(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

דודולה (Dodola)

טרק קהילתי שמשלב נופים עם אנשים, פגישה עם הנופים האפרו-אלפינים של אפריקה, ועם תושבי ההרים האורמים

תאריך הטיולNovember 2014
משך הטיול5 ימים
עונה מומלצתמומלץ בעיקר בעונה היבשה של אתיופיה מנובמבר ועד סוף מרץ, הטמפרטורות נמוכות אבל אמור להיות יבש מג

ההכנות לטרק

דודולה היא עיירה קטנה שנמצאת במרחק של שלוש שעות נסיעה מהעיר המפורסמת ששמנה ( אותה הבטיח הקיסר הייתה סילאסי כארץ המובטחת לאנשי התנועה הראסטפארית), דודולה שוכנת בעמק רחב מאוד שמדורג אליה נפרשים הרי דודולה שהם המשך הרכס של הרי הבאלה.
יש הרבה דרכים לטייל באזור החל מטיול ליום אחד למחנה הראשון וחזרה ועד טיול של שישה ימים שבסופו מגיעים לעיירה מזרחית לדודולה בשם אדבה (adaba)
הטרק הקהילתי בדודולה זה פרויקט שהוקם בעזרת הארגון הגרמי GTZ במטרה לייצר מקור הכנסה נוסף ע״י שימוש ושימור של הנופים הטבעיים שלהם, לפי דעתי ניתן לסמן את דודולה כהצלחה, לכל אורך הדרך ניתן למצוא בקתות נוחות לשינה אוכלוסייה מקומית נחמדה שמציצה בסקרנות לעבר המטיילים וטבע יפהפיה ומעל להכל המחירים סבירים ביותר ושווים לחלוטין את השהות.
את הטרק ניתן לסגור במשרדי ה״שמורה״ שנמצאים כקילומטר מתחנת האוטובוס לכיוון מערב ( כיוון ששמנה),
המחירים לטרק נכון לנובמבר 2014:

כניסה לשמורה- 90 תשלום חד פעמי לכל הימים.
מדריך - 300 ביר ליום
סוס ונהג סוס- 240 ביר ( 120 לכל אחד מהם)
לינה בבקתה- 100 ביר לאדם

חשוב לדעת: בדודולה יש בנק שניתן להחליף בו כסף אך לפי דעתי אין כספומט בעיר.
ניתן לרכוש את כל האוכל בדודולה, אורז קטניות, ירקות פירות, רסק עגבניות וכו׳
בבקתות יש מיטות נוחות אולם לעיתים קרובות מזג האוויר קר מאוד וכדאי בהחלט להצטייד בשק שינה טוב, בבקתות ניתן גם למצוא את כל ציוד הבישול וההגשה שצריך כולל כירה סירים צלחות וכו׳
בבקתות ניתן למצוא מים אולם בגלל האוכלוסיה הרבה על ההרים יש סבירות גבוה לזיהום מקורות השתייה אני ממליץ להביא מים מהעיר, למרות שבהכלרה של המים לא אמורה להיות בעיה כלל.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

המסלולים והבקתו

כמו שכבר כתבתי בפרק הראשון ניתן לטייל במסלול לכמה ימים ואף ליצור טיול משולב עם הרי הבאלה שייכול להימשך כחודש ימים אפילו.
אני אסביר בעיקר על הטיול הסטנדרטי חמישה ימים אך אני אנסה לציין את האפשרויות הנוספות למטיילים ולפרוש את היריעה הרחבה ביותר.

היום הראשון- את הטיול מתחילים מהעיירה וצועדים על שביל העפר שהולך דרומה מהעיירה ועד להרים. ההליכה בתחילת הדרך היא פשוטה מאוד ומתנהלת בעלייה מתונה מהר מאוד יוצאים מהעיירה ומגיעים לשטחים החקלאיים של התושבים בעיקר חיטה ושיבולת שונות כוללת טף.
ההליכה עד המחנה הראשון צ׳אנגטי (changiti) היא הליכה של 11 ק״מ ונמשכת כשעתיים וחצי, אולם בגלל המרחק הקצר והקלות להגיע לבקתה רב המטיילים ממשיכים עד למחנה שאחריו וואהרו (wahoro) ההליכה מצ׳אנגטי לוואהרו היא מעט יותר קשה אורך הדרך היא כ7 קילומטרים ועלייה של כ450 מטר עד לגובה של 3300. ההליכה לוואהרו מתנהלת בתוך יער יפהפיה של Heath tree שווה להביט על העצים הרבה קופי קולובוס נחים על הצמרות.

היום השני- את היום השני מתחילים מוואהרו ועולים לראש ההר מערבה ולאחר מכן מקיפים את Tulu gedemsa 3652 מטר. אחר כך יורדים לתוך עמק קורה ועולים חזרה למחנה הבא אנגפו (angafu) 3460 מטר שקרוי על שם המין האקדמי שגדל בגבהים ונראה מעט כמו שילוב של קוץ עם אלוורה. המרחק מוואהרו לאנגפו הוא 10 קילומטרים ונמשך כ6 שעות הליכה בנוסף המחנה אנגפו יושב במקום קר מאוד שנושבות בו רוחות חזקות אך הבקתה מאוד נוחה ויש אפילו תנור חימום בתוכה.

היום השלישי- מאנגפו נטפס מזרחה לפסגת Tulu hangatu משם יש תצפית נהדרת על דודולה ועל כל העמק עד ללמטה, אחרי שטיפסנו לגובה הזה שווה לפקוח טוב את העיניים כי באיזור חייה אוכלוסייה קטנה של המין האנדמי הזאב האתיופי שנשארו ממנו רק כ500 פרטים בטבע ונמצא תחת תוכנית שיקום רצינית ביותר ונחשב לבעל החיים הכלבי הנדיר ביותר בעולם. אחרי ההליכה בגובה נתחיל לרדת ולעלות (לפסטן בעגה צבאית לחלוטין) עד שנגיע לשביל שיוריד אותנו על בסיס הנחל לתוך יער מולוליצ׳ו (mololicho) ועד לבקתה הבאה שנקראת על אותו השם ונמצאת בגובה של 3080 ונמצאת על קצה היער ובתחילת השטחים החקלאיים. כ18 קילומטר הליכה כ7-8 שעות, היום הזה מהווה את יום ההליכה הקשה ביותר בטרק
ניתן באותו היום לעשות מסלול אחר ולהגיע לבקתה בשם אדלה (Adele) ששוכנת רק 5 קילומטרים מאנגפו ומהווה יום קצר מאוד בנוסף מאדלה ניתן לרדת בדרך של כ20 קילומטר מטה על הכביש הראשי של בין אדבה לדודולה לתפוס ציבור חזרה לדודולה ולסיים את הטיול.

יום הרביעי- ממולוליצ׳ו נלך בתוך העמק הגדול והירוק מבלי שום עץ נלך על פלגים זורמים כשעתיים ונתחיל לטפס ולחזור לתוך היערות היפים אחרי העלייה הראשונה שנמשכת כשעה וחצי נרד לתוך נחל עמוק מאוד ונטפס מצידו השני לפסגת Kara usha נקיף את שיא הגובה מצפון ונלך על אותו קו גובה עד למחנה הבא אחריו דורו (duro) גם היום הזה הוא יחסית קשה להליכה ומהווה יום ארוך הנוף מהבקתה בדורו הוא מדהים ואנחנו בילינו בו עוד ים שבו טיפסנו לפסגת ההר Tulu duro ומשם ירדנו דרומה לתוך יער במבוק יפהפה מלא באנטילופות דוגמאת הדיקדיק הבושבק ודומיהם. 20 קילומטרים, 6-7 שעות.
ישנן עוד שתי אפשרויות נוספות באותו היום שבין מולוליצ׳ו לדורו האפשרות הראשונה היא לרדת בשביל ממולוליצ׳ו ועד לכביש הראשי קרוב מאוד לכפר בשם הררו (Herero) הדרך היא כ20 קילומטרים ואמורה להתנהל בירידה עד לכביש ולא אמורה להיות קשה מדי.
האפשרות השנייה היא לעשות עיקוף קטן. בדרך לדורו ולעבור במפל מולוליצ׳ו שבתקופה הרטובה אמור לזרום די יפה.

היום החמישי- מדורו נתחיל לרדת לתוך נחל לליסו ומשם נגרום איתו בדרך שמתחלפת במהירות ויותר ויותר בתים צצים ככל שיורדים בגובה הדרך באותו יום היא מאוד ארוכה אך בגלל הירידה הנוחה היא עוברת מהר אחרי כ15 קילומטרים נגיע לדרך עפר ולעיירה קטנה שתלווה אותנו ב7 הקילומטרים הקרובים עד לעיירה אדבה, למזלנו ניתן לתפוס הרבה טרמפים על הדרך עד לאדבה. המרחק מדורו לאדבה הוא כ22 קילומטרים ונמשך כ5 שעות הליכה.

טיפים

  • שווה מאוד לבקש מהמדריך לבוא איתך לעשות את הקניות, ככה גם תקבל מחיר טוב יותר לדברים שקונים וגם המדריך יודע כמה אוכל צריך לקנות לטיול
  • בדודולה יש מלון אחד קוראים לו bale mountain motel הוא נמצא בדרך שבין תחנת האוטובוס למשרדי השמורה באדבה ישנו מלון בשם asseffa hailu hotel המלון נמצא ממש במרכז העיר צפונית לכביש הראשי שני המלונות הם לא פאר היצירה אבל הם משמשים את המטרה והם מציעים ערך טוב ללילה אחד
  • כל יום ישנו נהג סוס וסוס אחר שמגיעים מהכפר הקרוב לבקתה, לכן נותנים לכל נהג פרדה טיפ בסוף כל יום
  • אין הרבה מזון לקנות בהרים מלבד לחם מקומי שמרקמו לא משהו ביצים שום ולפעמים בצל אין הרבה דברים לקנות בנוסף המחיר של הדברים בהרים יקרים בהרבה מבעיר

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )