(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבוע צלילה במלפסקווה

כמה ימי צלילות מעולות וחופש באי הקטן והיפה שמצפון לסבו

תאריך הטיולMarch 2018
משך הטיול6 ימים
עונה מומלצתשיא העונה בחודשים מרץ עד יוני. אפריל העונה המוצלחת ביותר עם ראות טובה למים וסיכויים טובים יותר למפגשים עם כרישים ומנטות.

רקע

כארבע שנים אחרי הביקור הראשון שלנו באי החלטנו לחזור למלפסקווה לכמה ימים מרוכזים של צלילות ואווירה טובה של אי פיליפיני קלאסי. באתר נמצא סיפור דרך שלנו שכתבנו אחרי הטיול הראשון שתמצאו בו הרבה מן הפרטים שנכתוב כאן (בין היתר גם מפני שלא היינו הרפתקנים מידי ושמחנו לחזור גם הפעם פחות או יותר על אותם דברים שעשינו אז), אבל בכל זאת נראה לנו מועיל לכתוב סיפור נוסף בעקבות החוויה העדכנית. בזמנו הגענו לאי מעט אחרי שפקד אותו אסון טייפון יולנדה, ועל כן היו מעט תיירים. הפעם מצאנו אי עמוס במלונות, מסעדות ותיירים באמת מכל מקום בעולם (קוריאנים, ארגנטינאים, מלזים, גרמנים, שוודים ומי לא, כולם כאן). ברגע הראשון דיי נרתענו, אבל מהר מאוד הבנו שוואלה עדיין אווירה טובה. הופתענו גם לגלות שהמחירים לא השתנו ואם רק רוצים אפשר לצלול, לישון ולאכול פה יחסית בזול. בקיצור, אמנם אם מחפשים אי מבודד וחופים נטולי אדם זה לא המקום, אבל שילוב של צלילות ייחודיות, מים בצבע חלומי ואחלה היצע של לינה ואוכל הופכים בעיניינו את מלאפסקווה ליעד ששווה ביקור נוסף.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הגעה

ההגעה למלפסקווה מסבו כרוכה בנסיעה דיי ארוכה לכפר Maya, ומשם שייט של 45 דק׳. למאיה ניתן להגיע באוטובוס (ממוזג בחמש שעות, לא ממוזג בארבע שעות) בעלות של כ- 150-250 פיזו. האוטובוסים יוצאים מתחנת האוטובוס הצפונית של סבו.
אפשר גם לקחת מונית, וכך לקצר את הנסיעה בחצי.
ממאיה יוצאות סירות כל חצי שעה במהלך היום והן עולות 100 פיזו לאדם.
אנחנו נחתנו בסבו ב- 14:00 בצהריים וידענו שאם לא נגיע עד 18:00 למאיה ניאלץ לקחת סירה פרטית יקרה. התמקחנו עם נהגי המוניות בשדה ושילמנו 2500 פיזו לוואן מפנק.
בחזרה, יצאנו ממלפאסקווה בצהריים, עלינו על סירה קטנה (20 פיזו לאדם) שלקחה אותנו לסירה קטנה פחות שהביאה אותנו למאיה (100 פיזו לאדם). הגענו לשם עם שתי מטיילות נוספות שהיו בדרך לסבו. אחרי מיקוח קצר עם נהג מונית סגרנו על 1500 פיזו לארבעתנו למונית קטנה.
בניגוד לביקור הקודם שלנו נדמה שהשייט לאי וחזרה יותר מסודר ואפילו נראה שבקרוב יהיה יסיימו לבנות מזח כך שלא יהיה צורך לקפוץ עם התיקים למים בגובה הברכיים בירידה מהסירה. החברה גם פחות מנסים לרמות והמחירים אחידים.

לינה

יש באי אפשרויות לינה בכל הרמות. את המקומות היקרים יותר ניתן להזמין באתרי המלונות הגדולים (אנחנו הזמנו את הלילה הראשון דרך Agoda אחרי השוואה עם כמה מתחרים). המחירים לחדר זוגי נעים בין 500 פיזו ל- 5000 פיזו בערך. כדאי לנסות ליצור קשר עם המלון כי בחלק מהם נותנים הנחות גדולות על הזמנה ישירה.
את הלילה הראשון עשינו ב- Slam’s resort. זה מקום נחמד במיקום מצוין אבל לא ממש על קו המים. יש בו בריכה, מסעדה ובר. החדרים נעימים בסה״כ, ועם מקלחת חמה. החדר עלה לנו 2000 פיזו.
לא היו חדרים פנויים ללילות הבאים, אז חיפשנו מקום אחר. התלבטנו בין Blue Corals Beach Resort לבין BB’s. הראשון מלון עם חדרים קטנים מאוד אבל עם מרפסת לים. השני ״חושות״ מרווחות ברמה הכי בסיסית שאפשר לתאר - רצפה שבורה, רמת נקיון לא מרשימה, מאוורר בלבד ומים קרים במקלחת. המקום נמצא במרכז הכפר, צמוד למסעדת Ging-Ging, ולמועדון איתו צללנו - Sea Slug. יש לכל חדר מרפסת והמון אופי. בסביבה מלא תרנגולים שמחכים לקרבות יום א׳, וגינה נחמדה ומתוחזקת. בחרנו כמובן ב- BB’s ושילמנו 600 פיזו ללילה בתמורה לאוירה מצוינת של חיי אי.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אוכל ומסעדות

היינו דיי עקביים לאורך השבוע, אכלנו בשלוש מסעדות בלבד ויכולים לספר רק עליהן. ארוחות בוקר אכלנו אצל Ging-Ging הפשוטה שנמצאת במרכז הכפר. יש להם שייקים טובים ואוכל לא יקר. אהבנו שם במיוחד את ארוחת הבוקר הפיליפינית עם דג מטוגן, אורז וביצת עין כפולה.
בצהרים בימים של צלילות ב- Gato לקחנו מ- Ging-Ging סנדוויצ׳ים עם טונה וביצה, שהיו סבירים.
אחת מארוחות הערב אכלנו במסעדה תאילנדית (דקורה במפה). אוכל נחמד לגיוון אבל לא מצוין.
בשאר ארוחות הערב / צהריים אכלנו ב- Ocean Vida על החוף. זה מקום מעט יקר (350 פיזו למנה ממוצעת, 120 לשייקים) אבל עם אוכל ממש מעולה! טעים במיוחד, לחובבי הג׳אנר, ה- Kinilao שלהם - מנת דג נע בסגנון פיליפיני. גם השייקים והמיצים הטבעיים שלהם מצוינים ובערבים יש Happy Hour שווה על הקוקטיילים (הקוקטייל אבטיח מצוין). הישיבה במרפסת עם נוף לים או על שולחנות נמוכים עם פופים על החוף.

מועדוני צלילה

באי הרבה מועדוני צלילה. צללנו עד כה עם שניים מהם שאת שניהם בחרנו מאותה סיבה - הם היו הכי זולים ונראו פשוטים ובלי יותר מדי צוללים. בטיול הנוכחי צללנו עם מועדון בשם Sea Slug. זה מועדון בבעלות פילינית, וכל אנשי הצוות והמדריכים בני האי. קיבלנו מדריך צמוד, מאק, שהיה מאוד נחמד. כל מה שביקשנו קרה - בחרנו מתי לצאת ואיפה לצלול. הם הוציאו בשבילנו סירות גם אם היינו רק שנינו ואף פעם לא אמרו שמשהו לא אפשרי. הצוות על הסירות מקצוענים ונתנו שירות מעולה. מאק עצמו היה צוללן בינוני אבל חדור מוטיבציה והיה ספוטר לא רע אבל לא מצטיין. מה שכן, המדריכים לא טרחו יותר מידי לשמור על הריף - לא היה נראה שמישהו בכלל חושב פעמיים לפני שהוא מניח סנפירים על אלמוגים, מציק לסרטנים או מנער אלמוגי מניפה כדי למצוא סוסונים עבור הצוללים. לא נראה אגב שמועדונים אחרים מתנהגים מאוד שונה. עדין אחרי הרבה שנים של התנהגות כזו ומספרים אדירים של צוללים הסביבה התת ימית של מלפסקווה נראית טוב. זה בכל מקרה עדיף על דייג הדינמיט שהיה נהוג לאורך שנים באיזור.
לגבי מחירים, הם לוקחים 1200 פיזו לצלילה כולל ציוד, או 1000 פיזו ללא ציוד. על 10 צלילות קיבלנו צלילה חינם. אין תשלום נוסף על סירות או הגעה ל- Monad Shoal (יש מועדונים שלוקחים 250 פיזו נוספים). המחיר לא כולל תשלום יומי של 200 פיזו מיסי שמורה.
גם הפעם התרשמנו שהמועדונים הגדולים והמוכרים יותר הם מפעל שהרבה פחות נעים לצלול בו ושמחנו מאוד על הבחירה. לפני העזיבה, החברה במועדון שטפו לנו את כל הציוד שחיכה לנו ביום הנסיעה מצוחצח ומיובש מוכן לאריזה.

אתרי צלילה

סביב האי מלפסקווה כמה אתרי צלילה מעולים. הבולטים בהם הם Monad Shoal, Gato Island ו- Light House בהם צללנו, וגם Kimod Shoal שבאפריל ומאי מאפשר סיכוי לא רע של מפגשים עם להקות פטישנים ומנטות בצלילת מים כחולים.
שמענו גם על Chocolate island שאמור להיות לא רע למקרו, אבל לא צללנו בו.
בפרקים הבאים נתאר בהרחבה על שלושת אתרי הצלילה בהם צללנו.

Monad Shoal - כרישי שועל ומנטות

זהו אתר הצלילה המפורסם של מלפסקווה שהפך אותה ליעד צלילה מבוקש. בכל בוקר, עם הזריחה עולים מהמים העמוקים שסביב הריף כרישי שועל (Thresher shark) לתחנת הניקוי. הם שוחים לאט, פותחים פה ונהנים מטיפול שיניים. הכרישים המיוחדים הללו אומנם נפוצים בחלקים גדולים של האוקיינוסים בעולם אבל יש מעט מאוד אתרי צלילה עם סיכויים טובים לראות אותם, ביניהם איי האחים במצרים, Monad Shoal ו- Moalboal בפיליפינים, האחרון עם סיכויים נמוכים משמעותית אבל יש תצפיות מדי פעם.
Monad Shoal מאוד פופולארי כאמור וכדי לעשות סדר הציבו בתחנת הניקוי כבל שמתוח לאורך המדרון בעומק 24 מטרים, ומאחוריו מתבקשים הצוללים להמתין על הקרקע כדי לא להפריע לכרישים. זו נקודה מעולה לראות אותם, אבל בכל צלילה באתר התחלנו דווקא בירידה לעומק 30 מטרים ושחיה לאורך הקיר. זכינו ככה לכמה מפגשים קרובים מאוד אבל ראות לא מדהימה ומעט מדי תאורה בעומק בשעות הבוקר המוקדמות הופכות את תחנת הניקוי הרדודה יותר לעדיפה. צללנו כאן בכל זריחה (ארבע צלילות סה״כ) ובכל פעם ראינו לפחות שני כרישי שועל ובשתיים מהצלילות גם מנטות. שימו לב שאסור לצלול כאן עם תאורה מלאכותית מכל סוג.
ב- Monad Shoal יש אזור נוסף שנקרא ה- “Manta Point”. זוהי נקודה עם תחנת ניקוי שמגיעות אליה מנטות בשעות היום. צללנו שם שתי צלילות וראינו שתי מנטות דיי מקרוב, שלושה White tips, גרופר גדול, מנטיס שרימפס ועוד מציאות. הראות הייתה דיי גרועה אבל זה לא תמיד ככה.

Gato Island - מערה, כרישי White tip ומקרו משובח

אתר מעט רחוק יותר - כשעה שייט מהאי. עושים שם בדר״כ שתי צלילות. הראשונה, צלילת מערה. בעצם חוצים את האי מצד לצד מתחת למים. זו מערה דיי רחבה ויש לה רק שתי יציאות (אי אפשר ללכת בה לאיבוד). רק בקטע מאוד קטן לא רואים את היציאה או את הכניסה, אבל כדאי להיות עם פנס. בתוך המערה אלמוגים יפים וסיכוי לחיות קטנות. ביציאה נחים על הקרקע כרישי White tips גדולים שבורחים החוצה כשצוללים עוברים. בשתי הצלילות שצללנו כאן ראינו את הכרישים. בראשונה קיבלנו ממש תצוגה עם סיבובים של אחד הכרישים בתוך המערה וכמה מעברים קרובים אלינו. המלצה - אם אתם צוללים בקבוצה, נסו להגיע ראשונים ליציאה, אחרת יתכן שצוללים אחרים יבריחו את הכרישים לפני שתגיעו.
ביציאה מהמערה ראינו שני זוגות Cuttle fish גדולים מאוד, סוסוני ים, חשופיות וכו׳.
הצלילה השניה שעושים בגאטו היא צלילת מאקרו נטו. הריף אומנם מעולה, עם קירות גדולים מכוסים לחלוטין באלמוגים רכים אדומים/כתומים, אבל הראות תמיד גרועה מאוד. ראינו כמה נחשי ים, מורנות, חשופיות שונות, סוסונים ופרוג קטן. לעיתים אפשר למצוא כאן Pigmy Sea Horse, אדום או צהוב על שני אלמוגים מוכרים. אנחנו לא מצאנו אותם הפעם. צוללים אחרים סיפרו שראו Cat shark קטן מתחבא בנקיק.

Light House - הזדווגות דגי ה- Mandarin

אתר נוסף שהופך את מלפסקווה למיוחדת. סביב אלמוג מוכר מתקבצים בכל ערב מעט לפני השקיעה מספר יפה של צוללים מקווים לזכות במבט קרוב בהזדווגות של דגי ה- Mandarin. אלה דגים קטנים מאוד, ויפים מאוד עם גוף ופנים צבעוניים. הם שוחים באלמוג שלהם וממש אחרי שקיעה נוטים לטפס בזוגות כלפי מעלה ולהזדווג בסוג של ריקוד יפה. המחזה היה זכור לנו כמשהו קסום לחלוטין, אבל בשתי הצלילות שעשינו הפעם היו מעט יותר מדי צוללים מסביב ונראה שעומס הצוללים עושה לריף שמסביב רע מאוד, ככה שהחוויה לוותה בתחושות מעורבות.
בשתי הצלילות, אחרי 20 דקות של שהיה סביב האלמוג של ה- Mandarin המשכנו ל- 40 דקות נוספות של צלילת לילה רדודה. ראינו בהן סוסוני ים, הרבה חשופיות, תמנון ועוד… הראות נוראית אבל עם מדריך חד ועיניים טובות תהנו מצלילת מקרו מעולה.

סיכום העלויות שלנו

הגעה ועזיבה מהשדה - 2200 פיזו לאדם כולל מוניות הלוך חזור ושייט.
ארבעה ימי צלילה מלאים (שלוש צלילות ביום) - 11800 פיזו לאדם.
לינה - 600 פיזו ללילה.
אוכל/שתיה - 1000 פיזו לאדם ליום.
סה״כ - 430$ לאדם לכל הטיול (לא כולל טיסות).

טיפים

  • אי אפשר להעביר יום במלפסקווה בלי לשמוע את השם Kalanggaman. זהו אי קטן וכנראה יפה שנמצא במרחק שייט קצר. בכל הליכה על החוף יציעו לכם להזמין שייט לשם. לא היינו אז אנחנו לא יודעים להגיד אם שווה לקפוץ, מוזמנים לכתוב בתגובות אם יצא לכם.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )