(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הרי הרילה בולגריה - 4 ימים בספטמבר

טיול של שתי בנות 19 בהרי הרילה בבולגריה לקראת סוף העונה.

תאריך הטיולSeptember 2018
משך הטיול4 ימים

מבוא

החלטתי לכתוב את סיפור הדרך שלנו בשנה איחור, אחרי שמספר אנשים ביקשו ממני המלצות ושאשלים להם פרטים. מקווה מאד שביחד עם סיפורי הדרך האחרים שבאתר תוכלו לקבל תמונה מלאה של הטיול.
אנחנו טסנו עם WizzAir שהיו לה את הטיסות הכי זולות שמצאנו, אני יודעת שגם לRyanAir יש טיסות זולות לאיזור. נחתנו והמראנו מסופיה ובילינו בה יום שלם (שני לילות) שהספיק לנו.
בנוסף, תכננו לטרק 5 ימים, אבל שינינו את דעתנו אחרי יום קשה במיוחד ויצאנו מהטרק בדרך לא סטנדרטית (אתאר אותה בהמשך, אך גם אתן המלצות אחרות).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

הכנות

להוריד אפליקציות:
1. Mapy.cz ובתוכה להוריד את המפות של בולגריה שיהיו זמינות אופליין - כשהפלאפון על מצב טיסה (זו האפליקציה שטובה לטרק עצמו).
2. google maps ובתוכה להוריד מפה של בולגריה שתהיה זמינה אופליין (זו אפלירציה שטובה יותר לערים ולנסיעות ופחות לטרק).
3. להוריד google translate ובתוכו להוריד את המילון אנגלית-בולגרית. אם יש קושי עם אנגלית אפשר גם להוריד מילון עברית-בולגרית אבל הוא פחות טוב. הבולגרים לא מדברים אנגלית בגדול.
4. אפשר גם להוריד את האפליקציה של Wizzair. ההתעסקות עם כל הטיסות תהיה יותר נוחה דרכה.

הרעיון: יום ההגעה (נחיתה בצהריים) הוא יום נסיעות. אנחנו בחרנו לישון בבקתה שנקראת Pionerska שנחשבת בתוך הכפר Pinichishte שאפשר להתחיל ממנה את הטרק בלי נסיעות נוספות למחרת. אחר כך טרק, כמה זמן שתרצו ואז חזרה לסופיה ובילוי בסופיה.
המלצה: תכוונו להגיע לפחות שני לילות לפני הטיסה לסופיה ולא לילה לפני כי הטיסה מוקדמת בבוקר, כך אם משהו ישתבש ביום הנסיעה המתוכננת שלכם לסופיה לא תאחרו את הטיסה.
כסף: אנחנו החלפנו מעט שקלים לכסף בולגרי (לבה) בארץ, לא בנתבג. כדי שיהיה לנו למטרו שמגיעה לתחנה המרכזית. בנוסף הבאנו איתנו כמות מספיקה של דולרים. החלפנו את הדולרים (אפשר גם יורו) בתחנה המרכזית בסופיה. לא מומלץ להחליף בשדה התעופה כי העמלה גבוהה. דאגו שיהיה לכם כסף ספייר. תחלקו את הכסף בין כל הארנקים שלכם כדי שבמקרה של גניבה לא כל הכסף יאבד.

יום הנחיתה - הגעה לבקתת Pionerska שבPininchishte

לבדוק אוטובוסים בעזרת האתר rome2rio שהוא המוביט של אירופה. הוא פחות טוב ממוביט.

בגדול תצטרכו לקחת מטרו משדה התעופה לתחנה המרכזית בסופיה. משם אוטובוס לDupnitsa ומשם אוטובוס לSapareva Banya. משם מונית לבקתה הראשונה (בלילה לפני הטיול). שם הבקתה בה אני ישנתי – Pionerska. אני הזמנתי אותה דרך Booking.com או aribnb, אני לא בטוחה.
זו בקתה נעימה עם חדרי מעונות, אנחנו היינו בחדר לבד. היה וויפיי.

שימו לב 1: יש תחנת מטרו בשדה התעופה, בטרמינל 1. הנחיתה שלי הייתה בטרמינל 2, אז היינו צריכות לקחת שאטל פנימי של השדה (חינמי) לטרמינל 1 ולקח לנו זמן להבין את זה. נסו ברגע שאתם נוחתים להבין איפה אתם. יכולים לחפש עמדת information.

שימו לב 2: התחנה המרכזית בנויה משני מבנים גדולים, אחד התחנה המרכזית של האוטובוסים והשני תחנת הרכבת. ביניהם יש עוד מסוף אוטובוסים קטן. כשאנחנו שאלנו במבנה של האוטובוסים הפנו אותנו לכיוון המסוף, לא הבנו ונכנסנו לתחנת הרכבת. בזבזנו הרבה זמן.

שימו לב 3: כרטיסי אוטובוס הם עם מקומות ישיבה, שבו במקום שלכם.

הצטיידות לדרך בבולגריה: הבאנו כל אחת שני בקבוקים של ליטר וחצי מהבית. לגבי אוכל אני ממליצה לאכול בוקר וערב בבקתות, לא להסתבך עם לסחוב עליכם את כל האוכל וחס ושלום להיתקע שעות בסופיה בחיפוש אחר בלון גז (שאסור להעלות למטוס ולכן חייבים לקנות בבולגריה). יש סופר Lidl גדול מרחק הליכה מתחנת האוטובוס בDupnitsa, לכו אליו. תקנו בו דברים קלים לארוחות צהריים. בוקר וערב קונים בבקתות. תקנו שם גם מפה של הרי הרילה, אם יש, בקנה מידה של 1:50,000. אנחנו קנינו את המפה והצטיידנו בSapareva Banya, לא יודעת לגבי המפה אבל ההצטיידות שם הייתה טעות, זו עיר פיצית.

אם יש לכם זמן, שווה להסתובב בSapareva Banya לפני הנסיעה לבקתה, יש שם מזרקה יפה או משהו.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טרק

יש לי מספר הצעות לטרקים:

שלושה ימים:
Pionerska->Ivan Vazov->Malyovitsa->Rila Monastery

האחרון הוא מנזר רילה שממנו יש (או לפחות אמור להיות) אוטובוס ישיר לסופיה. יכול להיות שתפספסו אותו ביום שבו תגיעו לשם, נכון לשנה שעברה הוא היה ב18:00.

חמישה ימים:
Pionerska->Ivan Vazov->Rila Monastery->Ribni Ezera->Granchar->Borovets
כאשר את הירידה לBorovets אתם עושים ברכבל.
החסרון במסלול זה הוא שחצי מהדרך מהמנזר לRibni Ezera היא על כביש. אפשר לקצר את היום ולעשות את החלק הזה בטרמפ/מונית.

מה שאנחנו עשינו:
Pionerska->Ivan Vazov->Malyovitsa->Ribni Ezera וביום האחרון נסענו לסופיה, יצאנו מהשמורה בSamokov.
מMalyovitsa לRibni Ezera היה יום הליכה מאד מאד ארוך, עוברים בו שני רכסים והוא קשה, לקח לנו 12 שעות הליכה נטו והגענו כשהחשיך. לא עשינו עצירות. בנוסף, הבנו שתכננו להגיע לסופיה ביום לפני הטיסה וזה הרגיש לנו צפוף. החלטנו לצאת מSamokov, אז לשם הדרך הייתה מאד יפה והיו אגמים נוספים, הייתה בקתה הקצה הדרך. המשכנו הלאה והגענו לאתר סקי (שפעיל בקיץ כאתר נופש) עם מלון שנראה קצת יקר. מהמלון יוצא אוטובוס לעיר הקרובה שפספסנו. אחרי התחננות מעטה ולהראות ילדות קטנות ומסכנות עובדי המלון סידרו לנו מונית לעיר שממנה אוטובוס ישיר לסופיה. בוויפיי של המלון הארכתי את ההזמנו שלו להוסטל בסופיה ומשם הסתדרנו.

אתעכב על היום הראשון שהוא משותף לסלולים:
אפשר לעלות ברכבל שהוא מרחק הליכה מהבקתה, אנחנו עלינו ברגל על המסלול הירוק – דרך בקתת Skakavitsa. בבקתה אפשר להשאיר תיקים ולעלות חצי שעה ברגל לראות את מפל Skakavitsa לפני שממשיכים בעלייה לשבעת האגמים, מומלץ. Ivan Vazov היא בקתה מעולה ונעימה. פגשנו בה הרבה מטיילים, דיברנו איתם, הייתה אווירה טובה. חוץ מזה רואים משם שקיעה מהממת. העליה ברגל נפגשת עם תחנת הרכבל, לעלות ברכבל רק מקצר את הדרך. בכל מקרה המלצתי היא לישון בIvan Vazov. אם תעלו ברכבל יהיה לכם יותר זמן באגמים.

באופן כללי על הבקתות: על ההר אין קליטה, אין וויפיי ואין שקעים. אין מקלחות. יש מים ראויים לשתייה בברזים. לא תמיד יש סבון.
במנזר רילה יש חשמל ואני חושבת שגם ווייפיי.

סופיה

ישנו בהוסטל H2O family שהיה זול מאד. אם מישהו אחד יזמין לכולכם, יש סיכוי גבוה שישימו אתכם בחדר או שניים ולא יפצלו אתכם. שם יש מקלחות וויפיי. הזמנתי אותו דרך Booking.com. נסו לחפש את האתר של ההוסטל ולהזמין דרכו, אמור לצאת יותר זול מאשר דרך בוקינג. לא חובה להזמין מראש אבל אני ממליצה אם אתם הרבה אנשים או בשיא העונה.
יש דבר כזה שנקרא free city tour, זה סיור שהוא "חינמי" – אתם נותנים טיפ בסוף לבחירתכם, באנגלית, על העיר. מאד נחמד לעשות אותו על תחילת השהות בסופיה כי הוא מכיר לכם את העיר.
חוץ מזה אפשר לעשות שם קניות, ללכת לבארים (שנסגרים מוקדם) ובגדול זהו. יש עתיקות מאד יפות. אנחנו היינו יום אחד בסופיה וזה הספיק לנו.

לארוז

סבון (מעט לכולכם, תצטרכו גם להוסטל), מגבות (דקות כאלו של טיולים, צריך להוסטל), נייר טואלט, קרם הגנה, כובעים טובים (לשמש), מעיל גשם, נעליים גבוהות של טיולים (עם נעלי ספורט יש סיכוי לנקוע את הקרסול, הן עדיפות על בלנסטון לדעתי), משקפי שמש, ערכת עזרה ראשונה, מטען ופלאפון, מטען נייד.
מבחינת בגדים אני לקחתי לטרק: תחתונים וגרביים לכל יום (ממש ממש חשוב להחליף גרביים), חולצה ארוכה אחת וזוג מכנסי טיולים אחד אותם לבשתי כל הטרק, שכבה עבה חסינה למים אם אפשר, צעיף וכפפות. היו ימים שהיה לנו חמים ונעים והיה יום אחד של ערפל מקפיא שבו הצטערתי שאין לי עוד שכבה.
כשחזרנו לסופיה בלי בגדים נקיים קנינו בגדים נקיים.

כללי זהירות

אלה כללי הזהירות שכתבתי לאח שלי לפני שגם הוא יצא לטרק כלשונם:

לוודא מזג אוויר לפני שיוצאים לטרק.
לא להתפצל.
אם רואים שלא מספיקים להגיע ליעד באמצע היום להסתובב ולחזור או למצוא בקתה יותר קרובה.
להשאיר פלאפון/בטריה שעליו יש מפה לחירום.
אם נופלים והקרסול כואב באמצע היום – לא להוריד את הנעל. הרגל מתנפחת ואולי לא תכנס חזרה לנעל למרות שתרצו להמשיך ללכת.
שמישהו בארץ ידע איפה אתם אמורים להיות כל יום ובכל מקום שיש ווייפיי תעדכנו שבסדר. לא רק בשביל להרגיע את ההורים הלחוצים אלא גם כדי שההורים ידעו איפה בערך אתם תקועים אם הם לא קיבלו הודעה ביום כלשהו. תעדכנו אותם מראש על ימים שבהם אין לכם ווייפיי.
בסופיה – להיזהר מכייסים ורמאים. אפשר לבקש עזרה מאנשים, לרוב הצעירים יודעים אנגלית, אבל אל תתנו למישהו לקנות בשבילכם, אל תתנו לו כסף.
תמיד להיות עם הדרכון עליכם, לא להשאיר אותו בבקתה או בהוסטל. כנ"ל לגבי כסף.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )