(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ראפטינג בנהר ה- kali gandaki

3 ימי ראפטינג בנהר kali gandaki

תאריך הטיולMarch 2014
משך הטיול3 ימים
עונה מומלצתמרץ- אפריל, אוקטובר-תחילת דצמבר

רקע

את הראפטינג כמו כל דבר אחר בטיול סגרנו בסוכנות "סוויסה האדום" בפוקרה. שלמנו 120$ שכללו את עלות הראפטינג כולל הכל, דיסק עם תמונות מהראפטינג, ושהם שמעו שאנחנו עוזבים לקטמנדו לקראת טיסה הביתה הם כללו במחיר הסעה לקטמנדו מפוקרה אחרי הראפטינג.
ערב לפני הראפטינג התכנסנו בסוכנות להסברים והדרכה בסיסית ולמחרת בבוקר עלינו על האוטובוס ונסענו משהו כמו 4 שעות נסיעה עד למקום בו מתחיל הראפטינג. ניתן להשאיר תיקים עם ציוד לא נחוץ אצל הסוכנות של סוויסה ללא עלות.

ההרכב שיצא לראפטינג היה משהו כמו 30 ישראלים בערך 3 אמריקאים ופולני אחד (שהתחבר עם ישראלים ובא איתם) ביחד עם עוד 14 אנשי צוות נפאלים יש 6 קאייקיסטים שעוברים בין הסירות לוודא שהם עוזרים אם מישהו נופל למים. המדריכים של הסירות עצמם וטבחים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ראפטינג

יום 1:
יורדים מהאוטובוס בקרבת הנהר עוזרים לפרוק קצת ציוד, מנפחים עם משאבה את הסירות, מקבלים הצגה ותדרוך מהצוות, מתחלקים לסירות (כל סירה 7-8 אנשים+מדריך), אנחנו קבלנו את המדריך גנו (תותח!) צפלון עם בייבי פייס אבל מקצועי ממש.
במתחם חכתה לנו ארוחת צהריים מושקעת ומפנקת, האוכל מאוד בסיסי אבל נמצא בשפע ומוגש בהשקעה למזנון שפשוט לוקחים ממנו אוכל כמו מבופה אכלנו ארוחת צהריים שכללה סלטים מגוונים (ביצים, טונה, ירקות) לחם וממרחים כמו ריבות וחמאת בוטנים. (רוב הטיול האוכל היה זהה בערב דברים מבושלים יותר). סיימנו לאכול שטפנו את הכלים שלנו (הכלל שכל אחד שוטף את הכלים של עצמו). הכנסנו את הציוד שלנו לדריי באגס (שקים ששומרים על הציוד יבש) שמאובטחים היטב על סירת ציוד.
נכנסנו לסירות בה גנו הסביר לנו את כללי הבטיחות ושחייבים להקשיב למה שהוא אומר כל הזמן. שהוא אומר לחתור אז לחתור בכל הכח ושהוא אומר להפסיק אז לחדול.
אחרי 30-40 דקות של תרגולות בזרימה רגועה התחלנו להכנס לחתור בפלגים קצת יותר מעניינים מים עפו והרטיבו אותנו קצת ואחרי כמה שעות חתירה הגענו לרצועת חול שם הקמנו את המחנה עם האוהלים, היו מחצלות, אוהלים ומשתמשמים במשוטים של הסירות כיתדות לאוהלים וכמעט לכל דבר.
יש אווירה טובה מדורה, משחקי קלפים אכלנו ארוחת ערב הכרנו את החברה מהסירות האחרות קצת יותר טוב והלכנו לישון.

יום 2:
יום מלא בו מבלים הכי הרבה זמן בסירות כאן יש קטעים מעניינים, זרימת מים חזקה מפלונים רציניים ואנדרנלין בשמיים, החלק המהנה בטיול סביר להניח שיעופו אדם או שניים פה למים אבל זה כיף סה"כ רק להיות ממושמעים לתרגולות שלמדו אתכם והכל יהיה בסדר.
אצלנו אחת הסירות התהפכה החבר'ה שהיו עליה היו ממושמעים וכולם יצאו תוך 3 דקות למקום מבטחים אבל הסירה נתקעה עם הזרם על סלע שעה בערך ירדנו ועזרנו עם חבלים לחלץ אותה. עצרנו לארוחת צהריים והמשכנו לעוד כמה שעות של ראפטינג טוב.
כשהגענו לקראת הערב המחנה כבר היה מוכן, זה היה בקרבת כפר נפאלי והיו ילדים שניסו למכור לנו חטיפים. בערב הזה הטבח הראשי לאמה (טיבטי ומכך נובע שמו) פינק אותנו בעוגה מצויינת, הייתה מדורה עם שירים נפאלים וזה היה ערב ממש מוצלח.

יום 3:
אחרי ארוחת בוקר וקיפול המחנה יצאנו ליום אחרון של קמפינג זרימה רגועה מאוד וכאן גנו עודד אותנו (ואפילו דחף למים את מי שלא נכנס בעצמו) לעשות באדי ראפטינג, פשוט לצוף עם הזרם ניסנו לדחוף את גנו חזרה לתוך המים והצלחנו בקושי (הם אולי קטנים אבל הם חזקים כמו שדים). היה מקוםבו עצרנו שיכלנו לטפס על איזה צוקון קטן בגובה 6-7 מטר ולקפוץ ממנו למים.
סיימנו לאחר חצי יום אכלנו ארוחת צהריים קלה, עזרנו לקפל את הציוד של הראפטינג ולהעמיס על האוטובוס ונסענו חזרה לפוקרה.

טיפים

  • יעברו אתכם יום לפני על רשימת הציוד ומה מומלץ להביא וגם על הוראות הבטיחות רק להיות קשובים וממושמעמים

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )