(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

המנסרה במכתש רמון - טירוף גיאולוגי

עלייה לגבעת הנסרה הנמצאת במכתש רמון, מסלול קצרצר ומדהים

תאריך הטיולOctober 2014
משך הטיוליום אחד
עונה מומלצתסתיו, חורף, אביב. לא בעומסי חום

רקע

המסלול למנסרה קצר ביותר, בערך 1 ק"מ אולי קצת פחות, הוא גם לא לוקח יותר משעה - כולל הכניסה לשטח. למעשה מגיעים לתחתית הגבעה, עולים במדרגות רואים את האבנים וחוזרים בשביל המסומן למטה.
המסלול מתאים לכל מי שאוהב גאולוגיה, הנדסה, צורות יפות, צבעים יפים ונוף מטריף. אך בעיקר לי שנופש במצפה רמון או יורד לאילת ורוצה לעושת מסלולונצ'יק בדרך.
ציוד - כובע (כל המסלול בשמש), 1 ליטר מים ומצלמה!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה לנקודת ההתחלה

המסלול מעגלי!
מגיעים למצפה רמון על כביש 40, עוברים 2 כיכרות (בניהם תחנת דלק להתרעננות אחרי הנסיעה הארוכה) וממשיכים לכיוון מעלה העצמאות (הירידה למכתש רמון), המעלה נחנך ב שנות ה - 50 לאחר 3 שנות עבודה, המתיישיבם הראשונים של מצפה רמון בנו אותו בכדי שיהיה מעבר בטוח ממרכז הארץ לאילת. בסוף הירידה המפוטלת נמשיך בערך 2 ק"מ עד לשילוט מצד ימין "המנסרה", נמשיך על דרך העפר בסימון ירוק לאורך 1 ק"מ עד שנגיע לחניון המנסרה, שם נחנה ונתחיל ללכת.

סיפור דרך

המחניון נוכל לראות את הגבעה המדוברת, (גבעה שחורה עם צורות מוזרות), נצא מהאוטו נשים כובע ונתחיל לעלות בשביל שחור עם מדרגות. יש לכם מושג ממה עשויות המדרגות? ניראה אותכם עד סוף העלייה (בעיקר מפקקים של בקבוקים). בסוף העלייה המתישה (הרבה מדרגות) והקצרה יתיים השביל ונעלה לראש הגבעה, ניתן לראות שכל האבנים למעלה שחוקות, זה בגלל שאנשים זורקים והורסים אותם לכן אני מבקש בכל לשון של בקשה, אל תרדו מהשביל, אל תקחו אבנים (מה תעשו איתם?) ותשאירו נקי אחריכם!
לאחר שבינו לוהסתכלנו על הצורות המוזרות (משושים, מחומשים וכו) נחפש עמוד עץ קטם עם חץ שחור לירידה מהמנסרה, נרד בשביל! ונחזור לאוטו. פה מסתיים המסלול.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

היווצרות המנסרה

ארבעה שלבים פשוטים קרו פה:
1. תחילה הייתה אבן חול למעלה מתחתיה שכבה של מי תהום ומתחת עוד סלע משקע
2. בגלל שמקום זה נמצא על קו שבר גאולוגי מתרחשות הרבה פעולות מגמטיות, לדוגמא גוש גדול של מגמה (לבה מתחת לפני הקרקע - אבן מותכת) העלה והתקרב אל פני השטח.
3. אבן החול לא עמדה בחום הרב ושינתה את ההרכב שלה - הפכה לקוורציט (סלע חול אפוי)
4. גוש המגמה ירד, המים שהיו מתחת לקוורציט והקרבה שלה לפני השטח גרמו לה להתקרר מהר, שדברים מתקררים הם נדחסים. עוד עובדה היא שהצורה הכי מאוזנת בטבע (פיזיקלית) היא עיגול (הלחץ מכל המקומות שווה) אבל אם נשים המון עיגולים אחד מסביב לשנו יהיה מרווח בניהם, בטבע אין כזה דבר אז הם נדחסו והפכו לצורות גאומטריות כמו משושוים ומחומשים.
ניתן לעשות בועות סבון בכלי ולראות שגם הם יוצאות עם םעותו ולא עגולות!

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )