(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חודש וחצי מרגשים בנפאל

בסיפור זה אתאר לכם את המסלול שעשיתי בארץ נפאל המדהימה לפי ציר זמנים, אסביר קצת על המדינה ואתן קישורים לסיפורי הדרך הרלוונטים :)

תאריך הטיולApril 2018
משך הטיול50 ימים
עונה מומלצתבנפאל יש שתי עונות מומלצות לטיול שבהן לא קר מדי והגשמים לא מעיקים מדי: בין ספטמבר לנובמבר ובין מרץ למאי.

רקע כללי

נפאל היא מדינה בעלת טבע מרהיב ומורכבת בחלק רחב משטחה מרכס הרי ההימלאיה ובעקבות כך עשירה בטרקים רבים מהמפורסמים בעולם (האנפורנה, האוורסט...). בנוסף לכך התרבות המקומית יוצאת דופן בחן, בשמחה ובפשטות של האנשים כך שהיא תמיד משאירה חשק וטעם של עוד. הגעתי לנפאל לאחר ביקורים בתאילנד ובפיליפינים, ושם לראשונה הרגשתי שבאמת הגעתי למדינת מזרח אמיתית- למרות שלל חנויות וכיתובים מערביים לכבוד התיירים המטרקים, התרבות והחיים עצמם פשוטים ומיוחדים כל כך. רמת השליטה באנגלית באופן יחסי די גבוהה במדינה כך שלא צפויה להיות לכם בעיה ממשית עם הנושא.

ויזה- בעת ההגעה למדינה ניתן לעשות ויזה לחודש ימים בעלות של כ40$, או ויזה ל3 חודשים בעלות של כ100$. מומלץ להצטייד בכסף מזומן במדויק (אף על פי שברוב המקרים יהיה להם עודף). הארכת ויזה בתוך המדינה אפשרית, בעלות של דולר אחד ליום (מינימיום 15 יום הארכה). בחלק מן המקרים מבקשים בטיסה ממדינות המוצא לנפאל לראות כרטיס יציאה מנפאל, אז מומלץ לקנות מראש כרטיס פיקטיבי במידת הצורך או להכין סיפור טוב על מעבר קרקעי להודו.

בנפאל הנהיגה היה בצד שמאל. בהרבה מקומות בנפאל ניתן להתנייד באופן עצמאי עם אופנוע, מאוד לא מומלץ בקטמנדו ובערים הגדולות (או בכללי- תרבות הנהיגה שם מסוכנת ומזעזעת קצת). יש שלל דרכי התניידות- מוניות, ריקשות קטנות, רוכבי כרכרות עם אופניים, אוטובוסים ועוד.

המטבע מקומי הוא רופי, 30 רופי הינם שקל אחד.
חשוב לציין שטיילנו בזוג אז המחירים שארשום הם המחירים לזוג אלא אם אציין אחרת. הטיול הינו טיול תרמילאי ולכן מגבלות התקציב והלינה בהתאם. סים מומלץ לנפאל- חברת namaste, קליטה יחסית רחבה גם בטרקים.

אפליקציות שימושית לתרמילאים בנפאל בפרט ובמזרח בכלל:
agoda- כמו בוקינג רק של המזרח, עוד מקום להשוות מקומות אירוח
booking- הזמנת מלונות
hostel world- מציאת הוסטלים, בעיקר דורומס
xcurrency- המרת מטבע
airbnb- השכרת דירות וחדרי אירוח
paypal- אפליקציה לתשלום באינטרנט על חדרי אירוח/טיסות ושלל אופציות אחרות, מקובלת ונוחה לשימוש.
maps.me- אפליקצית ניווט. ניתן להוריד את המפות מראש ולנווט בלי אינטרנט, מאוד שימושית. ניתן להיעזר בה אפילו בטרקים השונים!
windy- אפליקצית חיזוי מזג אוויר. כמה שאפשר לחזות מזג אוויר במדינה טרופית...
trip advisor- המלצות על מקומות אוכל, לינה, סוכנויות ועוד...

נפאל מדינה מצוינת בכל ההקשר הקולינרי, היא מציעה שלל סוגים של אוכל מקומי לצד אוכל מערבי. הם מאוד מושפעים בתרבות הקולינרית שלהם מהודו. אל תתביישו לנסות! לגבי אוכל רחוב- נכון שההנחיות הבריאותיות מחמירות מאוד עם אוכל רחוב, אך עם זאת מומלץ מאוד לנסות. אפשר לאכול במקומות שהרבה אנשים אוכלים בהם- זה מצביע על תחלופת אוכל מהירה ומקטין את הסיכון.
מומלץ מאוד לנסות (ואתם תנסו)- את המנה המקומית שלהם- הדל באט.

בסיפור הזה אכתוב בראשי פרקים לפי זמנים את המקומות שהיינו בהם במהלך הטיול בנפאל, ואצרף קישורים לסיפורי הדרך הרלוונטים שכתבתי בקישורים המצורפים שבתחתית העמוד. קריאה מהנה :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

קטמנדו הבירה- 9.4-13.4, 24.5-28.5.

בקטמנדו יצא לנו להיות פעמיים- כשנחתנו בנפאל לפני הטרק ואחרי ההתנדבות בבית יתומים. עיר מגוונת, צבעונית, עם זיהום אוויר גבוהה אך עם סימפטיה מיוחדת.
קישור לסיפור בתחתית העמוד

אנפורנה- 14.4-27.4

טרק האנפורנה המדהים בסוגו, ביופיו ובייחודו. הנופים המשתנים לאורך הדרך בין יערות ירוקים, פסגות מושלגות ומדבריות צחיחות הפכו את חווית הטרק למשהו יוצא מגדר הרגיל.
קישור לסיפור בתחתית העמוד

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

פוקרה והסביבה- 28.4-12.5

העיר השנייה הגדולה בנפאל, עיר רגועה מאוד באופן יחסי לקטמנדו הצפופה. אזור מצוין להירגע אחרי הטרק ולהמשיך לחוות את נפאל המיוחדת.
קישור לסיפור בתחתית העמוד

התנדבות בבית יתומים- 13.05-24.05

לאחר חיפושים רבים מצאנו מקום להתנדב בו בדמות בית יתומים בקטמנדו. חוויה יוצאת דופן שבמהלכה נפגשנו עם ילדים מקסימים והתגלנו לתרבות מופלאה.
קישור לסיפור בתחתית העמוד

מילות סיכום

נפאל המדהימה והמופלאה. ארץ שכל כך קל להתחבר אליה. לאוכל הטעים, לאנשים המופלאים ולנופים המרגשים. הלוואי שאוכל לחזור לכאן לסיבוב שני. מקווה שנהנתם מהקריאה :)

טיפים

  • נפאל מלאה בציוד טיולים מסוגים שונים ובמחירים זולים יותר לעומת הארץ. יש חיקויים ויש מקוריים (ובהתאם לכך גם המחיר), אבל זה מאוד לגיטימי להתאבזר בציוד לטרק לפני היציאה בקטמנדו או בפוקרה הערים הגדולות.
  • במהלך העלייה לגובה תקשיבו לגוף שלכם!! זה הרבה יותר חשוב מכל דבר אחר. אי הקשבה לגוף עלולה לסכן את החיים של עצמכם, ובנוסף לכך אל תלחצו על אחרים שלא מרגישים טוב- זה עלול להיות מסוכן.
  • מצד אחד תביאו ציוד חם, אך מצד שני אל תביאו ציוד מיותר, במיוחד ללא פורטר. תיק כבד פוגע בחוויה
  • להרבה מההוסטלים במהלך הטרק יש אפשרות לעשות דיל שישנים ללא עלות בהוסטל אבל שאוכלים שם שתי ארוחות. אפשר לבקש את זה מבעל ההוסטל בפרטיות כשמגיעים, ולפעמים הם יסכימו ולפעמים לא. אל תקרא לזה דיל ישראלי (למרות שהשם מאוד נפוץ), זה סתם עושה לנו שם רע.
  • אל תזלזלו בטלפון הלוויני! תלכו תמיד בקרבת אנשים שיש להם במידה ואין לכם אחד כזה צמוד.
  • למרות שזה מאוד פשוט לאכול במקמות מערביים מוכרים, תנסו אוכל מקומי ותוכלו במקומות קטנים. לא תצטערו!
  • נפאל מציעה עולם תוכן מגוון מאוד של אטרקציות. ממליץ לחוות כמה שיותר ולא להתרכז רק בטרקים המדהימים אמנם שיש למקום להציע.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )