומות אחרים כמו אל קלאפטה או בצ'ילה, זה יכול להיות זול יותר.
הארוחות שלנו בטרק:
בבוקר - לחם עם חמאת בוטנים / קווקר
צהריים - טורטיות עם טונה / קבנוס, כדאי לקנות רטבים
ערב - אורז עם עדשים / פסטה ברוטב
במהלך היום צוקולוקים ופירות.

מים מילינו מנחלים שזורמים לאורך הטרק.

ציוד מומלץ

כמובן לטייל גם עם נעלי טיולים טובות ונוחות עבורכם כך שלא תסבלו מכאבים בזמן ההליכה.
אני ממליץ לקחת גם מקלות הליכה לטרק, כפי שציינתי כבר בטרק יש לא מעט עליות וחלקן די ארוכות, מקלות הליכה יעזרו מאוד בעליות ובירידות ויקלו על העומס המצטבר.
חשוב מאוד שתהיה מוצילה טובה ונוחה לכם, הימים בטרק יכולים להיות ארוכים אז חשוב לשמור על הגב שלכם. אני טיילתי עם המוצילה הגדולה - 65 ליטר, מן הסתם שהיא לא הייתה מלאה עד הסוף.

חשוב לזכור שטרק בהרים לרוב מלווה במזג אוויר יחסית דינמי ולכן כדאי להתכונן לכל מזג אוויר, באותו היום יכול שיהיה לכם חם ולאחר מכן יכול לרדת גשם.
מומלץ מאוד להביא מעבר לבגדי טיולים נוחים כמו חולצה דרייפיט/מכופתרת טיולים ומכנס מתפרק , גם ציוד חום כגון: מעיל ומכנס גשם, פליז, מעיל פוך, כפפות, חמצוואר, בגדים טרמיים ואם אתם רגישים יותר לקור אז להיערך בהתאם.

ציוד אקסטרה שמומלץ כמובן: משקפי שמש, כובע, קרם הגנה - חשוב, שפתון ליובש - בהרים השפתיים לרוב מתייבשות ולכן זה יקל עליכם מאוד, מטען נייד למקרה הצורך, פנס, אלתוש, תרופות רלוונטיות.

אני גם מאוד ממליץ לקחת איתכם מכשיר לוויני, אף פעם אי אפשר לדעת מה ייקרה במהלך הטרק וזה לגמרי יכול להציל חיים במקרה הצורך. אני טיילתי ביבשת עם מכשיר לוויני שהבאתי מהארץ.

וכמובן ציוד בישול (גזייה,סיר וגז), אוהל, שק"ש ומזרון, אם אין לכם אפשר להשכיר באחת החנויות בעיירה, חנות מומלצת להשכרה - Viento Oeste. מאוד מומלץ שיהיה אוהל טוב ועמיד נגד רוחות וגשם - אוהל 3 עונות (אני יצאתי עם אוהל רגיל ופשוט והיה בסדר), היה לי שק"ש של 5 מעלות שעשה עבודה טובה. בחנות ניתן גם להשכיר את הרתמה והשאקלים בשביל החצייה של הנהר.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 1 - הליכה למחנה Toro

מרחק - 16 ק"מ.
עלייה כוללת של 700 מטר, ירידה כוללת של 440 מטר.

יצאנו ב9 וחצי בבוקר, ועקפנו את הבקתה של הריינגרים כדי לחסוך את העלות כניסה לטרק. העלות הייתה 45 אלף פסו שזה שקול בערך ל45 דולר. אפשר גם לצאת לפני 7 בבוקר כשהריינגרים עדיין לא נמצאים בבקתה.

המסלול מתחיל בעלייה של 700 מטר לאורך 8 ק"מ, לא עלייה תלולה. מרבית העלייה נמצא במן יער. לקראת סוף העלייה הנוף נפתח, רואים הרים מושלגים, את הפיץ רוי כמובן ומרחוק את האגם שנמצא בקרבת העיירה של אל צ'לטן.

לאחר ההגעה לפאס, מתחילים בירידה של 400 מטר לאורך 4 ק"מ שמלווה בהליכה ליד נחל, הנוף מסביב מאוד מרשים. לאחר הירידה יש הליכה די מישורית עד ההגעה למחנה. המחנה נמצא ליד לגונה בשם laguna tunel o toro, שם המחנה נקרא מחנה Toro.
במחנה יש לא מעט מחסות נגד הרוח בשביל האוהלים, אז אם תגיעו יחסית מוקדם תוכלו לבחור את המחסה שנראה לכם במיקום הכי טוב. מים מילינו ליד נקודת מילוי מים שנמצאת במפה.

יום 2 - ממחנה Toro למחנה paso del viento

מרחק - 11 ק"מ.
עלייה כוללת של 800 מטר, ירידה כוללת של 550 מטר.

קמנו ב7 בבוקר אחרי ארגונים וארוחת בוקר יצאנו לדרך ב8 בבוקר. היום הזה הרבה יותר קצר מבחינת ק"מ לעומת היום הקודם, אבל הוא יותר קשה - עלייה יותר תלולה וארוכה.

את ההליכה מתחילים לצד הלגונה ולאחר 2 ק"מ מגיעים לנקודת חציית הנהר עם הזיפלין. אם אתם רוצים לא לחכות בתור אז כדאי לכם להגיע יחסית מוקדם, כמו כן היה אפשר לחצות את הנהר רגלית כאשר גובה המים מגיעים עד לגובה הברכיים.
לאחר החצייה מתחילים בעלייה, ולאחר קילומטר של הליכה מגיעים לפיצול בשביל, המסלול התחתון הוא בהליכה על קרחון, חוויה מגניבה בהחלט, רואים מלא נקיקים של מים וצבעים כחולים מגניבים.
לאחר מכן יש עלייה של 600 מטר על 3 ק"מ. העלייה היא עד לפאס paso del viento (פאס מעבר הרוחות) שנמצא בגובה של 1413 מטר. בפאס היו רוחות מאוד חזקות (למרות שלאחר הטיול מטיילים שטיילו בזמנים אחרים אמרו שלא היה להם רוח כמעט בפאס), והיה די קר, אפילו ירד עלינו קצת פתיתי שלג פה ושם.
שימו לב שיש שני מסלולי ירידה מן הפאס, וצריך לקחת את המסלול השמאלי. הירידה היא 500 מטר לאורך 3.5 ק"מ, עד להגעה למחנה השני אשר נקרא Paso del Viento Camp, שגם הוא נמצא ליד לגונה בגובה של קצת מעל 900 מטר.

גם במחנה הזה יש מחסות מאבנים נגד רוח בשביל האוהלים. מילינו מים מהנחל שזורם ללגונה. בשעות הערב היה יותר קר מלילה קודם, ואת ארוחת הערב הכנו בתוך shelter שהיה במחנה.

יום 3 ממחנה paso del viento למחנה Bahia de los Témpanos

מרחק - 14 ק"מ.
עלייה כוללת של 390 מטר, ירידה כוללת של 1050 מטר.

גם היום התחלנו ללכת בשעה 8 בבוקר, 9 הק"מ הראשוניים במסלול מאופיינים בעליות וירידות קלות. אפשר לראות מרחוק שדות קרחונים עצומים עם הרים מטורפים, ללא ספק נוף מדהים.
לאחר מכן יש עלייה של 300 מטר על 1.5 ק"מ, העלייה לעיתים תלולה והיו רוחות די חזקות שאפילו דחפו אותי קדימה בעלייה. מגיעים לפאס אשר בגובה 1011.

מהפאס יש ירידה של 750 מטר לאורך 3.5 ק"מ. בקילומטר וחצי הראשוניים של הירידה, הירידה היא יחסית קלילה ומתונה, אבל אז מתחיל החלק האמיתי של הירידה. ירידה מאוד תלולה וארוכה שמומלץ לעשות אותה לאט ובזהירות. יש קטעים עם חבלים שניתן להיעזר בהם ואפילו אל תתביישו לחבק עצים אם צריך.

בלילה השלישי יש שתי אופציות למחנות בהן ניתן לישון, המחנה היותר קרוב שבו אנחנו ישנו נמצא ממש לקראת סוף הירידה ונקרא Bahia de los Témpanos. אם רוצים אפשר להמשיך למחנה Bahía de Hornos שנמצא במרחק של עוד שני ק"מ וכך לקצר את היום הרביעי.

במחנה הראשון יש כל מיני קרחונים קטנים שנמצאים קרוב לחוף הלגונה, אפשר לראות אותם לפעמים מתהפכים. גם במחנה זה יש מחסות אבנים נגד רוח עבור האוהלים.

יום 4 ממחנה Bahia de los Témpanos חזרהה לאל צ'לטן

מרחק - 24 ק"מ.
עלייה כוללת של 530 מטר, ירידה כוללת של 470 מטר.

החלק הראשון של היום די יפה, הרבה ירוק וגם הולכים ליד לגונה ורואים גם קרחון מרחוק, אבל עשרת הקילומטרים האחרונים שלו הם הליכה מנהלתית חזרה לאל צ'לטן.
לאחר 13 ק"מ מגיעים לנקודה השנייה בטיול שבה חוצים נהר עם הרתמה והזיפלין. בערך 3 קילומטר הליכה אחרי החצייה יש חניון ליד הלגונה שנקרא Puerto Bahía Túnel, ששם אפשר לנסות לקחת טרמפ או לנסות לקבוע עם מונית לפני היציאה לטרק (כי אין קליטה שם עדיין) וכך לחסוך את ה10 קילומטר הליכה האחרונים.

טיפים

  • חשוב מאוד לבדוק מזג אוויר לפני היציאה לטרק! ללכת לבקתה של הריינגרים ולהתייעץ איתם על המזג האוויר, כמו כן אפשר לשאול אותם כל שאלה על הטרק.
  • חשוב מאוד להוריד מפות אופליין! ממליץ להשתמש באפליקציה mapy.com
  • להביא ציוד חום לטרק, מאוד קר בלילה ומזג האוויר יכול להיות לא צפוי. כמו כן תביאו אוהל ושקש ברמה טובה שתוכלו לישון טוב בלילה.
  • להבין איך להשתמש ברתמה בזיפלין (לשאול את הריינגרים, בחנות טיולים או להיעזר במטיילים), במקרה הכי גרוע אפשר לחצות רגלית את הנהר.
  • להנות ולצלם!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )