(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרקים בניו זילנד - מדריך מפורט למטייל הישראלי

ניו זילנד ארץ מדהימה ומתאימה כמעט לכל סוגי המטיילים. כדי לתכנן את הטיול המיטבי בשבילכם יש לא מעט דברים שצריך להכיר עוד לפני שיוצאים לטיול. המדריך הזה מכוון יותר למטיילים שמתכוונים לטייל הרבה בטבע ופחות בעיר אבל יכול לעזור לכולם

משך הטיול4 חודשים
עונה מומלצתקיץ (דצמבר-אפריל)

הכנות לטיול מהארץ

כרטיס טיסה -
טווח מחירי הטיסות מהארץ לניו זילנד נע בערך בין 1700$ ל-2100$ ומשתנה לפי העונה וכמה מוקדם נקנה הכרטיס.
לגבי טיסות פנימיות בתוך ניו זילנד - כרטיס מאוקלנד לקרייסצ'רצ' עולה סביב ה-70$ (משתנה לפי עונה) וניתן להזמין בקלות דרך האינטרנט - חשוב לשים לב שמסמנים את המשקל הנכון למטוס.

ציוד טיולים -
בניו זילנד יש המון חנויות טיולים והמחירים די דומים למחירים שבארץ ולכן אם שכחתם להביא משהו זה לא כזה נורא.
מז"א בניו זילנד הפכפך ולא ניתן לדעת כמה קר יהיה גם אם מגיעים בשיא הקיץ שבד"כ חם. לכן, חשוב להביא ביגוד מחמם ועמיד לגשם. דבר נוסף שיכול לעזור בניו זילנד להתמודדות עם הגשמים זה ליינר לתיק (שקית אטומה לגשם שאליה מכניסים את כל התכולה של התיק).

אוהל -
לא חובה, מכיוון שברוב הטרקים בניו זילנד יש בקתות לישון בכל לילה. למי שרוצה לחסוך כסף ולא לישון בבקתות היקרות או לעשות טרקים קצת לא שגרתיים שדורשים לפעמים לינה באוהל - מומלץ להביא.
דבר אחרון שחשוב מאוד להכיר זה שבשדה התעופה בניו זילנד בודקים שאתם לא מעבירים דברים שיכולים לגרום לפגיעה בטבע כמו אוכל,צמחים ואפילו שאריות אדמה. תיקי תרמילאים ואוהלים זה דבר שבדרך כלל מלוכלך ולכן תנקו טוב טוב את הציוד שלכם לפני שאתם נכנסים לניו-זילנד (אחרת תשלמו קנסות לא קטנים).

ויזה -
ישראלים מקבלים וויזת תייר ל-3 חודשים באופן אוט' עם הכניסה לניו זילנד. מי שרוצה להאריך את הוויזה יכול להגיש בקשה למשרד ההגירה - מפורט בהמשך..

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

רכב - לקנות או לשכור?

אחת השאלות הכי שכיחות בקרב המטיילים שמתכננים את הטיול לניו-זילנד היא האם לקנות או לשכור רכב?
למעט מקרים יוצאי דופן תמיד לקנות רכב יהיה יותר זול מאשר לשכור אך בכל זאת יש כמה שיקולים חשובים שאתם צריכים להכיר:

זמן הטיול - ככל שהטיול יותר ארוך כך ההפרש בין קניית רכב לשכירת רכב יהיה גדול יותר, לדוגמא: רכב פרטי יעלה יותר מ-3000$ ל-3 חודשים כאשר ניתן לקנות רכב פרטי נורמלי ב-2000$ ופחות. מצד שני, ככל שהטיול קצר יותר כך יש פחות זמן להשקיע בקניה/מכירת הרכב, מה שיגרום להפסד גדול יותר על ערך הרכב.
תאריכי הטיול - התנודות של מחירי הרכבים המשומשים בניו זילנד גדולות מאוד בין עונות השנה. בתחילת עונת הטיולים אוק'-נוב' המחירים בשיאם ומשם לאט לאט יורדים ככל שמתקדמים לכוון סיום העונה עד לכדי 50% מהערך.
נוחות - לקנות רכב אומר לקחת את הרכב לטיפולים בתקלות ,טסט וכו' וכ'ו. אם יתמזל מזלכם ולא יהיו לכם בכלל תקלות - הרווחתם. אבל אם לא, זה יכול להיות לפעמים מעט מבאס.

בקיצור, אם אתם בטיול של מעל חודשיים ואתם רוצים לחסוך הרבה כסף...תקנו אוטו!

איזה אוטו קונים ואיך עושים את זה?

גודל הרכב -
פה השאלה העיקרית היא כמה אנשים אתם וכמה אתם מוכנים "לסבול". לזוג - הרכב האידיאלי בד"כ יהיה וואן שבו אפשר גם להכניס מזרן זוגי מאחורה. אם אתם יותר מזוג אז כנראה שלא תוכלו לישון ביחד בוואן (אלא אם אתם ממש קטנים..) ואם כך מספיק לקנות סטיישן אם תא מטען גדול. מבחינת אנשים שמטיילים לבד הכי נוח זה לישון בוואן אבל אפשר להסתדר יופי גם אם סטיישן שהמושבים מתקפלים למיטה.

בנזין/דיזל -
בניו-זילנד הדיזל זול משמעותית מהבנזין אך בגלל שהדיזל יותר מזהם, משלמים עליו מס שמשאיר אותו זול במעט מהבנזין אבל בהפרש די זניח.

שנת ייצור וקילומטרז' -
ממוצע השנתון שמטיילים בד"כ קונים הוא כ-8 שנים ומעלה מתחת לשנה הנוכחית. ככל שתיקנו רכב יותר חדש ואם פחות קילומטרים, ככה תקטינו את הסיכויים שלכם להיתקל בתקלות שונות במהלך הטיול - ברור שזה לא מחייב! וכמובן שתצטרכו לשלם גם יותר על הרכב.

אבזור הרכב -
חלק מהרכבים שנמכרים למטיילים מאובזרים כבר במיטה וציוד לקמפינג מה שמקל מאוד על התחלת הטיול וחוסך בזבוז זמן על חיפוש מקומות לאבזר את הרכב בזול. אני ממליץ להשתדל לקנות רכב מאובזר אבל גם אם מצאתם רכב במצב טוב ומחיר טוב שלא מאובזר, זה לא כזה נורא ויש המון חנויות יד שנייה בהם אפשר למצוא את רוב הציוד במחירים די זולים.

איפה קונים את הרכבים? יש אין סוף אופציות כמו אתרי יד שנייה, פורומים, חברים,שווקי מכוניות..
אני ינסה בכל זאת לרשום את האפשרויות הכי טובות לדעתי (מסודר מהטוב אל הפחות טוב):

דרך חברים -
אם אתם מכירים חברים שאתם סומכים עליהם שנמצאים בניו זילנד ומסיימים את הטיול בזמן שאתם מגיעים, זאת כנראה הדרך הטובה ביותר לקנות את הרכב. חוסך זמן וכאב ראש
פורומים - עוד לפני שמגיעים לניו זילנד כדאי להסתכל בפורומי טיולים כמו למטייל ולתפוז - לא מעט אנשים מפרסמים שם את הרכבים שלהם.

מודעות בהוסטלים ובאינטרנט -
המון מטיילים שרוצים למכור את הרכב שלהם מפזרים הודעות בכל ההוסטלים באיזור. בנוסף, יש כמה אתרי אינטרנט של יד2 בניו זילנד. העיקרי שביניהם הוא - www.trademe.co.nz ואחד נוסף שכדאי לבדוק גם בו - www.autotrader.co.nz.

שווקי מכוניות -
את האופציה הזאת שמתי מהאחרונות בגלל שאני לא כל כך אהבתי את ההתנהלות של השווקים האלה ואת ההרגשה שכולם רוצים לעבוד עליך (למרות שרק ניסיתי למכור ולא לקנות) אבל למרות זאת, אם ניסיתם את האופציות האחרות ולא מצאתם משהו רלוונטי זאת כנראה הדרך בה תקנו את הרכב.
2 מקומת עיקריים בניו זילנד בהם יש שווקים גדולים:

אוקלנד: יש 2 שווקי רכבים משומשים מוכרים באוקלנד. אחד מהם נקרא Sunday car market והוא פתוח רק בימי ראשון משעות הבוקר המוקדמות ועד לצהריים (זה הוא גם השוק הגדול ביותר). לשוק השני אני לא זוכר איך קוראים אבל הוא נמצא לא רחוק משם ופתוח בימי חמישי. הרעיון העיקרי של השווקים האלה הוא שאנשים שמנסים למכור את הרכב באים לשם, משלמים למקום ומעמידים את הרכב כשהם לידו בניסיון למכור למטיילים. בנוסף, בשוק נותנים שירותים לקונה כמו בדיקת העבר של הרכב, בדיקה מכנית והעברת בעלות (כמובן שזה יחסית יקר מאשר ללכת למקום אחר לעשות את זה).

קרייסצ'רצ': כאן יש מספר שוכרי רכב שתמורת תשלום של כמה עשרות דולרים מאפשרים למוכר לעמוד אצלם בחניה ולנסות למכור את הרכב. אותו קונספט רק עם הרבה פחות לחץ ואנשים. מקום נוסף בו תוכלו למצוא מוכרי רכב בקרייסצ'רצ' (בעיקר ישראלים) זה בספרייה העירונית שנמצאת במרכז.

סוחרי רכב -
מהאופציה הזאת אני ממליץ לנסות ולהימנע בגלל שהקנייה ישירות מהסוחרים תהיה בד"כ הכי פחות כדאית. בסוף, זאת העבודה שלהם ומזה הם מרוויחים את כספם.

* בכל מקרה, כדאי לקחת את הרכב לבדיקה אצל מוסך לפני שקונים כדי לוודא שאין בעיות ברכב.

טסטים, ביטוחים וכל הדברים המעצבנים האלה...

אם תכירו את כל הדברים שאתם צריכים לעשות כדי להתחיל כבר את הטיול זה יקל עליכם בזמן שתבזבזו, הנה הדברים שצריך לדעת:

W.O.F - זה בעצם המקביל של ה"טסט" בישראל. ברוב המקומות לעשות W.O.F עולה כ-50$ לתקופה של 3 חודשים והבדיקה מתמקדת בחלקים שיכולים להוות סכנה בטיחותית לנהג.
אני לא מכיר את כל החוקים של זה במאה אחוז (מניח שאפשר למצוא את זה באתר של משרד הרישוי הניו זילנדי) אבל מה שחשוב לשים לב זה שכשקונים את האוטו המדבקה של ה-W.O.F בתוקף.

REGISTRATION - זהו סוג של רישיון רכב מקוצר הכולל את מספר הרכב, שם הנהג ועוד כמה פרטים בסגנון הזה... חשוב לדעת שגם לזה יש תוקף וכדי לחדש צריך ללכת לסניף הדואר ולשלם על הארכה.

ביטוח רכב - בביטוח העניינים מאוד דומים לישראל: יש הרבה חברות ביטוח שכל אחת מציעה תנאים אחרים. אנחנו עשינו רק ביטוח צד ג' בגלל שביטוח מקיף היה די יקר. כשמדברים עם הסוכנות ביטוח צריך להעביר את הפרטים של כל הנהגים שמתכוונים לנהוג ברכב ורק עליהם זה יהיה תקף.
החברה בה אנחנו היינו מבוטחים - NAC insurance, לא יודע איך הם מבחינת מחירים אבל השירות היה אחלה.

ביטוח גרירות וחילוץ - כמובן שזה ביטוח לא חובה אך לדעתי מומלץ לעשות. המהות זה חילוץ וגרירה מכל מקום בניו זילנד, כולל דרכי עפר.

העברת בעלות - עושים בדואר (post office) וזה עולה כמה דולרים

עכשיו אפשר לצאת לדרך!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מנהלות לפני שיוצאים לדרך

לפני שמתחילים את הטיול יש עוד כמה דברים שיכולים להפוך את התקופה בניו זילנד לנוחה יותר.
כמובן שמה שרשום פה לא הכרחי ואפשר להסתדר טוב מאוד בכל זאת אבל שכל אחד יעשה את השיקולים לעצמו:

חשבון בנק -
לפתוח חשבון בניו זילנד זה ממש לא חובה ואפשר להסתדר בלי זה בקלות.
היתרון הגדול של לפתוח חשבון זה שמקבלים סוג של כרטיס שאיתו אפשר לשלם בכל עסק בניו זילנד ללא עמלות. אם יש לכם כרטיס אשראי בינלאומי ואתם משתמשים בו אז על כל חיוב שלכם, גם אם זה על גלידה..אתם משלמים עמלה בסכום קבוע, כשמטיילים 3 חודשים זה יוצא די הרבה כסף.
אפשרות נוספת זה פשוט להסתובב עם כסף מזומן אבל זאת אופציה די מסורבלת וגם העמלה על משיכת מזומנים בכל פעם עולה לא מעט כסף.
הבנק שלדעתי הכי מומלץ והכי נוח לפתיחת חשבון זה ה-Kiwi bank. כל התהליך לקח לנו כ-חצי שעה והיתרון בבנק הזה שהסניפים שלו ושל הדואר הם תמיד ביחד, מה שחוסך קפיצות בין מקומות.
חלק מהבנקים דורשים תדפיסים של חשבון הבנק בישראל וכל מיני פרטים שונים ומשונים. ב-Kiwi bank הם ביקשו מעט מאוד פרטים.

SIM מקומי -
2 החברות הגדולות בניו זילנד שאומרים שיש להם את הקליטה הכי טובה ברוב המקומות הם Vodafone ו-Telecom (נכון ל-2013). כשאני הייתי שם היה להם דיל למטיילים של 500 מ"ב, 5000 הודעות ו50 דק' פנימיות ב-20$ שזה אחלה דיל אבל אני מניח שהמחירים משתנים משנה לשנה.

עונת הטיולים, מז"א ומאיפה כדאי להתחיל

עונה מומלצת לניו זילנד:
העונה המוגדרת כעונת הטיולים בניו-זילנד היא מתחילת חודש אוקטובר ועד סוף חודש אפריל.
החודשים שנחשבים לחודשים הכי טובים לטרקים הם פברואר-מרץ (קיץ) וזאת בעיקר בגלל שמזג האוויר בחודשים אלו הוא הכי יציב ועם כמות משקעים נמוכה יחסית לחודשים האחרים בשנה.
חשוב לדעת שאפשר לטייל בניו זילנד בכל השנה. גם בחורף (עונת הסקי) יש המון אנשים שיוצאים לטייל בטבע בדיוק באותם טרקים שעושים בקיץ, רק עם ציוד מתאים להליכה על שלג (קרמפסונים וגרזני קרח).

מזג האוויר בניו זילנד:
מז"א בניו זילנד הוא לא יציב ובשנים מסוימות הקיץ יכול להיות מאוד גשום ובשנים אחרות יכולה להיות בצורת של שלושה חודשים (כמו שקרה לנו בטיול).חשוב לדעת לנצל את הימים הטובים לטיולים בטבע ואת הימים הפחות טובים לאטרקציות שונות שיכולות להיות מתאימות.
מעיינות חמים וללכת לראות פינגווינים וכלבי ים יכול להיות אחלה דבר במזג אוויר גשום.

מאיפה להתחיל את הטיול:
בד"כ נהוג שמי שמתחיל את הטיול באוקטובר-דצמבר, מתחיל באי הצפוני באוקלנד ומסיים באי הדרומי בקרייסצ'רצ' ומי שמתחיל באזור ינואר עושה את המסלול ההפוך.
הסיבה לכך היא שהמז"א באי הצפוני משמעותית יותר חם מהאי הדרומי וכדאי לשאוף להיות בחודשים החמים באי הדרומי.
אנחנו חילקנו את הזמן בין האיים לשלושה וחצי חודשים בדרומי ועוד שבועיים בצפוני. רוב האנשים מקדישים בדר"כ כ-2/3 לדרומי ו1/3 לצפוני. הכל תלוי בסגנון הטיול שלכם.

אתרים לתחזית מזג האוויר:
אתר נוח להסתכלות בתחזית (איתו עובדים גם ה-DOC) נקרא - www.metservice.co.nz
אתר יותר מקצועי ומתאים למי שיודע להסתכל על מפה סינופטית נקרא www.yr.no (אתר נורבגי שנותן תחזית גם לניו זילנד).

הארכת וויזה לניו זילנד

כשאני ניסיתי להשיג מידע באינטרנט לגבי הארכת הוויזה היה קשה מאוד להבין איך באמת עושים את זה וכמה זמן זה לוקח. השותף שלי לטיול ואני הארכנו את הוויזה שלנו בחודש אחד נוסף כדי להספיק לראות עוד קצת, אז הנה הדרך לעשות זאת:

כל מי שנכנס עם דרכון ישראלי לניו זילנד מקבל וויזת תייר ל-3 חודשים באופן אוט'.
אם מעוניינים להאריך את הוויזה לצורכי טיול ולא בשביל עבודה התהליך הוא כזה:
ניגשים לסניף של ה-Imigration במקום שהכי מתאים לכם בהתאם למיקומכם (רשימת סניפם ניתן לראות באתר האינטרנט של ה-Imigtation).
אני עשיתי את זה בסמוך ל-queenstown ואני יודע שיש סניף גם בקרייסצ'רצ'.
מגישים טופס בקשת הארכת וויזה שעלה לנו כ-170$, שם ממלאים כמה דפים של פרטים אישיים ועד איזה תאריך מעוניינים להישאר.
לפי מה שידוע לי מכל הבירורים שעשיתי לפני - בקשה של הארכה עד ל-3 חודשים נוספים יאושרו כמעט תמיד אלא אם יש בעיה ספציפית, מעל ל-3 חודשים צריכים סיבה טובה לזה.

במשרד ה-imigration מתחייבים להחזיר תשובה עד ל-15 ימי עבודה (אני לא בטוח לגבי המספר אבל זה משהו קרוב לזה) אך בפועל מחזירים תשובה הרבה יותר מהר.
בכל זמן ההמתנה הדרכון נשאר במשרד ה-imigration וניתן לבקש מהם לשלוח לכתובת או פשוט לבוא לאסוף.
לגבי וויזת עבודה - אני מכיר שנכון לזמן הכתיבה יש 200 מכסות בשנה של וויזות עבודה לשנה שלמה. פרטים נוספים בקשר לזה כדאי להשיג מהאתר הרשמי של ה-imigration.
החוויה שלי מהארכת הוויזה היתה טובה ועברה חלק עם שירות מעולה. חשוב להגיע למשרדים בשעות מוקדמות כדי לא להמתין הרבה זמן וכדי להספיק למלא את הטפסים.

לינה

מקומות לינה אפשריים בניו זילנד:

לינה בהוסטל -
23-30$ לבן אדם למיטה ב-Dorms
באי הצפוני המחירים יותר זולים מהאי הדרומי
יש 2 אירגוני Hostelim גדולים בניו זילנד: YHA ו-BBH. אם אתם מתכוונים לישון בעיקר בהוסטלים/Backpackers מומלץ לעשות כרטיס חבר לאחד מהארגונים, מה שיוזיל את הלינה בכמה דולרים בכל לילה ומביא עוד קצת הטבות.

לינה ברכב -
חניוני לילה - יש המון חניוני לילה בניו זילנד, רובם פרטיים וחלקם של ה-DOC. מחיר לינה לבן אדם נע בין 5-15$ בערך וכמובן שככל שמקבלים יותר דברים בחניון כמו מקלחות/מטבח/סלון וכו' כך המחיר יותר יקר. יש מקומות בהם חניוני ה-DOC הם בחינם.

Holiday park - מקום מיועד ללינה בקרוואנים/וואנים - בדרך כלל יש מטבחים/שירותים ומקלחות/סלונים וכו' (לינה ברכב/אוהל) - 13-18$ לבן אדם.

Backpackers - בלא מעט הוסטלים ו-Backpackers יש אופציה לישון עם הרכב בחנייה ולהשתמש בשירותים שהמקום מציע. לרוב זה יעלה בערך חצי מחיר ממיטה בחדר.

*בניו זילנד אסור לעצור סתם עם הרכב ולישון במקום לא מסודר. כמובן שאפשר לנסות להתחבא אבל מספיק קנס אחד וזה עולה כמו פחות או יותר לינה לחודש.

הסבר כללי על הטרקים בניו זילנד

בניו זילנד יש אין סוף מסלולי הליכה בשמורות טבע מגוונות אבל חייבים לבחור רק מעט מתוכם בעונת טיולים אחת..
כדי לעשות קצת סדר בכל העניין ולעזור לכם לבחור איזה סוג טיולים אתם רוצים לעשות, אפשר לחלק את הטרקים בניו זילנד ל-3 סוגים עיקריים:

Great walk - ישנם 9 כאלה נכון ל-2013. משמעות טרקים אלו היא מסלולי הליכה ברמה קלה שמתאימים כמעט לכל סוגי האוכלוסיה ולא דורשים בכלל ניסיון בטיולים בטבע. הבקתות בטרקים האלה יותר יקרות (32% דולר ניו זילנדי) מהבקתות בטרקים אחרים ומתוחזקות מאוד! אלו הם הטרקים המפורסמים ביותר וגם העמוסים ביותר באנשים (את חלקם צריך להזמין הרבה זמן מראש).
חשוב להכיר שמה-1/5 בקתות ה-Great walks הופכות להיות זהות לבקתות Backcountry במחיר וגם נכללות ב"פס" שמפורט בפסקה הבאה.

Backcountry - טרקים שיכולים להיות מרמה קלה-קשה אשר לא דורשים שימוש בציוד טיפוס (במהלך הקיץ) ומהווים את הרוב הכמעט מוחלט של הטרקים. לרוב, הבקתות עולות בין 5-15 דנ"ז וניתן לעשות "פס" לחצי שנה בעלות של 90 דנ"ז אשר מקנה לינה חופשית בבקתות ה-Backcountry. גם את מסלולי ה-backcountry אפשר לחלק ל-2 סוגים: הראשון הוא מסלול מסומן רגיל עם שביל הליכה והשני הוא "route" - מסלול מסומן בעיקר ברו'ג'ומים ולרוב ללא שביל.

Alpine route - מיועדים למטפסי הרים/מטיילים עם ניסיון בטיפוס עם ציוד (חבל,רתמה,קרמפסונים,גרזני קרח). חלק גדול מהמסלולים האלה מנוהלים ע"י מועדון הטיפוס האלפיני הניו זילנדי ומחיר הבקתות משתנה לפי איזור.
טעות נפוצה בקרב מטיילים שמגיעים לניו זילנד היא לחשוב שה-Great walks הם המסלולים הכי יפים. טעות!
וכנראה שההפך הוא הנכון.
אני באופן אישי לא עשיתי את כל ה-Greatwalks אבל עשיתי חלק משמעותי מהם ואני באמת חושב שהם הרבה פחות מעניינים משאר הטרקים של ה-Backcountry.


דברים שכדאי להכיר על הטרקים בניו זילנד:

סימון שבילים -
סימון השבילים בכל הטרקים בניו זילנד הוא זהה - משולשים כתומים שמחוברים/עמודים עם קצה כתום במקומות בהם לא ניתן לחבר את המשולשים. לרוב
מפות - אני לא אוהב לצאת לטיול בלי מפה ואני חושב שכדאי לקנות לפני היציאה לטרק. לרוב משתמשים במפות סימון שבילים של 1:50,000 אשר עולות כ-9 דנ"ז אך יש גם שמורות בהם כדאי יותר לקנות מפות 1:100,000 , בעיקר במסלולים בהם צריך מספר מפות כדי לכסות את כל הטרק.

לינה -
3 אופציות ללינה בטרקים: בקתות, אוהל בקרבת הבקתה או אוהל בשטח. מחירי הבקתות משתנים ע"פ סוגי המסלול וכך גם המחיר ללינה עם האוהל לצד הבקתה הכולל שימוש בבקתה (בד"כ קצת פחות מחצי מחיר של הבקתה).
אם לא רוצים לשלם בכלל על לינה אפשר לעשות free camping, מה שאומר שצריך לשמור 200 מ' מהבקתה או מהשביל המסומן, לא בודקים באמת את המרחק ברוב הטרקים אך ב-Great walks מומלץ להיזהר ולמדוד בדיוק את המרחק.

אוכל -
למי שתהה, אין אוכל בבקתות (גם לא בבקתות ה-Great walks) וצריך לסחוב את האוכל לכל הטרק בתיק. בבקתות במקומות מסויימים יש גז לבישול בתוך הביקתה.

מים -
ברוב הבקתות יש ברז מים שמשתמש במים שנאספו במיכל על הגג של הבקתה. במהלך הטרק לרוב אין ברזים (מלבד כמה Great walks) ואת המים ממלאים מהנחלים שבדרך. לגבי עניין הטיהור - אני עשיתי את זה ביומיים הראשונים שלי בניו זילנד עד שראיתי שכל הניו זילנדים פשוט שותים ישר מהנחל ומאז לא השתמשתי אפילו פעם אחת. אני נשארתי חי...לא מתחייב לגבי אחרים.

מידע על טיולים ואטרקציות

אחת הסיבות שניו זילנד ממש נוחה לטיולים היא המצאות משרדי ה-DOC וה-I SITE בכל המקומות המרכזיים.

DOC - אחראים על כל הפארקים הלאומיים ושמורות הטבע, נותנים שירות בכל נושא הטרקים ומרכזים את כל המידע שצריך לדעת לפני שיוצאים לטייל.
כל משרד DOC מתמחה באיזור טיולים ספיציפי שבקרבתו ולכן כדי לתכנן מסלול שלא נמצא באיזור שלכם עדיף להתקשר למשרד הקרוב לשם מאשר ללכת למשרד שלא קשור לאיזור.
במשרדי ה-DOC מזמינים את הלינה בבקתות וקונים את מפות הטיולים.
שימו לב! לרוב אנשי ה-DOC יש נטייה להפחיד מטיילים לגבי מסלולים שהם לא Greatwalks, קחו בעירבון מוגבל את מה שהם אומרים.
חשוב לציין שלפעמים פגשנו אנשים מדהימים שעזרו לנו המון ונתנו לנו המון טיפים שתיירים לא מכירים בד"כ אבל לצערי הם לא הרוב.

I SITE - משרדי ה-I SITE נמצאים כמעט בכל עיירה ומרכזים את כל המידע לגבי אטרקציות באיזור ומקומות לינה. מאוד נוח ללכת למשרדים בכל פעם כשמגיעים לעיירה חדשה. ניתן להזמין דרכם את האטרקציות או פשוט לקבל מידע.

ארגון ה-HIT ו-"חיבורים"

אירגון ה"היט" ואירגון "חיבורים" הם 2 אירגונים גדולים המונים מאות משפחות שמעוניינות לארח ישראלים בזמן שהייתם בניו זילנד.
אני לא אכנס לגבי הסיבה שהם עושים את זה כי האמת שאני לא בטוח שאני יודע אבל אין ספק שזה מוסיף המון לחוויה של הטיול בניו זילנד.

אירגון ה-HIT הוקם ומנוהל ע"י בחור ישראלי בשם עמרי שגר בניו זילנד. כדי לישון אצל המשפחות המארחות צריך לעשות כרטיס חבר של ה-HIT, אותו ניתן לעשות אצל משפחות שמוגדרות כ-Hit agent והוא עולה כמה עשרות בודדות של דולרים.
בתמורה מקבלים חוברת נוחה עם כל המשפחות המארחות ופרטיהן בחלוקה לפי איזורים גאוגרפים בתוך המדינה.
לחלק מהאנשים זה נשמע קצת מוזר להתקשר ולשאול אם אפשר פשוט להגיע ולהתארח אבל המארחים רגילים לזה ולרוב מאוד נחמדים.
המשפחות המארחות לוקחות תשלום סמלי תמורת האירוח.

אירגון "חיבורים" - אירגון זה מתבסס על אתר אינטרנט בשם www.chiburim.com ואין צורך להירשם אלא פשוט להתקשר למארחים שנמצאים ברשימה. האירוח הוא בחינם.

דיג בניו זילנד

למי שאוהב לדוג או לאכול דגים המידע הזה יכול להיות שימושי...

בניו זילנד יש ארגון בשם fish&game שהם אחראיים על כל נושא הדיג במדינה.
כדי לדוג בנחלים בניו זילנד צריך להוציא רישיון עונתי שעולה כ-120$.
כמובן שאפשר לא לעשות רישיון ופשוט ללכת לדוג אבל אם פקח יתפוס אותכם זה יעלה לכם הרבה יותר מהרישיון.

בניגוד לדיג בנחלים, הדיג בים הוא בחינם בכל חופי ניו זילנד, כולל חופי הפיורדים.

לקחת חכה לטרק יכול להיות שדרוג די טוב...

כמה עולה הטיול בניו זילנד?

כמובן שלשאלה של כמה זה עולה? יש המון תשובות וזה משתנה אם קניתם/השכרתם רכב, ישנתם באוטו/מלון, אכלתם בחוץ/לא, איזה אטרקציות עשיתם וכו' וכו'...

הטיול שלי עלה לי 4500 ש"ח לחודש (טיילתי ארבעה חודשים) וזה לא כולל את הטיסה מהארץ אבל כן כולל את כל ההוצאות בתוך הטיול (טיסה פנימית, רכב,אטרקציות,הארכת ויזה, הפלגות...).
מצד אחד לא חסכתי כמעט בכלום אבל מצד שני, עשיתי המון טרקים של Backcuntry (בקתות לא עולות כסף וההוצאות היחידות הם על האוכל שקונים לפני הטרק).

מקווה שזה נותן לכם הערכה גסה של כמה אתם תוציאו..

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )