(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Markha Valley ופאס נוסף ב-5 ימים

טיול בעמק markha המדברי באופן עצמאי ועליה לפאס נוסף כתוספת למסלול הקלאסי

תאריך הטיולAugust 2018
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתיוני עד ספטמבר

רקע

עמק מארקה המדברי נמצא כשעתיים נסיעה דרומית לעיר לה.
העמק מושך תיירים רבים עקב נופיו המדבריים המשולבים עם קרחונים ופסגות מושלגות לצד כפרים קטנים המאפשרים לעשות את המסלול ללא ציוד וללא מדריך.
סביב המסלול הקלאסי ישנם מסלולים רבים שבדרך כלל מצריכים אוהל וציוד רב יותר.
אנחנו בחרנו לעשות את המסלול הקלאסי ולשלב בו פאס נוסף כטיול יום.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 1 – יציאה מ-Leh ל-Chiling והליכה ל-Skiu

יצאנו ב07:00 מleh לchiling במונית בעלות 2300 רופי (זול מאוד) מהסוכנות של פנדו.
נהג המונית היה צעיר ולא דיבר אנגלית כלל וכשהגענו ל”chiling” להתפעתנו גילינו שהנהג הוריד אותנו בעיר אחרת מרחק 11 ק”מ מהיעד. לאחר שיחת טלפון לווינית בעלות 20 רופי לדקה מהמקומיים התקשרנו לסוכנות. חיכינו כשעה וחצי עד שהנהג חזר ולקח אותנו ליעד הנכון. כמובן שגם הפעם הנסיעה לא הלכה חלק ונאלצנו לחכות שעתיים בגלל עבודות בכביש ולבסוף הגענו לchiling ב13:00 ומשם התחלנו את המסלול בגובה 3200 מטר (נמוך יותר מleh).
ההליכה ביום הזה למזלנו הייתה קצרה ולאחר שעצרנו בדרך לארוחת צהריים הגענו לskiu ב16:00 בגובה 3450 מטר.
בכפר הקטן קיבלה את פנינו מקומית ונתנה לנו פתק עם השם של הhomestay שבו נתארח – המקומיים עושים חלוקה שווה ביניהם באירוח במחיר זהה של 1200 רופי לאדם כולל ארוחות .
בכל homestay תקבלו חדר עם מזרונים על הרצפה ושמיכות. יהיה מקום לארוחות בו ניתן למלא מים מסוננים לבקבוקים שהבאתם ובו תקבלו את ארוחת הערב באותו היום תמיד באיזור 19:00\19:30 ובו תאכלו את ארוחת הבוקר על פי השעה שתבקשו. בבוקר תקבלו ארוחת צהריים ארוזה לדרך שתכלול –מיץ, תפוח אדמה מבושל, ביצה קשה, מעט מלח מאפה מקומי (מלוח\מתוק) וחטיף שוקולד.
ניתן להתקלח במים חמים בחדר המיועד לכך שאין בו כלום פרט לדלי שתקבלו עם מים חמים ומשפך קטן – בחלק מהמקומות ניתן לבקש מגבת. לצד החדר הזה יהיו שירותי חור שהם השירותים היחידים שיש. ממש חדר עם חור ללא מים וללא נייר טואלט לכן יש לבוא מצויידים מראש.

יום 2 – מ-Skiu ל-Markha

קמנו ב06:30 והתארגנו אכלנו ארוחת בוקר ב07:00 שכללה מאפה דמוי ספינצ' עם ממרחים - ארוחת הבוקר הזו היתה די דומה גם בשאר הימים בהמשך כשלפעמים קיבלנו צ'אפאטי ולפעמים מאפה מטוגן. לאחר ארוחת הבוקר יצאנו למסלול ב08:00.
ההליכה ממשיכה בעמק המדברי לצד נהר כל הדרך שברובה היא מישורית עם עליות קלות ולבסוף יש עליה קצרה לכפר מארקה.

ההליכה הייתה ארוכה ובמהלכה עצרנו מספר פעמים למנוחה קלה באוהלי תה. מעט לפני מרקה לא ראינו שיש גשר ולכן חצינו את הנחל בסנדלים - מאוחר יותר ראינו מרחוק גשר שהתמוטט אך לא היינו מספיק קרובים כדי לדעת האם אפשר היה ללכת עליו או שגם ככה היה צריך לחצות את הנחל. המשכנו עוד קצת ולבסוף הגענו לmarkha ב17:40 בגובה 3900 מטר.
מצאנו homestay מעט מרוחק מהכפר מרחק 15 דקות הליכה ובו העברנו את הלילה.
בערב החלטנו שהיעד הבא לא יוכל להיות hankar כפי שרוב האנשים עושים את המסלול מכיוון שהיא נמוכה מידי - גובה 4000 מטר ונימאלינג שאחריה היא בגובה 4800 מטר. רוב האנשים עושים כך את המסלול כי זהו המקום האחרון בו ניתן להתאכסן בhomestay. החלטנו שביום הבא נמשיך מעט יותר ונגיע ל-tachuntse.
כששאלנו את המקומיים הבנו שבמחנה הזה ניתן להשכיר אוהל ולא יהיו homestays.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

יום 3 – מ-Markha ל-Tachungtse

ביום הזה החלטנו שניתן להתחיל מאוחר כי זה יום לא ארוך ולכן לאחר התארגנות וארוחת בוקר יצאנו ב09:00 למסלול. הגענו להאנקאר ב13:30 ושם עצרנו לאכול צהריים באוהל תה ומשם המשכנו עוד כשעתיים עד שהגענו לtachungtse בגובה 4280 מטר. בשעתיים האלו הספקנו לראות מגוון רב של חיות החל מנשר ועד עזי בר. שם מצאנו שאפשר להשכיר אוהל וארוחות במחיר זהה של 1200 רופי לאדם כשבאוהל יש מזרונים עבים ושמיכות והארוחות זהות לhomestay.
במקום יש רק כ5 אוהלים להשכרה וצריך לקחת את זה בחשבון. ראינו במחנה אוהלים נוספים של קבוצות מאורגנות שהגיעו למסלול מלווים במדריך וסוסים.
במקום יש נביעה שממנה ממלאים מים לבקבוקים – אנחנו השתמשנו בנוסף בכדורי כלור למים האלו.

יום 4 - הליכה מ-Tachungtse ל-Nimaling

ביום הזה התארגנו מוקדם ויצאנו ב07:00 מתוך כוונה להספיק לטפס לפאס ליד nimaling ולחזור לnimaling באותו היום כדי לישון שם.
היום מתחיל בעלייה בנוף מדברי והתרחקות מהנחל של העמק כשעדיין ממשיכים להשקיף עליו. לאחר כשעתיים וחצי הליכה הגענו ל2 אגמים יפיפיים שבמרכז האגם העליון ישנו פסל של בודהה שבדיעבד גילינו שהוא שם רק כחודש.

נחנו מעט באגמים והמשכנו הליכה של שעה וחצי לnimaling אליה הגענו ב11:30. (גובה 4800 מטר). במחנה הזה ניתן להשכיר אוהל וארוחות במחיר 1400 רופי לאדם.
נחנו במחנה אכלנו צהריים ואפילו ישנו מעט באוהל וב14:00 אחרי שיחה והתייעצות על המסלול עם המקומיים יצאנו לעבר הפאס שמוביל לlato.
ההליכה היא פשוט אל עבר הפאס שניתן לראות מהמחנה, אך אין שביל ופשוט בשלב מסויים התנתקנו מהנחל והתחלנו לעלות על צלע ההר כדי שהעלייה תהיה מתונה יותר. הגענו לפאס ב16:50 בגובה 5344 מטר. לאחר שנחנו מעט וצילמנו את המקום ירדנו חזרה לnimaling אליה הגענו ב19:00 כשעדיין מואר ומעט לפני השקיעה בדיוק בזמן לארוחת הערב.

יום 5 – חציית הפאס והגעה ל-chokdo

לאחר התארגנות וארוחת בוקר יצאנו למסלול ב07:10. היום מתחיל בעליה היישר לעבר הפאס אליו הגענו ב09:30 בגובה 5285 מטר.
לאחר מנוחה תמונות ועוגיות התחלנו את הירידה לעבר chokdo.
הירידה היא תלולה לעמק מדברי ויפיפה המשלב צבעי אדום טורקיז וחום.
השביל הוא לעיתים בצמוד לנחל ולעיתים מתפס מעליו משני הצדדים.
ב13:30 החלטנו לעצור במקום מוצל (אין הרבה כאלו) ובו ישבנו לאכול את ארוחת הצהריים שקיבלנו בnimaling.

המשכנו ללכת ולאחר כ20 דקות חלפנו על פני אוהל תה שממוקם ליד מחנה למי שעושה את המסלול מהצד השני. פרט לאוהל תה הזה לא היה כלום לאורך הדרך. המשכנו ללכת כשבשלב מסויים השביל פחות ברור וישנם שלטים שזהו chokdo, לאחר עליה לבית שראינו הבנו שזה לא המקום אליו מגיעות מוניות. שאלנו מקומית היכן ניתן להשיג מונית והיא הכווינה אותנו לשביל עליו המשכנו וב15:15 הגענו לבסוף לchokdo בגובה 4000 מטר.
שם ביקשנו מהמקומיים להזמין לנו מונית ובינתיים ישבנו לשתות צ’אי ולנשנש עד שהמונית הגיעה ב16:30 בעלות 2800 רופי - עלות גבוהה מזו של הסוכנויות בלה אם היינו מזמינים מראש. כלומר, בדיעבד אנו ממליצים להזמין מראש כי כך לא צריך לחכות והמחיר זול יותר, לנו נאמר שיש שם הרבה מוניות אך זה לא המצב. ב18:30 הגענו חזרה ללה.

טיפים

  • אין צורך במדריך - המסלול מסומן היטב במאפס-מי והשביל ברור לאורך הדרך.
  • חשוב להביא בקבוקי מים - אותם ממלאים בדרך - לא ניתן לקנות מים בבקבוקים. במידת האפשר כדאי להביא גם כדורי כלור.
  • אין סיבה לישון בהאנקאר, הגבהים יותר מתאימים בtachungtse .

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )