(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מג'ירגאלאן לג'טי-אוגוז על רכס טיין שאן

כמאה קילומטרים של נוף מפעים, הרים, נחלים ואגמים, בשבעה ימי הליכה מאתגרים בשטח.

תאריך הטיולSeptember 2018
משך הטיולשבוע
עונה מומלצתאוגוסט

הקדמה

המסלול המתואר כאן הינו של שבעה ימי הליכה לאורך כ- 106 קילומטרים בשטח הרים ועמקים שמדרום לעיר קרקול ולאגם איסיק-קול. המסלול עובר בין השאר דרך אגם בוז-אוצ'וק (3400 מטר) עמק אלטין-אראשן עם המעיינות החמים, מעבר ההרים אלה-קול (3900 מטרים), אגם אלה-קול (3500 מטר), ומעבר ההרים טאלאטי (3780 מטר).

ברוב הימים יש להסתדר לבד בשטח ועל כן נדרש לשאת אוהל, שק שינה ואספקת מזון בהתאם. שימוש במפה טופוגראפית, יכולת ניווט והבנת תוואי שטח הכרחיים משום שסימוני שביל לרוב אינם קיימים. כמו כן אין תקשורת סלולרית לאורך המסלול כולו. טלפון לוויני הוא האופציה היחידה.

חלקו הראשון של המסלול - ארבעה ימי הליכה - בין הכפר ג'ירגאלאן ועד עמק אלטין-אראשן הוא הפחות מתוייר ואוירה של אנטימיות עם הטבע מאפיינת אותו. חלקו השני, שלושה ימי הליכה מאלטין-אראשן ועד לג'טי-אוגוז הוא הקטע הקלאסי ובו תפגשו מטיילים רבים.

בעמק אלטין-אראשן נקודת תיירות עם מעיינות חמים ומספר בקתות ארוח על בסיס יורטות בעיקר. ניתן לנצל נקודה זו כיום מנוחה ואגירת כוחות עם שינה נוחה, ארוחות מסודרות וביקור במעיינות החמים. לא ניתן לרכוש אספקה באלטין-אראשן (אולי לבקש מהמארח קצת ירקות טריים ולחם), אך מאחר והמחירים זולים מאד בקירגיזסטאן, תוכלו לאלתר ולתאם מראש שיסיעו עבורכם אספקת אוכל מחודשת מהעיר קראקול אל בקתת הארוח שלכם ובכך להקטין את כמות האוכל שסוחבים.

במידת הצורך, אפשר לשלוח שאלות בפייסבוק. Yossi Koren.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

מבנה המסלול

נקודות לאורך המסלול:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
עמק ג'ירגאלאן - כפר ג'ירגאלאן (Gyrgalan valley, 0km, 2250m)
מעבר טרים-טור-בולאק (Terim-Tor-Bulak pass, 15km, 3467m)
עמק טורגאן-אקסו (Turgen Ak-Suu valley, 18.5km, 2660m)
מעבר בוז-אוצ'וק (Boz-Uchuk pass, 24km, 3360m)
אגם בוז-אוצ'וק (Boz-Uchuk lake, 27km, 3400m)
עמק ג'רגז (Jergez valley, 35km, 3200m)
אגמי איילניש (Ailanysh lakes, 38km, 3440m)
מעבר איילניש (Ailanysh pass, 40km, 3670m)
עמק אק-סו (Ak-Suu valley, 47km, 2760m)
מעבר אורטוק (Ortok pass, 50km, 3580m)
עמק אלטין אראשן (Altyn Arashan valley, 58km, 2500m)
מעבר אלה-קול (Ala-Kol pass, 68km, 3900m)
אגם אלה-קול (Ala-Kol lake, 70km, 3580m)
עמק קראקול (Karakol valley, 75km, 2580m)
מעבר טלטי (Teleti pass, 85km, 3780m)
עמק טלטי (Teleti valley, 90km, 2600m)
עמק ג'טי-אוגוז - שמורת ג'טי-אוגוז (Jeti-Oguz valley, 106km, 2050m)


חלוקה מתוכננת לימים כולל יום מנוחה - עם ציון מרחק, טיפוס מצטבר (סימן +) וירידה מצטברת (סימן -). טיפוס וירידה מצברים הם במטרים. קבצי GPX ומפות המצורפים מתייחסים לחלוקה זו.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
יום 1: הכפר ג'ירגאלאן - למרגלות המעלה למעבר טרים-טור-בולאק. 13 ק"מ, 850+. קל.
יום 2: למרגלות המעלה למעבר טרים-טור-בולאק - אגם בוז-אוצ'וק. 14 ק"מ, 1250+, 950-. בינוני.
יום 3: אגם בוז-אוצ'וק - אגם איילניש הראשון.11 ק"מ, 700+, 600-. בינוני.
יום 4: אגם איילניש הראשון - אלטין אראשן. 20 ק"מ, 1000+, 2000-. קשה.
--- יום מנוחה באלטין אראשן ---
יום 5: אלטין אראשן - אתר קמפינג במורד אל עמק קראקול. 14 ק"מ, 1400+, 950-. בינוני-קשה.
יום 6: אתר קמפינג במורד אל עמק קראקול - עמק טלטי. 17 ק"מ, 1250+, 1300-. בינוני.
יום 7: עמק טלטי - שמורת ג'טי-אוגוז. 17 ק"מ. 900-. קל.


חלוקה בפועל - לא צלחנו לעמוד בתכנון המקורי בארבעת הימים הראשונים של הטיול. מפורטת כאן החלוקה היומית שלנו בציון מרחקים וזמני הליכה. הזמנים הם עבור קצב הליכה בינוני-איטי כולל עצירות.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
יום 1: הכפר ג'ירגאלאן - מעבר טרים-טור-בולאק. 11 ק"מ, 8 שעות.
יום 2: לפני המעלה למעבר טרים-טור-בולאק - מעלה אחרי עמק טורגאן-אקסו. 10 ק"מ, 7 שעות.
יום 3: מעלה אחרי עמק טורגאן-אקסו - עמק ג'רגז. 14 ק"מ, 11 שעות.
יום 4: עמק ג'רגז - אלטין אראשן. 23 ק"מ, 11 שעות (העלאת תרמילים אל Ortok pass עם סוס).
--- יום מנוחה באלטין אראשן ---
יום 5: אלטין אראשן - אתר קמפינג במורד אל עמק קראקול. 14 ק"מ, 12 שעות.
יום 6: אתר קמפינג במורד אל עמק קראקול - עמק טלטי. 17 ק"מ, 11 שעות.
יום 7: עמק טלטי - שמורת ג'טי-אוגוז. 17 ק"מ. 5 וחצי שעות.

מקורות

חלקו הראשון של המסלול , מהכפר ג'ירגאלאן ועד אלטין-אראשן הוא פחות מתוייר ולגביו שילבתי מיידע ממספר מקורות. קישורים למקורות אלו רשמתי בעמוד הקישורים.

חלקו השני של המסלול מאלטין-אראשן ועד ג'טי אוגוז והעובר באגם אלה-קול הוא קלאסי וניתן למצא לגביו סיפורי דרך רבים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שיקולים

תקופה יציבה מבחינת מזג אויר ופחות עומס תיירים:
אני מעדיף את תחילת ספטמבר משום שבתקופה זו יש פחות עומס תיירים, אין מכשולי שלג ומזג האויר יחסית יציב ונעים. למרות זאת, מזג האויר בהרי טיין-שאן נתון לשינויים וקשה לחיזוי. ביום אחד תפסה אותנו סערת גשם וברד, ובלילה אחר ירד שלג. מקומי ששוחחנו איתו ציין שאוגוסט יותר יציב מבחינת מזג אויר, אך מקריאת סיפורי דרך אחרים מצאתי שגם באוגוסט אנשים נתקלו במזג אויר הפכפך.

קצב מתאים ליכולת גופנית:
במסלול זה יש לשאת תיק כבד שעלול להגיע לכעשרים קילו בגלל הצורך להיות רצוף בשטח מספר ימים. אני תכננתי את המסלול בהתאמה ליכולות שלנו והוא חולק לשבעה ימי הליכה עם יום מנוחה באמצע.

ציוד והכנה

רשימת ציוד והכנות:
מסמך המותאם לי אישית והכולל רשימת ציוד ניתן למצוא בקובץ מסמך מצורף.

כושר:
מומלץ להתחיל באימוני מדרגות כחודשיים לפני הטיול על מנת להרגיל את הגוף לעליות הארוכות. כשבועיים לקראת הטיול הגעתי לרמה של 1000 צעדי עליה כפולה (בכל צעד מדלגים על מדרגה) עם משקל של כ- 6 קילו על הגב.

סימון שבילים, מפות וניווט.

סימון שבילים:
כעיקרון אין סימונים. בחלק הראשון של המסלול - מג'ירגאלאן ועד אלטין אראשאן - ישנם קטעים מסויימים שבהם ניתן למצא מידי פעם חיצים אדומים, אך לא ברצף, ולא ניתן להסתמך עליהם לבדם.

שבילי בקר וצאן :
באזור הרבה שבילים נוצרים על ידי בקר וצאן. השבילים הללו משתלבים לפעמים עם השביל של המסלול ובשל חוסר בסימונים, ניתן בקלות לטעות. כדאי מידי פעם לאכן את עצמכם בעזרת מפה ותוכנת ניווט עם GPS.

קבצי ניווט:
קבצי GPX לכל יום (לפי חלוקה מתוכננת, לא לפי מה שבפועל עשינו) מצורפים.
נא לשם לב! בחלק מהקטעים קבצי הניווט נותנים הערכה בלבד. מסלול ההליכה המדוייק נדרש להקבע על ידכם על פי שיקול דעתכם בו במקום.

ניווט:
השתמשתי באפליקציית ViewRanger. יש להזין מראש קובץ GPX של המסלול ולהוריד מראש את המפות הרלוונטיות לטלפון כך שיהיה ניתן לראות את המפות גם כשאין תקשורת סלולרית.

על מנת להבטיח שטלפון יהיה פעיל:
במהלך הטראק הוא היה במצב טיסה (חסכון בצריכת הסוללה).
שימוש בתוכנת הניווט רק בעת צורך. אפשרתי את ה- GPS רק בעת שימוש בתוכנת הניווט והשבתתי את ה- GPS לאחר השימוש (חסכון בצריכת סוללה).
השתמשתי בפאנל סולארי (Solar Panel X-DRAGON 20W ) כדי להטעין במשך היום סוללה ניידת (xiaomi mi power bank 2 10000mAh). ובכל לילה טענתי את הטלפון מחדש מהסוללה הניידת.

חשוב. יש להדפיס מראש על נייר מפות טופוגראפיות של המסלול כך שיהיה גיבוי למצב שטלפון לא עובד מסיבה כלשהי.

מפות טופוגראפיות :
קבצי מפות טופוגראפיות שהכנתי לכל הימים (על פי חלוקה מתוכננת, לא לפי מה שבפועל עשינו) מצורפות. המפות הן במידה 1:25000 לטעמי הן לא מספקות מבחינת ניווט בגלל רזולוציה נמוכה והדפסתי אותן לגיבוי בלבד. מעשית השתמשתי באפליקצית ניווט ViewRanger.

אתר נוסף להורדת מפות טופוגראפיות שונות של קירגיזסטאן
https://kac.centralasia.kg/map...

רכישת מפת שבילים:
במידה ומעוניינים, ניתן לרכוש בקאראקול במרכז המבקרים (Visitor Center Services & Travel Information ברחוב Gagarin st. 28/26) מפה המתארת מסלולים הקיימים ודרכה ניתן ללמוד על אזורי הליכה. יש לזכור שבשטח עצמו המסלולים לא מסומנים.

מזג אויר

מזג אויר יכול להיות הפכפך וקשה לחיזוי. בוקר שמשי יכול להפוך לסערת גשם ואף שלג. הטמפרטורות בלילות נמוכות וקר בגבהים הללו. יש להצטייד בהתאם.

הצטיידות לאורך המסלול ומים

אין נקודת הצטיידות לאורך המסלול. אנו תאמנו מראש שיסיעו עבורנו בג'יפ אספקת אוכל מהעיר קראקול אל בקתת ארוח באלטין-אראשן ובאופן זה יכלנו להסתפק בנשיאת אוכל לארבעה ימים בלבד עד לאלטין-אראשן ומשם התחדשנו באספקה לשלושה ימים נוספים.

מים:
האזור שופע נחלים. לכן ניתן להסתפק בבקבוק של ליטר וחצי עד שניים ולמלא אותו מידי פעם. אני אתייחס לכך בתיאור היומי. כמו כן, בגלל שבכל מקום ישנם עדרי בקר, אנו תמיד טיהרנו את המים.

בקתות/יורטות לאורך המסלול

בחלקו השני של המסלול - הקטע הקלאסי - מספר אתרי קמפינג בהם ישנן יורטות. למעט אלטין אראשן, האתרים הללו נסגרים במהלך החצי הראשון של ספטמבר. כדאי לוודא במרכז מבקרים בקאראקול (Visitor Center Services & Travel Information ברחוב Gagarin st. 28/26) מי מהם פתוח.
1. בעמק אלטין אראשן (יש גם מעט בקתות בנוסף ליורטות)
2. כחצי קילומטר מזרחית למעבר אלה-קול.
3. באמצע המורד מאגם אלה-קול לכוון עמק קראקול.
4. בעמק קאראקול.
5. בעמק ג'טי-אוגוז.

שפה

רוב המקומיים ובוודאי בהרים לא מדברים אנגלית. כמעט כולם דוברים גם רוסית ולכן אם מישהו מכם מדבר רוסית, אתם מסודרים לגמרי מבחינת שפה. שותפתי יולה דוברת רוסית, אז היינו מסודרים..

ויזה

כשמגיעים לשדה התעופה של Bishkek, עוד לפני ביקורת הדרכונים, יש לפנות לחדר צדדי על מנת לקבל ויזה לאזור הטיול. ממלאים טופס ובו מפרטים את תקופת השהות ואזור הטיול (יש אישורי ויזה לאזורים שונים ) ומשלמים 50 דולר לויזה. לא נדרשנו לצרף תמונות.

הגעה אל העיר Karakol

הזמנו מראש מקום בגסטהאוס Interhouse karakol בקראקול ותאמנו עם הבעלים, ארקינבק (Erkinbek) שישלח את בן דודו לאסוף אותנו משדה התעופה של עיר הבירה Bishkek. מדובר בנסיעה של כ- 6 שעות ארוכות בגלל המרחק, הכבישים שלפעמים עמוסים ודרך שבחלקה היא דרך עפר (בתקופה הזו מתבצע חידוש כביש). הסידור היה מאד נוח - עם נהג פרטי שמכיר את המקום ונראה שגם מכיר את כל האנשים בדרך עצרנו במקומות טובים לנוח ולאכול, וקיבלנו תוך כדי נסיעה הסברים וסיפורים. המחירים מאד זולים בקירגיזסטאן. הוא לקח 5000 סום (250 שח) בלבד (125 שח לכל אחד מאתנו) וצריך להבין שהוא נסע מקארקול 6 שעות לשדה התעופה בבישקק ועוד 6 שעות נסיעה חזרה אתנו.

אל שדה התעופה Bishkek הגענו בסביבות 15:00 בטיסה דרך מוסקבה ואל הגסטהאוס בקראקול הגענו בסביבות 20:30.

יום ב- Karakol

הקצנו יום אחד להיות בעיר בכדי להכין את עצמנו לטראק. במרחק קצר מצומת הרחובות Toktogula ו- Jusaev.St יש את כל הנדרש: בנק, סופר קטן, מאפיה, מרכז אינפורמציה לתיירים וחנויות לציוד טיולים.

העיר קארקול נראית כמו מושבה משנות החמישים-שישים. כבישים צרים ללא מדרכות, שוליים של עפר בלבד, מאובקת מעט, בתים בעלי קומה אחת עם חצרות ללא גדרות ועצי פרי מסביב, הטיח ברבים מהבתים מקולף בחלקו. כשהולכים בשולי העפר, ענפי עצים עם פירות משמש, שזיף ותפוח מתכופפים אליכם מתוך החצרות.

הגעה אל הכפר Gyrgalan

הכפר נמצא במרחק של כשעה וחצי נסיעה. דרכי הגעה אל הכפר ג'ירגאלאן :
1. מרשוטקה (אוטובוס קטן) יוצאת מהשוק של קראקול (Karokol Big Bazzar) בשעות 8:30; 13:30; 17:30. כ- 120 סום.
2. מונית פרטית. בסביבות - 1300 סום.

יום 1: היום של החימום - עמק Gyrgalan

11 ק"מ, 750+, 8 שעות, קל.

אל הכפר ג'ירגאלאן הגענו בסביבות 10:00 בבוקר באוטובוס מקראקול. יום במגמת עליה מתונה, נוח וקל. על פי התוכנית היינו אמורים להגיע אל מרגלות המעלה Terim-Tor-Bulak pass, אבל התחיל להחשיך ונהיה קר. עצרנו כשני קילומטרים לפני והקמנו אוהל.

יום 2: היום הרטוב - מעבר Terim-Tor-Bulak

10 ק"מ, 700+, 850-, 7 שעות, בינוני.

לאחר Terim-Tor-Bulak pass ישנה ירידה ארוכה לעמק Turgen Ak-Suu וכאן צריך לעבור נחל. בספטמבר המים מגיעים עד הברכיים ואפשר לעבור את הנחל ברגל, אך נהיה מעונן וקר ולשמחתנו היה שם רועה עם סוס שבתשלום של 500 סום העביר אותנו.

עתה התחלנו לטפס לרכס הבא במטרה לעבור את פאס Boz-Uchuk ולהגיע לסוף היום באגמים, אך מזג האויר השתנה וסופת ברקים וגשם החלה. לא הערכנו נכון את עוצמתה ומצאנו עצמנו תוך כדי הטיפוס כשאנו רטובים לגמרי למרות ביגוד הסערה. נאלצנו למצוא מחסה ולהקים אוהל כדי שנוכל להתאושש ולייבש את הבגדים וחלק מהציוד. הסערה נעלמה לחלוטין ברגע שסיימנו להקים את האוהל, אבל אנחנו כבר לא יכלנו להמשיך.

שתי מסקנות היו לנו מהיום הזה:
1. להתחיל מוקדם ככל האפשר בכדי להרוויח את שעות הבוקר עד הצהריים שהן היציבות ביותר מבחינת מזג האויר .
2. אם מתחיל לרדת גשם, לעצור ולהקים מחסה ולהשאר יבשים ועם כוחות. מזג האויר יכול להשתנות בחזרה לאחר שעה שעתיים ואז אפשר להמשיך ללכת ולהתקדם.

יום 3: היום היפה - אגמי Boz-Uchuk

14 ק"מ, 1100+, 700-, 11 שעות, בינוני.

הבוקר ביום הזה היה בהיר והנוף בדרך אל פאס Boz-Uchuk ובמיוחד אגמי Boz-Uchuk היה יפיפה. כמסקנה מהימים הקודמים, קמנו לפני זריחה במטרה להרוויח כמה שיותר שעות בוקר וצהריים מוקדמים וכך גם לצמצם את הפער בקילומטרז שנוצר.

