(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

טנזניה ב4 שבועות

הגעתי לטנזניה כחלק מטיול תרמילאות גדול יותר באפריקה:) היעד הראשון שלנו היה טנזניה- ועשינו ספארי, הדזבה, ארושה, הרי אוסמברה, דאר וזנזיבר. קריאה מהנה:)

תאריך הטיולFebruary 2023
משך הטיול27 ימים
עונה מומלצתינואר-מרץ

רקע

כחלק מטיול ארוך באפריקה, התחלנו בטנזניה! המסלול שלנו היה;
- הגעה לארושה
- ספארי
- שבט הדזבה
- הרי אוסמברה
- דאר אסלאם
- זנזיבר

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ארושה

ארושה היא עיר גדולה בצפון טנזניה. אנחנו התחלנו בה וכאן קיבלנו את השוק של ההגעה ליבשת. הרבה אנשים, הרבה פניות ובעיקר פשוט תרבות שונה.

אין בארושה יותר מידיי מה לעשות, אבל היא כן תחנת מעבר וניתן לצאת מפה לטיולי יום למרגלות מרו וקילמנג׳רו.

אטרקציות בעיר ומסביבה;
- אנחנו יצאנו מפה לספארי
- אנחנו יצאנו מפה להדזבה
- יש שוק בעיר, לטעמי תיירותי מידיי אבל שווה סיבוב.
- יש פה בית חב״ד! כשאנחנו היינו בארושה הוא היה סגור. המספר שלו בקבוצה של מזונגו.

אטרקציות נוספות ששמענו עליהן;
- יש אפשרות לצאת למפלים לא רחוקים (תמי) למרגלות הר מרו - קרוב מאוד לארושה
- מפלים ומעיינות חמים ליד הקילמנג׳רו.
- אגם דולוטי- עצרנו במקרה בדרך מהשדה. יש שם מסעדה של בחור ישראלי בשם אלכס, ניתן לעשות שם שיט באגם וטיול יום מסביבו

לינה;
- Kizumba hostel - מומלץ. יש וויפי, כולל ארוחת בוקר ומבקשים מים חמים במקלחת. חדר דורמס של 4 אנשים עם שירותים ומקלחת. הורדנו אותם מ15$ ללילה בדורמס ל10$. אחרי שהיה לנו ריב איתם העלו לנו בחזרה ל12$. מיקום טוב
- Arusha backpackers - הוסטל ברמה פחות טובה, יחסית גדול עם שירותים מקלחת משותפים. יש וויפי בחדר ייעודי וכולל ארוחת בוקר על הגג. 10$ ללילה. נמצא ליד מתחם קניות וסופר גדול

אוכל;
- The Uzunguni- בית קפה מקומי זול עם אוכל טוב! נמצא בחצר אחורית גדולה. אכלנו בו כמה פעמים, קחו בחשבון שלוקח זמן לאוכל להגיע.
- Africafe - בית קפה מערבי וטעים. מחירים סבירים. אנחנו אהבנו!
- קפה סרנגטי- מסעדה חמודה, יחסית יקרה

נסיעות;
- ללשוטו- צריך להזמין יום מראש, עלה לנו 28,000 שילינג לאדם, לדעתי עקצו אותנו ואפשר בזול יותר. נסיעה בערך של 8 שעות. האוטובוס יוצא ממש מוקדם (סביבות 6:00) אז להיערך לזה מראש.
- לקרטו- אפשר להזמין במקום, עולה 6,000 שילינג לאדם באוטובוס גדול. לוקח כ3 שעות.

טיפ כללי;
לא מומלץ להסתובב בארושה בלילה אחרי השעה 21:00.

ספארי

ספארי זו האטרקציה הגדולה של אפריקה. כמעט בכל מדינה באפריקה יש שמורה בה ניתן לעשות ספארי, ולפני שסוגרים ממליצה להסתכל איפה החיות נמצאות בהתאם לעונה בשנה. אנחנו עשינו ספארי בשמורות- טרנגירי, סרנגטי ונגורנגורו.

סגרנו ספארי עם מטאטה, עלה 620$ לאדם וארך 4 ימים. כלל ארוחות, לינה (פעמיים באוהלים ופעם אחת בבקתה), כל הנסיעות והכניסה לשמורות.
*אני יודעת שאם מבקשים אפשר לשדרג את הלילות למקום יותר טוב בתוספת כסף.
את הספארי עושים בג׳יפ 4x4 בו יש מקום ל7 אנשים. מקווה ששלכם יהיה יחסית ריק:)

קצת על השמורות;
- טרנגירי- השמורה לא מאוד גדולה שיש בה בעיקר הרבה פילים ועצי באובב. השמורה חמודה ונחמד להתחיל איתה, לגמרי לא צריך יותר מיום אחד. לדעתינו היה אפשר גם לוותר עליה.
- סרנגטי- שמורה ענקית ענקית, גם הכי נחשבת שיש באפריקה. השמורה הזו היא הרחוקה מכולן (עוד 3 שעות נסיעה) וניתן לראות את 5 הגדולים! (אריה, נמר, פיל, באפלו, קרנף). מרגע הכניסה לשמורה יהיה לכם שם 24 שעות ולכן עושים אותה ביומיים, כולל לינה בשמורה עצמה.
- נגורנגורו- שמורה קטנה יחסית וגם הייתה האהובה עלי מכולם. היא נמצאת בתוך מכתש (הר שקרס לעצמו) ושם כל החיות נמצאות יחסית ביחד. גם פה ניתן לראות את 5 הגדולים, ולא צריך יותר מכמה שעות לשמורה. לא הייתי מוותרת עליה!

כמה טיפים כלליים;
- חברות- יש המון חברות שמציאות ספארי. כל אחד במחיר שונה ומסלול שונה. מטאטה הוא בחור מבוגר ומקסים שלדעתי ייתן לכם גם את ההצעה הזולה ביותר, ביחד עם זאת זה מורגש גם לאורך הדרך. תמיד היו מקומות טובים יותר ללינה והשפיע גם על האוכל. ביחד עם זאת, אם אתם תרמילאים ממליצה לסגור איתו!
- טיפ- לנהג נהוג לתת 10-20$ ליום מכל הרכב. נהוג לתת גם לטבח סכום סמלי (שימו לב, בכל יום הטבח משתנה).
- אוכל- ידאגו לכם לארוחות בוקר, צהריים וערב, ביחד עם זאת אתם תהיו המון שעות ביום בתוך הג׳יפ ולכן ממליצה להביא גם נשנושים מראש:)
- גלגל רזרבי- לכל ג׳יפ יש 2 גלגלים רזרביים למקרה של פאנצ׳ר, אבל אף אחד לא אומר שהם באמת מלאים. אנחנו נתקענו בגלל פנצ׳ר ולקח מלא זמן עד שרכב נוסף הגיע להביא לנו גלגל רזרבי. ממליצה לדבר עם הנהג מראש ולוודא את העניין.

המספר של מטאטה:
+255754405771

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

שבט ההדזבה

טנזניה הייתה מורכבת ממספר רב של שבטים שבטים עד שבשנת 1964 הממשלה החליטה לאחד את המדינה ולקבוע שפה אחידה לכולם- סוואהילית.
קצת מאוחר נותר שבט ההדזבה, שהוא שבט המונה כ1,000 איש סהכ ומפוזר ברחבי צפון טנזניה. שבט ההדזבה הם לקטים ציידים, חיים בשיחים ומקימים מחנות בהתאם למיקומי החיות שאפשר לצוד.
אנחנו הצטרפנו ל-3 ימים עם מדריך מקומי בשם צ׳ארלס (ממליצה עליו מאוד) פשוט לחיות עם השבט.
צ’ארלס מכיר את השבט כבר כמה שנים, מכיר את שפתם וההרגלים שלהם, אי אפשר להצטרף להדזבה ללא מדריך מקומי.

החוויה עצמה היא מאוד לא תיירותית, הם לא עוצרים את העולם בשבילנו אלא פשוט הצטרפנו אליהם לכל מה שעשו וזה מה שעשה את החוויה.
מה עושים איתם אז?
- צייד
- בניית בתים
- שזירת תכשיטים
- בישול וצהריים
- למידת שימוש בחץ וקשת

פרטים כלליים:
הגעה;
- מיקום- השבט נמצא ליד הכפר גורפן שבאזור מנגולה.
- ההגעה לגורפן הייתה עלינו, ולכן כמה דברים כדאי לדעת על הנסיעה;
1. אין אוטובוס ישיר מארושה לגורפן, חייבים לעבור בקרטו. אם אתם כבר בספארי ומטיילים באזור תוכלו לצאת ישר מקרטו, אנחנו עשינו את הדרך מארושה.
2. אנחנו פיצלנו את הנסיעה בהלוך ליומיים (עצירת לילה בקרטו) והאמת שקצת מיותר. במידה ותחליטו גם לעשות זאת, יש הוסטל זול במרכז קרטו (פריז הוסטל, 8,000 לזוג ללילה)
3. אוטובוס מארושה לקרטו= 6,000 שילינג
4. אוטובוס מקרטו לגורפן= 3,500 שילינג
5. הדרך חזור- כל יום יוצא אוטובוס מגורפן לקרטו יחסית מוקדם בבוקר (הכי מאוחר זה 10) אז שימו לב בתכנון הזמנים.

מחיר;
- אנחנו סגרנו עם צ’ארלס 120$ לאחת, 3 ימים עם השבט כולל ארוחות, לינה ונסיעה כל יום אליהם. (בסוף היינו צריכות להוריד יום אז הוריד במחיר).
- טיפ- נהוג להשאיר טיפ שאיתו קונים לשבט דברים שחסר להם (לדוגמא, משלנו קנו 40 קג של קמח תירס). שמנו 40,000 על 2 אנשים.

- לינה- לא ישנים עם השבט עצמו אלא בגורפן הכפר ליד, בהוסטל היחידי שם שהוא יחסית גדול ונקי. היה חם למות שם, אין וויפי.

- אוכל- האוכל במהלך הסיור היה לגמרי על צ’ארלס. בתאכלס תוכלו להגיד לו מה תרצו והוא מאוד ניסה והתחשב. בבקרים אכלנו צפאטי, בצהריים סיר אורז ושעועית, בערב ביצים ופירות.

חוויות בשבטים:
איך יום נראה?
ממש לבחירתכם. יש כמה דברים שאפשר לעשות איתם ולפי כמה כוח יש לכם תוכלו להחליט איך יכנס. כל בוקר נסענו עם צ’ארלס על האופנוע מההוסטל לשבט. בצהריים נהיה ממש חם וצארלס יביא לכם את ארוחת הצהריים לשבט עצמו.
- אנחנו הגענו יום מוקדם יותר והיה זמן פנוי ולכן צ’ארלס לקח אותנו לאגם אייסי ליד, דרך חמודה. ישבנו שם על בירה וציפס בשקיעה.

ציד;
- כל יום הציידים יוצאים לצוד ב6:30 ועד שמסיימים לצוד מספיק חיות. בסוף נהוג לעשות מדורה והציידים אוכלים את אחת החיות שצדו באותו הבוקר. אנחנו הצטרפנו לקבוצה של 3 ציידים וכ15 כלבי צייד והלכנו איתם. זו חוויה מטורפת ואותנטית לחלוטין, הם היו בשלהם ואנחנו פשוט הלכנו אחריהם.
- הצייד קשה פיזית - הלכנו כ17 קמ עד 11 בבוקר. כן ניתן לפרוש בכל שלב שתרצו אם ההליכה תהיה אינטנסיבית מידיי. בנוסף, לא מתאים לבעלי לב חלש (אנחנו צדנו 11 חיות ובסוף הם מבשלים ואוכלים במדורה).
- אגיד שאנחנו מיצינו את חוויית הצייד כבר ביום הראשון אבל יש כאלו שעשו בכל יום.
- חוויה מאוד מומלצת!

בניית בתים וחרוזים;
- כאן הצטרפנו לנשות הכפר ובנינו איתם בית - מלקטים של צמחים. חוויה. אחרי זה הכנו צמידים, שרשראות וטבעות מחרוזים, שימו לב שזה לא מתנות אלא אפשר לקנות מהם בסוף. אחרי שהשבט רכש בנו אמון, החוויה של לשבת איתם ולהכין שרשראות היה ממש נחמד.

- ללמוד לירות בחץ וקשת- לצערי נאלצנו לוותר על זה, אבל אמורה להיות חוויה גם.

אנחנו ביום הראשון הלכנו עם השבט לצוד, ראינו איך הם מכינים צהריים וישבנו איתם קצת. חזרנו בצהריים המאוחרים להוסטל ושם אכלנו ערב.
ביום השני ליקטנו, בנינו בתים והכנו תכשיטים. ישבנו קצת עם הילדים של הכפר וחזרנו אחר הצהריים להוסטל.
על היום השלישי היינו צריכות לוותר ולקחנו אוטובוס על הבוקר עד לארושה.

טיפים:
- קרם הגנה! לא לוותר גם אם יוצאים מוקדם לצוד
- ביגוד- נעליים סגורות ומכנס ארוך.
- לא לשכוח להביא אלטוש

המספר של צ׳ארלס:
+255744968687

הרי האוסמברה

הרי האוסמברה נמצאים בצפון מזרח טנזניה, בדיוק בין דאר לארושה. ניתן לצאת לטרק 3/4 ימים מלשוטו בהרים. ממליצה בחום!

איך מטיילים?
אנחנו עשינו את הטרק עצמאי ללא מדריך, ממליצה כי לא מסובך מידיי. צריך להוריד את האפליקציה מפס מי ובה את ההמלצות של מזונגו בטנזניה. כל יום שמים במפס מי את ההוסטל שאליו הולכים ופשוט מתחילים בדרך. הניווט לא מסובך בכלל, עובר גם בדרכים ראשיות וגם דרך השדות. בנוסף, מופיע שם את הגבהים שעולים ויורדים וזמני הדרך.
- מדריך- יש מדריך שממליצים עליו (קוסטה) שלוקח 120$ לבן אדם ל4 ימים. התייעצנו איתו לפני שיצאנו אבל באמת אפשר לעשות עצמאי.

- יום 1 מלשוטו ללקוזי - 26 קמ.
היום הראשון הוא הכי ארוך וקשה. הולכים דרך השוק של הכפר ומתחילים בקפה אסנטה, ליד הכנסייה ומשם הולכים. אנחנו התחלנו בראשון ולכן הכנסייה הייתה מלאה, ממליצה לקפוץ אם יש הזדמנות.
מתחיל בעלייה, ממשיך למישור וממשיך בעלייה נוספת בסוף. יש בדרך נקודות תצפית רבות, אנחנו הלכנו לכיוון אחת שביער הגשם. בגלל שהכניסה עולה כסף (20,000 לאדם) לא עלינו לתצפית המוכרזת אלא עצרנו בנקודה יפה בדרך שראינו.
המסלול מסתיים ב10 קמ שעל הדרך הראשית. אנחנו הלכנו אותם ברגל אבל לגמרי אפשר לוותר ולקחת בודה בודה.
לינה- בוש בייבי הוסטל! ממליצה. הכי טוב באיזור, מארח מקסים (גדסון) ופשוט חוויה טובה. עולה 35,000 לאדם כולל ארוחת ערב ובוקר למחרת. היה טעים ומקסים. אפשר להוסיף 5,000 לקופסת אוכל ליום למחרת.
כן דגש, אין וויפי, יש מקלחת משותפת עם מים חמים, וישנים בבקתה גדולה.

- יום 2 מלקוזי לרנגווי - 18 קמ.
היום השני הוא יותר קליל ויפה, יש סהכ 2 עליות ונוף יפה. ממליצה לסיים ולישון ברנגווי במנזר סיסטר גסט האוס. אין שם הרבה מקום ללינה ולכן ממליצה להתקשר אליהם לפני ולסגור (בעזרת דובר סוואהילית). יעלה לכם 30,000 לאדם, כולל ארוחת ערב ובוקר.
יש מקלחת עם מים חמים עם דלי, לא כזה נורא. נקודה חשובה- אין קליטה בכלל ברנגווי.
במידה ויתאפשר לכם, ממליצה בבוקר להצטרף לשיעור של הגן במנזר, ילדים מקסימים.

- יום 3 מרנגווי לממבו - 12 קמ.
היום השלישי והאחרון, תוכלו לבחור איפה לסיים (בממבו או מטאה). אנחנו החלטנו לסיים בממבו בנקודת תצפית. יש שם לודג יחסית יקר אבל החלטנו להתפנק אחרי המסלול. עלה 20$ לאחת (אחרי מיקוח) כולל ארוחת ערב בלבד. הלודג מערבי, יש וויפי, מים חמים במקלחת. אפשר לקחת חדרים מפונפנים יותר.

- יום 4 מממבו ללשוטו
יש אוטובוס אחד ביום ב5:30 שיוצא ממטאה ועובר בכל הכפרים בדרך. האוטובוס לוקח כשעתיים וחצי
- הגענו לכניסה לממבו על בודה בודה שארגנו לנו בלודג׳ לנו - עלה 6,000 לאחת
- עלות הנסיעה באוטובוס - 5,000 לאחת.
יש באזור לשוטו הרבה תצפיות ומפלים, אנחנו לא עשינו כי ירד גשם אבל שמענו שמומלץ.
כן ממליצה ללכת אחרי הטרק לאסנטה קפה (שממנו יוצאים לטרק). תבקשו מה שתרצו לאכול ופשוט יכינו לכם.

כמה פרטים על לשוטו;
אז לטרק יוצאים וחוזרים מלשוטו. יש אוטובוסים ישירים מהערים הגדולות ליד, אנחנו באנו מארושה (כ7 שעות) והמשכנו לדאר (כ9 שעות)

לינה
- Castaway inn - אנחנו ישנו בו, עלה 70,000 לשלושה אנשים (2 חדרים). זה מחיר לאחר מיקוח, כולל ארוחת בוקר. יש וויפי בחדר בו אוכלים את ארוחת הבוקר. השארנו שם את המוצ׳ילות בזמן הטרק עצמו.
- Lawns - לא היה מקום כשהגענו, אבל נראה שם טוב ויותר יקר. הם נתנו הצעה של 55$ לשלושה אנשים.

אוכל;
בגדול התבאסנו על כל המקומות שאכלנו בהם.
- Mama Mia - מסעדה איטלקית שמאוד מומלצת במפס מי. כשהגענו לא היה חשמל ולכן אפשר להזמין רק פסטות. מאוד לא טעים וסתם יקר.
- Kia - אוכל מקומי, לקח נצח למנות להגיע, היה קטן ואפילו החזרנו להם מנה כי הגישו אותה לא מוכנה. יחסית זול.

נסיעות;
לדאר אסלם- צריך לקנות כרטיס ביום שלפני, עלה לנו 22,000 באוטובוס גדול. אמרו שיקח 6-7 שעות, בפועל לקח כ9.

מספרי טלפון;
- הוסטל בוש בייבי: +255753965184
- סיסטר גסט האוס: +255784716529

דאר וזנזיבר

אז אחרי כמה שבועות בטנזניה, החלטנו להתפנק בחופים של זנזיבר, ולכן עברנו לדאר.
לזנזיבר יש הרבה מה להציע אבל דעה לא פופולרית- היינו בעיקר בחופים ולא עשינו את האטרקציות שיש לאי להציע.
התחלנו בפאג׳ה ועברנו לנונגווי ששתיהן ערים מתויירות אבל נהננו יותר בנונגווי.

מעברים:
יש שתי דרכים להגיע לזנזיבר- מעבורת וטיסה. אנחנו הגענו במעבורת, מה שהתברר כפחות חכם כי טיסה קצרה יותר ומהירה יותר.

מעבורת- עולה 35$ ומגיעים לסטון טאון. השייט ארך כשעתיים. יש כמה חברות, אנחנו שטנו עם אזאם.
טיסה- המחיר משתנה בהתאם לשעת הטיסה ביום (יש מלא) לנו עלה 28$, קל להזמין בסקיי סקאנר.

דאר:
דאר היא עיר גדולה ויותר מערבית.
טיפ*
התחנת אוטובוס הגדולה של דאר היא מחוץ לעיר. לקח לנו 40 דק להגיע ממנה למרכז, תהיו מוכנים לכך.

לינה- slow leopard - אנחנו לנו שם ושהיינו בהוסטל רוב הזמן. עלות 28,000 לדורמס של 10, יש מזגן וויפי ומים חמים במקלחת. בהוסטל יש אחלה המבורגרים והאפי הוור, הרבה מערביים יושבים בערבים.

אוכל;
- מסעדה טורקית על החוף- ממליצה ממש! פתחנו שולחן, היה טעים ובעלים נחמדים.
- יש עוד הרבה מסעדות ששמענו עליהן יחסית יקרות על הים באזור של ההוסטל אבל לא יצא להיות (תאילנדית, מסעדת דגים ופירות ים ועוד)

———————————————————

זנזיבר- פאג׳ה:
רצועת חוף עם הרבה רוח, יעד מצויין לקייט

לינה- הוסטל Amani inn. ממליצה ממש!
עולה 50$ לזוג, אנחנו היינו 3 אז הוסיפו פשוט מיטה לחדר והתשלום היה 55$ ללילה כולל ארוחת בוקר.
ארוחת בוקר ענקית ומפנקת. הכי מושקעת שהייתה לנו. יש בריכה, שירותי כביסה, שירותים ומקלחת פרטי

אוכל;
- מסעדה איטלקית על החוף - טעימה ממש! הכל פשוט היה טעים. הפיצה, המלנזנה והניוקי. המסעדה יחסית יקרה.
- ריינבוו - אכלנו כי זה הדבר היחידי שהיה פתוח. חמוד

זנזיבר- נונגווי:
עיירה יותר מתויירת עם רצועת חוף גדולה. אנחנו הרבה יותר אהבנו אותה מאשר את פאג׳ה. קצת יותר שקט וחוף שניתן להכנס אליו.

לינה- לייטהאוס- הגענו אליו קצת במקרה אבל זו הייתה בחירה מצויינת. מרחק הליכה מהחנויות והמרכז, 100 מ׳ מהים מחוף שאין בו הרבה אנשים. חדר זוגי עם שירותים מקלחת משותפים- 30$ לזוג. כולל ארוחת בוקר, יש מים חמים וויפי.

אוכל;
- מסעדה chika chika - אהבנו וחזרנו. טעים ואווירה טובה. גואקמולי, פסטה פירות ים ופוקי צמחוני.

יש לזנזיבר עוד מלא מה להציע! יכולים להסתכל על;
- מטאמווה
- קיגומאני
- סטון טאון
- החוף הדרומי
- יער פרפרים, יער קופים
- בריכת צבי ים
- שייט מסביב לאי
ועוד ועוד

טיפים

  • אפריקה היא יבשת מורכבת לטיול. ממליצה להסתמך הרבה על המפס מי, סיפורי דרך והקבוצה של מיזונגו.
  • הטנזנים מאוד מאוד נחמדים. לפעמים מידיי. ואז זה יכול להציק. על כל עזרה שיתנו לכם הם יבקשו טיפ, אתם כמובן לא חייבים לתת אבל תתרגלו לזה…
  • טנזניה מדינה יחסית יקרה לטיול כיוון שהמקומות שתגיעו אליהם הם כנראה המתויירים והמונגשים יותר.
  • אסכם שלטנזניה יש מלא קסם. מקומות מדהימים לטיול וחוויות מיוחדות. שמחה על שהתחלנו כאן את הטיול שלנו.

תגובות


התגובה שלך

יש לך מה להוסיף? רוצה לשאול את הכותב/ת שאלה? פשוט לזרוק מילה טובה?

בקשה קטנה - אין לבקש ייעוץ באופן פרטי, נסו לשאול שאלות כאן וכך המידע יהיה זמין לכולם
אנונימי ( להתחברות )