אחרי הפאס Boz-Uchuk צריך לרדת לפי הסימונים למטה עד לעמק ואז לעלות אל האגמים, אך אנו חתכנו בשלב מסויים שמאלה וקיצרנו דרך הגבעה/הר היישר אל האגמים. קובץ ה- GPX המצורף עוקב פחות או יותר אחרי מה שעשינו.

כשהגענו לקראת סוף היום לעמק Jergez ואחרי שחיפשנו זמן רב נקודת מעבר בנחל, כבר חשנו עייפות והתשה והקור החל להיות עז. החלטנו להקים את האוהל ליד ולוותר על נקודת הסיום המתוכננת של היום - אגמי Ailanysh. למרות שהמרחק אליהם היה כשני קילומטרים בלבד ובטיפוס מצטבר של כ- 150 מטר, ההחלטה להקשיב לגוף התבררה כנכונה.

יום 4: היום הארוך - אגמי Ailanysh והמעבר אל Altyn Arashan

23 ק"מ, 1200+, 2000-, 11 שעות, קשה (העלאת תרמילים אל Ortok pass בעזרת סוס).

בבוקר קמנו כשהכל סביבנו מושלג. המראה היה מדהים, אך מאידך לא התאפשר לצאת מוקדם כפי שרצינו על מנת להספיק את היום הארוך הזה ולהגיע ל- Altyn Arashan. הארגון של הציוד בשלג מחושב ואיטי יותר, ההליכה היתה איטית, וגם נדרשנו להוסיף מנוחת הפשרה בשמש אחרי שטיפסנו מהעמק המוצל והקר. אגמי Ailanysh והנופים בהמשך היום פיצו בהחלט.

לא זו בלבד שהיום הזה ארוך בקילומטרז, אלא שגם כלל שני פאסים. העיקרי שבהם - Ortok pass דורש טיפוס של כ- 850 מטרים. בקצב שלנו עם התרמילים הכבדים לא היינו בטוחים שנספיק ולכן יולה תפסה רועה עם סוס וסוכם שהוא ישא את התרמילים למעבר Ortok ואנו נוכל לטפס את הפאס במהירות - 2000 סום (100 שקל לשנינו). אני מעריך שאילו היינו מטפסים עם התרמילים היינו נדרשים לעוד שעה וחצי לפחות ולא היה לנו את הזמן הזה אחרי העיכובים של הבוקר.

יום מנוחה: Altyn Arashan

ב- Altyn Arashan תכננו יום מנוחה וכך להנות מהמעיינות חמים, היורטות המסודרות והארוחות ואנו הזמנו מקום מבעוד מועד ב- VIP Travel Guesthouse. כמו כן תאמנו עם ארקינבק - שבגסטהאוטס שלו התארחנו בקארקול - שידאג שירכשו לנו אספקה חדשה בעיר ויסיעו אל הגסטהאוס ב- Altyn Arashan ביום שנגיע. הבעלים של VIP Travel Guesthouse שילם עבור השרות לנהג הג'יפ והוסיף לנו את זה לחשבון. אני מעריך שהעלות היתה בין מ- 50 ל- 100 שח. המחירים זולים להדהים ומאפשרים, האנשים נעתרים לעשות ואינם מתמקחים על כל פרט, הערכנו זאת ולא התמקחנו על גובה המחירים כשביקשנו שירותים כאלה.

ככלל, נראה שעמק Altyn Arashan מתפתח. מתווספים בו אתרי קמפינג גדולים ומודרניים וכנראה שהמקום האותנטי והאינטימי שכלל כשש בקתות המנהלות סביבן מספר מועט של יורטות הולך לאבד את צביונו במהלך השנים הקרובות.

יום 5: היום של השיא -מעבר Ala Kol והאגם.

14 ק"מ, 1400+, 950-, 12 שעות , בינוני-קשה.

ביום הזה עוברים בנקודת השיא של המסלול - הפאס Ala-Kol בגובה 3900 מטרים והאגם Ala Kol שתחתיו. רוב העליה מ- Altyn Arashan מתונה, למעט ההתחלה מהעמק ומאתיים המטרים האחרונים לקראת הפאס - שם השביל מתפצל לשני נתיבים - שניהם תלולים. אנו בחרנו בנתיב השמאלי לכן אני יכול להעיד רק עליו: צר, תלול, עם דרדרת, גם קרח לקראת הסוף, לטפס בזהירות, אבל בטוח.

אפשר לסיים את היום באגם ולהשאר ללינה על שפתו. יש סלעים שהוצבו בחצאי גורן כמגיני רוח ועד ספטמבר גם יש אתר קמפינג קטן עם יורטות, אך הלילות שחווינו היו קרים מאד וליד האגם קר במיוחד, לכן החלטנו להמשיך הלאה לאתר קמפינג הנמצא במורד אל העמק הבא - עמק Karakol.

יום 6: יום המבחן האחרון - מעבר Teleti

17 ק"מ, 1250+, 1300-, 11 שעות, בינוני.

יום טיפוס לנקודה השניה בגובהה לאורך המסלול - מעבר Teleti בגובה של 3780 מטרים. לאחר כל הימים שעברנו, מנטאלית כבר היינו חזקים בטיפוסים ארוכים וכל מה שנותר הוא רק להנות מהנופים היפים.באזו המעבר הנוף הוא ירחי ומיוחד.

ירדנו מהפאס ואל עמק ה- Teleti הגענו לקראת שקיעה. הקמנו אוהל ליד הנחל.

יום 7: היום של השלווה - עמק Teleti ועמק Jeti-Oguz

17 ק"מ, 900-, 5 וחצי שעות, קל.

יום קל של הליכה נוחה עד לשמורת Jeti-Oguz. תחילת היום מנקודת הלינה בעמק Teleti - הליכה ליד נחל, עמק ירוק והרים מושלגים באופק אחרינו. בשלב מסויים צריך לעבור גשר עץ ולידו ממתין רועה שידרוש כסף בעבור המעבר. משהו כמו חמישה שקלים. הוא מתנהג מוזר ועניין של כל אחד ואחת אם לשלם לו, או להתעלם באופן שידרוש מעט אגרסיביות. אנחנו הרגשנו שאנו ביום טוב ושלו, אין לנו רצון להכנס לקלחת תודעתית אגרסיבית והתשלום בעבור זה יהיה 5 שקלים. שלמנו.

חציה האחרון של הדרך הוא שביל ג'יפים ומתחילים להרגיש את הציויליזציה מתקרבת והנוף הפראי דועך ונעלם. אפשר כבר לתפוס טרמפ, אנחנו העדפנו להנות מהליכה עד הסוף.

מהכפר Jeti-Oguz לקחנו מונית ל- Karakol עם עוד שני תיירים. המחיר לארבעתנו היה 800 סום (40 שקל). חזרנו אל גסטהאוס Interhouse karakol.

חזרה ל- Bishkek ולשדה התעופה

המחירים הזולים והנוחות גרמו לכך שגם את הנסיעה חזרה ל- Bishkek בחרנו לעשות בהסעה פרטית עם בן הדוד של ארקינבק ( הבעלים של גסטהאוס Interhouse karakol)

בגלל שבימים הללו התקיימו בקארקול ובסביבתה המשחקים הנומדים העולמיים (World Nomad Games) - אולימפיאדת ענפי ספורט אתניים הנהוגים במרכז אסיה - תאמנו עם בן הדוד שהוא יאסוף אותנו מהגסטהאוס מוקדם בבוקר וייקח אותנו לראות מספר ארועים ומשחקים, לשחות באגם קארקול (לא הספקנו) ומשם לבישקק. סכמנו על מחיר של 7000 סום (350 שח) עבור היום הזה והגענו לקראת שקיעה אל הגסטהאוס שהזמנו בבישקק - Interhouse Bishkek.

בכדי להגיע לשדה התעופה הזמנו מונית שתאסוף אותנו מהגסטהאוס לקראת בוקר. עלות 600 סום (30 שח)

פירוט לגבי בתי הארחה בהם שהינו

קראקול:
גסטהאוס: Interhouse Karakol
* Erkinbek +996700446176
* עלות: 4400 סום (220 שח) לשני לילות + ארוחות ערב ובוקר.
* יש חדרים פרטיים ויש לינה משותפת.
* מקלחות ושירותים משותפים.
* ארקינבק הבעלים דובר אנגלית , לבבי מאד, קיבלנו ממנו עזרה בכל דבר: דאג לתאם עם בן דודו להסעות מבישקק וחזור, לרכוש אספקת אוכל חדשה עבורנו ולשלוח אותה לשטח. דבר נוסף - אנו הזמנו ערב אצלו גם ליום שחזרנו מהמסלול. לצערנו, הוא כבר הודיע לנו בעת ההזמנה שלאותו היום אין לו אלא רק לינה משותפת. אנו הזמנו בכל זאת, אבל כשהגענו אחרי הטראק, החלטנו שאנו רוצים חדר פרטי משלנו והצענו לו שנשלם לו על הלינה שהזמנו ושיעזור לנו למצוא גסטהאוס אחר עם חדר פרטי. ארקינבק ביטל את ההזמנה ולא רצה לקבל את התשלום, ותוך כמה דקות מצא לנו גסטהאוס קרוב אחר עם חדר פרטי והסיע אותנו עם כל הציוד לשם. איני זוכר איזה גסטהאוס זה היה כי הכל היה מאולתר ולא רשמנו הזמנה.


אלטין אראשן:
גסטהאוס: VIP Travel Guesthouse
* עלות: 4500 סום (225שח) - לא זכור לי כמה בדיוק עבור לינה וארוחות בגלל שהסכום כלל בנוסף הסעת אספקת מזון שביקשנו ושימוש במעיינות החמים.
* יש חדרי לינה משותפת בתוך צריף עץ, או מספר יורטות בחצר כחדרים פרטיים. אנו הזמנו יורטה.
* אין מקלחות (אלא במעיינות החמים) והשרותים בחוץ.
* מקבלים שעה במעיינות החמים הנמצאים בצריף קרוב, ואפשר שם להתקלח. מומלץ ביותר.
הבעלים כתב לנו מכתב ממנו למנהלי אתרי הקמפינג באזור אגם Ala-Kol, וביקש מהם שיקבלו אותנו כאורחיו. זה אומר שאם נידרש להשתמש בשרותיהם, נקבל בהנחה כספית. וכך היה.


במורד מאגם Ala-Kol אל עמק Karakol:
אתר קמפינג מוסדר.
* עלות: 2400 סום (120 שח) ללינת לילה ביורטה + ארוחת ערב וארוחת בוקר.


בישקק:
גסטהאוס: Interhouse Bhiskek
* עלות: 2800 סום (140 שח) ללילה. ייתכן שזה עם ארוחת בוקר. לא זוכר.
* צוות דובר אנגלית.
* יש בקומת מרתף מטבח מאורגן עם מקרר , כלי בישול, ופינת אוכל גדולה, ואפשר לשמור אוכל במקרר ולהכין ארוחות. מאד נוח.

טיפים

  • מומלץ להתחיל את ההליכה היומית מוקדם ככל האפשר בכדי להרוויח את שעות הבוקר עד הצהריים שהן היציבות ביותר מבחינת מזג האויר .
  • אם מתחיל לרדת גשם עדיף לעצור ולהיות במחסה על מנת להשאר יבשים ועם כוחות. מזג האויר יכול להשתנות בחזרה לאחר שעה שעתיים ואז אפשר להמשיך ללכת ולהתקדם.
  • את הנסיעות מבישקק לקארקול וחזרה אפשר לעשות עם נהג פרטי. שווה לבדוק עם הגסטהאוס שמזמינים בקראקול. המחירים זולים והנוחות גדולה מאד. תוכלו לתאם עם הנהג שיבקר אתכם במהלך הדרך בנקודות מעניינות.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )